Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε στοχοποιούν συντονισμένα τη Ψέριμο λέγοντας ότι τους ανήκει. Προετοιμάζουν το έδαφος για απόβαση... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε στοχοποιούν συντονισμένα τη Ψέριμο λέγοντας ότι τους ανήκει. Προετοιμάζουν το έδαφος για απόβαση...

  Στο στόχαστρο των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκεται η Ψέριμος, καθώς από το γενικό «τα νησιά του Αιγαίου» ο τουρκικός αναθεωρητ...

 






Στο στόχαστρο των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκεται η Ψέριμος, καθώς από το γενικό «τα νησιά του Αιγαίου» ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η προκλητικότητα φαίνεται ότι επικεντρώθηκαν στο μικρό ελληνικό νησί.


Στοχοποιούν την Ψέριμο μαζικά τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας και δημιουργώντας κλίμα κρίσης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Πλέον δεν μιλούν για “αποστρατικοποίηση” αλλά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού.

 

Μετά το πρακτορείο Anadolu, το οποίο με κατασκοπευτικές μεθόδους προέβαλε χτες πλάνα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την Ψέριμο, θέλοντας να δείξει ότι αυτή στρατιωτικοποιείται, σήμερα τη σκυτάλη έλαβε το TRT.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας πρόβαλε κι αυτό ένα μικρό βίντεο στο οποίο αναφέρει: "Ενώ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει είναι εξοπλισμένο, στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού, καταγράφηκαν Έλληνες στρατιώτες, ένα φυλάκιο και στοιχεία πυροβολικού".


Το ίδιο το Anadolu προχωρά σε ακόμα πιο επικίνδυνη προπαγάνδα, καθώς απόστρατος εμφανίζεται να λέει ότι το νησί που απέχει κοντά στα 5 μίλια από τις τουρκικές ακτές... απέχει λιγότερο από 3 και βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης θα έπρεπε να είναι τουρκικό!

"Η Ψέριμος κατ' εφαρμογή του άρθρου 12 της συνθήκης της Λωζάνης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί. Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ. Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα. Πρέπει να διαμηνύσουμε 'είτε απομάκρυνε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα'", λέει πρώην στέλεχος της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας συνταγματάρχης Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου.

Η εφημερίδα Aksam ισχυρίζεται ότι η Ψέριμος είναι εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Η εφημερίδα Aksam δείχνει τη φωτογραφία του Anadolu από την Ψέριμο, κυκλώνει τους Έλληνες στρατιώτες και γράφει "κατσίκες με στρατιωτικές στολές", σε ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο με τη λέξη "Κατσικονήσι", με την οποία αποκαλούν οι Τούρκοι το νησί. Η Aksam προχωρά μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι η Ψέριμος είναι εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

«Η Ελλάδα πιάστηκε επ αυτοφώρω» γράφει η Yeni Safak και αναφέρει ότι έχει στηθεί στρατιωτική βάση στην Ψέριμο σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από την Αλικαρνασσό. Κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν υπακούει στη Λωζάνη και γίνεται επίσης αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί.

«Η Ελλάδα δεν σταματά τις προβοκάτσιες», γράφει η εφημερίδα Sabah. Δείχνει τις ίδιες φωτογραφίες και αναφέρει ότι εκεί υπάρχουν βαριά όπλα και δυνάμεις του πυροβολικού.

To κρατικό TRT τονίζει πως υπάρχει “αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ελλήνων στρατιωτικών μαζί με στοιχεία πυροβολικού¨.

Σε άλλο τουρκικό ΜΜΕ, ο απόστρατος της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας, Συνταγματάρχης Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, μιλώντας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου, είπε τα εξής :

«Η Ψέριμος είναι δικό μας νησί»

“Το νησί Ψέριμος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της συνθήκης της Λωζάννης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί.

Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ. Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα.

Πρέπει να δηλώσουμε πώς “Είτε θα απομακρύνετε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα.

Δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση. Υπάρχουν συρμάτινοι φράχτες, υπάρχει δρόμος από πάνω και από κάτω, υπάρχει και ένα όπλο καλυμμένο, από τα λεγόμενα αντιαεροπορικά όπλα.

Η Ψέριμος βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Είναι επίσης πολύ κοντά στα νησιά Tüllüce, Küçük Tüllüce, Sarıot και Çatal στα ανοικτά των ακτών Turgutreis και Gümüşlük” αναφέρει ο Τούρκος συνταξιούχος συνταγματάρχης.

Επισημαίνοντας ότι η παρουσία λουλουδιών(!!) αποτελεί ένδειξη ότι η ζωή συνεχίστηκε στο νησί για πολύ καιρό, ο Tokmakoğlu είπε:

“Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, μια συμπεριφορά που παραβλέπει τη Λωζάνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα και νόμους της Τουρκίας. Εδώ, η Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά η Ελλάδα προχωρά σε προβοκάτσια», είπε.

HABER GLOBAL: “Ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου”

Το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι Haber Global συνεχίζει λέγοντας  για την Ψέριμο τα εξής :

¨Στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα ανοιχτά από την Αλικαρνασσό και έχει ασαφές καθεστώς κυριαρχίας, καταγράφηκαν βαριά όπλα της Ελλάδας

Στο νησί που παρά το ότι πρέπει να είναι αφοπλισμένο καταγράφονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφίστηκε και η ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με απόστρατους αυτό είναι μία προβοκάτσια.

Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς

Ένα εξ αυτών είναι η Ψέριμος πού είναι το κοντινότερο νησί προς την περιοχή Τουργκούτρεϊς του νόμου Αλικαρνασσού.

Το νησί Ψέριμος ήρθε στην επικαιρότητα τις προηγούμενες μέρες, με την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το νησί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι κλειστό προς εποικισμό και αφοπλισμένο, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση του δικαίου έστησε μία βάση στο νησί

Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στο νησί” αναφέρουν τα tourkikanea.gr.

Ο Τούρκος καθηγητής Mesut Hakkı Casin σημειώνει πως “Ο Ζελένσκι βασίστηκε πάρα πολύ στη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά έμεινε μόνος με τη Ρωσία. Θα μείνει μόνος του τελικά και ο Μητσοτάκης;

Ο Μητσοτάκης θα φάει τελικά τη γραβάτα του σαν τον Σαακασβίλι”.





 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου