Μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με φασιστική καταστολή από τα ΜΑΤ απάντησε στο Σύνταγμα η «δημοκρατική» κυβέρνηση...! Αυτή είναι η «συγγνώμη» σας κ. Πρωθυπουργέ; (Video's) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με φασιστική καταστολή από τα ΜΑΤ απάντησε στο Σύνταγμα η «δημοκρατική» κυβέρνηση...! Αυτή είναι η «συγγνώμη» σας κ. Πρωθυπουργέ; (Video's)

  Μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εγκληματικών παραλείψεων της που προκάλεσαν τόσους νεκρούς και...

 






Μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εγκληματικών παραλείψεων της που προκάλεσαν τόσους νεκρούς και τραυματίες στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.


Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν «δημοκρατικά» στους συγγενείς των θυμάτων και όσων διαδήλωναν στο Σύνταγμα, εκεί όπου πάνω από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη και «να καθίσει στο σκαμνί» η κυβέρνηση Μητσοτάκη που μέχρι τώρα έχει ψελλίσει μια «συγγνώμη» και μάλιστα μοιρασμένη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες σαφώς φέρουν επίσης εγκληματικές ευθύνες για τη τραγωδία των Τεμπών.  Παρά τη συγγνώμη για το έγκλημα στα Τέμπη, σήμερα με τα ΜΑΤ παραλίγο να υπάρξει και άλλο έγκλημα...

 

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τέμπη, οι Έλληνες πολίτες ζητούν «να καθίσει στο σκαμνί» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, με πολλούς να κρατούν πανό και μαύρα μπαλόνια.

Ξεχώρισε η στιγμή που αφέθηκαν στον ουρανό 57 μαύρα μπαλόνια, ένα για κάθε νεκρό της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Στην συγκέντρωση που είχε οριστεί στις 11.00 το πρωί, συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Από τις συγκεντρώσεις δεν έλειψαν και οι επιθέσεις των ΜΑΤ στους συγγενείς των θυμάτων και όσων διαδήλωναν στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 57 άτομα.





Στα χημικά «πνίγηκαν» οι χιλιάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν σήμερα, Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης. Ένα μήνυμα το οποίο ακούστηκε ηχηρό μέσα από τα δακρυγόνα και τις κρότου - λάμψης που πέταξαν μέσα στο πλήθος οι αστυνομικοί, την ώρα που η πορεία διεξαγόταν κανονικά.


Βίντεο και που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τις δυνάμεις της Αστυνομίας να πραγματοποιούν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πάντων, ακόμα και κατά της μεγάλης μερίδας των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τα χρόνια προβλήματα στους σιδηροδρόμους που η πολιτεία αμέλησε και οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Μηχανάκια της ομάδας Δράση, περνούσαν ανάμεσα στο πλήθος με τους συγκεντρωμένους να καταγγέλλουν πως πετούσαν κρότου λάμψης στα πόδια τους:

Πέντε συλλήψεις - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχετικά: 

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, περίπου 10.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείαςεκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών». 



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου