Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ανανεώνει τους όρκους πίστης των Οθωμανών προπατέρων του κατακτητών... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ανανεώνει τους όρκους πίστης των Οθωμανών προπατέρων του κατακτητών...

  Το 56% των Τούρκων πιστεύει ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών… Όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα με την Τουρκία επικεντρώνεται μόνο στο π...

 



Το 56% των Τούρκων πιστεύει ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών…


Όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα με την Τουρκία επικεντρώνεται μόνο στο πρόσωπο του Ερντογάν και των ομοίων του, ας το ξανασκεφτεί.

 

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά

Το Ίδρυμα Friedrich Ebert (FES) παρουσίασε πρόσφατα μια έρευνα με τίτλο «2022 Security Radar», η οποία καταγράφει τις απόψεις της κοινής γνώμης σε 14 κράτη, ανάμεσά τους και στην Τουρκία, σε βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετά την έναρξη του πολέμου δεν… άνοιξε η όρεξη του νεοσουλτάνου σαλαφιστή Ερντογάν ….

Το 56% των Τούρκων πιστεύει ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών ….

Και επικαιρότητα περί Συνθήκης της Λωζάνης ….

Αυτονόητα τα συμπεράσματα ότι οι απειλές και διεκδικήσεις της Τουρκίας προϋπήρχαν και προ της Συνθήκης της Λωζάνης 24 Ιουλίου 1923, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι ο ΟΗΕ από το 1947, κατοχύρωσε πλήρως την κυριαρχία ανεξάρτητων κρατών και ότι απειλείται έχει το δικαίωμα να … εξοπλίζεται …           

Εννοείται ότι πουθενά στη συνθήκη της Λωζάνης δεν αναγράφεται ότι η ελληνική κυριαρχία εξαρτάται από την αποστρατικοποίηση των νησιών,  αλλά αυτό καθόλου δεν απασχολεί το καθεστώς Ερντογάν. Ούτε βέβαια το γεγονός ότι η συνθήκη – που κλείνει 100 χρόνια ύπαρξης το 2023 – προβλέπει (αλλά δεν αποκλείει εξοπλισμό αφού απειλούνται και διεκδικούνται) στρατιωτική παρουσία στα νησιά, αλλά με τους όρους εκείνης της εποχής: με τους αξιωματικούς να φέρουν... σπάθη και χωρίς έναν αποβατικό στόλο στις απέναντι ακτές έτοιμο να τα καταλάβει….!!!! ‘Ελληνες αφήστε λοιπόν ανοχύρωτα τα Ελληνικά νησιά και όλο το Αιγαίο και …εμπάτε σκύλοι αλέστε … Εν τω μεταξύ ήδη η Τουρκία ακόμη και προτού εξοπλισθούν αμυντικά τα Ελληνικά νησιά δημιούργησε επθετικές βασεις και την Στρατιά του Αιγαίου, με έναν μεγάλο αποβατικό στόλο και τις πλώρες να κοιτάζουν «απέναντι» - με την επεξήγηση ότι προορίζεται να «προστατεύσει» τα τουρκικά παράλια από την δική μας επιθετικότητα. Μπορούσε η Ελλάδα να αφήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα απροστάτευτα λοιπόν Οθωμανοί καταπατητές;

( Σημειώνεται ότι …βάσει του άρθρου 23, η Τουρκία εκχώρησε πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα και επί της Κύπρου ,,,)

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την υπογραφή του Misak-ı Millî, του Τουρκικού «Εθνικού Όρκου», που αποτελεί μια σειρά έξι αποφάσεων που έλαβε η Οθωμανική Εθνοσυνέλευση κατά την τελευταία της σύγκληση, στις αρχές του 1920. Ο «Εθνικός Όρκος» είναι διακήρυξη έξι σημείων, που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις αρχές του 1920, με αναφορά στις αποφάσεις των συνελεύσεων των Τούρκων εθνικιστών στο Ερζερούμ και στη Σεβάστεια.                                                                                                       

Η ακόλουθη φράση του Κεμάλ κάνει πλήρως αντιληπτή την ουσία του «Εθνικού Όρκου»: «Κάθε έδαφος όπου ζουν Τούρκοι περιλαμβάνεται στο Misak-ı Millî. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά, καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της Τουρκίας τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη». Είναι ενδεικτικό πως το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της πρωθυπουργίας της Τουρκίας φέρει το όνομα «Εθνικός Όρκος». Όσον αφορά τον χάρτη που υπάρχει συνημμένος στον «Εθνικό Όρκο», συμπεριλαμβάνει τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τον Νέστο ποταμό, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραμπλούζ, την Ντερ αλ Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανίγια.           

Πέραν των έξι άρθρων του «Εθνικού Όρκου», συνημμένος σε αυτόν υπήρχε και ένας χάρτης, ο οποίος περιελάμβανε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τη Δυτική Θράκη μέχρι τον ποταμό Νέστο, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραπλούς, την Ντερ αλ Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και την Σουλεϊμανγία. Η Τουρκία ήδη κατέλαβε και κατέχει το 37% της Κύπρου, έχει βάση στη Μοσούλη και κατέχει εκτεταμένα εδάφη στη ΒΔ Συρία, όπου λειτουργεί οιονεί τουρκικό ψευδοκράτος (όπως στην κατεχόμενη Κύπρο). Δεν είναι, επίσης, τυχαίο που ο Ερντογάν κατηγορεί προκατόχους του (εννοεί τον Ατατούρκ και τον Ινονού) ότι υποχώρησαν από τα σύνορα του «Εθνικού Όρκου».





Ο Ερντογάν απαιτεί να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος. Στις σχέσεις του με τη Δύση, ενεργεί πάντα ως Δούρειος ίππος και  ως σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου και έχει την αξίωση αυτός να σχεδιάσει το γεωπολιτικό μέλλον της περιοχής και της Ευρώπης. Έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου βροντοφωνάζει τις επεκτατικές βλέψεις του. Και δεν αποκρύβει τις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις του. Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να είναι πανέτοιμες και για τα χειρότερα.            

Μετά τα τραύματα που άφησε για την Τουρκία η συνθήκη των Σεβρών το 1919, η οποία και ουδέποτε τέθηκε σε εφαρμογή, η Τουρκία υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάνης μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή των μεγάλων δυνάμεων μέχρι και της Ιαπωνίας, και παράλληλα την Ελλάδα με τις βαλκανικές χώρες. Έκτοτε, η συνθήκη της Λωζάνης διέπει τις συνοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή και θεωρείται απαραβίαστη αν και στην πραγματικότητα έχουν γίνει πολλές μικρές και μεγάλες παραβιάσεις από όλες τις πλευρές. Ο Ερντογάν εξέφρασε ανοικτά την επιθυμία του για αναθεώρηση της συνθήκης, αφού δεν «καλύπτει» τον τουρκικό εθνικό όρκο, αμφισβητώντας με αυτές του τις δηλώσεις ακόμα και τον ίδιο τον Ατατούρκ, ο οποίος προέβη στην υπογραφή της εν λόγω συνθήκης.                

Ο τουρκικός εθνικός όρκος καθορίζει τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις περιοχές του Κιρκούκ και της Μοσούλης στο Ιράκ και του Χαλεπίου στη Συρία. Στα όρια των συνόρων προς την αναβίωση του τουρκικού εθνικού όρκου, συνυπολογίζονται και ελληνικά εδάφη όπως η Θεσσαλονίκη, η δυτική Θράκη, τα Δωδεκάνησα και ολόκληρη η Κύπρος. Ο χρόνος για την υλοποίηση των σχεδίων της Τουρκίας με βάση τον όρκο, μετρά από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με πρώτη ενέργεια το αμφισβητούμενο δημοψήφισμα του 1939, με το οποίο προσαρτήθηκε η Αλεξανδρέττα. Έπειτα, με την εισβολή στην Κύπρο το 1974, ενώ εντός των ορίων του τουρκικού εθνικού όρκου βρίσκονται και  εδάφη άλλων ξένων κυρίαρχων κρατών όπως το Ιράκ και η Συρία, περιοχές στις οποίες η Τουρκία επιχειρεί σήμερα να επέμβει χωρίς την συγκατάθεση τους.

Η θεωρία της γαλάζιας πατρίδας  (MAVI VATAN):

Περαιτέρω «έμπνευση» για την αναζήτηση πολιτικών – στρατηγικών, αντλεί η Τουρκία από το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος», καθώς η χρόνια διακηρυγμένη επιθυμία της Τουρκίας είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου στη μέση, συγκεκριμένα στον 25ο μεσημβρινό (επιθυμία των Τούρκων από την περίοδο των Κεμαλιστών). Αρχικά, η θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας» εμφανίστηκε από ακραίους εθνικιστές που είχαν δημιουργήσει και τους αντίστοιχους χάρτες που παρουσιάζουν τη θέση της Άγκυρας μέχρι σήμερα για το Αιγαίο, αλλά και για την Μεσόγειο. Ο κατά κοινή ομολογία «πατέρας» της θεωρίας για τη «γαλάζια θάλασσα» Τζεμ Γκουρντενίζ (πρώην ναύαρχος) δηλώνει ανοικτά ότι πρόκειται για μια θεωρία που “αποτελεί τη θαλάσσια κοσμοθεωρία της Τουρκίας” ενώ εξηγεί ότι το δόγμα έχει «δύο πυλώνες». Ο πρώτος έχει σκοπό να υποδείξει τις τουρκικές περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας υπό εθνική κυριαρχία, όπως τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ. Ο δεύτερος σκόπευε να δημιουργήσει μια θαλάσσια κοσμοθεωρία για την Τουρκία. Οι ιδέες αυτές, δεν εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Ο Χουλούσι Ακάρ, Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τάχθηκε επίσημα υπέρ της θεωρίας της «Γαλάζιας Πατρίδας» λίγο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, με τον Ερντογάν να επιβεβαιώνει τις παράλογες απαιτήσεις, ποζάροντας μπροστά στο σχετικό χάρτη κατά την υπογραφή του βιβλίου επισκεπτών στην αποφοίτηση στρατιωτικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Η «κυριαρχία» στην ανατολική Μεσόγειο                   

Παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό  η Τουρκία, προτεραιότητα της συνεχίζει να αποτελεί η αδιάκοπη ενίσχυση των πολεμικών της δυνάμεων. Η ισχυρή επιθυμία του Ερντογάν για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία μεταφράζεται με την «διπλωματία των κανονιοφόρων» καθώς ενισχύεται με την εμφάνιση του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα δύο γεωτρύπανα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» μέσα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η Τουρκία, μολονότι κινείται επικίνδυνά και παράνομα, προσπαθεί να βρει άλλοθι μέσω της νομιμότητας, ενώ συχνά επικαλείται αδειοδοτήσεις από το ψευδοκράτος των κατεχομένων το οποίο μόνο αυτή και το Πακιστάν αναγνωρίζουν. Η ανοικτή διεκδίκηση της Τουρκίας ελληνικών νησιών και βραχονησίδων ενισχύεται και από την θεωρία της περί «Γκρίζων Ζωνών».                          

«Γκρίζες ζώνες», η Τουρκία θεωρεί μια σειρά ελληνικών νησιών που δεν αναφέρονται ρητά στις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, οι οποίες επικύρωσαν την ενσωμάτωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα. 

Η τουρκική εθνοσυνέλευση έξι μήνες πριν την κρίση των Ιμίων υπερψήφισε εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, σε περίπτωση που ασκήσει το δικαίωμα της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα μίλια. Αναφορικά με τον εναέριο χώρο, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το περιθώριο των δέκα μιλίων, το οποίο ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 1931 (κυβέρνηση Ελευθέριου Βενιζέλου). Η Τουρκία σήμερα, υποστηρίζει ότι ο ελληνικός εναέριος χώρος περιορίζεται στα έξι μίλια παρά την νομοθεσία του Διεθνούς δικαίου της θάλασσας.  

Αυτά συνέβαιναν μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας….

Και…

Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών υπογράφηκε στις 26 Ιουνίου 1945, στον Άγιο Φραγκίσκο, στο τέλος της Συνδιασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Οργάνωση, και άρχισε να ισχύει στις 24 Οκτωβρίου 1945.

Οι σκοποί των Ηνωμένων Εθνών είναι:

Να διατηρούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, και για να επιτευχθεί αυτό: να παίρνουν αποτελεσματικά συλλογικά μέτρα για να προλαβαίνουν και να απομακρύνουν κάθε απειλή της ειρήνης και για να καταστέλλουν κάθε επιθετική ενέργεια ή άλλης μορφής παραβίαση της ειρήνης και να επιτυχαίνουν, με ειρηνικά μέσα και σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου, διευθέτηση ή διακανονισμό διεθνών διαφορών ή καταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διατάραξη της ειρήνης.

Να αναπτύσσουν ανάμεσα στα έθνη φιλικές σχέσεις που θα βασίζονται στο σεβασμό της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιαθέσεως των λαών και να παίρνουν άλλα μέτρα κατάλληλα για την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης.

Μέλος των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του οποίου το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αναλάβει προληπτική ή εξαναγκαστική ενέργεια μπορεί να στερηθεί προσωρινά την άσκηση των δικαιωμάτων και προνομίων που είναι συναφή με την ιδιότητα του Μέλους, με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως, ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η άσκηση αυτών των δικαιωμάτων και προνομίων μπορεί να αποκατασταθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Τι άλλα στοιχεία όσον αφορά απειλές της κατοχικής Τουρκίας χρειάζονται τα Η.Ε. για να εξαποστείλει την Τουρκία στο περιθώριο παρείσακτων κρατών ταραξιών της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας; Και τι άλλο χρειάζεται και το ΝΑΤΟ το οποίο πρόδιδε και προδίδει πάντα η Τουρκία για να την αποβάλει επι τέλους από την συμμαχία; Αυτός δεν είναι σύμμαχος, αλλά είναι ένα δηλητηριώδες φίδι….Συνεχίστε, σύμμαχοι, να θωπεύεται την Τουρκία, αλλά σημειώστε…Latest unqui s in herba….Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι….In cauda venenum. Στην ουρά είναι το δηλητήριο. ( Για σκορπιό)



ΜΕΜΟ. Σε όλους τους πολέμους η Τουρκία συμμαχούσε με εχθρούς των συμμάχων. Τώρα εύχομαι σύντομα η δόλια Τουρκία να συμμαχήσει και με τον φίλο της Πούτιν, για να δώσει ένα αφυπνιστικό ράπισμα  στο ΝΑΤΟ, που την θωπεύει ως παλλακίδα του επ αμοιβή … και οι παλλακίδες επ αμοιβή δεν έχουν μπέσα αλλά μπαμπέσα ….


Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων ...

https://koukfamily.blogspot.com › bl...

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ...

https://koukfamily.blogspot.com › bl...

 

Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ...

https://koukfamily.blogspot.com › bl...

 

Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων ...

https://www.olympia.gr › απόψη › οι...

Στο δια ταύτα απευθυνόμενος στους επίδοξους ολετήρες κακούς γείτονες μας …

ΔΕΝ ΕΧΕΤΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΑ Η.Ε. ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ»  ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΩΝ  ΕΔΑΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ Β. ΚΥΠΡΟΥ, ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ κ.ά. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ … ΕΞΩΣΗ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΣΤΕ ….

ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ … ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ … Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ 20 *ΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ….( Μια παροιμία Κυπριακή λέει… Ο πελλός θέλει τον αντίπελλο του… Πελλός = Παλαβος, τρελλός και τα συνώνυμα του.)

*Σε αυτή την  περίπτωση η Τουρκία ηττάται συντριπτικά και επιβεβαιώνεται Διεθνώς και Νομικώς ότι ουδένα δικαίωμα έχει επί των Δωδεκανήσων, τα οποία εκχωρήθηκαν τελικά από την Ιταλία στην Ελλάδα και η Ελλάδα θα κερδίσει τότε 20 ακόμη νησιά και θα αναγνωριστεί Διεθνώς και δεσμευτικώς η ισχύς της Ιταλο-Τουρκικής Συμφωνίας και του συμπληρωματικού της Πρωτοκόλλου του 1932, όπου ορίζονται ρητώς και επ΄ ακριβώς τα θαλάσσια σύνορα και η κυριαρχία επί νήσων, νησίδων, βραχονησίδων, μετατρέποντας την διμερή Συμφωνία σε Διεθνώς κατοχυρωμένη, επίσημη και ενεργή! Οπότε θα πρόκειται για επίσης μεγάλο νομικό και διπλωματικό θρίαμβο της Ελλάδας, στερώντας κάθε δικαιώματος την Τουρκία επί των Δωδεκανήσων !

Στο τέλος καμαρώστε και τον Τσαβούσογλου. που με περηφάνεια δείχνει τον ψευδεπίγραφο τίτλο της Αγίας Σοφίας που τους κληροδότησε ο καταπατητής Μωάμεθ ο Πορθητής … ως εάν και αυτός ήταν κληρονόμος των προπατέρων του ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ …ΤΙΠΟΤΑ!

Ένα απλό παράδειγμα από τα μύρια, χάριν της ιστορικής αλήθειας περί θρασύτητας των Τούρκων καταπατητών και εισβολέων σε ξένες χώρες ….


Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα αντιδρά για Αγιά Σοφιά σαν να είναι δική της ιδιοκτησία

Η Αγιά Σοφία δεν είναι θέμα άλλων χωρών κόσμου. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας μας. Μετά την Άλωση έγινε Οθωμανική ιδιοκτησία.      

Η Αγία Σοφιά....ανήκει στον Μωάμεθ Β τον Πορθητή!!!!!"

Και ….Η τουρκική εφημερίδα Milliet και όμοιες της φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δημοσίευσαν  δηλώσεις του γενικού διευθυντή βακουφικών ιδρυμάτων της Τουρκίας, δηλαδή τα κτήματα που είχαν αφιερωθεί από ευσεβείς πιστούς σε ναούς, μοναστήρια και σχολεία.
Στις δηλώσεις του ο Γιουσούφ Μπεγιαζίτ ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας!
Και φυσικά ως εκ θαύματος, οι γνήσιοι τίτλοι ανήκουν στο όνομα Ebulfetih Sultan Mehmet, γνωστός ως σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής.
Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Οθωμανούς Σουλτάνους, που ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία τους, μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Όπως διευκρινίζει φυσικά με τον δικό της τρόπο η τουρκική εφημερίδα, με την «ανακάλυψη» αυτή αποδεικνύεται ότι η Αγια-Σοφιά ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο και όχι στα «πνευματικά όντα» της Παναγιάς, του Χριστού ή του Αγίου Πνεύματος.
Άρα όπως γράφει η εφημερίδα η Αγιά Σοφιά ανήκει...στους τούρκους!
Η προκλητική αυτή δημοσίευση έγινε μόλις 3 μέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ότι καταλαμβάνουν λοιπόν δια πυρός και σιδήρου και σε  ότι διεκδικούν …. αυτόματα αποκτούν και πλαστούς τίτλους τουρκικής ιδιοκτησίας. Πως ερμηνεύεται λοιπόν η καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας;

Η παράνομη κατάληψη – κατοχή ενός χώρου που δεν σου ανήκει, , ποδοπάτημα, τσαλαπάτημα, παράβαση, παραβίαση καταπάτηση, διείσδυση, εισβολή, παράβαση, επιβολή και μεταφορικά βεβαίως … Βαρβαρότητα και θρασύτητα …. ( Λήθη των ίδιων κακών που διέπραξαν ανά τους αιώνες οι Τούρκοι, γέννησε  θρασύτητα με την ανοχή των δόλιων συμμάχων μας…)

Πηγές: Στοιχεία κοινής ιστορικής χρήσης, αποσπάσματα από ΜΜΕ. Ιστορικά βιβλία και άρθρα του Α.Α. με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια κλπ. κλπ.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου