Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη σε λάθος δρόμο... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη σε λάθος δρόμο...

  Ο Δούρειος ίππος της βιοτεχνολογίας προωθεί την επεμβατικότητα σε γονιδιακό επίπεδο. Οι εταιρίες δημιούργησαν φρούδες ελπίδες στον κόσμο...

 






Ο Δούρειος ίππος της βιοτεχνολογίας προωθεί την επεμβατικότητα σε γονιδιακό επίπεδο.


Οι εταιρίες δημιούργησαν φρούδες ελπίδες στον κόσμο, εμπορεύσιμες ψευδαισθησεις για την παντοδυναμία της επέμβασης σε γονιδιακό επίπεδο. Ίσως μπορείς να θεραπεύσεις π.χ την μεσογειακή αναιμία, σβήνοντας ή τροποποιωντας κάποια γονίδια, το ερώτημα είναι όμως το τι συμβαίνει στην κυτταρική ισορροπία, τι μπορεί να συμβεί στην γονιδιακή αλυσίδα και τη δυναμική της ισορροπία που εκφράζει το φαινόμενο της ζωής...


Γράφει ο Ο ΣΥΝΗΘΗΣ (ΚΑΧ)ΥΠΟΠΤΟΣ

Πολλοι επιστημονες εχουν διατυπωσει την αποψη οτι η «ανθρωπινη διασταση» μπορει να επηρεασει την πορεια της επιστημονικης ερευνας!!!

Και ειναι πλεον φανερο οτι η αναγκη να συνεχισεις να ζεις ειναι εκεινη που σε σπρωχνει να αποδεχεσαι και να επιζητας θεραπειες που ειναι εκτος της φυσικης συμβασης που εχει σαν υπεροπλο την αυτοιαση του ανθρωπινου οργανισμου!!

Οσον αφορα στο μεγα ζητημα με τις αμφιβολου αποτελεσματικοτητας θεραπειες σημερα η ιατρικη στηριζεται αποκλειστικα στην γονιδιακη θεραπεια.

Ο δουρειος ιππος της βιοτεχνολογιας προωθει την επεμβατικοτητα σε γονιδιακο επιπεδο.

Δεν εχει αποδωσει ομως ακομη σχεδον καμια εφαρμογη, εκτος ισως απο την παρασκευη ινσουλινης,οπου παλι ομως δεν μιλαμε ακριβως για θεραπεια αλλα για υποκατασταση!!

Οι εταιριες δημιουργησαν φρουδες ελπιδες στον κοσμο, εμπορευσιμες ψευδαισθησεις για την παντοδυναμια της επεμβασης σε γονιδιακο επιπεδο.

Ισως μπορεις να θεραπευσεις π.χ την μεσογειακη αναιμια, σβηνοντας ή τροποποιωντας καποια γονιδια, το ερωτημα ειναι ομως το τι συμβαινει στην κυτταρικη ισορροπια, τι μπορει να συμβει στην γονιδιακη αλυσιδα και τη δυναμικη της ισορροπια που εκφραζει το φαινομενο της ζωης!!!

Μπορεις π.χ να θεραπευσεις μια νοσο επεμβαινοντας στο γονιδιωμα και εντελως απροοπτα να δημιουργησεις δυο νεες, απροβλεπτες νοσους!!!

Αυτη η προσεγγιση δειχνει μια παντελη ελλειψη επιστημονικης σοβαροτητας, μοιαζει με τυχερο παιχνιδι, με ρουλετα!!

Δηλαδη η επιστημη, μεσα στην προθυμια της να εξυπηρετησει τα συμφεροντα των μεγαλων πολυεθνικων, ξεχνα ενα βασικο αξιωμα και ενα εγγενη περιορισμο της:

<<η δραση προκαλει την αντιδραση>>!!

Καθε φορα που επεμβαινουν, μας λενε «μην ανησυχειτε, δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα».

Ωστοσο αυτο ειναι μια τραγελαφικα ρηχη προσεγγιση, μια καθολα επιστημονικη υπεραισιοδοξια, απληστια μεταμφιεσμενη σε αφελεια!!!

Ο στοχος της ανθρωπινης δρασης παει παντα προς το συν απειρο!!!

Ο στοχος της ιατρικης επιστημης κανονικα θα ‘πρεπε να ναι λιγοτερα νοσοκομεια, λιγοτερα φαρμακα, λιγοτερες επεμβασεις, λιγοτερες ασθενειες!!!

Αντιθετως σημερα, ο στοχος των υπουργειων υγειας ανα τον κοσμο, που εκφραζει κιολας και κοινωνικο αιτημα, ειναι το περισσοτερο:

Περισσοτερα νοσοκομεια, φαρμακα, επεμβασεις.

Ειναι μια αντιστροφη διαδρομη!!!

Το οραμα της ιατρικης επιστημης θα ‘πρεπε να ειναι οχι μονο το να μην ειναι αρρωστος ο ανθρωπος αλλα να ειναι απολυτως υγιης!!

Το επικεντρο της ιατρικης επιστημης και πρακτικης θα ‘πρεπε να ειναι οχι η αρρωστια αλλα η υγεια!!!!!!!!!

Η υγεια δεν ισοδυναμει απλα με την ελλειψη ασθενειας, αλλα προσδιοριζεται και απο αλλες ποιοτητες, οπως ειναι η ικανοτητα να αντλεις χαρα απο τη ζωη, η αντοχη στις αντιξοοτητες, υπομονη, καρτερικοτητα!!!!

Αυτες ειναι καποιες απο τις ποιοτητες που συναδουν και συμβαδιζουν με μια καλη υγεια και οχι μια χρονια υποκλινικη ασθενικοτητα!!!!

Αυτες τις ποιοτητες η ιατρικη τις αγνοει, γιατι η ιατρικη δεν ασχολειται με την υγεια αλλα μαλλον με την αρρωστια!!!

Η σημερινη ιατρικη φαινεται να μην δινει πραγματικες λυσεις στην θεραπεια των διαφορων ασθενειων!!

Ο ιπποκρατης, 2.500 χρονια πριν, διετυπωνε την πολυ ευληπτη αντιληψη οτι «τα συμπτωματα των ασθενειων ειναι θεραπευτικες διεργασιες εν εξελιξει», διεργασιες που πρεπει να υποβοηθηθουν για να μπορεσει ο οργανισμος να εξυγιανθει!!!!!

Η ιατρικη κανει ακριβως το αντιθετο :

Καταπιεζει τα συμπτωματα, τα βαζει παλι κατω απο το χαλακι της εξωπορτας!!!!!

Επομενως, μιλαμε για μια επιστημη που βαζει το καρο μπροστα απο το αλογο!!!

Αυτο ειναι το συμπτωμα μιας επιστημης αποκομμενης απο τη φιλοσοφια και τη ζωη και οι παρενεργειες αυτης της αχαλινωτης τεχνο-επιστημης φαινονται παντου, απο τη μολυνση, τις πλημμυρες, την τρυπα του οζοντος εως το φαινομενο του θερμοκηπιου και δεκαδες αλλα προβληματα!!!

Ειναι μια επιστημη που εχει αποστατησει απο τη ζωη και που δημιουργει προβληματα που αδυνατει να λυσει!!!

Ο νους που δημιουργει το προβλημα δεν μπορει να το λυσει!!!

Χρειαζομαστε κατι εξω απο αυτον το νου.

Ειναι ο μη - νους, ο διαισθητικος νους, η ολιστικη προσεγγιση που μπορει να δωσει απαντηση στα προβληματα που δημιουργησε η εξειδικευμενη ανθρωπινη γνωση!!!



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου