Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που σκόπευε να πλήξει εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί εξτρεμιστές που ζούσαν χωρίς χαρτιά σε Ζάκυνθο και Σπάρτη. Η αντίδραση του Ισραήλ... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που σκόπευε να πλήξει εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί εξτρεμιστές που ζούσαν χωρίς χαρτιά σε Ζάκυνθο και Σπάρτη. Η αντίδραση του Ισραήλ...

  Το φθηνό εργατικό δυναμικό της ΝΔ που θα «σώσει» την οικονομία και θα «λύσει» το δημογραφικό, είναι τελικά εμποτισμένο με θρησκευτικό φανα...

 






Το φθηνό εργατικό δυναμικό της ΝΔ που θα «σώσει» την οικονομία και θα «λύσει» το δημογραφικό, είναι τελικά εμποτισμένο με θρησκευτικό φανατισμό...! Αυτοί θα είναι οι νέοι...Έλληνες με τους οποίους θα σε αντικαταστήσουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ...


Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί εξτρεμιστές που σκόπευαν να επιτεθούν σε Εβραϊκή συναγωγή. Πακιστανός που διαμένει στην Τεχεράνη τους καθοδηγούσε...

 

Σε Ζάκυνθο και Σπάρτη ζούσαν τα τελευταία χρόνια οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί. Στο σπίτι ενός εκ των δυο συλληφθέντων Πακιστανών που κυκλοφορούσαν χωρίς χαρτιά, βρέθηκαν και όπλα. Το φθηνό εργατικό δυναμικό της ΝΔ που θα «σώσει» την οικονομία και θα «λύσει» το δημογραφικό, είναι τελικά εμποτισμένο με θρησκευτικό φανατισμό, χωρίς σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή.

Στην τελική φάση για την πραγματοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά για άγνωστους λόγους ματαιώθηκε, είχαν περάσει οι δυο Πακιστανοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής. Πιθανότατα, λένε πηγές, μέσα στον Απρίλιο και ίσως τις ημέρες του εβραϊκού Πάσχα, θα χτυπούσαν καταλήγοντας και στον τρόπο με τον οποίο θα το έκαναν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι συνομιλίες που είχαν με τον αρχηγό, ο οποίος ζούσε στην Τεχεράνη, έδειξαν ότι υπήρχε η σκέψη το μαζικό αιματοκύλισμα να γίνει είτε με εκρηκτικά είτε με φιάλες υγραερίου, δηλητηριώδη αέρια, αυτοκίνητο-«βόμβα» ή βαρύ οπλισμό καλάσνικοφ. Κατέληξαν στο τελευταίο, δηλαδή έφοδο και «γάζωμα» αθώων πολιτών με όπλα και γι’ αυτό εντοπίστηκαν επαφές με άτομα από τον υπόκοσμο των ποινικών, που είχαν στραφεί για να προμηθευτούν τον βαρύ οπλισμό. Μάλιστα, στο σπίτι ενός εκ των δυο συλληφθέντων βρέθηκαν και όπλα.

Κατάγονται απο την επαρχία Παντζάμπ, καταφύγιο εξτρεμιστών ισλαμιστών και ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο και στη Σπάρτη...

Οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν, κατάγονται απο την επαρχία Παντζάμπ, καταφύγιο εξτρεμιστών ισλαμιστών του Πακιστάν, που το εγχώριο πολιτικό σύστημα «ψωνίζει» φθηνό εργατικό δυναμικό.

Το συγκεκριμένο μοντέλο τρομοκρατικών χτυπημάτων συναντάται πλέον από δίκτυα Πακιστανών που καταγράφουν κινητικότητα σε Τουρκία και Κύπρο, επιλέγοντας πάντοτε ισραλινούς στόχους (έχει καταγράφει σύλληψη Πακιστανων στην Κύπρο το 2021, γιατί σχεδίαζαν επίθεση σε ισραηλινό στόχο και πέρυσι, ομάδα Πακιστανων στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο και πάλι ισραηλινό) και στρατολογώντας, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής, ομοεθνείς τους που ζουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Με δέλεαρ το χρήμα και επενδύοντας στον θρησκευτικό φανατισμό, τους κατευθύνουν σε ιδιαίτερα εντυπωσιακά και αιματηρά χτυπήματα.

Οι δυο συλληφθέντες Πακιστανοί ηλικίας 27 και 29 ετών ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο και στη Σπάρτη και κατάγονται από την επαρχία Παντζάμπ από οπού και ο 30χρονος μεγάλος αρχηγός, που ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.


Η ΕΥΠ, παρατηρώντας την κινητικότητα που υπήρχε σε Κύπρο και Τουρκία τους τελευταίους μήνες, έκανε έρευνες στις κοινότητες των Πακιστανών, «λόκαρε» σε συγκεκριμένα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και κατέληξε σε δυο ύποπτους ισλαμιστές Σιίτες που ζούσαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο. Ενημέρωσαν την Αντιτρομοκρατική και άρχισε η παρακολούθησή τους και μάλιστα ο ένας από τους δύο, όπως διαπιστώθηκε, είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

Τελικά, στα μέσα Φεβρουάριου συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και κρατήθηκαν για διοικητική απέλαση και έτσι κατέσχεσαν τα κινητά τους και στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ανέσυραν τις επαφές και τις συνομιλίες που είχαν μεσώ διαδικτυακών εφαρμογών.

Όπως προέκυψε, πρώτος στόχος ήταν το εστιατόριο-εβραϊκή συναγωγή στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, ενώ κατέγραφαν και κινήσεις ισραηλινών προσώπων, οι οποίοι υποτίθεται θα ήταν οι επόμενοι στόχοι.

Οι δυο συλληφθέντες, λένε οι πληροφορίες, δούλευαν σε αγροτικές εργασίες και περιγράφονται ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό που τους ενδιέφερε, λένε οι αναλυτές των δύο υπηρεσιών, είναι να σκοτώσουν όσο πιο πολλά άτομα μπορούσαν, καθώς η αμοιβή τους θα ήταν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό πολίτη. Ήταν, δε, εμποτισμένοι με θρησκευτικό φανατισμό.

Η στρατολόγηση ισλαμιστών στην Ελλάδα απο ξένες υπηρεσίες, είναι μια πολυ εύκολη δουλειά...Το Παντζάμπ αποτελεί καταφύγιο των εξτρεμιστών & βρίσκεται πρώτο στη σχετική λίστα. Απο 1987 έως 2020, τουλάχιστον 1.855 άτομα είχαν κατηγορηθεί για αδικήματα που σχετίζονται με "βλασφημία", με το Παντζάμπ να αντιπροσωπεύει το 76% αυτών των υποθέσεων στη χώρα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για την περίοδο των διακοπών της άνοιξης. Υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων σε γειτονικές χώρες του Ιράν, αλλά & στην Ελλάδα & την Κυπρο Αυτο είναι το κόστος της "δημιουργικής κυψέλης ενσωμάτωσης"


Νετανιάχου: Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν με επιτυχία μία σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας

Πρωθυπουργός Ισραήλ: Μία ακόμη απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία - Ευχαριστούμε τους Έλληνες φίλους μας, λένε οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών

Ευχαριστίες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας, που απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση σε βάρος ισραηλινών στόχων, απηύθυναν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η Μοσάντ.

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εκ μέρους της Μοσάντ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία «είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της πρώτη μας προτεραιότητα».

«Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μεση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους» συνέχισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.



  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου