Γ. Φίλης για Μέση Ανατολή: «Στρώνουν το δρόμο να πάμε σε μία κατάσταση η οποία δεν πρόκειται μετά να μαζευτεί εύκολα. Εμπλοκή Χεζμπολάχ σημαίνει εμπλοκή Ιράν και περιφερειακό πόλεμο. Οι στόχοι της επίθεσης στο Ισραήλ και η επομένη μέρα…» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γ. Φίλης για Μέση Ανατολή: «Στρώνουν το δρόμο να πάμε σε μία κατάσταση η οποία δεν πρόκειται μετά να μαζευτεί εύκολα. Εμπλοκή Χεζμπολάχ σημαίνει εμπλοκή Ιράν και περιφερειακό πόλεμο. Οι στόχοι της επίθεσης στο Ισραήλ και η επομένη μέρα…» (Video)

  «Ολη η ιστορία από δω και πέρα, το κομβικό σημείο το οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας θα είναι αν θα έχουμε εμπλοκή ή όχι της Χεζμπολά...

 







«Ολη η ιστορία από δω και πέρα, το κομβικό σημείο το οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας θα είναι αν θα έχουμε εμπλοκή ή όχι της Χεζμπολάχ. Διότι θα πρέπει να καταλαβαίνουμε και να ξέρουμε, ότι όταν λέμε Χεζμπολά εννοούμε Ιράν...»


«Εάν και εφόσον υπάρξει εμπλοκή της Χεζμπολάχ τότε θα μιλήσουμε πλέον για για άλλο επίπεδο σύγκρουσης εκεί θα πάμε για περιφερειακό πόλεμο στην μέση Ανατολή με εμπλοκή του Ιράν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικανικοί στέλνουν αεροπλανοφόρο με ομάδα μάχης πλοίων μαζί, στη συγκεκριμένη περιοχή και υπενθυμίζω ότι η Wall Street journal αυτή τη στιγμή έχει βγάλει άρθρο στο οποίο λένε ξεκάθαρα ότι εμπλέκεται η Χαζμπολάχ στη συγκεκριμένη επίθεση. Στρώνουν το δρόμο να πάμε σε μία κατάσταση η οποία δεν πρόκειται μετά να μαζευτεί εύκολα…»

 

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο ισραήλ και τη Γάζα με τον αριθμό των θυμάτων να έχει πλέον εκτοξευθεί και η περίπτωη μίας μαζικής επιχείρησης στην Γάζα προβληματίζει ειδικούς και αναλυτές.

Οι Αμερικανοί στέλνουν αεροπλανοφόρο και συνοδευτικά σκάφη στην περιοχή ενώ ο κίνδυνος ενός ντόμινο με την εμπλοκή αρχικά του Λιβάνου αλλά και του ΙΡΑΝ δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο καθηγητής Γεωπολιτική, Κύριος Γιώργος Φίλης αναλύει όσα ξέρουμε έως τώρα στο talkradio989 και την Αγγελική Καρδιόλακα.

Μεταξύ άλλων ο Κύριος Καθηγητής σημειώνει:

«Το γιατί τώρα είναι μία απάντηση πολυπαραγοντική. Αν το πιάσουμε στο επίπεδο το κρατικό το διακριτικό έχουμε δύο κυβερνήσεις η οποία είναι η μία υπερσυντηρητικοί όπως αυτή του κυρίου Νετανιάχου τους τελευταίους μήνες και έχουμε τη Χαμάς η οποία δεν έχει καμία διάθεση για οποιοδήποτε κοινό έδαφος, να βρει με αυτή την κυβέρνηση. Στο εσωτερικό του Ισραήλ έχουμε μία κατάσταση στην οποία υπάρχει κοινωνική σύγκρουση, αποσταθεροποίηση και αυτό είναι το μήνυμα για μας γιατί πάντα ο εχθρός διαβάζει το εσωτερικό της χώρας και θεώρησαν ότι οι συνθήκες τους ευνοούν, διότι υπάρχει μία αστάθεια μέσα στο Ισραήλ την οποία θεωρούσαν ότι θα αποβεί ως πλεονέκτημα, θα είναι πλεονέκτημα πράγμα και το οποίο έγινε.»

«Στο επίπεδο το περιφερειακό σίγουρα υπάρχει αυτή τη στιγμή, μάλλον το τελευταίο χρονικό διάστημα το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί μία προσπάθεια του Ισραήλ να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με την πιο σημαντική αραβική χώρα την Σαουδική Αραβία. Βλέπουμε τον διάδοχο του θρόνου του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν να έχει, να προσπαθεί να ρίξει γέφυρες συνεννόησης με το Ισραήλ και καταλαβαίνετε ότι μαζί μετά, μαζί με τις Συμφωνίες του Αβραάμ όπως σου τις υπέγραψαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, αυτό θα αλλάξει όλη τη γεωπολιτική ισορροπία μεταξύ των Αράβων και του Ισραήλ, μεταξύ των εχθρών του Ισραήλ και εκείνων των χωρών των αραβικών οι οποίες εν πάση περιπτώσει θεωρούν ότι πρέπει να τα βρούμε. (...).»

«Έλεγα λοιπόν ότι εκτίμηση μερικών από εμάς, των συναδέλφων, των αναλυτών και των ακαδημαϊκών και όχι μόνο βέβαια, ήταν ότι αυτή η ιστορία που άνοιξε στην Ουκρανία θα έχει παρακλάδια, θα ανοίξει ο ένας μέτωπα στον άλλον και θα προσπαθήσουν να περάσουν τους γεωπολιτικούς τους στόχους. Κοίταξτε, όλη λοιπόν η ιστορία από δω και πέρα, το κομβικό σημείο το οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας θα είναι αν θα έχουμε εμπλοκή ή όχι της Χεζμπολάχ. Διότι οι φίλες και φίλοι θα πρέπει να καταλαβαίνουμε και να ξέρουνε, ότι η όταν λέμε Χεζμπολά εννοούμε Iran. Εάν και εφόσον υπάρξει εμπλοκή της Χεζμπολάχ τότε θα μιλήσουμε πλέον για για άλλο επίπεδο σύγκρουσης εκεί θα πάμε για περιφερειακό πόλεμο στην μέση Ανατολή με εμπλοκή του Ιράν και ότι, πώς να στο πω τώρα και ότι ήθελε προκύψει από κει και ύστερα. Καταλαβαίνετε νομίζω ότι εννοώ, δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικανικοί στέλνουν αεροπλανοφόρο με ομάδα μάχης πλοίων μαζί, στη συγκεκριμένη περιοχή και υπενθυμίζω τη Wall Street journal αυτή τη στιγμή έχει βγάλει άρθρο στο οποίο λένε ξεκάθαρα ότι εμπλέκεται η Χαζμπολάχ στη συγκεκριμένη επίθεση. Λοιπόν στρώνουν, στρώνουν το δρόμο να πάμε σε μία κατάσταση η οποία δεν πρόκειται μετά να μαζευτεί εύκολα.»

Δείτε ολόκληρο το video




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου