Τα συστημικά ΜΜΕ παραδέχονται τη βόμβα του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας...αποκρύπτουν εσκεμμένα όμως που οφείλεται! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα συστημικά ΜΜΕ παραδέχονται τη βόμβα του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας...αποκρύπτουν εσκεμμένα όμως που οφείλεται!

  Η Ελλάδα εξαφανίζεται επειδή έπαψε να έχει αυτάρκεια και μισεί τους μορφωμένους ανθρώπους! Επειδή ο Έλληνας από παραγωγός έγινε ένας άβουλ...

 






Η Ελλάδα εξαφανίζεται επειδή έπαψε να έχει αυτάρκεια και μισεί τους μορφωμένους ανθρώπους! Επειδή ο Έλληνας από παραγωγός έγινε ένας άβουλος καταναλωτής!


Γιατί σε θέλουν εξαρτώμενο καταναλωτή και αμόρφωτο, να τρως  αμάσητο ότι σου σερβίρουν χωρίς καμία αντίρρηση, χωρίς καθόλου ενημερωμένη συναίνεση και χωρίς καθόλου κριτική σκέψη! Γιατί δεν θέλουν να είσαι αυτάρκης και να τους αμφισβητείς! Γιατί οι άνθρωποι που είναι αυτάρκεις και αμφισβητούν με τις γνώσεις τους δεν ελέγχονται...!


Άρθρο του Game theory

Δείτε στο γράφημά πως από τη δεκαετία του '80 που οι γεννήσεις ήταν σχεδόν διπλάσιες των θανάτων και μετά άρχισαν κυμαίνονται πτωτικά και να αυξάνονται σταθερά οι θάνατοι. Στη δεκαετία του '90 οι γεννήσεις είναι οριακά πάνω από τους θανάτους. Στη δεκαετία του 2000 και ενώ αρχίζουν οι γεννήσεις να ανεβαίνουν πάνω από τους θανάτους, έρχεται καπάκι η δεκαετία του 2010 και ανεβάζει τους θανάτους σε τιμές διπλάσιες των γεννήσεων. Ουσιαστικά γίνεται η πλήρης αντίστροφή των τιμών του γραφήματος.

Οι δημοσιογράφοι λένε ότι για όλα αυτά ευθύνεται η οικονομία. Όμως από τη δεκαετία τη δεκαετία του ΄80 υποτίθεται ότι ανέβηκε το ΑΕΠ με την είσοδο στην ΕΟΚ και πήραμε αρκετά πακέτα στήριξης μετά όλη τη δεκαετία του ΄90. Τη δεκαετία του 2000 μας είπαν ότι θα έχουμε ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια… Και τη δεκαετία του 2010 ότι θα μας έσωνε το ΔΝΤ και η τρόικα που μετά έγιναν θεσμοί…

Επομένως, αφού μας έσωναν εδώ και 40 χρόνια γιατί ο πληθυσμός αντί να αυξάνεται αντιθέτως στην πραγματικότητα μειώνεται;

Εδώ δε φταίει επομένως η οικονομία. Κάποιοι άλλοι την κατέστρεψαν.

Η Ελλάδα πριν το 1980 είχε αγροτική παραγωγή και βιομηχανία. Οι άνθρωποι που έκαναν αγροτικές δουλείες έκανα πολλά παιδιά γιατί ήθελαν να έχουν εργατικά χέρια αφού τότε δεν υπήρχαν αγροτικά μηχανήματά. Τη δεκαετία του ΄60 και του '70 επίσης υπήρχε ισχυρός μεταποιητικός τομέας και βιομηχανία που παρασκεύαζε από ρούχα μέχρι οικιακές συσκευές. Τα πάντα παραγόντουσαν και διακινούταν στην εσωτερική αγορά και υπήρχε αυτάρκεια. Η ελληνική βιομηχανία σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της τη δεκαετία του ‘70, όταν συμμετείχε στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) με ποσοστό περίπου 20% και με σχεδόν 400.000 εργαζόμενους ή 12% του συνόλου των απασχολουμένων. Σήμερα, το ποσοστό συμμετοχής της μεταποίησης στο ΑΕΠ έχει περιοριστεί σε 5,4% με 168.000 θέσεις εργασίας ή 4,5% του συνόλου των απασχολουμένων.


Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 άρχισαν οι κρατικοποιήσεις, τη δεκαετία του 80 είχαμε τη μαζική αστικοποίηση και εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη δεκαετία του ΄90 αρχίσαμε να γινόμαστε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, στη δεκαετία του 2000 δανειζόμασταν για να έχουμε περισσότερα από ότι μπορούσαμε να παράγουμε, και τέλος το 2010 ήρθε η χρεοκοπία, το ΔΝΤ με αποκορύφωμα να έχουμε πάνω από 500.000 επιστήμονες και νέους εργαζόμενους να φεύγουν στο εξωτερικό (απο το 2014 και μέχρι το 2017 ο ρυθμός της μετανάστευσης είναι πάνω από 50.000 άτομα τον χρόνο) που είναι πιστεύω ο κυριότερος λόγος της τεράστιας μεταβολής ώστε από το 2010-2015 να έχουμε -29.336 γεννήσεις και από το 2015-2021 να έχουμε -58.573 γεννήσεις. Tο φιάσκο με τον ψυχολογικό πόλεμο του Covid που ακολούθησε ήρθε απλά για να βάλει τη ταφόπλακα!

Η Ελλάδα λοιπόν εξαφανίζεται γιατί έπαψε να έχει αυτάρκεια και μισεί τους μορφωμένους ανθρώπους!

Γιατί ο Έλληνας από παραγωγός έγινε ένας άβουλος καταναλωτής!

Γιατί σε θέλουν εξαρτώμενο καταναλωτή και αμόρφωτο, να τρως  αμάσητο ότι σου σερβίρουν χωρίς καμία αντίρρηση, χωρίς καθόλου ενημερωμένη συναίνεση και χωρίς καθόλου κριτική σκέψη!

Γιατί δε θέλουν να είσαι αυτάρκης και να τους αμφισβητείς!

Γιατί οι άνθρωποι που είναι αυτάρκεις και αμφισβητούν με τις γνώσεις τους δεν ελέγχονται!

Εσύ θα συνεχίσεις να εξαρτάσαι από αυτούς;




  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου