Σε πύρινο κλοιό η χώρα. Εκκενώσεις σε Ρόδο, Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα – Μαζικές καταγγελίες κατοίκων για αλλοδαπούς εμπρηστές, ενώ ο Πρωθυπουργός χασκογελούσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σε πύρινο κλοιό η χώρα. Εκκενώσεις σε Ρόδο, Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα – Μαζικές καταγγελίες κατοίκων για αλλοδαπούς εμπρηστές, ενώ ο Πρωθυπουργός χασκογελούσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης...

  Ο Μητσοτάκης κάθε χρόνο «προμοτάρει» το σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο και κάθε χρόνο καίγονται όλα! Παρά ταύτα οι ψηφοφόροι τον εμπ...

 






Ο Μητσοτάκης κάθε χρόνο «προμοτάρει» το σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο και κάθε χρόνο καίγονται όλα! Παρά ταύτα οι ψηφοφόροι τον εμπιστεύθηκαν ξανά..και εκείνος χασκογελά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της κατάστασης...


Μαζικές καταγγελίες για αλλοδαπούς που πετούσαν γκαζάκια κατόπιν υπόδειξης ενος ασπρομάλλη άνδρα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πραγματική αιτία πίσω από τις φωτιές που ταλαιπωρούν το ακριτικό νησί της Ρόδου.

 

Εκτός ελέγχου για 6η συνεχή ημέρα η φωτιά στη Ρόδο – Πυρκαγιές σε Εύβοια, Αίγιο, Μεσσηνία, Βοιωτία, Επίδαυρο, Κέρκυρα.

Ενώ η μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτα για 6η συνεχή ημέρα στην Ρόδο με τις καταστροφές στον δασικό πλούτο και στον τουρισμό να είναι ανυπολόγιστες,  νέες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε Εύβοια, Αίγιο, Μεσσηνία, Βοιωτία, Επίδαυρο, Καρούτες Ευρυτανίας, Ξυλόκαστρο, και Κορινθία.

Εκτός ελέγχου για 6η συνεχή ημέρα η φωτιά στη Ρόδο

Από Απόλλωνα προς Στεφάνια οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με τις δυνάμεις να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην επεκταθεί η πύρινη λάιλαπα προς το πυκνό δάσος. Στα Λάερμα βρίσκεται το άλλο μεγάλο ενεργό μέτωπο με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν να το περιορίσουν. Εν τω μεταξύ εκκενώθηκε προληπτικά η Ιερά Μονή Θάρρι όπου διέμεναν πέντε μοναχοί.

Πριν από λίγο σήμανε νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, καθώς – σύμφωνα με τη Ροδιακή- εκτός από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, που υπάρχουν ζητήθηκε και η συνδρομή εκτάκτως για μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή των Μασσάρων, το οποίο πλησιάζει επικίνδυνα το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο χωριό.

Στην Κάρυστο έχει σημάνει συναγερμός από μεγάλη φωτιά ενώ έχει εκκενωθεί προληπτικά το χωριό Ποτάμι.

Σύμφωνα με νεότερη οδηγία αποφασίστηκε η εκκένωση τεσσάρων οικισμών στην Κάρυστο, αλλά είναι άγνωστο εάν σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το χωριό Ποτάμι ή πρόκειται για επιπρόσθετους οικισμούς.  

Σημειώνεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη θέση  Πλατανιστό Καρύστου, η οποία καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το evima, τα ενεργά μέτωπα είναι τρία: δύο στο Πλατανιστό κι άλλο ένα μέτωπο στο Λινάρι. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την περιοχή.

Σε εξέλιξη και η φωτιά στο Αίγιο, με τους καπνούς να φαίνονται από τις παραλίες της περιοχής που έχουν γεμίσει από κόσμο. - Εντολή για εκκένωση του οικισμού Κάστρο - Η φωτιά απειλεί τις πρώτες κατοικίες...στο Διακοφτό και είναι εκτός ελέγχου...

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Μαμουσιά στο Αίγιο στην θέση Δερβενάκια. Έσπευσαν  επιτόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη και υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Η περιοχή βρίσκεται σήμερα στο «κόκκινο» από πλευράς επικινδυνότητας και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Οι φλόγες απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοφτό. Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες…

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα. Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  όπου και για αυτή τη φωτιά υπάρχουν καταγγελίες για εμπηρσμό: «Άναψαν μαζί 3 εστίες με διαφορά πέντε λεπτών κ με απόσταση πολύ μικρή»

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο δόθηκε η εντολή για εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς το Καθολικό καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Το ακριβές σημείο φωτιάς , σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφέρειας είναι η Αγία Ειρήνη προς Ζαχλωρίτικα Αιγιαλείας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ήδη επιχειρούν στο σημείο να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Η φωτιά που καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή, ξεκίνησε το μεσημέρι και πλέον είναι ανεξέλεγκτη.

Φωτιά στην Κέρκυρα στην περιοχή Περίθεια

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής (23.7.2023) στην Κέρκυρα, καθώς ξέσπασε φωτιά κοντά στην περιοχή Περίθεια.

Μήνυμα του 112 ήχησε για να εκκενωθούν πέντε οικισμοί στα βόρεια του νησιού: Πόρτες, Μεγκουλα, Σημιές, Παλιά Περίθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη.

Η φωτιά στη Ρόδο κατακαίει το νησί και 3 άντρες προσήχθησαν μετά από καταγγελίες σε βάρος τους, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία…

Τρομερές καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πραγματική αιτία πίσω από τις φωτιές που ταλαιπωρούν το ακριτικό νησί της Ρόδου. Χαρακτηριστικό είναι ένα από τα video στο λογαριασμό twitter του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη στο οποίο εθελοντής πυροσβέστης που βοηθούσε νωρίτερα σήμερα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Προφήτη Ηλία της Ρόδου, εξηγεί πώς η συγκεκριμένη αναζωπύρωση ήταν προϊόν εμπρησμού!

Οι χειρότεροι φόβοι και υποψίες των κατοίκων (και όχι μόνο) φαίνεται πως γίνονται πραγματικότητα.

Ροδίτης δημοσιογράφος μεταφέρει το βαρύ κλίμα από τη Ρόδο, ο τουρισμός της οποίας δέχθηκε μάλλον ανεπανόρθωτο για φέτος πλήγμα, μιλώντας για αλλοδαπούς, κυρίως Πακιστανής καταγωγής, που βάσει σχεδίου βάζουν φωτιές σε διάφορα σημεία:

«Αυτές οι καταγγελίες έχουν δημοσιευτεί μέρες τώρα. Σήμερα βγήκε είδηση ότι υπάρχουν κάποιες ανακρίσεις και κάποιες προσαγωγές. Αυτό που λένε μέσω των social media οι εθελοντές που βοηθούν την πυροσβεστική ήταν ότι κάποιοι αλλοδαποί, πακιστανικής κυρίως καταγωγής, ήταν αυτοί, που σε συντονισμό με έναν μεσήλικα άνδρα με άσπρα μαλλιά που βρισκόταν πάνω σε μία μηχανή, έβαλαν σε κάποια σημεία κάποιες φωτιές».

«Δεν είναι θεωρίες συνομωσίας», συμπλήρωσαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, μεταφέροντας νέες καταγγελίες αλλά και πλάνα με γκαζάκια που τοποθετήθηκαν από αλλοδαπούς:

Ελεύθερο αφέθηκε το άτομο που είχε προσαχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στην πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει τη Ρόδο επί έξι ημέρες.

Το άτομο αυτό εντοπίστηκε χθες βράδυ (22-07-2023) απο μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών πυροσβεστών και λιμενικών και προσήχθη μετά απο καταγγελίες που είχαν γίνει.

Το ίδιο συνέβη και με δυο αλλοδαπούς απο το Πακιστάν. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα το χάος που επικρατεί στο χειρισμό της κυβέρνησης δεν κρύβεται ούτε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκεί όπου πλέον βγαίνουν κάτοικοι και ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και καταγγέλουν ότι δεν εκκενώνουν την περιοχή τους γιατί ξέρουν οτι τους ΔΙΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: «Το βράδυ μας λένε φύγετε για Κιοτάρι, τους λένε μετά πηγαίνετε Γεννάδι, μετά πηγένετε Λαχανιά, μετά..Όσοι κατεβηκαν με ηλικιωμένους βρήκαν σοβαρότατο προβλημα στο Κιοτάρι και στο Γεννάδι!»

Χαρακτηριστικά της καταστροφής στη Ρόδο είναι τα videos που απεικωνίζουν νεκρά ελάφια, για τα οποία φυσικά κανένας φιλόζωος του συστήματος και περιβάλλοντος Μητσοτάκη δεν θα βγει στο δρόμο...! Στο χωριό Ασκληπειός στη Ρόδο, υπάρχουν νεκρά ελάφια από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί. Το βίντεο αυτό είναι «γροθιά στο στομάχι» και καταδεικνύει ότι ο θάνατος δεν λείπει ούτε από αυτή τη φωτιά όπως λέει η κυβέρνηση!

Αυτός πήρε 41%...

Ο Μητσοτάκης κάθε χρόνο «προμοτάρει» το σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο και κάθε χρόνο καίγονται όλα! Παρά ταύτα οι ψηφοφόροι τον εμπιστεύθηκαν ξανά...

Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο οι Έλληνες που δυστυχώς έχουν μνήμη χρυσόψαρου, καθώς ξεχνούν τα όσα υπόσχεται κάθε χρόνο ο Μητσοτάκης...! Δείτε το video για να θυμηθείτε..

Αφού λοιπόν ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι καταφέρνει κάθε χρόνο να ξεγελάει τον ελληνικό λαό φτάνει και στο σημείο να χασκογελάει στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, την ώρα που ενημερώνεται για την καταστροφή των πυρκαγιών, γεγονός που μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως ψυχική διαταραχή και μηδενική αντίληψη της κατάστασης και του περιβάλλοντος...ή με την "πράσινη ανάπτυξη" που έρχεται για το..."καλό μας"...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου