Ολόκληρη η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, που προκάλεσε θύελλα στις δυτικές πρωτεύουσες υποτιτλισμένη στα ελληνικά (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, που προκάλεσε θύελλα στις δυτικές πρωτεύουσες υποτιτλισμένη στα ελληνικά (Video)

  «Μετά τον πόλεμο η Ουκρανία θα μοιραστεί σε 4 κράτη» - « Η κυβέρνηση Ζελένσκι στην Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, υποθέτω ότι το έκ...

 


«Μετά τον πόλεμο η Ουκρανία θα μοιραστεί σε 4 κράτη» - «Η κυβέρνηση Ζελένσκι στην Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, υποθέτω ότι το έκαναν υπό τις οδηγίες της Ουάσιγκτον. Εάν η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι είναι λάθος απόφαση, ας την εγκαταλείψει. Ας βρει τη λεπτή δικαιολογία για να μην προσβληθεί κανείς.»

 

Ο Ρώσος ηγέτης στη συνέντευξη αυτή προσπαθεί να αποδομήσει ένα-ένα τα επιχειρήματα της Δύσης σε ότι αφορά τις πραγματικές αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία και το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση από τον Φεβουάριο του 2022 μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος ηγέτης απέκλεισε την ιδέα να διατάξει τον στρατό του να προχωρήσει σε εισβολή στην Πολωνία ή τη Λετονία, χώρες στις οποίες η Μόσχα «δεν έχει συμφέροντα».

 

Ο Τάκερ ξεκινά τη συνέντευξη ρωτώντας τον Πούτιν γιατί εισέβαλε στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν απάντησε προχωρώντας στην εμβάθυνση στην ιστορία της Ουκρανίας, επιστρέφοντας στον Μεσαίωνα. Ο Τάκερ απώθησε, λέγοντας «Δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι σχετικό με αυτό που συνέβη πριν από δύο χρόνια», στο οποίο ο Πούτιν συνέχισε με το μάθημα της ιστορίας.

«Αλλά γιατί δεν κάνατε αυτή την υπόθεση για τα πρώτα 22 χρόνια ως πρόεδρος, ότι η Ουκρανία δεν ήταν πραγματική χώρα;» ρώτησε ο Τάκερ.

Στη Σοβιετική Ένωση δόθηκε μεγάλη έκταση που δεν της ανήκε ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας . Κάποια στιγμή όταν η Ρωσία τα έλαβε ως αποτέλεσμα των ρωσοτουρκικών πολέμων, ονομάστηκαν Νέα Ρωσία ή άλλη Ρωσία. Αυτό δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Λένιν, ο ιδρυτής του σοβιετικού κράτους, ίδρυσε την Ουκρανία με αυτόν τον τρόπο ", απάντησε ο Πούτιν. "Για δεκαετίες, η Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας αναπτύχθηκε ως μέρος της ΕΣΣΔ. Και για άγνωστους λόγους, πάλι, οι Μπολσεβίκοι ασχολούνταν με την Ουκρανοποίηση".

Το έναυσμα για τον πόλεμο της Ουκρανίας: "Αρχικά, ήταν το πραξικόπημα στην Ουκρανία που προκάλεσε τη σύγκρουση... Ξεκίνησαν τον πόλεμο στο Ντονμπάς το 2014 με τη χρήση αεροσκαφών και πυροβολικού εναντίον αμάχων. Από εκεί ξεκίνησαν όλα".

Επέκταση του ΝΑΤΟ

Φτάνοντας στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε στον Carlson ότι «Η πρώην ρωσική ηγεσία υπέθεσε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε πάψει να υπάρχει και επομένως δεν υπήρχαν πλέον ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές. Η Ρωσία συμφώνησε ακόμη και οικειοθελώς και προληπτικά στην κατάρρευση του Σοβιετικού Ένωση, και πίστευε ότι αυτό θα το αντιλαμβανόταν η λεγόμενη πολιτισμένη Δύση ως πρόσκληση για συνεργασία και σύνδεση».

Μας υποσχέθηκαν ότι δεν υπάρχει ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, ούτε μια ίντσα ανατολικά, όπως μας είπαν. Και μετά τι; Είπαν, καλά, δεν είναι κατοχυρωμένο σε χαρτί, οπότε θα επεκταθούμε. "

Αυτό περίμενε η Ρωσία, τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από αυτήν τη λεγόμενη συλλογική Δύση στο σύνολό της. Υπήρχαν έξυπνοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου στη Γερμανία, ο Egon Bahr, ένας σημαντικός πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος επέμενε στα προσωπικά του συνομιλίες με τη σοβιετική ηγεσία στα πρόθυρα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, ότι ήξεραν ότι έπρεπε να εγκατασταθούν συστήματα ασφαλείας στην Ευρώπη. Θα πρέπει να δοθεί βοήθεια στην ενωμένη Γερμανία, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα περιλαμβάνει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά , τη Ρωσία και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Αλλά το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται να επεκταθεί. Αυτό είπε. Αν το ΝΑΤΟ επεκταθεί, όλα θα ήταν όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μόνο πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Αυτό είναι όλο. Ήταν ένας σοφός ηλικιωμένος άνθρωπε, αλλά κανείς δεν τον άκουσε. Μάλιστα, μια φορά θύμωσε. Αν, είπε, δεν με ακούσεις, δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου στη Μόσχα. Όλα έγιναν όπως τα είχε πει. "

Η κατάσταση των διαπραγματεύσεων:

Βλαντιμίρ Πούτιν : Είπα ήδη ότι δεν αρνηθήκαμε να μιλήσουμε. Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε. Είναι η δυτική πλευρά και η Ουκρανία είναι προφανώς δορυφορικό κράτος των ΗΠΑ. Είναι εμφανές. Δεν θέλω να το εκλάβετε σαν να ψάχνω μια δυνατή λέξη ή μια προσβολή. Καταλαβαίνουμε όμως και οι δύο τι συμβαίνει. Η οικονομική ενίσχυση. Δόθηκαν 72 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Γερμανία κατατάσσεται δεύτερη και μετά έρχονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πηγαίνουν στην Ουκρανία. Υπάρχει μεγάλη εισροή όπλων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πείτε στην τρέχουσα ηγεσία της Ουκρανίας να σταματήσει και να έρθει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, να ακυρώσει αυτό το παράλογο διάταγμα. Δεν αρνηθήκαμε.

Tucker : Σίγουρα, αλλά το είπες ήδη. Δεν πίστευα ότι εννοούσατε ότι είναι προσβολή, επειδή το είπατε ήδη σωστά, αναφέρθηκε ότι η Ουκρανία εμποδίστηκε να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική διευθέτηση από τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό που ενεργούσε για λογαριασμό της κυβέρνησης Μπάιντεν . Λοιπόν, φυσικά είναι δορυφόρος. Οι μεγάλες χώρες ελέγχουν τις μικρές χώρες. Αυτό δεν είναι καινούργιο. Και γι' αυτό ρώτησα να ασχοληθώ απευθείας με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, όχι με τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Βλαντιμίρ Πούτιν : Λοιπόν, αν η κυβέρνηση Ζελένσκι στην Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, υποθέτω ότι το έκαναν υπό τις οδηγίες της Ουάσιγκτον . Εάν η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι είναι λάθος απόφαση, ας την εγκαταλείψει. Ας βρει τη λεπτή δικαιολογία για να μην προσβληθεί κανείς. Αφήστε το να βρει μια διέξοδο. Δεν ήμασταν εμείς που πήραμε αυτήν την απόφαση. Ήταν αυτοί. Αφήστε τους λοιπόν να επιστρέψουν σε αυτό. Αυτό είναι. Ωστόσο, πήραν τη λάθος απόφαση. Και τώρα πρέπει να αναζητήσουμε διέξοδο από αυτή την κατάσταση για να διορθώσουμε τα λάθη τους. Το έκαναν, ας το διορθώσουν μόνοι τους. Αυτό το υποστηρίζουμε.

Tucker : Θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι δεν παρεξηγώ αυτό που λετε.  Νομίζω ότι λέτε ότι θέλετε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων για αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Βλαντιμίρ Πούτιν : Σωστά. Και τα καταφέραμε. Ετοιμάσαμε το τεράστιο έγγραφο στην Κωνσταντινούπολη που μονογραφήθηκε από τον επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Είχε καθορίσει την υπογραφή του σε ορισμένες από τις διατάξεις, όχι σε όλες. Έβαλε την υπογραφή του και μετά είπε ο ίδιος, ήμασταν έτοιμοι να το υπογράψουμε, και ο πόλεμος θα είχε τελειώσει προ πολλού. πριν 18 μήνες. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Τζόνσον ήρθε, μίλησε μαζί μας και χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Λοιπόν, σου έλειψε. Εκανες ένα λάθος. Αφήστε τους να επιστρέψουν σε αυτό. Αυτό είναι όλο . Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας και να διορθώνουμε τα λάθη κάποιου άλλου; Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει ότι είναι δικό μας λάθος. Εμείς ήμασταν που επιτείναμε την κατάσταση και αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που ξεκίνησε το 2014, στο Ντονμπάς. Όπως έχω ήδη πει με τα όπλα. Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στην περαιτέρω ιστορία. Σας το είπα ήδη αυτό. Απλώς το συζητούσαμε. Ας πάμε πίσω στο 1991, όταν μας υποσχέθηκαν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί έως το 2008, όταν οι πόρτες στο ΝΑΤΟ άνοιξαν στη Διακήρυξη της Κρατικής Κυριαρχίας της Ουκρανίας, ανακηρύσσοντας την Ουκρανία ουδέτερο κράτος. Ας επιστρέψουμε στο γεγονός ότι οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ άρχισαν να εμφανίζονται στο έδαφος, η Ουκρανία δημιουργεί απειλές για εμάς. Ας επιστρέψουμε στο πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014. Είναι άσκοπο, όμως, έτσι δεν είναι; Μπορεί να πηγαινοερχόμαστε ατελείωτα, αλλά σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις. Είναι λάθος; Ναί. Διόρθωσε το. Είμαστε έτοιμοι. Τι άλλο χρειάζεται;

Για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και την αποτυχία της : "Υπήρξαν [συζητήσεις] έφτασαν σε πολύ υψηλό στάδιο συντονισμού των θέσεων σε μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά παρόλα αυτά είχαν σχεδόν οριστικοποιηθεί. Αλλά αφού αποσύραμε τα στρατεύματά μας από το Κίεβο... το άλλο πλευρά πέταξε όλες αυτές τις συμφωνίες».

Για την πιθανότητα παγκόσμιας σύγκρουσης : «Αντιβαίνει την κοινή λογική να εμπλέκεσαι σε κάποιο είδος παγκόσμιου πολέμου και ένας παγκόσμιος πόλεμος θα φέρει όλη την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής».

Για την έννοια του αποναζισμού : «Αποναζισμός... σημαίνει την απαγόρευση κάθε είδους νεοναζιστικών κινημάτων... Πρέπει να απαλλαγούμε από εκείνους τους ανθρώπους που διατηρούν αυτήν την έννοια και υποστηρίζουν αυτήν την πρακτική και προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε ."

Σχετικά με τις εδαφικές φιλοδοξίες της Ρωσίας : "Απλώς δεν έχουμε κανένα συμφέρον [στην Πολωνία, τη Λετονία ή οπουδήποτε αλλού]. Είναι απλώς δημιουργία απειλών."

Εγκώμια για Τραμπ

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στις 5 Νοεμβρίου, στις οποίες προβλέπεται πως θα αναμετρηθούν ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι το αποτέλεσμά τους δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Με ρωτάτε αν θα άλλαζε κάτι αν αναλάμβανε νέος ηγέτης. Δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι ηγέτης», τόνισε.

«Είχα πολύ καλή σχέση με τον Μπους, ας πούμε. Ξέρω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον παρουσίαζαν σαν ένα είδος χωριάτη που δεν καταλαβαίνει πολλά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είχε παρόμοια θερμή σχέση με τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Πρόκειται για τη νοοτροπία των ελίτ. Αν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη και σε δυναμικές ενέργειες, επικρατήσει στην αμερικανική κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Μόνο χειρότερα θα γίνουν όλα».

Ο Τραμπ και ο Πούτιν έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν με κολακευτικό τρόπο ο ένας για τον άλλο. Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί πως αν επιστρέψει στην εξουσία μπορεί να επιλύσει τη σύρραξη στην Ουκρανία σε 24 ώρες.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτηρίζει τον Ρώσο ομόλογό του εγκληματία πολέμου και εκφράζει την αταλάντευτη υποστήριξή του στο Κίεβο.

Elon Musk και Neuralink

Στη συνέχεια, ο Πούτιν πρότεινε ότι ο Έλον Μασκ είναι ασταμάτητος, λέγοντας " Θα κάνει ό,τι κρίνει κατάλληλο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να βρείτε κάποιο κοινό έδαφος μαζί του . Αναζητήστε τρόπους να τον πείσετε. Νομίζω ότι είναι έξυπνος άνθρωπος. Πιστεύω πραγματικά είναι. Θα πρέπει λοιπόν να καταλήξετε σε συμφωνία μαζί του γιατί αυτή η διαδικασία πρέπει να επισημοποιηθεί και να υποβληθεί σε ορισμένους κανόνες. Η ανθρωπότητα πρέπει να σκεφτεί τι πρόκειται να συμβεί λόγω της πιο πρόσφατης εξέλιξης στη γενετική ή στην τεχνητή νοημοσύνη; μια κατά προσέγγιση πρόβλεψη του τι θα συμβεί ».

Για την έκρηξη του Nord Stream : "Οι άνθρωποι λένε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ψάξτε για κάποιον που ενδιαφέρεται. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να ψάχνουμε μόνο για κάποιον που ενδιαφέρεται, αλλά και για κάποιον που έχει δυνατότητες... Ποιος ενδιαφέρεται και ποιος είναι ικανός να το κάνει;»

Tucker: " Ποιος ανατίναξε το Nord Stream; " Πούτιν: " Σίγουρα ." Tucker: " Ήμουν απασχολημένος εκείνη την ημέρα. Δεν ανατίναξα το Nord Stream. " Πούτιν: " Εσύ προσωπικά μπορεί να έχεις άλλοθι, αλλά η CIA δεν έχει τέτοιο άλλοθι " .

Σχετικά με την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ : «Στον πόλεμο της προπαγάνδας, είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου... Μπορούμε απλά να ρίξουμε τα φώτα της δημοσιότητας στις πηγές πληροφοριών μας και δεν θα επιτύχει αποτελέσματα».

Για τη σιωπή της Γερμανίας σχετικά με το Nord Stream : «Η σημερινή γερμανική ηγεσία καθοδηγείται από τα συμφέροντα της συλλογικής Δύσης και όχι από τα εθνικά της συμφέροντα».

Για τις παγκόσμιες συμμαχίες και την ασφάλεια : "Η ασφάλεια θα πρέπει να μοιράζεται αντί να προορίζεται για το χρυσό δισεκατομμύριο. Αυτό είναι το μόνο σενάριο όπου ο κόσμος θα μπορούσε να είναι σταθερός, βιώσιμος και προβλέψιμος."

Σχετικά με τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ ως πολιτικού εργαλείου : «Η χρήση του δολαρίου ως εργαλείου αγώνα εξωτερικής πολιτικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά λάθη που έγιναν από την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ».

Για τον αντίκτυπο των κυρώσεων και την απομάκρυνση από το δολάριο ΗΠΑ : «Ακόμα και οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών μειώνουν τώρα τα αποθέματά τους σε δολάρια... Δεν ήμασταν εμείς που απαγορεύσαμε τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ. Ήταν η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Τα κράτη να περιορίσουν τις συναλλαγές μας σε δολάρια ΗΠΑ».

Για τη σχέση με την Κίνα : "Η φιλοσοφία εξωτερικής πολιτικής της Κίνας δεν είναι επιθετική. Η ιδέα της είναι να αναζητά πάντα συμβιβασμούς."

Για το ενδεχόμενο αλλαγής στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας : "Δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Είναι για τη νοοτροπία των ελίτ, τη συμφωνία του ηγέτη. Εάν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη επίσης σε δυναμικές ενέργειες, κυριαρχεί στον Αμερικανό κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει».

Για τη φύση της εξουσίας στις ΗΠΑ : "Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να τα λύσουμε όλα. Ποιος παίρνει τις αποφάσεις στις εκλογές; Κάθε πολιτεία ρυθμίζει τον εαυτό της... Υπάρχουν δύο κόμματα που κυριαρχούν: οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί. "

Για τον Χριστιανισμό και τη βία : "Είναι πολύ εύκολο όταν πρόκειται να προστατεύσει κανείς τον εαυτό του και την οικογένειά του, την πατρίδα του. Δεν θα επιτεθούμε σε κανέναν... Και προστατεύαμε τους ανθρώπους μας, τους εαυτούς μας, την πατρίδα μας και το μέλλον μας."

Ο Tucker ρώτησε επίσης για τον φυλακισμένο ρεπόρτερ του WSJ Evan Gershkovich:

Τάκερ : Πρέπει να σου κάνω μια τελευταία ερώτηση. Και πρόκειται για κάποιον που είναι πολύ διάσημος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλλον όχι εδώ. Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς που είναι ο ρεπόρτερ της Wall Street Journal. Είναι 32. Και είναι στη φυλακή σχεδόν ένα χρόνο. Αυτή είναι μια τεράστια ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και θέλω απλώς να σας ρωτήσω ευθέως, χωρίς να μπω στις λεπτομέρειες ή στην εκδοχή σας για το τι συνέβη, εάν, ως ένδειξη της ευπρέπειάς σας, θα θέλατε να μας τον αφήσετε και θα τον επαναφέρουμε στο Ηνωμένες Πολιτείες.

Βλαντιμίρ Πούτιν : Έχουμε κάνει τόσες πολλές χειρονομίες καλής θέλησης από ευπρέπεια που νομίζω ότι μας έχουν τελειώσει. Δεν έχουμε δει ποτέ κανέναν να μας ανταποδίδει με παρόμοιο τρόπο. Ωστόσο, θεωρητικά, μπορούμε να πούμε ότι δεν αποκλείουμε να το κάνουμε αυτό εάν οι εταίροι μας κάνουν αμοιβαία βήματα. Όταν μιλάω για τους συνεργάτες, αναφέρομαι πρώτα από όλα σε ειδικές υπηρεσίες. Οι ειδικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους. Μιλούν για το επίμαχο θέμα. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος. Είμαστε πρόθυμοι να το λύσουμε, αλλά υπάρχουν ορισμένοι όροι που συζητούνται μέσω καναλιών ειδικών υπηρεσιών. Πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

«Μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ευρώπη»

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson είπε μετά από την συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο Putin ότι μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ευρώπη

«Η Ρωσία δεν ασχολείται. Συγγνώμη, δεν πρέπει να πω κάτι τέτοιο γιατί οι ιδεολογικοί ψεύτες που διευθύνουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλουν να παρουσιάσουν τον Putin ως Hitler.

Αυτό δεν είναι αλήθεια, αυτό είναι βλακεία.

Η Ρωσία είναι ήδη τεράστια, η μεγαλύτερη στον κόσμο», είπε ο Carlson σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ο Carlson αναρωτήθηκε γιατί η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να πάει στην Πολωνία;

«Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις ότι οι Ρώσοι θα πάνε στη Βιέννη, δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό», είπε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι «επαγγελματίες ψεύτες στην Ουάσιγκτον» προσπαθούν να πείσουν τους Δυτικούς εταίρους για το αντίθετο.

Η Ρωσία έχει περισσότερους από αρκετούς φυσικούς πόρους, εκπρόσωποι διαφορετικών εθνικοτήτων ζουν στη χώρα, οι άνθρωποι μιλούν διαφορετικές γλώσσες και η διακυβέρνηση ενός τέτοιου κράτους δεν είναι εύκολη, σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Όπως πρόσθεσε ο Carlson, είχε την εντύπωση ότι ο Putin ήταν «βαθιά πληγωμένος» από την απόρριψή του από τη Δύση, ενώ ο «ευρωπαϊσμός» στη Μόσχα όχι μόνο φαίνεται, αλλά και αισθητός σε πολιτιστικό επίπεδο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη με ελληνικούς υπότιτλους εδώ
 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου