Έσπασε οριστικά η «επισύνδεση» Καραμανλή – Σαμαρά με Μητσοτάκη… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έσπασε οριστικά η «επισύνδεση» Καραμανλή – Σαμαρά με Μητσοτάκη…

  Οι εξελίξεις έρχονται και θα είναι εκκωφαντικές! Ο τρόμος από αυτά που έρχονται στην οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη!   Του Παναγ...

 


Οι εξελίξεις έρχονται και θα είναι εκκωφαντικές!


Ο τρόμος από αυτά που έρχονται στην οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και έγκριτος νομικός Κώστας Τζαβάρας, είχε ευθαρσώς απορρίψει το αφήγημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί “απορρήτου” στο κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων!

Ο μετέχων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Κώστας Τζαβάρας στη συνέχεια ζήτησε την εκ νέου κλήτευση των κυρίων Δημητριάδη και Κοντολέοντα στην Επιτροπή, ισχυριζόμενος πως διασαλεύεται η συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και πως δημιουργείται ένα απαράδεκτο προηγούμενο που περιορίζει – και στην εξεταζόμενη περίπτωση αχρηστεύει – την ελεγκτική λειτουργία της Βουλής προς την Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού συστήματος!

Αλλά το κρεσέντο περί του “απορρήτου” συνεχίστηκε από τον κ. Τζαβάρα σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra24, όπου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και με επιστημονικά νομικά επιχειρήματα κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα! Μάλιστα είπε, πως προσυπογράφει την φράση του Κώστα Καραμανλή για το απόρρητο”!

Όπου ο πρώην Πρωθυπουργός από τα Ανώγεια της Κρήτης είχε πει προ ολίγων ημερών:

«…Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που  διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών…»!

Αλλά την ίδια θέση περί του απορρήτου είχε λάβει και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος!

Βέβαια τότε το Μαξίμου και κυρίως μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη, ισχυρίστηκε διά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι “κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση”!

Ωστόσο στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης άλλη θέση διατύπωσε για το θέμα του “απορρήτου” των τηλεφωνικών υποκλοπών, αποδεικνύοντας ότι το σκάνδαλο αυτό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ μεγάλους κλυδωνισμούς και οι οποίοι θα ενταθούν περαιτέρω, μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού!

Σε αυτήν την τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ρητά και κατηγορηματικά ότι διαφωνεί με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο!

Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και στην οποία παραβρέθηκαν οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, εντύπωση προκάλεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής σε καμιά στιγμή δεν χειροκρότησε τον Πρωθυπουργό, ως είθισται…

Αυτή η χαρακτηριστική συμπεριφορά, γέννησε πολλές απορίες και σε αρκετούς την πεποίθηση πως το γυαλί έχει σπάσει ολοσχερώς μεταξύ των Καραμανλή και Μητσοτάκη!

Αυτή η πεποίθηση έγινε ακόμη πιο έντονη, από τη στιγμή που κατόπιν προτάσεως του Κώστα Καραμανλή, Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, συνέφαγαν το βράδυ του Σαββάτου στο εστιατόριο “Βράχος” (αποκλειστικά οι δυο τους), μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο  Βελλίδειο!

Ποιο να ήταν άραγε το θέμα συζητήσεως; Μήπως η θέση του Αντώνη Σαμαρά περί του απορρήτου και για το οποίο φλέγον ζήτημα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημοσίως; Γιατί δεν το έχει πράξει και “μιλάει μέσω διερμηνέων”;

Προσπάθησε να τον νουθετήσει άραγε ο Κώστας Καραμανλής;

Ωστόσο, μια ακόμη πληροφορία που δημιουργεί πεποίθηση, ότι οριστικά έχει κοπεί ο όποιος ομφάλιος λώρος επικοινωνίας και σύμπλευσης μεταξύ Καραμανλή – Μητσοτάκη, είναι η πληροφορία πως, ο Πρωθυπουργός μετά την ομιλία του στο  Βελλίδειο, οργάνωνε σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης κοκτέιλ πάρτι (στις 22:00)!

Είχαν προσκληθεί σε αυτό οι Καραμανλής και Σαμαράς; Και εάν είχαν προσκληθεί, βεβαίως προτίμησαν τη δική τους πριβέ εμφάνιση σε άλλο μαγαζί!

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία στη ΔΕΘ αποκάλυψε και πως οι σχέσεις του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι πλέον εχθρικές!

Έτσι μετά τη διάλυση του “αρραβώνα”, άρχισαν από τον Πρωθυπουργό “οι μηνύσεις και οι αγωγές” κατά του Νίκου Ανδρουλάκη!

Μια πολυμέτωπη επίθεση, με σκοπό να τον εκθέσει στους ψηφοφόρους του Κινήματος, λέγοντας ότι:

«Πολλές φορές αισθάνομαι ότι οι ψηφοφόροι του είναι πιο μπροστά από εκείνον. Ακολουθεί μια πολιτική που τον φέρνει σε μια απόσταση από το κοινό του»!

Αυτή η επίθεση αποσκοπεί στο σενάριο τρόμου που κυριαρχεί στο μυαλό του Πρωθυπουργού και που δεν είναι άλλο από μια πιθανή συγκυβέρνηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 και η οποία θα ανοίξει τις πόρτες του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και των συν αυτώ!  

Για το λόγο αυτό, αυτήν την πιθανότητα την χαρακτήρισε ως “πολιτική τερατογένεση” και την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ και με το οποίο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι προσεχείς εκλογές, το αποκάλεσε ως ένα καταστροφικό σύστημα για τη χώρα, αφού οδηγεί σε ετερόκλητες συμμαχίες!

Ετερόκλητη συμμαχία, που δεν είναι η πολιτική συμμαχία με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”;

Που ωστόσο δεν φτάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο το κόμμα Βελόπουλου κι έτσι καταστρώνει σατανικό σχέδιο δημιουργίας κι άλλου πολιτικού φορέα, που ενδεχομένως σύντομα να ανακοινωθεί! Στην προσπάθειά του στις επαναληπτικές εκλογές να ανακηρυχθεί εκ νέου Πρωθυπουργός! 

Αυτό το σατανικό σχέδιο, δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, που θα είναι σύμμαχος της ΝΔ, έχει ως στόχο την αρπαγή ψήφων από το ακροδεξιό κόμμα “Έλληνες για την Πατρίδα” του Ηλία Κασιδιάρη και το οποίο σε όλες τις δημοσκοπήσεις των Συστημικών Μέσων καταγράφει ποσοστά άνω του 1,5%!

Όμως ο πανικός Μητσοτάκη φανερώνει, ότι το κόμμα Κασιδιάρη εισέρχεται στη Βουλή! Μάλιστα φίλος δημοσκόπος, μου εκμυστηρεύτηκε ότι σε περιοχές της Πελοποννήσου, ξεπερνάει και το 10%! 

Με τούτα λοιπόν και με τα άλλα, αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις του Κώστα Καραμανλή και επί τέλους να βγει στα χαρακώματα και ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να γλυτώσει η Ελλάδα από την καθεστωτική διακυβέρνηση της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Επιστρατεύθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης η Ντόρα Μπακογιάννη…

Προ του πολιτικού αδιεξόδου και το οποίο μπορεί να έχει και ποινικές ευθύνες για τον Πρωθυπουργό και τους Δημητριάδη και Κοντολέοντα, επιστρατεύτηκε η αδελφή του Πρωθυπουργού και Βουλευτής την ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για να τους υπερασπιστεί!

Σε αυτήν την υπεράσπιση, επιστράτευσαν το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, το οποίο κάλεσε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και η οποία είπε:

«Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα. Δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διοικήσει την ΕΥΠ πρέπει να κρατήσουν κάποια πράγματα απόρρητα, γιατί εκ των πραγμάτων αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή»!

Αυτή η υπερασπιστική παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη εκλήφθηκε ως ευθεία απειλή προς τους άμεσα εμπλεκόμενους στο νέο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων, προκειμένου να σιωπήσουν, προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, υπερασπιζόμενοι μέχρι την οριστική συγκάλυψη του σκανδάλου Μητσοτάκης Gate!

Βέβαια η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έχει μεγάλη πείρα και στο πως να διαχειρίζεται τέτοιες ακραίες καταστάσεις!

Αφού στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της δεκαετίας του ΄90, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο πατέρας της Ντόρας και του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μαζί με αυτόν είχε κατηγορηθεί και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη από τις 7 Αυγούστου 1992 ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ!

Τότε η κυβερνητική εντολή είχε δοθεί από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο οποίος ήταν πάντα μόνος του στο γραφείο της ΚΥΠ (σημερινής ΕΥΠ), αφού γνώριζε τα κατατόπια, αφού στην ΚΥΠ είχε βρεθεί και το 1965, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει για δυο χρόνια στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού! Είχε μεγάλη πείρα στις παρακολουθήσεις, αφού είχε εμπλακεί σε υποκλαπείσες συνομιλίες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα του 1966! Εκτελεστής των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο υπάλληλος του τότε κρατικού ΟΤΕ Χρήστος Μαυρίκης!

Ωστόσο για την ιστορία να πούμε, πως στην συνέχεια (1995) η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων!

Η Ντόρα Μπακογιάννη όμως είναι αδιόρθωτη και επικίνδυνη, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα του Τύπου, αφού επανήλθε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας:

«Μία ξένη δύναμη, και θα το πω έτσι να το καταλάβει ο κόσμος, μία ξένη δύναμη η οποία θέλει να επηρεάσει την ελληνική πολιτική ζωή, δεν θα πάρει τον μπακάλη της γειτονιάς, εμένα θα προσπαθήσει να πάρει ή κάποιον πολιτικό ή κάποιον από εσάς (απευθυνόταν στους δημοσιογράφους) δηλαδή κάποιον ο οποίος θα μπορεί να επηρεάσει την ελληνική κοινή γνώμη»!

Τα σχόλια δικά σας και όλος ο τρόμος από αυτά που έρχονται στην οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη!

Και οι εξελίξεις έρχονται και θα είναι εκκωφαντικές!!


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου