Χάος στη Γερμανία: Αγρότες και φορτηγατζήδες ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης γιατί θέλει να καταργήσει φοροελαφρύνσεις προκειμένου να…«καταπολεμήσει τη κλιματική αλλαγή»… (Video’s) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χάος στη Γερμανία: Αγρότες και φορτηγατζήδες ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης γιατί θέλει να καταργήσει φοροελαφρύνσεις προκειμένου να…«καταπολεμήσει τη κλιματική αλλαγή»… (Video’s)

  Οι αγρότες σε όλη τη Γερμανία ξεκίνησαν μια εβδομαδιαία απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει τις αγροτι...

 






Οι αγρότες σε όλη τη Γερμανία ξεκίνησαν μια εβδομαδιαία απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει τις αγροτικές επιδοτήσεις με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακαλέσει μερικώς την απόφασή της να μειώσει τις επιδοτήσεις καυσίμων για τους αγρότες, μετά από εβδομάδες οργισμένων διαδηλώσεων, τις οποίες φυσικά μέχρι σήμερα κανένα Μ.Μ.Ε στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν προβάλει για ευνόητους λόγους. Οι διαδηλώσεις που προγραμματίζονται για ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις που θα διακόψουν την κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές.

 

Γερμανοί φορτηγατζήδες ενώθηκαν με τους αγρότες για μια εβδομάδα διαμαρτυριών για το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις στο ντίζελ που χρησιμοποιείται στη γεωργία, προκειμένου να «καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή», αφού ο τρικομματικός συνασπισμός του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο μήνα για την κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα αυτοκίνητα, αγροτικά οχήματα καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις ντίζελ.

Οι διαδηλωτές μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο στάθμευσαν τρακτέρ και έβαλαν πινακίδες όπως «No farmer, no food, no future».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης είναι μέρος ενός σχεδίου για να προσπαθήσει να διορθώσει μια τρύπα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ (18,6 δισεκατομμύρια δολάρια) στον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το 2024, αναφέρει το AP . Δώστε βάση στο δεύτερο βίντεο, το οποίο είναι εξαιρετικό και στο οποίο γίνεται λόγος για παγκόσμια επίθεση κυβερνήσεων ενάντια στον αγροτικό τομέα. Κάποιοι σίγουρα αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει και φυσικά τι θα ζήσουμε και στην Ελλάδα...

 

Την περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση απέσυρε μέρος του σχεδίου, ανακοινώνοντας ότι, ενώ η φορολογική απαλλαγή για τα αυτοκίνητα θα παραμείνει, οι περικοπές στις φορολογικές ελαφρύνσεις ντίζελ θα είναι κλιμακωτές σε διάστημα τριών ετών. Αυτό δεν ηρέμησε τους Γερμανούς αγρότες, των οποίων η Ένωση απαίτησε πλήρη ανατροπή, και είπε ότι θα προχωρήσει με μια «εβδομάδα δράσης» από τη Δευτέρα 8/1, κατά την οποία οι αγρότες χρησιμοποίησαν τρακτέρ για να αποκλείσουν τους δρόμους εισόδου σε αυτοκινητόδρομους νωρίς την ημέρα.

Υπήρξε αναστάτωση λόγω κομβόι τρακτέρ μέσα και γύρω από ορισμένες πόλεις, επίσης . Η παραγωγή σε εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen στο Έμντεν στη βορειοδυτική Γερμανία σταμάτησε επειδή οι δρόμοι πρόσβασης ήταν αποκλεισμένοι, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Μεταξύ των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, αρκετές εκατοντάδες τρακτέρ και άλλα οχήματα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Και φυσικά, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα για να διαλυθεί κάθε αντίδραση, οι αρχές προειδοποιούν ότι «ακροδεξιές ομάδες» και άλλοι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από τις διαδηλώσεις. (Ίσως και η Ρωσία!;).


Οι δημοσιονομικές αλλαγές της Γερμανίας περιελάμβαναν τις αμφιλεγόμενες περικοπές, οι οποίες «απαιτήθηκαν» αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ακύρωσε μια προηγούμενη απόφαση για ανακατεύθυνση σχεδόν 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αρχικά προοριζόταν να μετριάσει τις επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.



Εδώ και εβδομάδες ωστόσο, όπως σημειώνει σε ανάρτηση της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά,  αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν και στη Γαλλία, όπου αναποδογυρίζουν τις πινακίδες των πόλεων για τον ίδιο λόγο όπως στη Γερμανία κι επίσης για τις πολλές ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το όριο του παραλόγου που οδηγεί στον αφανισμό του κλάδου με τη διατροφική αλυσίδα και τη γη να περνάνε σε μεγαλοεπιχειρηματίες με οτι μπορεί να σημαίνει αυτό. Οσο για τον κοσμάκη, απλά αλλάζει πλευρό και καταπίνει αμάσητο «πως δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή, πως είναι ακροδεξιοί» κτλ τα γνωστά παραμύθια δηλαδή...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου