Μπαράζ δημοσιευμάτων βάζουν βόμβα στη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το «Βήμα της Κυριακής» επιβεβαιώνει παρακολούθηση Δένδια, ενώ το Documento δημοσιεύει δεύτερη λίστα με 38 ονόματα που παρακολουθούνταν... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μπαράζ δημοσιευμάτων βάζουν βόμβα στη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το «Βήμα της Κυριακής» επιβεβαιώνει παρακολούθηση Δένδια, ενώ το Documento δημοσιεύει δεύτερη λίστα με 38 ονόματα που παρακολουθούνταν...

  Η νέα λίστα περιλαμβάνει παρακολουθήσεις σε υπουργούς της κυβέρνησης και τους συνεργάτες τους, διαφημιστές που μοιράζουν το κρατικό χρήμα ...

 


Η νέα λίστα περιλαμβάνει παρακολουθήσεις σε υπουργούς της κυβέρνησης και τους συνεργάτες τους, διαφημιστές που μοιράζουν το κρατικό χρήμα για λογαριασμό της κυβέρνησης και με εξαίρεση τον Στέφανο Χίο, φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους…


Το Predator ενεργοποιήθηκε αρχικά σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Η παρακολούθηση του Νίκου Δένδια που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το Documento επιβεβαιώνεται και από το «Βήμα της Κυριακής», με την εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να δείχνει ξεκάθαρα το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό πίσω από τις παρακολουθήσεις...

 

Νέος πολιτικός σεισμός από τη δημοσιοποίηση ακόμη 38 προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνταν από το Predator - Αναμένεται νέα παρέμβαση από τον Πρωθυπουργό…

Τριάντα οκτώ νέα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, επικοινωνιολόγων, στελεχών του κυβερνητικού μηχανισμού, επικοινωνιολόγων, περιλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα με ονόματα που φέρονται να παρακολουθούνταν από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Εφημερίδα των Συντακτών για τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, αλλά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο στο Βήμα της Κυριακής, προκαλούν νέο πολιτικό σεισμό.

Περίοπτη θέση στην λίστα αυτή κατέχει ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης.

Από την λίστα δεν λείπει και ο έτερος υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ όπως και… φίλη της Μαρέβας Μητσοτάκη!

Στην νέα λίστα παρακολουθήσεων καταγράφεται πρόσωπο που σχετίζεται άμεσα με τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και ένας… Μητροπολίτης με ισχυρούς δεσμούς με το Πατριαρχείο!

Αναφέρεται και ο Γιάννης Ολύμπιος συνιδρυτής, μαζί με τον επίσης υπό παρακολούθηση Θωμά Βαρβιτσιώτη, της V+O, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζονταν μεγάλα ποσά των κονδυλίων της χώρας για διαφημιστικούς λόγους.

Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης βεβαίως είναι ο αδελφός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, ο οποίος όπως προαναφέραμε επίσης παρακολουθούνταν!

Η υπό παρακολούθηση Ελίνα Κυπραίου, είναι η ειδική συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι η κόρη της Σάκης Κυπραίου της εμβληματικής γραμματέως του αείμνηστου πατρός Μητσοτάκη.

Υπό παρακολούθηση από το σύστημα Predator βρισκόταν, εκτός από τον υποδιοικητή της ΕΥΠ Βασίλη Γκρίζη, και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Υπηρεσίας, Τάσος Παπαγεωργίου.

Το όνομά του σύμφωνα με τον Κ.Βαξεβάνη βρίσκεται στη δεύτερη μεγάλη λίστα παρακολουθήσεων ωστόσο το συγκεκριμένο όνομα δεν είχε ταυτοποιηθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, όταν η εφημερίδα Documento πήγε στο τυπογραφείο.

Η λίστα περιλαμβάνει τα εξής ονόματα:

  • Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός επικρατείας)
  • Άκης Σκερτσος (Υπουργός επικρατείας)
  • Νίκος Παπαθανάσης (Υπουργός αναπληρωτής ανάπτυξης και επενδύσεων)
  • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών)
  • Ορσάκη Ρουσσέτου (μέλος πολιτικής γραμματείας ΝΔ, συμμετέχει στον “πρωινό καφέ”)
  • Θωμάς Βαρβιτσιώτης (ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας V and O)
  • Βασίλης Γκρίζης (υπαρχηγός ΕΥΠ)
  • Ελίνα Κυπραίου (Συνεργάτρια του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2004 και κόρη της ιστορικής γραμματέως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Σάκης Κυπραίου)
  • Φίλιππος Βρυώνης (επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών Extra και Epsilon)
  • Άρτεμις Σίφορντ (μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το facebook και μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου του αμερικανικού think tank Atlantic Council)
  • Σπύρος Καρανικόλας (Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)
  • Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος (πρώην διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα)
  • Μαρία Σαράφογλου (δημοσιογράφος παρουσιάστρια ειδήσεων ΑΝΤ1)
  • Πέτρος Κουσουλός (δημοσιογράφος εκδότης εφημερίδας ΜΠΑΜ)
  • Γιάννης Ολύμπιος (Συνιδρυτής της διαφημιστικής εταιρείας V+O)
  • Κωστής Μουσουρούλης (συντονιστής του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης πρώην υπουργός)
  • Χρήστος Αγραφιώτης (μέλος διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας Καθημερινή)
  • Αργυρώ Ξαγοράρη (συνεργάτιδα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι)
  • Νίκος Σιγάλας (Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και στενός) συνεργάτης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη
  • Ειρήνη Εξάρχου (μετακλητή υπάλληλος στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη πρώην μετακλητή στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή. Η αδερφή της Φοίβη ήταν γραμματέας του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα)
  • Ολίνκα Βαρβιτσιώτη (σύζυγος Θωμά Βαρβιτσιώτη)
  • Χάρις Κούτση (μέχρι πρόσφατα ειδική σύμβουλος για επιχειρήσεις και επενδυτές στη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού)
  • Μιχάλης Μπεκίρης (διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή)
  • Αγγελική Ρούσσου (πρώην διευθύντρια του κλιμακίου της ΕΥΠ)
  • Γιώργος Πατεράκης (αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου)
  • Άρης Αλεξόπουλος (αντιναύαρχος γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων)
  • Σπύρος Κουσουνής (πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής και πρώην διευθυντής ασφάλειας στην Coca-Cola 3Ε)
  • Μαίη Ζαννή (ειδική σύμβουλος στη γενική γραμματεία πρωθυπουργού πρώην σύντροφος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη)
  • Γιάννης Αναστασάκος (Στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη)
  • Σπύρος Σιδέρης (δημοσιογράφος Euraktiv και ieidiseis)
  • Μανώλης Γραφάκος (Γενικός Γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων)
  • Στέφανος Χίος (εκδότης της εφημερίδας “Μακελειό”)
  • Γκρατσιέλα Κλάδη (εργαζόμενοι στο τμήμα εμπορίας καυσίμων της εταιρείας Aegean)
  • Βαγγέλης Πιττερός (ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι)
  • Τόνια Πρίμπα ( δικηγόρος σύμβουλος στη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων)
  • Τάσος Παπαγεωργίου
  • Τάκης Θεοδωράτος
  • Παναγιώτης Ζαρκάδας

 Νέα σφοδρή αντιπαράθεση

Η δημοσιοποίηση νέων ονομάτων αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση συνδέει ευθέως τα δημοσιεύματα με την Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι έχει πλήρη γνώση αυτών και ότι είναι ταυτισμένος με τον Κ. Βαξεβάνη, ενώ, όπως επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, θα έπρεπε «αντί να υιοθετεί τις «λίστες Βαξεβάνη» να ζητήσει αποδείξεις και στοιχεία».

Σε non paper που διακινείται εσωτερικά στη Νέα Δημοκρατία, και το οποίο αποκάλυψε η Αυγή, αναφέρεται μεταξύ άλλων: ««Επειδή είναι απαράδεκτο να αιωρούνται διάφορες φήμες και να δημιουργείται μια τοξική ατμόσφαιρα, τα όσα γράφονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από την ελληνική Δικαιοσύνη. Εκεί βρίσκεται πλέον η υπόθεση. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν εξαντληθεί οι συζητήσεις, όσο και αν προσπαθεί να τις συντηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ήδη υπάρχουν καινούρια στοιχεία στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση. Αναφέρεται κοινό ταξίδι στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του κ. Λαβράνου με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, για ζητήματα κυβερνοασφάλειας», τονίζει.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Θεωρώ ότι ο καλύτερος δρόμος, είναι ο δρόμος των θεσμών και της δικαιοσύνης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με το θέμα των υποκλοπών.

«Γι’ αυτό όπως εγώ πήγα απευθείας στον Άρειο Πάγο και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, όποιος θεωρεί ότι υπάρχει μια τέτοια δόλια πρακτική ενός παρακρατικού μηχανισμού εις βάρος του, πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Βεβαίως, θέλω να πω, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ότι τρεις μήνες είναι πολύς καιρός και πρέπει και η δικαιοσύνη από την πλευρά της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μάθουμε ποιες κινήσεις έχουν γίνει, ποιοι μάρτυρες έχουν κληθεί, ποιο είναι το αποτέλεσμα», τόνισε.

Η αποκάλυψη για τη παρακολούθηση Δένδια της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου ανέβασαν ακόμα περισσότερο το πολιτικό θερμόμετρο.

Το Βήμα της Κυριακής και το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, όπου γίνεται αναφορά στην παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και στο πώς τα «δεδομένα» έφταναν στο Μαξίμου, «διαβάζει» η Κουμουνδούρου σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και εξαιρετικά επικίνδυνος για να κυβερνά τη χώρα».

«H παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του MEGA, Σωτήρης Μπολάκης, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι το κ. Δένδιας είχε δεχθεί στο κινητό του τηλέφωνο σχετικό sms – δόλωμα, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται.

Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό όχι μόνο στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό λόγω των επαφών που μπορεί να είχε ο υποργός Εξωτερικών με ξένους αξιωματούχους.

Παράλληλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» επιβεβαιώνεται η λίστα με τα ονόματα των υπουργών που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, τονίζοντας ότι η παρακολούθηση Δένδια είναι ιδιαίτερης εθνικής σημασίας.

«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο» σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι περιμένουν να δουν αν να μιλήσει και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «παραμυθάδες» και αν οι υπουργοί της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να απειλούν με φυλάκιση και τους δημοσιογράφους του «Βήματος».

«Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει με την ίδια ένταση τις επιθέσεις που εξαπέλυσε πριν από μια εβδομάδα στην εφημερίδα Documento και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ» σημείωνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «Αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις».

Παραιτηθείτε και λογοδοτήστε...

Πλέον η κυβέρνηση, και προσωπικά ο πρωθυπουργός, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «τσουνάμι» αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων, τα οποία αποδεικνύουν ότι υπήρχε και λειτουργούσε από το 2019 ένα παράκεντρο παρακολουθήσεων δεκάδων πολιτών.

Όπως και στα προηγούμενα δημοσιεύματα, έτσι και στα σημερινά, τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα, εφόσον αποδειχθεί ότι ήταν στόχοι παρακολουθήσεων πέραν πάσης αμφιβολίας, δημιουργούν ένα εξαιρετικά αποπνικτικό τοπίο για την κυβέρνηση.

Και θέτουν το Μέγαρο Μαξίμου προ των ευθυνών του, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που προκάλεσαν βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τα ατομικά δικαιώματα των παρακολουθούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων τη Δευτέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αναμένεται, λένε οι πληροφορίες, να τονίσει ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως και να μην μείνει καμιά σκιά.

Την ίδια ημέρα θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση και η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που βάζει φρένο στις παράνομες παρακολουθήσεις, απαγορεύοντας την εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών, ενώ θεσπίζει και νέο, πιο αυστηρό πλαίσιο για τις επισυνδέσεις από την ΕΥΠ...κατόπιν εορτής.

Το λιγότερο που θα έπρεπε να γίνει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα θα ήταν να παραιτηθεί άμεσα ο Πρωθυπουργός και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να λογοδοτήσει...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου