Απίστευτη ομολογία Σταϊκούρα: Η κυβέρνηση επενδύει στην ακρίβεια για να πηγαίνει καλά η οικονομία. Λεηλατεί την κοινωνία μέσω της ακρίβειας και της πετά «ψίχουλα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Απίστευτη ομολογία Σταϊκούρα: Η κυβέρνηση επενδύει στην ακρίβεια για να πηγαίνει καλά η οικονομία. Λεηλατεί την κοινωνία μέσω της ακρίβειας και της πετά «ψίχουλα»

  Η κυβέρνηση ομολογεί αφαίμαξη του λαού μέσω της ακρίβειας και παροχή «ψίχουλων» υπό τη μορφή επιδομάτων που… βαφτίζονται «ενίσχυση». Τι ...

 






Η κυβέρνηση ομολογεί αφαίμαξη του λαού μέσω της ακρίβειας και παροχή «ψίχουλων» υπό τη μορφή επιδομάτων που… βαφτίζονται «ενίσχυση».


Τι μας λέει επί της ουσίας ο Υπουργός Οικονομικών; Λέει ότι, με τις απ'ευθείας αναθέσεις, την δημιουργία του καρτέλ ενέργειας και τις υπερκοστολογήσεις, έφαγαν όλα τα λεφτά που είχαν διαθέσιμα και για να σε βοηθήσουν με τα ψίχουλα στα παίρνουν από τους φόρους, Έλληνα ραγιά.

 

Σε μια απίστευτη ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας! 

Ο Χ.Σταϊκούρας εξήγησε τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την οικονομία: αφαίμαξη του λαού μέσω της ακρίβειας και παροχή «ψίχουλων» υπό τη μορφή επιδομάτων που… βαφτίζονται «ενίσχυση».

Όλα τα κάλυψε με επιδόματα ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Μόνο που δεν μας είπε πόσο θα είναι το δημόσιο χρέος στο τέλος της τετραετίας. Το χρέος για το οποίο χάθηκε σε μια 10ετία το 25% του ΑΕΠ και η νέα γενιά Ελλήνων εκδιώχθηκε από το Ελληνικό κράτος στο εξωτερικό. Ο Σταϊκούρας στο μεταξύ εξήγησε με σαφήνεια τι θα πει πελατειακο κράτος...

Ο κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο…

«… τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος 4,3 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου το 2% το ΑΕΠ και έχουν διασφαλιστεί και τόσο από την υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις  -άρα μόνιμα μέτρα μπορούμε να πάρουμε-  όσο και με την καλύτερη πορεία της οικονομίας εξαιτίας και της ακρίβειας».

Σε μια δήλωση κυνική και συνάμα πρωτοφανή προχώρησε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρηματοδοτεί τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του πλιάτσικου της ακρίβειας, ομολογώντας έτσι ότι επιστρέφει στους πολίτες ένα μικρό μέρος από όσα εισπράττει.

Eιδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «τα συνολικά μέτρα που εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις φέτος πλέον είναι 13,2 δισεκ. ευρώ. Το 80% των παρεμβάσεών μας αφορά τους λογαριασμούς στα σπίτια μας. Από αυτά τα 13,2 δισεκ. ευρώ αυτά που έχουν δημοσιονομικό κόστος είναι 4,3 δισεκ. ευρώ» για να προσθέσει δίχως ίχνος ντροπής: «Για αυτούς που καλοπροαίρετα εκφράζουν έναν φόβο μην τυχόν έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαιώνω ότι τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος 4,3 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου το 2% το ΑΕΠ και έχουν διασφαλιστεί τόσο από την υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις  -άρα μόνιμα μέτρα μπορούμε να πάρουμε-  όσο και με την καλύτερη πορεία της οικονομίας εξαιτίας και της ακρίβειας».


  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου