«Κόμμα Πολάκη» προ των πυλών; – Το παρασκήνιο της «διαγραφής» του – Καθαιρέθηκε από Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις Κ.Κ.Ε και Ελληνικής Λύσης προκάλεσαν αίσθηση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Κόμμα Πολάκη» προ των πυλών; – Το παρασκήνιο της «διαγραφής» του – Καθαιρέθηκε από Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις Κ.Κ.Ε και Ελληνικής Λύσης προκάλεσαν αίσθηση

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τα βάζει με όλο το σύστημα και φυσικά το σύστημα θέλει να τον «εξαφανίσει»...Το παράδοξο είναι ότι ο ΣΥ...

 






Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τα βάζει με όλο το σύστημα και φυσικά το σύστημα θέλει να τον «εξαφανίσει»...Το παράδοξο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να εκμεταλλευτεί το ζήτημα χαρίζει ποσοστά στη ΝΔ...! Μήπως έχει δίκιο ο Βελόπουλος...;  


Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων! -Τι αναφέρει με νόημα σε δήλωση του κόμματός του ο Κ.Βελόπουλος – Για απαράδεκτη εισαγγελική εντολή για ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου κάνει λόγο το Κ.Κ.Ε

 

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Παύλος Πολάκης καθαιρείται από Τομεάρχης Διαφάνειας και αναλαμβάνει την θέση ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην θέση του Ραγκούση, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

«O Παύλος Πολάκης θα είναι παρών στις επόμενες εθνικές εκλογές, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από κάποιο άλλο πολιτικό φορέα που θα θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους» αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του κόμματός του να τον «διαγράψει» από υποψήφιο βουλευτή και να τον καλέσει στο πειθαρχικό την ερχόμενη Τρίτη με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα.

Αιτία; Μια πολιτική δήλωση σε ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία δεν θα αναμεταδώσουμε για ευνόητους λόγους, με σχεδόν όλες τις θέσεις που εξέφραζαν κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του Α.Τσίπρας για δικαστές και δημοσιογράφους προσκείμενους στη ΝΔ...

Και ειδικά μετά την καταδίκη του Ν.Παππά σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Ειδικό Δικαστήριο για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών που απέφερε στο κράτος το ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Ποιοι «καταδίκασαν» την δήλωσή του; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και -έμμεσα αλλά με σαφήνεια- ΣΥΡΙΖΑ!

Tα άλλα τρία κόμματα, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δεν καταδίκασαν το περιεχόμενο της δήλωσης με την Ελληνική Λύση να σημειώνει κάτι πολύ ενδιαφέρον:

«Η διαγραφή Πολάκη δείχνει υπόγεια συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση. Η υπόθεση Πολάκη ο οποίος υπερασπίστηκε αυτά που ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόταν πριν 2-3 χρόνια για κρατική ΔΕΗ και κρατικοποίηση τραπεζών αποδεικνύει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η επίσκεψη Μπλίνκεν συνδεδεμένη με τη συνεκμετάλλευση και τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη οδηγούν μαθηματικά στην τρικομματική κυβέρνηση που τόσο καιρό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας συμμορφούμενος προς τις υποδείξεις Μπλίνκεν έκανε αυτό που θα έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης».

Εδώ, θα δούμε από τις εξελίξεις ότι ο Κ.Βελόπουλος, μάλλον έχει δίκιο. 

ΚΚΕ για Πολάκη: Απαράδεκτη η εισαγγελική εντολή για ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου

«Η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους» τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του

«Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το "βαθύ κράτος" σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα "κλειδιά" της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την αντιπαράθεση σχετικά με την ανάρτηση Πολάκη».

«Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους» τονίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

Ο δε Π.Πολάκης όμως δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δικό του πολιτικό δρόμο με την δημιουργία κόμματος και την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές: Η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απόψεις του. 

Αν του επιτρέψει φυσικά το Α’Τμήμα του Αρείου Πάγου την υποψηφιότητα του κόμματος. Η αντιπαλότητά του με την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» δεν θα μείνει χωρίς συνέχεια…όπως σημειώνει το Pronews.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων!

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στις επίμαχες αναρτήσεις υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφαση του για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώ ο Παύλος Πολάκης βάζει, επιπλέον, στο «κάδρο» δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Σε ότι αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με τον Παύλο Πολάκη η Εισαγγελία, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις.

«Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την «άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» με ανακοίνωση της που έχει τίτλο: «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας».

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας» τονίζουν δικαστές και εισαγγελείς σημειώνοντας ότι « Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου