Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα

  Το μίσος εναντίον του ελληνισμού είναι διαχρονικό… Η αληθινή ιστορική γνώση βοηθά τις επόμενες γενιές να μην επαναλάβουν τα ίδια σφάλματ...

 


Το μίσος εναντίον του ελληνισμού είναι διαχρονικό…


Η αληθινή ιστορική γνώση βοηθά τις επόμενες γενιές να μην επαναλάβουν τα ίδια σφάλματα. Ας μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι...


Γράφει ο GEWKWN

Βυζάντιο είναι το «εκχριστιανισμένο Ρωμαϊκό Κράτος του Ελληνικού Έθνους».  Ήταν ο χώρος της πολιτικής και πνευματικής σταδιοδρομίας του ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Τα ονόματα Βυζάντιο, Βυζαντινός δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ από τους Έλληνες του Μεσαίωνα. το Βυζαντινό κράτος ονομαζόταν Imperium Graecum και Empire Grec ή Empire Grec d’ Orient («Ελληνική Αυτοκρατορία» και «Ελληνική Αυτοκρατορία της Ανατολής»). Πηγή: ΔΙΟΝ. Α. ΖΑΚΥΘΗΝΟΥ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 324-1071"

Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός, γράφει στον αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄: "Εσμέν γαρ ουν ων ηγείσθε τε και βασιλεύετε Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί".

Ιωάννης Αργυρόπουλος αποκαλεί τον αυτοκράτορα Ιωάννη Η΄ «της Ελλάδος Ήλιον», τον δε Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, «Βασιλέα των Ελλήνων».

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω εξαρχής, ότι απλώς, παραθέτω ιστορικά γεγονότα… Η αληθινή ιστορική γνώση βοηθά τις επόμενες γενιές να μην επαναλάβουν τα ίδια σφάλματα, ας μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι,  λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν για τον ανθελληνικό ρόλο των εβραίων εναντίον του βυζαντίου, και αυτό γίνεται για να μην χαλάσει το παραμύθι.  

Οι Σταυροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν από αυτούς προκειμένου να καταλύσουν κάθε έννοια Ελληνικότητας που απέμενε στο Βυζάντιο, το μίσος τους εναντίον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας είναι διαχρονικό, και όμως εμείς συνεχίζουμε να……..

Οι τότε κυρίαρχοι του χρήματος, σιωνιστές, είχαν εγκαταστήσει κατά μήκος των εμπορικών οδών της Δυτικής Ευρώπης εβραϊκές αποικίες, οι κάτοικοί τους ήταν Εβραίοι Σεφαραδίτες αυτοί έπεισαν τους Παπικούς ότι το Βυζάντιο έλεγχε το μονοπώλιο των συναλλαγών και του εμπορίου μεταξύ Δύσεως και Ανατολής, και αυτό έπρεπε ο πάπας να το σταματήσει, και έτσι έγινε, οι εβραίοι σε συνεργασία με τους παπικούς επιδόθηκαν στην αποκοπή του βυζαντίου από την Ιταλία, κλείνοντας όλες τις αγορές για τα βυζαντινά προϊόντα. (σήμερα αυτή η μέθοδος συμβαίνει με τα οικονομικά μέτρα εναντίον των ρώσων ) με τον οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό, ανάγκασαν τους βυζαντινούς να δεχτούν εβραϊκά κεφάλαια υπό μορφή εξωτερικού δανεισμού !!! ( σας θυμίζει κάτι αυτό ; είναι δυνατόν ; σίγουρα σύμπτωση θα είναι)  .   αυτό ήταν η αρχή του τέλους, διότι σε αντάλλαγμα των δυσβάστακτων δανείων έλαβαν εδαφικές εκτάσεις στην Ελλάδα.   

Ο εξοπλισμός που χρειαζόταν ένας ιππότης για μια σταυροφορία ήταν εξαιρετικά δαπανηρός, ιδιαίτερα αν δεν είχε γη και υπάρχοντα να υποθηκεύσει, οπότε υποχρεωνόταν να καταφύγει στον δανεισμό από Εβραίους. Οι περισσότεροι από τους πιο φτωχούς σταυροφόρους ήταν ήδη χρεωμένοι σε Εβραίους

 Κατά τη διάρκεια της τέταρτης σταυροφορίας, ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ηγέτες της, ο Βαλδουίνος και ο Ερρίκος Δάνδαλος, επετέθησαν κατά της Κωνσταντινουπόλεως, την οποία αφού κατέλαβαν, εν συνεχεία επιδόθηκαν ανενόχλητοι στην καταστροφή ολόκληρης της αυτοκρατορίας

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

   Το 614 μ.Χ. η συμμαχία εβραίων και Περσών, οδήγησε στην  κατάληψη των Ιεροσολύμων και στην σφαγή από τους εβραίους περίπου 90.000 'Ελλήνων.

Το 628 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον νόμο του αυτοκράτορα Ανδριανού απαγόρευε στους εβραίους να πλησιάζουν τα Ιεροσόλυμα. ''Όμως οι εβραίοι  δεν πτοήθηκαν.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 640 μ.Χ. οι εβραίοι έπεισαν τον άραβα στρατηγό που κατέλαβε την Αλεξάνδρεια, να πυρπολήσει τη βιβλιοθήκη……. διότι τα βιβλία που φυλάσσονται εκεί είναι εναντίον στο Κοράνι, είχε προηγηθεί ήδη η λεηλασία της βιβλιοθήκης από το εβραϊκό στοιχείο

 Επίσης μέσω ομοεθνών τους συμβούλων που διέθεταν στην αυλή του Αυτοκράτορα Λέοντα του Γ' και του Κωνσταντίου του Ε', προώθησαν τις εβραϊκές αντιλήψεις της εικονομαχίας

H κοινή επίθεση σημιτών και περσών κατά του βυζαντίου, υπό τη διοίκηση του σατράπη Σαρμπαζάρ.

Από τον 5ο μ.Χ. αιώνα, η εβραϊκή παροικία της Κωνσταντινουπόλεως αυξάνει σε πληθυσμό και συγκεντρώνεται στο τμήμα εκείνο που έφερε το όνομα «Χάλκινος Αγορά». Οι ραδιουργίες που ανέπτυσσαν όμως οι εβραίοι, έγιναν αιτία της εκδιώξεώς τους από την περιοχή εκείνη.

Ο Θεοδόσιος ο Β', παρά το γεγονός ότι διακατεχόταν από φιλοσημιτικά αισθήματα, θα αναγκασθεί ύστερα από πιέσεις, να εκδώσει διάταγμα εκτοπίσεως των ιουδαίων από εκείνο το τμήμα της πόλεως, ενέργεια η οποία σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, αποδίδεται όχι στον Θεοδόσιο αλλά στον Ιουστινιανό τον Β'. Παράλληλα θα κλείσει και η Συναγωγή ως επικίνδυνη.

προσπάθειες των εβραίων, να ανέλθουν στον αυτοκρατορικό θρόνο……με την η κόρη του Επιτρόπου του ανήλικου Αυτοκράτορα Αρκαδίου, του Ρουφίνου. Η προσπάθεια αυτή τελικά δεν επέτυχε . δεν συνέβη όμως το ίδιο και με μια άλλη εβραϊκή διείσδυση που έγινε τον 8ο αιώνα μ.Χ., όταν οι εβραίοι πέτυχαν, την περίοδο που υπήρχε η έξαρση της εικονομαχίας και ήταν υποκινούμενη από τους εβραίους δεδομένου ότι την απεικόνιση των μορφών στη θρησκεία απαγορεύουν οι ιουδαϊκές παραδόσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε μόνο οι εβραίοι και οι παπικοί για την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αλλά και οι ίδιοι οι αυτοκράτορες, ο λαός και η ιεράρχες.

Το Βυζάντιο δεν ήταν ένα βασίλειο αγγέλων, ήταν ένας ζωντανός, συχνά βίαιος κόσμος γεμάτος αντιθέσεις και θαύματα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ….. ανάμεσα στους πολιτικούς, τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους απλούς πολίτες εκδηλώνονταν και συνάπτονταν ομοφυλοφιλικές σχέσεις!!!

Η διαφθορά της διοίκησης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και η απληστία των αξιωματούχων της είχε ως αποτέλεσμα, από τους 88 αυτοκράτορες που βασίλευσαν στην Κωνσταντινούπολη από το 330-1453 μ.Χ., μόλις οι μισοί πέθαναν από φυσικά αίτια και σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται καν όσοι δεν άσκησαν ποτέ την εξουσία ή λειτούργησαν ως συμβασιλείς.

 Οι υπόλοιποι, κατόπιν εντολών ‘’κάποιων’’ που μισούν, διαχρονικά κάθε τι ελληνικό,  δολοφονήθηκαν από στάσεις ή συνωμοσίες, εκθρονίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν και βασανίστηκαν ή πέθαναν ως παράπλευρες απώλειες,  πέντε, για παράδειγμα, πέθαναν μετά το μαρτύριο της τύφλωσης, ενώ πολλοί υποχρεώθηκαν να κλειστούν σε μοναστήρι.

Μόνο πέντε αυτοκράτορες έπεσαν στο πεδίο της μάχης από τον εξωτερικό εχθρό…

Ο Κώνστας Β’, για παράδειγμα, δολοφονήθηκε στο λουτρό του στις Συρακούσες

Ο δολοφόνος του Κωνστα Β’, Μιζίζιος, αυτοανακηρύχθηκε αυτοκράτορας.

Ο Νικηφόρος Φωκάς, έπεσε νεκρός στην αυτοκρατορική κάμαρα από τη συνωμοσία της συζύγου του με τον ανιψιό του Ιωάννη Τσιμισκή

 Λέοντας Ε’ ο Αρμένιος, 813-820, συνωμότες μεταμφιέστηκαν σε μοναχούς και τον βρήκαν στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσι να προσεύχεται. Ο Λέων αμύνθηκε με έναν μεγάλο βαρύ σταυρό και απέκρουσε πολλές επιθέσεις, στο τέλος όμως νικήθηκε από τον μεγάλο αριθμό των δολοφόνων…

Από το 1321 άρχισε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία μια περίοδος εμφυλίων πολέμων, που στην πραγματικότητα επρόκειτο για αφύσικες και ανίερες συμμαχίες των βυζαντινών αυτοκρατόρων με Οθωμανούς και ‘’άλλους’’  οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες παραχωρούσαν εδάφη στους Οθωμανούς και όχι μόνον με αντάλλαγμα των υπηρεσιών που τους πρόσφεραν για να ανακτήσουν ή να διατηρήσουν την εξουσία. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ιωάννη Παλαιολόγου.

 Ο Ιωάννης, αφού κατόρθωσε με τη βοήθεια του Μουράτ Α΄ να επανέλθει στο θρόνο από τον οποίο τον εκθρόνισε ο γιος του Ανδρόνικος, μετατράπηκε ουσιαστικά σε έναν υποτελή του Μουράτ Α΄. Ως αντάλλαγμα αυτής της βοήθειας, ο Ιωάννης κατέβαλλε ένα μεγάλο ετήσιο φόρο υποτελείας, αναλάμβανε να προσφέρει στρατιωτική υπηρεσία στον Οθωμανικό στρατό και, το πιο σημαντικό, εκχώρησε στους Οθωμανούς τη Φιλαδέλφεια, που ήταν η τελευταία βυζαντινή πόλη που έμενε στη Μικρά Ασία. Όταν οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας αντέδρασαν, ο Ιωάννης και ο άλλος γιος του Μανουήλ πολέμησαν στο πλευρό των Οθωμανικών στρατευμάτων ( Η άνοδος και η πτώση της Τουρκικής Αυτοκρατορίας, Μετάφραση – Έκδοση Σπύρου Ονησιφόρου, Λευκωσία 1980, σελ. 57).

Η αυτοκράτειρα Ειρήνη η Αθηναία ή Ειρήνη η Εβραία      τύφλωσε τον ίδιο της τον γιο Κωνσταντίνο ΣΤ’ τον Ιούλιο του 796, ο Κωνσταντίνος πέθανε από αιμορραγία λίγες μέρες αργότερα………ο «πατέρας» της ελληνικής ιστοριογραφίας Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος  έγραψε ότι η Αυτοκράτειρα κατέστησε την κυβέρνηση υποχείριο των μοναχών και παρέδωσε τα πράγματα στα χέρια ανδρών ανικάνων και ευνούχων, των οποίων οι καταχρήσεις και οι ραδιουργίες συνετέλεσαν εις την πτώση της Αυτοκρατορίας…τα αποτελέσματα του πολιτεύματος της Ειρήνης ;    Η Μικρά Ασία περιήλθε στην δικαιοδοσία των Αράβων, η Θράκη στην δικαιοδοσία των Βουλγάρων, στην Δύση ιδρύθη νέα ισχυρή αυτοκρατορία, ο πάπας κυριάρχησε της μέσης Ιταλίας, το δημόσιον ταμείο έμεινε κενόν και το κράτος έπεσε σε τόση ατονία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…..

Η «ξεχασμένη» πύλη στα τείχη, η Κερκοπόρτα, βρισκόταν στην εβραϊκή συνοικία της Κωνσταντινουπόλεως... (  έλα ρε τυχαίο είναι και αυτό, όλο συνομωσίες βλέπεις ρε φίλε )

Κατά την διαρκεί της πολιορκίας της Κωνσταντινουπόλεως, ολόκληρος ο ανεφοδιασμός του Μωάμεθ διεξήχθη από εβραίους εμπόρους, εγκατεστημένους στη Θεσσαλονίκη και την Ανδριανούπολη.

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

Το χρονικό του εβραίου Φραντζή,   περιέχει σημαντικές λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατούσε στην Πόλη, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας. Εβραίοι από κοινού με εξομώτες, γύριζαν απ' άκρου εις άκρον της Κωνσταντινουπόλεως και επιχειρούσαν να κάμψουν το ηθικό των υπερασπιστών της, ισχυριζόμενοι ότι «ήταν θέλημα Θεού η Πόλις να τουρκέψει».

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

Αμέσως μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, οι εβραίοι θα εκδηλώσουν τις αληθινές προθέσεις τους εναντίον του γένους μας, συμμετέχοντας στις βιαιοπραγίες και στις λεηλασίες των κατακτητών. Μόλις ολοκληρώθηκε η κατάληψη της Πόλεως, 60.000 νέοι και νέες πουλήθηκαν ως σκλάβοι. Το σκλαβοπάζαρο των εβραίων λειτουργούσε στη συνοικία που βρίσκεται πλησίον του Γαλατά, κοντά στο Βαλούμ Παζάρ και απέφερε στους δουλεμπόρους τεράστια κέρδη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αμέσως μετά την Άλωση της Πόλης, οι Τούρκοι επιδόθηκαν στον αφελληνισμό της, καταφεύγοντας, μεταξύ των άλλων και στο μέτρο του εποικισμού. Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο, ότι αμέσως μετά την άλωση του 1453, ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Β';, διέταξε τον εποικισμό της Κωνσταντινουπόλεως και για τον σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν εκατοντάδες οικογένειες εβραίων από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επ' αυτού ο άγγλος τουρκολόγος Lowry, αναφέρει ότι ολόκληρος ο εβραϊκός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε, οριστικά, με την υπόδειξη των τουρκικών αρχών

Ακρωτηριασμοί και ευνουχισμοί

Κάθε παραμόρφωση ή γενετική ανωμαλία ηταν αποτρεπτική για τη θέση του αυτοκράτορα, κι αυτό ακριβώς σφράγισε τις ζωές τόσων και τόσων διαδόχων. Ηγεμόνες και δελφίνοι του θρόνου ακρωτηρίαζαν, ευνούχιζαν και παραμόρφωναν με κάθε δυνατό τρόπο τους αντίζηλους διεκδικητές αντί να τους θανατώνουν. Η τύφλωση ήταν δημοφιλής, όπως ήταν και η αφαίρεση μυτών και γλωσσών.

Ο Ιωάννης Δ’ Λάσκαρης, για παράδειγμα, έζησε τυφλός σαράντα ολόκληρα χρόνια, όταν ο Μιχαήλ Η’ τύφλωσε το 11χρονο παιδί για να μην απειλήσει τη δυναστεία των Παλαιολόγων..

Για περισσότερα από 1.000 χρόνια η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία δέσποσε στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο. Ένα μεγάλο μέρος της δύναμης και της επιρροής της το οφείλει στον πανίσχυρο κρατικό μηχανισμό της. Η Αυλή της, όμως, ήταν ένας λαβύρινθος από μηχανορραφίες, δολοπλοκίες και σκοτεινά μυστικά. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, όπως στις μέρες μας) έδιναν κι έπαιρναν. Κανείς δεν ήταν ασφαλής και δεν μπορούσε να εμπιστευθεί κανέναν… SanSimera

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΨΕΙ, ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…..



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου