Καταγγελία «βόμβα» κατοίκου των Δερβενοχωρίων για την πυρκαγιά: «Είναι εμπρησμός 100% – Σε ένα μήνα εδώ πέρα θα έχει ανεμογεννήτριες» - Οργισμένοι κάτοικοι ψηφοφόροι της Ν.Δ στις φλεγόμενες περιοχές ξεσπούν...αν και αργά! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Καταγγελία «βόμβα» κατοίκου των Δερβενοχωρίων για την πυρκαγιά: «Είναι εμπρησμός 100% – Σε ένα μήνα εδώ πέρα θα έχει ανεμογεννήτριες» - Οργισμένοι κάτοικοι ψηφοφόροι της Ν.Δ στις φλεγόμενες περιοχές ξεσπούν...αν και αργά!

  Αλήθεια σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 17/7/23 και ενώ η φωτιά ήταν ήδη εκτός ελέγχου στα Δ...

 






Αλήθεια σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 17/7/23 και ενώ η φωτιά ήταν ήδη εκτός ελέγχου στα Δερβενοχώρια, ΟΛΑ τα κανάλια διέκοψαν τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομές έτσι ώστε να μην βλέπουμε τι συμβαίνει...;


«Η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι εμπρησμός 100% και θέλω να το πω, είναι η αιτία οι ανεμογεννήτριες, το λέω ξεκάθαρα και δεν φοβάμαι τίποτα. Ήταν το μοναδικό κομμάτι με πεύκα και δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν, βάζω το χέρι μου στη φωτιά, σε ένα μήνα εδώ θα υπάρχουν ανεμογεννήτριες» - «Μητσοτάκη σε ψήφισα. Φέρε ένα γ@μημένο αεροπλάνο στο Λουτράκι, θα καούμε»

 

Κάτοικος των Δερβενοχωρίων προχώρησε σε καταγγελία-«βόμβα» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού καναλιού, είπε ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ο οποίος έγινε προκειμένου στο σημείο να τοποθετηθούν αργότερα ανεμογεννήτριες καθώς όπως είπε στο σημείο έχουν αρχίσει ήδη κάποιες εργασίες από εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Συγκεκριμένα είπε: «Η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι εμπρησμός 100% και θέλω να το πω, είναι η αιτία οι ανεμογεννήτριες, το λέω ξεκάθαρα και δεν φοβάμαι τίποτα. Ήταν το μοναδικό κομμάτι με πεύκα και δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν, βάζω το χέρι μου στη φωτιά, σε ένα μήνα εδώ θα υπάρχουν ανεμογεννήτριες» 

Κάτοικοι από τις περιοχές που καίγονται από χθες λένε πως σε πολλά σημεία είτε δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, είτε η αργοπορία της πυροσβεστικής ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να γιγαντωθούν οι πυρκαγιές και να προκαλέσουν τα γνωστά αποτελέσματα.

Οργισμένοι κάτοικοι ψηφοφόροι τη Ν.Δ - «Μητσοτάκη σε ψήφισα. Φέρε ένα γ@μημένο αεροπλάνο στο Λουτράκι, θα καούμε» - «Λυπάμαι που ήμουν ψηφοφόρος σας κ. Μητσοτάκη»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόγνωσης κατόπιν εορτής (ψήφου) είναι οι κάτοικοι στο Λουτράκι και στον Κουβαρά οι οποίοι φωνάζουν με απόγνωση, οι άμοιροι, βλέποντας το βιός τους να καίγεται. Τους κατανοούμε απόλυτα και  συμπάσχουμε, όμως πρέπει κάποια στιγμή να δούμε την αλήθεια κατάματα. 


Όταν έριχναν το καταραμένο τους "κουκί" μέσα στην κάλπη δεν το σκεφτόνταν; Τέσσερα χρόνια την είχαν ζήσει την κυβέρνηση αυτή, των απατεώνων. Δεν την ήξεραν πια; Όταν καίγονταν η Βόρεια Εύβοια, η Πάρνηθα, η Αχαία, η Ελλάδα όλη, δεν άκουγαν απο τους καμμένους συνανθρώπους του, τις ίδιες κραυγές με την δική του τώρα; Παρόλα αυτά, πήγαν και ψήφισαν όμως. Στήριξαν αυτή τη κυβέρνηση που σήμερα τους αφήνουν να καούν...! Και προφανώς, θα φώναζαν κι αυτοί, μαζί με τους άλλους πριν λίες ημέρες το γνωστό σύνθημα «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε». Τώρα που όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη από τις φλόγες, γιατί λουφάξανε όλοι τους; Κι ακόμα, δεν έχουν δει τίποτα.

Όλα είναι δρομολογημένα κι έρχονται. Από την απώλεια της κυριαρχίας μας στο Ανατολικό Αιγαίο και την αποστρατικοποίηση των νησιών, μέχρι την απελπιστικά στημένη πείνα που κι αυτή ζυγωνει. Η αναφορά μας στους συγκεκριμένους ανθρώπους εννοείται πως είναι ενδεικτική, καθώς οι δηλώσεις τους κάνουν το γύρω του διαδικτύου. Επαναλαμβάνουμε σεβομαστε τον πόνο τους. Όμως κάποτε πιά, κάποια παθήματα, δεν θα πρέπει να μας γίνονται μαθήματα; Η Ελλάδα έχει παραδοθεί στους νεκροθάφτες της. Η αντίστροφη μέτρηση έχει άρχισει. Εσείς του 41% μέσα στην γενική σας αποχαύνωση, φάτε και το παραμύθι της...«Κλιματικής Κρίσης», με βάση το οποίο θα επιβληθούν νέα μέτρα αλλά και οι έξυπνες πόλεις των 15 λεπτών...(Δείτε ενδεικτικά εδώεδώεδώ)

Η Ελλάδα από μπλέ γίνεται κόκκινη...! Ζήτω η «Πράσινη ανάπτυξη»..

Μετά τις εκλογές η Ελλάδα ήταν μπλε! Από χθες η Ελλάδα γίνεται κόκκινη (από τις φωτιές)! Η πράσινη ανάπτυξη έρχεται ολοταχώς, όχι για το καλό μας... αλλά για το καλό της τσέπης κάποιων. Βεβαίως και δεν είναι η πρώτη φορά που καίγονται δάση, σπίτια και λοιπές ιδιοκτησίες. Όμως οι κοιμώμενοι ψηφοφόροι εδώ και 40 χρόνια είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις κυβερνήσεις που καθορίζουν τις ζωές μας. Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι ακόμα έχουμε τα ίδια αρχαία πυροσβεστικά οχήματα και εναέρια μέσα, για το οποίο ουδείς νοιάστηκε από όσους ψηφίζουν τα ίδια κομματα 40 χρόνια τώρα. 

Έπρεπε να έρθουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες για να αντιληφθούμε πως είναι τα σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα και μέσα που χρησιμοποιούν  χώρες που σέβονται τους πολίτες τους και δεν τρώνε με 100 μασέλες...! Πόσοι θυμούνται άραγε ότι μέσα στην πανδημία εκδιώχθηκαν πυροσβέστες λόγω μη συμμόρφωσης στον αναγκαστικό εμβολιασμό, από την παρούσα κυβέρνηση; Πόσοι θυμούνται ότι ουδέποτε επέστρεψαν στις θέσεις τους μετά τη λήξη της πανδημίας; Το 41% σίγουρα δεν τα θυμάται...! Σε ένα μήνα βεβαίως κανένας δεν θα θυμάται τίποτα, όπως με το έγκλημα στα Τέμπη...! Αλήθεια σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 17/7/23 και ενώ η φωτιά ήταν ήδη εκτός ελέγχου στα Δερβενοχώρια, ΟΛΑ τα κανάλια διέκοψαν τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές έτσι ώστε να μην βλέπουμε τι συμβαίνει...;

Πέρσι τέτοια εποχή το pronews.gr είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο για το πως «ξεφυτρώνουν» ανεμογεννήτριες σε περιοχές που κάηκαν ολοσχερώς από περίεργες πυρκαγιές.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2021 επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών, έβαλαν πρακτικά «λουκέτο» με ισάριθμες αποφάσεις του τότε υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, οι οποίες αναρτήθηκαν μαζικά την παραμονή των Χριστουγέννων του 2021, καταργήθηκαν  και οι αρμοδιότητές τους πέρασαν σε κάποιο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Ποιοι ήταν οι  7 αυτοί φορείς;

Οι φορείς που καταργούνται

Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Τι είχαμε μετά τις καταργήσεις αυτές; Κάψιμο του παρθένου δάσους της Δαδιάς, ενώ είχε προηγηθεί το κάψιμο του δάσους της Πάρνηθας στο Κρυονέρι το προπερασμένο καλοκαίρι.

Τι σημαίνει κατάργηση φορέων προστατευόμενων περιοχών; Σημαίνει ότι αν καούν-καταστραφούν, μπορούν πλέον ελεύθερα να αποκτήσουν «οικονομικές δραστηριότητες»…

Το δίκτυο Natura 2000 αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προστασία της φύσης.

Στηρίζεται στις κοινοτικές οδηγίες για τους οικοτόπους (92/43/ΕΟΚ) και για τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ).

Η οδηγία του 1992 για τους οικοτόπους επιβάλλει σε κάθε χώρα της Ε.Ε. να ξεχωρίσει τις γεωγραφικές εκείνες περιοχές, που η σπουδαιότητα της οικολογικής τους ταυτότητας τις καθιστά τόπους ευρωπαϊκής σημασίας.

Επιπλέον, ζητά από τα κράτη-μέλη να καταρτίσουν διαχειριστικά σχέδια για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα σχέδια αυτά πρέπει να συνδυάζουν αρμονικά τη διατήρηση της άγριας πανίδας και χλωρίδας με τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες και να είναι ενταγμένα σε στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι τοποθεσίες αυτές σχηματίζουν το δίκτυο Natura 2000, ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ε.Ε. για τη διατήρηση της φύσης.

Οπότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι έκανε; Αποχαρακτήρισε επτά περιοχές και πλέον σε αυτές ελεύθερα μπορούν να «φυτευτούν» ανεμογεννήτριες.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου