Ωρολογιακή βόμβα για ελληνική κοινωνία και ΝΔ ο γάμος και η τεκνοθεσία ομοφυλοφίλων. Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου ο Μητσοτάκης.. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ωρολογιακή βόμβα για ελληνική κοινωνία και ΝΔ ο γάμος και η τεκνοθεσία ομοφυλοφίλων. Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου ο Μητσοτάκης..

  «Λέμε ναι στον γάμο, αλλά όχι στην παρένθετη μητέρα»  είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το θέμα του γάμου και της τεκνο...

 







«Λέμε ναι στον γάμο, αλλά όχι στην παρένθετη μητέρα» είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Ωστόσο κάποιοι αντιλήφθηκαν το ψέμα του Πρωθυπουργού...


Περίπου 70 βουλευτές διαφωνούν έντονα, εκ των οποίων οι 25-30 δηλώνουν πως θα ψηφίσουν «όχι» ή θα απέχουν

 

Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δείξει ότι κρατά «σκληρή στάση» μέσω της απαγόρευσης απόκτησης τέκνων μέσω παρένθετων μητέρων (κάτι που όμως δεν είναι δύσκολο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό) αλλά δεν θα  απαγορεύσει την υιοθεσία μικρών παιδιών από τα γκέι αυτα ζευγάρια...λέγοντας ουσιαστικά επομένως ψέματα, κάτι που το αναλύει και σε video παρακάτω ο κ. Μπογδάνος. 

Διευκρίνισε ότι μιλάει για πολιτικό γάμο. «Δεν θα μπορεί ένας άνδρας μόνος του να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα. Δεν θα γίνουμε πειραματικό εργαστήρι στην Ελλάδα, το νομοσχέδιο δεν θα έχει «γονέα 1» και «γονέα 2» τόνισε επίσης ενώ είπε ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Οι όποιες αποφάσεις πάντως δεν στηρίζονται σε καμία μελέτη για την ψυχοσύνθεση των παιδιών όταν αυτά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ τα πρώτα στοιχεία που τώρα βγαίνουν (από την Βρετανία) είναι εντυπωσιακά αρνητικά για την ψυχοσύνθεση των ενηλίκων πλέον παιδιών από τέτοιου είδους υιοθεσίες.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που αφορά κάποιους συμπολίτες μας πάρα πολύ.

 

Έχω διαβάσει και μελετήσει το θέμα. Αυτό που νομοθετούμε είναι η ισότητα στον γάμο. Απαλοιφή διάκρισης όσον αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό στη σύναψη σχέσης και στον γάμο, σε ένα νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο γάμος είναι συνεκτικός θεσμός, είπε και πρόσθεσε:

 

Προτίθεμαι να φέρω κάτι που δεν είναι επαναστατικά διαφορετικό σε σχέση με το τι ισχύει στην Ευρώπη. Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Μιλάμε για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε για εκκλησία, για ρύζια, ούτε για τίποτα τέτοιο. Εγώ σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις, το θέμα αυτό δεν θέλω να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Σέβομαι όσους έχουν διαφορετική άποψη και την άποψη της Εκκλησίας.

 

Η Εκκλησία δεν στήριζε τον πολιτικό γάμο ή την καύση αλλά δεν την ανάγκασε να κάνει κάτι που αντίκειται στη θεολογική προσέγγιση. Θέλω να ωριμάσει η συζήτηση πριν φέρω κάτι στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σημείωσε. Θα προχωρήσουμε ως κοινωνία αλλά δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων – δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο «γονέας 1» και «γονέας 2».

 

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι μια μόδα των καιρών. Παιδιά, υπήρχαν, υπάρχουν, ενδεχομένως να υπάρχουν και στο μέλλον». Νέα παιδιά δεν θα μπορούν να γεννηθούν (από παρένθετη) όπως είπε.

 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί δικαίωμα σε ένα ομοφυλόφιλο άνδρα να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Ο κ. Μητσοτάκης για τα παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών ανδρών και έχουν προκύψει από παρένθετες μητέρες, δήλωσε ότι πάντα θα έχουν ισότιμα δικαιώματα αλλά νέα παιδιά δεν θα μπορούν να γεννηθούν στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

 

«Γι' αυτό και πιστεύω ότι το σχέδιο νόμου αυτό, όπως το έχουμε επεξεργαστεί και όπως θα αρχίσουμε να το παρουσιάζουμε πολύ πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες, είναι καλά επεξεργασμένο και είναι, όπως τονίζω, λελογισμένο.

 

Για το χρονοδιάγραμμα είπε ότι εκτιμά ότι ο διάλογος εκτιμά ότι δεν θα κρατήσει πολύ.

 

Για το ζήτημα πάντως του γάμου και την υιοθεσία από τους ομοφυλόφιλους αναφέρθηκε και ο Κ.Μπογδάνος που μιλά ανοιχτά για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Α.Πατέλη, ενώ στο δεύτερο βίντεο αναλύεται το ψέμα του Πρωθυπουργού.



Αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τεκμηριωμένο αίτημα για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F35» ενώ για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι «σταδιακά θα μπορέσουμε να μπούμε στον πυρήνα των διαφορών μας με την Τουρκία, δηλαδή στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως: «Από τότε που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού, έχουμε πάρει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Εκταμιεύσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουμε τα πιο αδύναμα νοικουριά, έχουμε επιβάλλει πολλά πρόστιμα».

Για την τιμή στο βρεφικό γάλα δήλωσε ότι: «Κάνουμε κινήσεις για να μειώσουμε την τιμή στο ράφι».

Περίπου 70 βουλευτές διαφωνούν έντονα, εκ των οποίων οι 25-30 δηλώνουν πως θα ψηφίσουν «όχι» ή θα απέχουν

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας μετά τη διαφαινόμενη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Η αποκομμένη από την κοινωνία «γαλαζοπράσινη» ελίτ που βρίσκεται εντός του Μαξίμου πανηγυρίζει για το συντριπτικό πλήγμα που επέφερε στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά και της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, ενώ το αντίπαλο στρατόπεδο μελετά τις επόμενες κινήσεις του. Για τη συντριπτική πλειονότητα, όμως, των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που δεν είναι συνδεδεμένοι με τις ίντριγκες της κορυφής η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ισούται με σύγχρονο γολγοθά.

Θυμίζει…Μνημόνια

Σύμφωνα με μαρτυρίες «γαλάζιων» βουλευτών, η πίεση που δέχονται από τη βάση του κόμματος ώστε να μη δώσουν ψήφο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θυμίζει ημέρες… Μνημονίων. Κατά τους ίδιους, οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες, που φτάνουν ακόμα και στο σημείο λεκτικών απειλών, καθώς για μια μεγάλη μερίδα κόσμου που στήριξε τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές η ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου ισούται με ανεπανόρθωτο πλήγμα στις αρχές και τις αξίες που συνθέτουν τον ιστό που συνέχει την ελληνική κοινωνία. Και αν η κατάσταση είναι «αποπνικτική» στην Αθήνα, στην περιφέρεια τα πράγματα είναι εκρηκτικά.

Μάλιστα, ορισμένοι «γαλάζιοι» βουλευτές που εκλέγονται στις «σκληρές» περιοχές της βόρειας Ελλάδας λένε με νόημα πως, αν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περάσει, τότε να κατέβει στις επόμενες εκλογές και να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Πατέλης. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, άλλωστε, είναι εδώ και καιρό «κόκκινο πανί» για πολλά παραδοσιακά στελέχη του κόμματος, καθώς οι πρακτικές που ακολουθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα παραπέμπουν σε εποχές Σοβιετικής Ενωσης. «Είμαστε τουλάχιστον 70 βουλευτές που διαφωνούμε με το νομοσχέδιο και τουλάχιστον 25-30 που δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε» είπε στη «δημοκρατία» βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που ανήκει στην ομάδα εκείνων που ετοιμάζονται να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι μπροστάρηδες

Μπροστάρηδες σε αυτή την ομάδα φαίνεται πως θα είναι όχι μόνο ο Μάκης Βορίδης αλλά και οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Κώστας Καραγκούνης, που χθες ξεκαθάρισαν πως δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. Στην ομάδα αυτή θεωρείται δεδομένο πως θα είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτές της βόρειας Ελλάδας που έχουν αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά και οι βουλευτές Μεσσηνίας Μαντάς και Χρυσομάλλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «ανταρτών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αφήνοντας περιθώριο ελεύθερης βούλησης των βουλευτών.

Ωστόσο, η χθεσινή παρέμβαση του Κώστα Τσιάρα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αυτό είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, περιέπλεξε τα πράγματα και δημιούργησε νέα δεδομένα. Από το Μαξίμου φαίνεται να μην είναι διατεθειμένοι για όξυνση των πραγμάτων, και γι’ αυτόν τον λόγο εξετάζεται πολύ έντονα το σενάριο να μην εμφανιστούν στη Βουλή εκείνοι οι βουλευτές που προσανατολίζονται να πουν όχι. Αυτό δεν σημαίνει πως το Μαξίμου θα μείνει με σταυρωμένα χέρια στις επιθέσεις και τις προκλήσεις των ανταρτών. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, χθες ο Δημήτρης Καιρίδης φρόντισε να… βγάλει στη σέντρα τον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως όποιος υπουργός διαφωνήσει με νομοσχέδιο της κυβέρνησης οφείλει να παραιτηθεί.

Ο πραγματικά δύσκολος αντίπαλος της κυβέρνησης, πάντως, δεν είναι ούτε η εσωτερική αντιπολίτευση ούτε η κανονική, αλλά η Εκκλησία. Για να επικρατήσει νηνεμία στις σχέσεις κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου έχει ήδη επιστρατευτεί ο Ακης Σκέρτσος, ενώ δεν αποκλείεται εντός της άλλης εβδομάδας να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιέσεις στον Σαμαρά για νέα δημόσια παρέμβαση

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να ετοιμάζει νέα δημόσια παρέμβαση κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η δεξιά πτέρυγα του κόμματος πιέζει το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει την εμφάνισή του με τρόπο έντονο και ουσιαστικό προκειμένου να σημειωθεί έστω και την τελευταία στιγμή αλλαγή πλεύσης από το Μαξίμου. Οπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, οι προτροπές είναι τόσο έντονες, που ο πρώην πρωθυπουργός το έχει πάρει απόφαση και οσονούπω αναμένεται να μιλήσει. Το ερώτημα βέβαια είναι αν εισακουστεί ή ο Κυριάκος τον στείλει πάλι στον… κουβά!




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου