Κ.Καραμανλής: Πιθανότατα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές καθώς δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε «αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν» στην χώρα! Τι γνωρίζει; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κ.Καραμανλής: Πιθανότατα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές καθώς δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε «αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν» στην χώρα! Τι γνωρίζει;

  Ο Κώστας Καραμανλής, πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες άνθρωποι του περιβ...

 






Ο Κώστας Καραμανλής, πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες άνθρωποι του περιβάλλοντος του σε Μ.Μ.Ε!


Την απόφασή του την διαρρέουν έγκυροι κύκλοι του περιβάλλοντός του, καθώς αναφέρουν ότι «Δεν θέλει να συνεχίσει να είναι μέρος όλου αυτού που συμβαίνει στη χώρα», όπως αναφέρουν. Το ερώτημα βέβαια είναι τι γνωρίζει για το άμεσο μέλλον της χώρας και θέλει να απεμπλακεί εντελώς...


Το ισχυρό ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο φέρνει τον Κώστα Καραμανλή προ ενός πολύ κρίσιμου διλήμματος:

Θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής (εκλέγεται χωρίς σταυρό) στην Α’ Θεσσαλονίκης ή θα εγκαταλείψει τη Βουλή στην οποία πρωτοεκλέχτηκε μέλος τον Ιούνιο του 1989;

Ο πρώην πρωθυπουργός διστάζει πολύ να είναι υποψήφιος υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και ίσως δεν είναι στην επόμενη Βουλή.

Η αιτία είναι ότι διαφωνεί με κορυφαίες επιλογές της νυν ηγεσίας.

Οι φράσεις του στην ομιλία της 2ας Ιουνίου: «Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων» και η διαφωνία του με την ελληνοαμερικανική ασφυκτική ετεροβαρή σχέση (”Οι ΗΠΑ δεν έχουν κίνητρο για ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία”) είναι ένας από τους λόγους που δεν επιθυμεί να παράσχει περαιτέρω στήριξη στο νυν πολιτικό σκηνικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός, από τη στιγμή που έχει επιλέξει ως στρατηγική του να μην παρεμβαίνει στο έργο του εκάστοτε αρχηγού της ΝΔ, σιωπώντας όλο το διάστημα μετά την εκλογική ήττα του 2009, φέρεται να εκτιμά ότι δεν έχει λόγο να είναι ξανά στο Κοινοβούλιο.

Από την άλλη, τυχόν μη υποψηφιότητά του, ενδέχεται να ερμηνευτεί ως απουσία από μια σημαντική μάχη και να κατηγορηθεί από την ηγεσία για τυχόν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ένα άλλο σημείο που διαφωνεί με την κυβέρνηση είναι ότι δεν αναδεικνύει  το Κυπριακό ως μείζον πρόβλημα ασφάλειας στην Ευρώπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορεί να μην σημειωθεί η καταφανής αναντιστοιχία στην στάση των περισσοτέρων συμμάχων και εταίρων , σε σχέση με την αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία «αναθεωρητική δύναμη».

Το βέβαιο είναι η επιθυμία του «να μην έχει σχέση με όλο αυτό που συμβαίνει και θα συμβεί» αυτομάτως υποδηλώνει και την επιθυμία του να μην έχει εμπλοκή ούτε καν σε επίπεδο Προέδρου Δημοκρατίας.

Το γεγονός δε ότι η επόμενη Βουλή (και ίσως και η επόμενη αν δεν υπάρχει κυβερνητική λύση από τις πρώτες εκλογές) θα μπει σε διαδικασία διερευνητικών εντολών και πιθανόν και συμμαχικών κυβερνήσεων (ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και για πρωθυπουργό που δεν είναι αρχηγός του πρώτου κόμματος) είναι και πρόκληση και πρόβλημα για τον Κώστα Καραμανλή. Αν είναι βουλευτής δεν μπορεί σε μείζονα θέματα που διαφωνήσει να μην μιλήσει, αν δεν είναι θα λείπει από το Κοινοβούλιο μια σημαντική φωνή.

Τυχόν μη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για τη νέα Βουλή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν συνδέεται πάντως με ενδεχόμενο διεκδίκησης της θέσης Προέδρου της Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο με ύπαρξη σχετικής συμφωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, δεν προτίθεται να αναλάβει θεσμικό ρόλο ως διακοσμητικός, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόταση να αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας- και την αρνήθηκε!

Αντίθετα ξεκαθαρίστηκε ότι ο έτερος εν ζωή νεοδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, καθώς σε γενικές γραμμές «τα έχει βρει» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν… «αγαπήθηκαν», αλλά οι σχέσεις δεν είναι επί του παρόντος συγκρουσιακές όπως ήταν προ καιρού.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου