Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α έκρινε παράνομες τις αμβλώσεις λαμβάνοντας μια ιστορική απόφαση. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α έκρινε παράνομες τις αμβλώσεις λαμβάνοντας μια ιστορική απόφαση. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο...

  Ιστορική απόφαση, για πολλούς, έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ  κρίνοντας ότι πλέον απαγορεύεται για τις γυναίκες να πραγματοποιούν άμ...

 






Ιστορική απόφαση, για πολλούς, έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ  κρίνοντας ότι πλέον απαγορεύεται για τις γυναίκες να πραγματοποιούν άμβλωση, ανατρέποντας το πρηγούμενο νομικό καθεστώς. Το  Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το δικαίωμα στην άμβλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια απόφαση-βόμβα που ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο  γνωστή ως «Roe εναντίον Wade», πηγαίνοντας ενάντια στη θέληση των "Δημοκρατικών" του Biden...


Τι συμβαίνει Στην Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο... Περίπου 73 εκατομμύρια αμβλώσεις συμβαίνουν παγκοσμίως ετησίως, με το 61 τοις εκατό όλων των ακούσιων κυήσεων και το 29 τοις εκατό όλων των κυήσεων να καταλήγουν σε άμβλωση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στον αριθμό των εκτρώσεων, καθώς χρόνο με το χρόνο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των γυναικών που προχωρά σε διακοπή κύησης και ο οποίος εκτιμάται στα 350.000 κατ΄ έτος σε μια χώρα που γερνά με ασύλληπτους  ρυθμούς.

 

Η απόφαση της Παρασκευής έρχεται περισσότερο από ένα μήνα μετά από  ένα  προσχέδιο 98 σελίδων που αποκαλύφθηκε από το Politico τον Μάιο.

Τα "δικαιώματα" των αμβλώσεων αμφισβητούνται τους τελευταίους μήνες, καθώς οι πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών κινούνται προς αυστηρότερους κανόνες - με ορισμένες να επιδιώκουν να απαγορεύσουν όλες τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες, προτού καν πολλές γυναίκες μάθουν ότι είναι έγκυες.

Αυτές περιλαμβάνουν την Αριζόνα , όπου ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης υπέγραψε τον Μάρτιο ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες εγκυμοσύνης. και το Αϊντάχο, όπου ο κυβερνήτης υπέγραψε μια απαγόρευση άμβλωσης έξι εβδομάδων που επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας του εμβρύου να μηνύσουν παρόχους που κάνουν αμβλώσεις πέρα ​​από αυτό το σημείο, παρόμοια με νόμο του Τέξας που θεσπίστηκε πέρυσι. 

Πριν ανατραπεί αυτή η απόφαση, στις ΗΠΑ, η άμβλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης - αλλά η ακριβής περίοδος διαφέρει μεταξύ των πολιτειών. Για παράδειγμα, το Τέξας απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από περίπου έξι εβδομάδες, αλλά η Φλόριντα έχει απαγόρευση αμβλώσεων για 15 εβδομάδες.

Το σχέδιο γνωμοδότησης της πλειοψηφίας συντάχθηκε από τον δικαστή Samuel Alito και κυκλοφορεί εντός του δικαστηρίου όπου κυριαρχούν οι συντηρητικοί από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη DailyMail

Τι αποφάσισε τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να ακυρώσει τη προηγούμενη σχετική και ιστορική απόφαση.

Ένα έγγραφο με την ένδειξη «Γνωμοδότηση του Δικαστηρίου» δείχνει ότι η πλειοψηφία των δικαστών του δικαστηρίου νωρίτερα φέτος υποστήριξε την ανατροπή της υπόθεσης του 1973 που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Politico - που δημοσίευσε το «διέρρευσε έγγραφο» - το προσχέδιο γνωμοδότησης δείχνει ότι το δικαστήριο ψήφισε υπέρ της άρσης της υπόθεσης ορόσημο. 

Το έγγραφο  είχε τίτλο «1ο Σχέδιο» της «Γνωμοδότησης του Δικαστηρίου» και λέγεται ότι αναφερόταν σε μια υπόθεση που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων του Μισισιπή μετά από 15 εβδομάδες - μια υπόθεση γνωστή ως Dobbs κατά Jackson Women's Health Organization.

Το προσχέδιο υπογράφεται από τον δικαστή Samuel Alito, μέλος της συντηρητικής πλειοψηφίας 6-3 του δικαστηρίου, ο οποίος διορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο George W Bush. 

Leaked Supreme Court Draft ... by Brett Bachman


Αμέσως μετά την απόφαση, η επικεφαλής ανταποκρίτρια του CNN στον Λευκό Οίκο μετέδωσε πως αναμένεται διάγγελμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.


Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι γιορτάζει την ανατροπή του «Roe V Wade»

Ο κυβερνήτης Kay Ivey της Αλαμπάμα πανηγύρισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την ανατροπή Roe v Wade την Παρασκευή.

«Σήμερα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα μας καθώς, μετά από δεκαετίες, το Roe ανατράπηκε επιτέλους. Παιδιά, μετά από σχεδόν 50 χρόνια υπεράσπισης των αγέννητων μωρών, οι προσευχές μας εισακούστηκαν. 

«Αυτή είναι μια ιστορική μέρα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος ως κυβερνήτης, ως χριστιανός και ως γυναίκα που βλέπω να ανατρέπεται αυτή η άστοχη και επιζήμια απόφαση».

Ποιες πολιτείες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν άμεσα την απόφαση παράνομη την έκτρωση ανατρέποντας το «ROE V. WADE»;

Τώρα που το «Roe» ανατράπηκε, η άμβλωση είναι ακόμα πιθανό να παραμείνει νόμιμη στα φιλελεύθερα κράτη. Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν επί του παρόντος νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων. 

Πολλές πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχουν ψηφίσει ήδη διάφορους περιορισμούς για τις αμβλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να θεσπίσουν μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων, ενώ οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν επίσης να επιδιώξουν την...προστασία των δικαιωμάτων των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Είκοσι έξι πολιτείες είναι βέβαιο ή πιθανό να απαγορεύσουν την άμβλωση τώρα που το «Roe v. Wade» ανατράπηκε, σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης υπέρ της άμβλωσης, το Ινστιτούτο Guttmacher.

Από αυτές, 22 πολιτείες έχουν ήδη καθολικές ή σχεδόν καθολικές απαγορεύσεις στους νόμους  που είχαν μπλοκαριστεί προηγουμένως από τον Roe, εκτός από το Τέξας.






Υπάρχουν 18 πολιτείες που έχουν σχεδόν καθολικές απαγορεύσεις, ενώ άλλες τέσσερις έχουν χρονική ζώνη και άλλες τέσσερις είναι πιθανό να περάσουν νέες απαγορεύσεις εάν ανατραπεί το «Roe v. Wade»

Ο νόμος της πολιτείας που το απαγορεύει μετά από έξι εβδομάδες έχει ήδη επιτραπεί να τεθεί σε ισχύ από το Ανώτατο Δικαστήριο λόγω της ασυνήθιστης δομής της πολιτικής επιβολής του. Τέσσερις ακόμη πολιτείες θεωρείται πιθανό να περάσουν γρήγορα τις απαγορεύσεις εάν ανατραπεί το Roe.

Δεκαέξι πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια, εν τω μεταξύ, έχουν προστατεύσει την πρόσβαση στην άμβλωση στο πολιτειακό δίκαιο.

Φέτος, αναμένοντας μια απόφαση για την ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος, οκτώ συντηρητικές πολιτείες έχουν ήδη κινηθεί για να περιορίσουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων.

Η Οκλαχόμα, για παράδειγμα, ψήφισε πολλά νομοσχέδια τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός νομοσχεδίου που τίθεται σε ισχύ αυτό το καλοκαίρι, καθιστώντας κακούργημα την άμβλωση.

Μπορούν οι γυναίκες να κάνουν έκτρωση σε διαφορετική Πολιτεία;

Ναι - η διαφοροποίηση των νόμων για τις αμβλώσεις σε όλη την Αμερική σημαίνει ήδη ότι ορισμένες γυναίκες πρέπει να ταξιδέψουν σε διαφορετική πολιτεία για να έχουν πρόσβαση σε μια διαδικασία.

Για παράδειγμα στο Τέξας - το οποίο έχει ψηφίσει νόμο που απαγορεύει σχεδόν όλες τις αμβλώσεις στην πολιτεία - κατά μέσο όρο 1.400 γυναίκες από την πολιτεία ταξιδεύουν κάθε μήνα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2021 και αναζήτησαν διαδικασίες σε 34 εγκαταστάσεις σε άλλες πολιτείες όπως η Λουιζιάνα και το Κάνσας.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο των Τεξανών που ζητούσαν άμβλωση (27 τοις εκατό) πήγαν για να κάνουν τη διαδικασία στο Νέο Μεξικό, μια πολιτεία που διαθέτει επτά εγκαταστάσεις. 

Ποιους περιορισμούς εφαρμόζουν ήδη φέτος ξεχωριστά οι Πολιτείες 

Τώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της ανατροπής της απόφασης Roe εναντίον Wade, οι συντηρητικές πολιτείες θα έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι τα νέα τους όρια στις αμβλώσεις θα ισχύουν, ενώ τα φιλελεύθερα κράτη θα αισθάνονται πιο επείγουσα ανάγκη να προστατεύσουν και να επεκτείνουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων. Ακολουθούν ορισμένοι περιορισμοί και προστασίες που έχουν υιοθετήσει τα νομοθετικά όργανα της πολιτείας το 2022:

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

  • ΑΡΙΖΟΝΑ : Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Doug Ducey υπέγραψε τον Μάρτιο ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Το μέτρο κάνει εξαιρέσεις για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, αλλά όχι για βιασμό ή αιμομιξία. Θα τεθεί σε ισχύ αργότερα φέτος, εάν δεν αποκλειστεί στο δικαστήριο.
  • ΦΛΟΡΙΔΑ : Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε τον Απρίλιο μια απαγόρευση αμβλώσεων για 15 εβδομάδες, η οποία επιτρέπει εξαιρέσεις για ιατρικά επείγοντα περιστατικά ή εάν το έμβρυο έχει μια θανατηφόρα ανωμαλία. Οι εξαιρέσεις δεν επιτρέπουν την άμβλωση τις τελευταίες 15 εβδομάδες σε περίπτωση βιασμού, αιμομιξίας ή εμπορίας ανθρώπων. Η απαγόρευση πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.
  • IDAHO : Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Μπραντ Λιτλ υπέγραψε μια απαγόρευση άμβλωσης έξι εβδομάδων τον Μάρτιο που επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας του εμβρύου να μηνύσουν παρόχους που κάνουν αμβλώσεις μετά από αυτό το σημείο, παρόμοια με νόμο του Τέξας που θεσπίστηκε πέρυσι. Ο νόμος του Αϊντάχο επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο, αλλά έχει μπλοκαριστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας εν αναμονή νομικού ελέγχου.
  • ΚΕΝΤΟΥΚΙ : Το νομοθετικό σώμα τον Απρίλιο υπερέβη το βέτο του Δημοκρατικού Κυβερνήτη Andy Beshear για να θεσπίσει αρκετούς περιορισμούς στις αμβλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης 15 εβδομάδων, της απαίτησης να αποτεφρώνεται ή να ενταφιάζεται το έμβρυο και να εκδίδεται πιστοποιητικό γέννησης-θανάτου ή θνησιγένειας. κάθε έκτρωση. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ αμέσως, αναστέλλοντας τη δυνατότητα των κλινικών να παρέχουν αμβλώσεις για οκτώ ημέρες έως ότου ένας δικαστής των ΗΠΑ εμπόδισε προσωρινά την επιβολή του.
  • ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Η Γερουσία ψήφισε τον Απρίλιο την απαγόρευση όλων των αμβλώσεων εκτός από περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης, βιασμού ή αιμομιξίας. Βασίζεται σε ιδιώτες για να μηνύσουν τους παρόχους υπηρεσιών και οποιονδήποτε «βοηθά ή υποκινεί» τις αμβλώσεις να επιβληθούν. Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει τις τροπολογίες της Γερουσίας προτού πάει προς υπογραφή στον Ρεπουμπλικανό Κυβερνήτη Κέβιν Στιτ. Με την έγκριση του περιφερειάρχη θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Επίσης τον Απρίλιο, το νομοθετικό σώμα της Οκλαχόμα ενέκρινε την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά από έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης, η οποία βασίζεται στον ίδιο μηχανισμό επιβολής αγωγής. Θα τεθεί άμεσα σε ισχύ εάν υπογραφεί από τον Stitt. Ο κ. Stitt υπέγραψε ένα νομοσχέδιο τον Απρίλιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις εκτός από επείγοντα ιατρικά περιστατικά και τιμωρεί τους παρόχους που παραβιάζουν το νόμο με πρόστιμα έως και 100.000 $ και 10 χρόνια φυλάκιση. Ο νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο εάν δεν αποκλειστεί στο δικαστήριο.
  • ΝΟΤΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ : Η Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Κρίστι Νόεμ υπέγραψε νομοσχέδιο τον Μάρτιο που απαιτεί από τις γυναίκες να κάνουν τρεις αυτοπροσώπως επισκέψεις σε γιατρό για να ολοκληρώσουν μια φαρμακευτική άμβλωση. Η εφαρμογή της νομοθεσίας εξαρτάται από την έκβαση μιας υπόθεσης ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ

  • ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ : Ο κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις, Δημοκρατικός, υπέγραψε νομοσχέδιο στις 4 Απριλίου που κωδικοποιεί το δικαίωμα στην άμβλωση. Το μέτρο τέθηκε αμέσως σε ισχύ.
  • CONNECTICUT : Ο νομοθέτης ψήφισε ένα νομοσχέδιο τον Απρίλιο που προστατεύει οποιονδήποτε κάνει αμβλώσεις, κάνει άμβλωση ή βοηθά κάποιον που κάνει έκτρωση από τους περιορισμούς άλλων πολιτειών. Μεταξύ άλλων διατάξεων, το μέτρο απαγορεύει στις κρατικές υπηρεσίες να συνδράμουν σε διακρατικές έρευνες που επιδιώκουν να στοιχειοθετήσουν αστική ή ποινική ευθύνη για κάποιον που έκανε ή βοήθησε σε άμβλωση. Το νομοσχέδιο αναμένει την υπογραφή του Δημοκρατικού Κυβερνήτη Ned Lamont.
  • ΜΕΡΥΛΑΝΤ : Ο νομοθέτης ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επεκτείνει τον ορισμό του ποιος μπορεί να παρέχει αμβλώσεις για να συμπεριλάβει οποιονδήποτε «ειδικό πάροχο», καθιερώνει ένα πρόγραμμα κατάρτισης παρόχων αμβλώσεων που χρηματοδοτείται από το κράτος και απαιτεί από τα περισσότερα ασφαλιστικά σχέδια να καλύπτουν το κόστος των αμβλώσεων. Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Λάρι Χόγκαν άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο, αλλά το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς νομοθετικό σώμα της πολιτείας υπερέβη το βέτο του στις 9 Απριλίου και ο νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.
  • ΒΕΡΜΟΝΤ : Το νομοθετικό σώμα υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών ψήφισε τον Φεβρουάριο μια συνταγματική τροποποίηση που εγγυάται το δικαίωμα στην άμβλωση. Θα είναι στο ψηφοδέλτιο για να εγκρίνουν οι ψηφοφόροι τον Νοέμβριο.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο...

Περίπου 73 εκατομμύρια αμβλώσεις συμβαίνουν παγκοσμίως ετησίως, με το 61 τοις εκατό όλων των ακούσιων κυήσεων και το 29 τοις εκατό όλων των κυήσεων να καταλήγουν σε άμβλωση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Ανέφερε ότι περίπου το 45 τοις εκατό όλων των αμβλώσεων δεν είναι ασφαλείς, εκ των οποίων το 97 τοις εκατό συμβαίνουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ένα ενημερωτικό δελτίο του ΠΟΥ έλεγε ότι «η μη ασφαλής άμβλωση είναι μια κύρια - αλλά αποτρέψιμη - αιτία μητρικών θανάτων και νοσηρότητας». 

Υπάρχουν 16 χώρες όπου η άμβλωση απαγορεύεται συνολικά, μια λίστα που περιλαμβάνει την Αίγυπτο, το Ιράκ, τις Φιλιππίνες, το Λάος, τη Σενεγάλη, τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με το Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα. 

Περίπου τρεις δωδεκάδες άλλες χώρες το επιτρέπουν μόνο για να σώσει τη ζωή της μητέρας, μια λίστα που περιλαμβάνει τη Νιγηρία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Μιανμάρ. Περίπου το 40 τοις εκατό των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας ζουν σε μέρη όπου η πρόσβαση στις αμβλώσεις είναι παράνομη ή περιορισμένη. 

Η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στον αριθμό των εκτρώσεων, καθώς χρόνο με το χρόνο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των γυναικών που προχωρά σε διακοπή κύησης και ο οποίος εκτιμάται στα 350.000 κατ΄ έτος σε μια χώρα που γερνά με ασύλληπτους  ρυθμούς.

Είναι γεγονός πως η θλιβερή αυτή πρωτιά συνδυάζεται τα τελευταία χρόνια με όλο και λιγότερες γεννήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έχει φέρει στο φως η ΕΛΣΤΑΤ στο πέρασμα του χρόνου. Τα δεδομένα αυτά αναμφίβολα σχετίζονται και με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού, στην Ελλάδα κατοικούν 2,2 εκατ. γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σε 1,5 εκατ. γυναικών (18-35 ετών) που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, μόνο το 4% αυτών γνωρίζει πώς να προφυλάσσεται από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (λαμβάνοντας αντισυλληπτικά χάπια).

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως μία στις 1.000 γυναίκες που προχωρούν σε διακοπή κύησης παρουσιάζει αιμορραγία κατά την επέμβαση ή τις πρώτες 24 ώρες μετά από αυτήν. Καθίσταται για ακόμη μία φορά σαφές το γεγονός πως η στάση και η συμπεριφορά των Ελληνίδων που καταλήγουν να ξαπλώνουν στο χειρουργικό κρεβάτι, αμελώντας την υγεία και την ψυχολογική τους κατάσταση, εξαρτάται άμεσα από το έλλειμμα ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στην εξέλιξη των μέσων αντισύλληψης.





Στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, ο καθένας μπορεί νόμιμα να κάνει άμβλωση έως τις 23 εβδομάδες και έξι ημέρες εγκυμοσύνης, κάτι που είναι σύμφωνο με τον νόμο περί αμβλώσεων του 1967. Ακολουθεί η κατάσταση σε ορισμένες χώρες: 

  • Η Πολωνία , τον Ιανουάριο του 2021, έθεσε σε ισχύ μια απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου που απαγόρευε τις αμβλώσεις που πραγματοποιούνται λόγω ελαττωμάτων του εμβρύου, απαγορεύοντας τους πιο συνηθισμένους από τους λίγους νομικούς λόγους διακοπής μιας εγκυμοσύνης στην κατά κύριο λόγο καθολική χώρα.
  • Το Ελ Σαλβαδόρ έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς νόμους για τις αμβλώσεις στον κόσμο, με τη διαδικασία να έχει απαγορευτεί χωρίς εξαίρεση από το 1998. Πάνω από 180 γυναίκες που αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά μαιευτικής διώχθηκαν για άμβλωση ή ανθρωποκτονία κατά τα τελευταία 20 χρόνια.
  • Οι γυναίκες στη Μάλτα δεν έχουν πρόσβαση σε έκτρωση, ακόμη κι αν η ζωή τους κινδυνεύει. Είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που απαγορεύει εντελώς τη διαδικασία. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.
  • Η Σενεγάλη απαγορεύει την άμβλωση, αλλά ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας της την επιτρέπει εάν τρεις γιατροί συμφωνήσουν ότι είναι απαραίτητη για να σωθεί η ζωή μιας γυναίκας. Μια μελέτη του 2014 έδειξε ότι οι κανόνες αναγκάζουν τις γυναίκες να αναζητούν παράνομες αμβλώσεις και, ως έσχατη λύση, να σκοτώνουν τα ίδια τα βρέφη τους.
  • Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , η άμβλωση είναι παράνομη, εκτός εάν η εγκυμοσύνη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας ή υπάρχουν ενδείξεις ότι το μωρό δεν θα επιβιώσει. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους και βαρύ πρόστιμο. Οι γυναίκες που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη για αποβολή μπορεί να κατηγορηθούν για απόπειρα άμβλωσης.
  • Οι νόμοι κατά των αμβλώσεων στις Φιλιππίνες προέρχονται από την εποχή τους ως αποικία της Ισπανίας. Η άμβλωση έχει απαγορευτεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Περίπου 1.000 Φιλιππινέζες πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές. Η Ισπανία συγκαταλέγεται στις περισσότερες από 50 χώρες που έχουν ελευθερώσει τους νόμους για τις αμβλώσεις το τελευταίο τέταρτο του αιώνα.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου