Τουρκική επίθεση στην Κέφαλο της Κω; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκική επίθεση στην Κέφαλο της Κω;

  Αναγνωρίζεται πλέον από όλους ξένους και ντόπιους, ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν με την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη επιθετική ρητορική του κατά της...

 


Αναγνωρίζεται πλέον από όλους ξένους και ντόπιους, ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν με την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη επιθετική ρητορική του κατά της Ελλάδος, θα “χτυπήσει” κάποια στιγμή ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος!


Ολα δείχνουν, ότι οι Τούρκοι “κλείδωσαν” στο στόχαστρό τους την περιοχή της Κεφάλου Κω, η οποία αποτελεί το κέντρο της νησιωτικής γραμμής Ικαρίας – Αστυπάλαιας – Αμοργού – Λέρου – Καλύμνου.

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Γι΄ αυτό έγραφα την Τρίτη που μας πέρασε!

Οι τουρκικές προκλήσεις καθημερινά αυξάνουν κατά της Ελλάδας! Πέραν του Τούρκου Σουλτάνου και των αξιωματούχων του, βεζίρηδων, και η τουρκική αντιπολίτευση απαιτεί εδώ και τώρα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας, κάθε διεθνή σύμβαση, πετώντας στα λασπόνερα το Διεθνές Δίκαιο, να αρπάξει νησιά από την Ελλάδα!

Οι πολεμικές της κραυγές αυξάνουν καθημερινά!

Όλοι περιμένουν, πότε θα χτυπήσει η Τουρκία! Όλοι περιμένουν, πού θα χτυπήσει η Τουρκία!

Πηγή μας, εξόχως αξιόπιστη, γνωρίζουσα τα ζητήματα της τουρκικής σκέψης και επιδίωξης, και ζητώντας να κρατηθεί η ανωνυμία της, μας είπε τα παρακάτω σε συζήτηση που είχαμε προ τριών ημερών:    

Ο Ερντογάν χτίζει απαιτήσεις! Όχι απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι στο ΝΑΤΟ εις βάρος της Ελλάδας. Ουσιαστικά τους λέει:

Ή θα συναινέσετε και θα μου δώσετε “νομικά” αυτά που θέλω από την Ελλάδα, ή θα επιτεθώ στην Ελλάδα και θα διαλύσω το ΝΑΤΟ με τις ευχές και την προστασία του Πούτιν, στον οποίο θα προσφέρω βάσεις στην Τουρκία!

Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, επειδή ξέρει, πως δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει, πάρα μάλλον θα εξευτελιστεί με σχεδόν βέβαιο, ότι θα χάσει κάθε εξουσία, ίσως και το κεφάλι του!

Ίσως να επιχειρήσει ένα θερμό επεισόδιο! Πιεζόμενος από τον Κιλιντσάρογλου! Ίσως ναι, αλλά όχι τώρα, που εμείς το περιμένουμε, επειδή δεν έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού!

Πάντως πιστεύω, πως το μέγα ερώτημα που τίθεται, δεν είναι αν θα κάνει στρατιωτική επίθεση η Τουρκία, αλλά ποιος θα είναι ο χρόνος αντίδρασης της δικής μας πολιτικής ηγεσίας, που ψάχνει μέσω του διεθνούς δικαίου για συμμάχους, ενώ γνωρίζει, πως την κρίσιμη στιγμή θα είμαστε μόνοι μας εναντίον του βάρβαρου Τούρκου, με σοβαρή πιθανότητα, κάποιοι εκ των “συμμάχων” μας να βρίσκονται στο πλευρό του Ερντογάν, ο οποίος στην τελική, τους ζητάει να του δώσουν κάτι που δεν είναι δικό τους, με αντάλλαγμα τη συνοχή του ΝΑΤΟ, στην κρίσιμη υπαρξιακή του συγκυρία λόγω της Ουκρανίας!

Όσο για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, μου θυμίζουν την αγγλική βάση στην Κύπρο και τον εγκληματικό και ανθελληνικό της ρόλο στην τουρκική εισβολή!

Έτσι, ας μην επιχαίρουμε για τους δυτικούς μας συμμάχους, οι οποίοι δεν μας έχουν βοηθήσει ποτέ!

Η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο!

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι:

Τα πρώτα κρίσιμα λεπτά θα δώσει εντολή άμεσης απάντησης για καταστροφή του επιτιθέμενου ή θα ψάχνει στα τηλέφωνα για να βρει κάποιον τρίτο διαθέσιμο να δράσει κατευναστικά προς την Τουρκία;

Ως πολίτες πρέπει να καταλάβουμε, πως ο εχθρός της Ελλάδας είναι η Τουρκία, όμως, ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού που μισθοδοτείται από το ελληνικό κοινοβούλιο!


Ο προγραμματισμός των Τούρκων στην Κω και πέριξ αυτής…

Έτσι, η ανησυχία μας περί της τύχης των εθνικών θεμάτων, από τη στιγμή που εξακολουθεί να είναι άνευρη η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, του κατευνασμού και της φιλίας με την Τουρκία, μοιραία μας οδήγησε στη συζήτηση με εξέχουσα πηγή μας των νησιών του Αιγαίου μας, και η οποία πολλές φορές μας έχει προβλέψει ζητήματα και τα οποία επαληθευτήκαν στην πορεία, αφού και τη γνώση έχει και τη δυνατότητα σύνθεσης γεγονότων που οδηγούν σε αποτέλεσμα! 

Τα παρακάτω αποκαλυπτικά μας εξέθεσε η πηγή μας και καλό θα ήταν όλοι να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους:

«Απ΄ τον Σεπτέμβριο του 2019, είχε αρχίσει να κλιμακώνεται (φανερά πλέον), η τουρκική προκλητικότητα στην στρατηγικότατης σημασίας περιοχή της Κεφάλου Κω και ειδικότερα στην στενωπό Κοχυλαρίου – Καμήλας και Βολκανίων – Παραντάις Μπιτς, με κατοπτεύσεις και αναγνωρίσεις αντρών των ομάδων αναγνώρισης ακτών SAT και SAS του τουρκικού στρατού και περιοδειών στελεχών της ΜΙΤ και της Αγγλικής ΜΙ-6, τον Οκτώβριο του 2019!

Μετά την εύρεση τουρκικού στρατιωτικού υλικού στο Κοχυλάρι της Κω, ακολούθησε ένα περίεργο ναυάγιο παράνομων μεταναστών (από Ιράκ και Συρία), στη νήσο Σύρνα ή Σειρήνα (νησί του Αιγαίου, πιο συγκεκριμένα του Καρπαθίου Πελάγους, και ανήκει στα Δωδεκάνησα, το οποίο σήμερα είναι ακατοίκητο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί του μικρονησιωτικού συμπλέγματος, που περιβάλλει την Αστυπάλαια)!

Ανάμεσα στην νήσο Αστυπάλαια και στην Κέφαλο της Κω! 

Τότε για πρώτη φορά η Τουρκία ανακοίνωσε, ότι περιμετρικά της νήσου Κω, την προτεραιότητα στην έρευνα και τη διάσωση την έχει η Τουρκία!   

Ακολούθησε για μια διετία, με κλιμακωτή αύξηση των παραβιάσεων στην περιοχή της Κεφάλου (ανάμεσα σε Αστυπάλαια – Κέφαλο), από την Τουρκία με UAV'S!

Όμως, ποτέ δεν είχε συμβεί υπερπτήση UAV, DRONE, ελικοπτέρου, ή τουρκικού Α/Φ, πάνω από νησαίο ελληνικό έδαφος! 

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021, όταν τουρκικό UAV, που πετούσε ανάμεσα σε Αστυπάλαια και Κέφαλο, “έστριψε” αιφνιδιαστικά πάνω από το ραντάρ του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, στο ύψωμα Λάθρα της Κεφάλου και ακολούθως περνώντας πάνω και από τις νησίδες Γιαλί και Άγιος Αντώνιος, μπήκε στην Τουρκία, απ΄ την περιοχή της Ντάτσα! Αυτό επαναλήφθηκε ακόμη δυο φορές και εν συνεχεία, μέσα στο έτος 2022, τα τουρκικά UAV'S κατέγραφαν συστηματικά, άπαντα τα στρατόπεδα του Δήμου Ηρακλειδών της Κω, και γινόντουσαν αντιληπτά, όταν έφταναν επάνω από τις νησίδες Σοφράνο (του συμπλέγματος Αστυπάλαιας)!

Το Σοφράνο είναι βραχονησίδα του νότιου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται νότια της Αστυπάλαιας στη συστάδα νησίδων Σοφράνα και είναι το νοτιότερο από τον Ζαφορά ή Μεγάλο Σοφράνο και το Σοχά.

Από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000 έχει κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τον μαυροπετρίτη (σπουδαία σπάνια γεράκια). Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Αστυπάλαιας!

Μετά από αυτήν την πλήρη καταγραφή εναερίως του διαύλου Αστυπάλαιας – Κεφάλου Κω (δηλαδή, δυτικά της Κεφάλου), άρχισαν από την πλευρά της Τουρκίας, οι στοχευμένες υπερπτήσεις πάνω από την Κανδελούσα (νησίδα των Δωδεκανήσων)! Η οποία ανήκει στο πολύνησο Νισύρου και αποτελεί την κλείδα ενώσεως με το πολύνησο Αστυπάλαιας και το σημείο εισόδου στην Καλδέρα της Κεφάλου! Και στον θαλάσσιο διάδρομο ακρωτηρίου Ρουσκένου Κεφάλου – Κνίδου και Στομίου του Κεραμικού κόλπου, στον οποίο οι Τούρκοι διατηρούν μονίμως περί τα 40 μεγάλα αποβατικά σκάφη (χώρια τις μικρές ακάτους εφόδου σταθερής γάστρας και φουσκωτές)! Τυχαία;

Επίσης να υπενθυμίσουμε εδώ, την περίεργη βλάβη που συνέβη στο τουρκικό φορτηγό πλοίο Ζεηνέπ Κιράν, στο Βόρειο – Βορειοανατολικό άκρο της Κεφάλου, όταν έμεινε ακυβέρνητο, ανάμεσα στο ακρωτήριο Δρέκανο Κεφάλου και στα πολύνησα Καλύμνου (Σαφονίδι, Νερά, Τέλενδο) και Λέρου (Κίναρος, Γλαρονήσι, Μαυρία, Λεβίθα)!

Στόχευση των Τούρκων, η Κέφαλος…

Μετά τις πρόσφατες ταυτόχρονες υπερπτήσεις πάνω από τις νησίδες Κανδελούσα και Κίναρο, αλλά και τις προηγηθείσες εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών Α/Φ (προ 5 εβδομάδων), πάνω από την Κέφαλο της Κω, όλα δείχνουν, ότι οι Τούρκοι “κλείδωσαν” στο στόχαστρό τους την περιοχή της Κεφάλου Κω, η οποία αποτελεί το κέντρο της νησιωτικής γραμμής Ικαρίας – Αστυπάλαιας – Αμοργού – Λέρου – Καλύμνου. Πάνω στην προσπάθεια και στην σπουδή, αλλά και στόχευσή τους, ώστε να καταλάβουν την ως άνω περιοχή (της Κεφάλου), στέλνουν εμπορικά σκάφη από τη δυτική της πλευρά, ώστε να δουν αν γίνονται αντιληπτά από τα ραντάρ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην περιοχή, καθώς και να εξακριβώσουν τον βαθμό ετοιμότητας του Ελληνικού Στρατού, στην ευρύτερη περιοχή!

Οι Τούρκοι σύμμαχοι της επίθεσης…

Δυστυχώς όμως, η πληθώρα Πακιστανών, θερμότατων φίλων της Τουρκίας, στην περιοχή Ξηρόκαμπος Κεφάλου, αλλά και Αλβανών που δουλεύουν εποχιακά στην Κω, αλλά η μόνιμη (υπερμεγέθης) Αγγλική κοινότητα της Κεφάλου (σχεδόν άπαντες συνταξιούχοι των αγγλικών Ενόπλων Δυνάμεων), μαζί με τους Τουρκόφρονες Οθωμανούς της πόλεως της Κω, οι οποίοι, καθημερινώς μεταβαίνουν στην Κέφαλο για “δουλειές”, 

βοηθάνε πολύ την προετοιμαζόμενη επίθεση του τουρκικού στρατού, ο οποίος μέσω των πρακτόρων του, διασπείρει φήμες, ότι εναντίον της Κεφάλου θα επιπέσει με 30 χιλιάδες στρατιώτες!

Όλη αυτή η διασπορά ειδήσεων, έχει αρχίσει να ανησυχεί τον ελληνικό πληθυσμό της Κω, αλλά είναι σίγουρο πως όλοι οι Κώες έχουν υψηλότατο ηθικό, ισχυρή εμπιστοσύνη και αγάπη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα ζητούν τον άμεσο εξοπλισμό τους, την άριστη προετοιμασία τους σε μια παλλαϊκή άμυνα!

Ζητούν ενίσχυση σε βαρύ οπλισμό πεζικού, αντιαποβατικά και αντιαεροπορικά όπλα, καθώς και την χορηγία σύγχρονων συστημάτων τηλεπικοινωνιών, που θα τους βοηθήσουν, ώστε να επιφέρουν καίριο και συντριπτικό πλήγμα στον αλαζόνα, θρασύδειλο, και ιταμό Τούρκο εισβολέα! 

Που ενισχύεται από τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, την Αγγλία, αλλά και τη Γερμανία!               

Δείξτε τα μπροστινά σας στον Ερντογάν…


Ο Τουρκόφιλος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε, ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία “θα περιλαμβάνει συμβιβασμούς, συμπεριλαμβανομένου των εδαφών”!

Δηλαδή, αφού πρώτα το ΝΑΤΟ πήρε τα μυαλά από το κεφάλι του Ουκρανού Προέδρου, δημιούργημά τους, ενέπλεξαν ακολούθως οι Νατοϊκοί την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, τώρα, χάνοντας το παιχνίδι, προτρέπουν σε συμβιβασμό τον Ζελένσκι με απώλεια κυριαρχικών εδαφών!

Όπερ σημαίνει, πως το ίδιο θα γίνει και για την Ελλάδα!

Δεν θα αποτρέψουν τουρκική εισβολή σε νησί μας και ακολούθως θα μας ζητήσουν να τα βρούμε με την Τουρκία, με απώλεια βεβαίως κυριαρχικών ελληνικών εδαφών!

Άλλωστε, έχουμε φρέσκο το παράδειγμα των Ιμίων!  

Γι΄ αυτό η Ελλάς, η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, επιβάλλεται να δείξουν άμεσα τα μπροστινά τους στους Τούρκους, για να μας δείξουν αυτοί ακολούθως τα πισινά τους! 

Ας εγκαταλείψει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη το αφήγημα περί κατευνασμού και ας αφήσει τις αλλοπρόσαλλες συναντήσεις με την πλευρά της Τουρκίας, που το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να ενισχύουν την επιθετική διάθεση του Τούρκου Προέδρου!! 


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου