Η διαμαρτυρία των Ολλανδών αγροτών και ο πόλεμος κατά των τροφίμων παγκοσμίως... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η διαμαρτυρία των Ολλανδών αγροτών και ο πόλεμος κατά των τροφίμων παγκοσμίως...

  Αυτή την εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν από όλη την Ολλανδία για να διαμαρτυρηθούν για τις κυβερνητικές πολιτικές που θ...

 






Αυτή την εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν από όλη την Ολλανδία για να διαμαρτυρηθούν για τις κυβερνητικές πολιτικές που θα μειώσουν τον αριθμό των ζώων στη χώρα έως και κατά το ένα τρίτο…!


Η μείωση της παραγωγής της κατά το ένα τρίτο θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων, ιδίως στη Δυτική Ευρώπη. Ίσως πιο ανησυχητικό είναι το πώς αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «προηγούμενο». Αυτό δεν είναι το πρώτο πρόγραμμα «πληρώνω τους αγρότες για να μην καλλιεργούν» που ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο - τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα...ενώ μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει παρόμοια τακτική με Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις εδώ και δεκαετίες, όπου ξαφνικά καταστράφηκαν παντώς είδους καλλιέργειες και φύτρωσαν...βαμβάκια...! Δυστυχώς τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία...

 

Πηγή: Off Guardian

Γράφει ο Kit Knightly

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Σε ένα τυπικό παράδειγμα παραπλανητικής διατύπωσης των μέσων ενημέρωσης, οι αναφορές στον Τύπο για το θέμα αυτό έχουν όλους τίτλους όπως "Ολλανδοί αγρότες διαμαρτύρονται για τους στόχους εκπομπών", αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα και όχι απλώς παράλειψη.

Η κυβερνητική πολιτική για την οποία διαμαρτύρονται είναι μια επένδυση ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη "μείωση των επιπέδων ρύπανσης από άζωτο" είναι αλήθεια, αλλά σκοπεύει να το επιτύχει αυτό (μεταξύ άλλων) "πληρώνοντας ορισμένους Ολλανδούς κτηνοτρόφους για να μετεγκατασταθούν ή να εγκαταλείψουν τον κλάδο".

Σε πραγματικούς όρους, αυτό σημαίνει τελικά μείωση του αριθμού των χοίρων, των κοτόπουλων και των αγελάδων κατά περίπου τριάντα τοις εκατό.

Αυτό είναι που διαμαρτύρονται εδώ - μια σκόπιμη συρρίκνωση του γεωργικού τομέα, που επηρεάζει τον βιοπορισμό χιλιάδων κτηνοτρόφων και τον επισιτισμό κυριολεκτικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ενώ το σύστημα υποτίθεται ότι αφορά τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου και αμμωνίας από τα ούρα και την κοπριά, είναι δύσκολο να μην το δούμε αυτό στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κρίσης τροφίμων που δημιουργήθηκε.

Οι Κάτω Χώρες παράγουν ένα τεράστιο πλεόνασμα τροφίμων και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Η μείωση της παραγωγής της κατά το ένα τρίτο θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων, ιδίως στη Δυτική Ευρώπη.

Ίσως πιο ανησυχητικό είναι το πώς αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προηγούμενο.

Αυτό δεν είναι το πρώτο πρόγραμμα "πληρώνω τους αγρότες για να μην καλλιεργούν" που ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο - τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα - αλλά μια κυβέρνηση που πληρώνει για να μειώσει τη δική της παραγωγή κρέατος; Αυτή είναι η πρώτη φορά.

Το γεγονός ότι γίνεται (υποτίθεται) για την "προστασία του περιβάλλοντος" το καθιστά ένα μεγάλο προειδοποιητικό σημάδι για το μέλλον. Η Δανία, το Βέλγιο και η Γερμανία εξετάζουν ήδη παρόμοιες πολιτικές.

Ο δυτικός κόσμος φαίνεται να αγκαλιάζει με ενθουσιασμό οιονεί αυτοκτονικές πολιτικές.

Εννοώ, να πληρώνουν τους αγρότες για να μειώσουν την ποσότητα των τροφίμων που παράγουν... ενώ (θεωρητικά) απειλούνται με πόλεμο... εν μέσω ύφεσης... αντιμετωπίζοντας πληθωρισμό ρεκόρ καθώς το κόστος ζωής ανεβαίνει στα ύψη.

Βγάζει πραγματικά νόημα αυτό;

Αυτό είναι σχεδόν τόσο τρελό όσο το να αρνείσαι νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ενώ το κόστος της βενζίνης ανεβαίνει.

Πράγματι, σε έναν κόσμο που μαστίζεται από έλλειψη λιπασμάτων λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, θα φαινόταν σχεδόν τρελό να διαμαρτύρεστε για το πλεόνασμα κοπριάς, πόσο μάλλον να προσπαθείτε να το μειώσετε.

Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το σημείο όπου όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν τυχαία, έτσι δεν είναι;

Ας το θέσουμε αλλιώς - αν οι συλλογικές κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου προσπαθούσαν να εξαθλιώσουν και να λιμοκτονήσουν τους ίδιους τους πολίτες τους, τι ακριβώς θα έκαναν διαφορετικά;

Ακολουθούν videos από τις διαμαρτυρίες αγροτών στην Ολλανδία



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου