Η «πολιτική ορθότητα και ο φαύλος κύκλος ολοκληρωτισμών! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η «πολιτική ορθότητα και ο φαύλος κύκλος ολοκληρωτισμών!

  Η Πολιτική Ορθότητα είναι μια σύγχρονη μορφή Ολοκληρωτισμού που χρησιμοποιεί τις «δημοκρατικές διαδικασίες», αλλά ΔΕΝ τις σέβεται.   Σ...

 


Η Πολιτική Ορθότητα είναι μια σύγχρονη μορφή Ολοκληρωτισμού που χρησιμοποιεί τις «δημοκρατικές διαδικασίες», αλλά ΔΕΝ τις σέβεται.


 

Σήμερα υπάρχει μια «απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια» που ουδείς έχει δικαίωμα να της αντιταχθεί χωρίς να κινδυνεύσει να ανακηρυχθεί «αποσυνάγωγος». Υπάρχει μια «απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια», που όλοι οφείλουν αδιαμαρτύρητα να αποδεχθούν. Όχι μια «άποψη», αλλά ένα συνολικό κοσμοθεωρητικό αφήγημα που αφορά τα πάντα: Πώς ζούμε, πώς ερωτευόμαστε, πώς κάνουμε οικογένεια, πώς ανατρέφουμε παιδιά, πως εργαζόμαστε, πώς παράγουμε, πως καταναλώνουμε, πώς ονειρευόμαστε, πώς μιλάμε και επικοινωνούμε, πώς σκεφτόμαστε...

 


Του Θανάση Κ.

 

-- Αν διαφωνείτε με το νομοσχέδιο για το "γάμο" των ομόφυλων ζευγαριών είστε... "ομοφοβικοί"! Και ασφαλώς... "ακροδεξιοί"!

 

-- Αν διαφωνείτε με την πρωτοβουλία να "διδάσκουν" τρανς άτομα Χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε μικρά παιδάκια του δημοτικού ή του νηπιαγωγείου, είστε επίσης... "ομοφοβικοί"! Και τι άλλο; "Ακροδεξιοί", φυσικά...

 

-- Αν διαφωνείτε με την ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών - που αποδεικνύονται "εργαλειοποιημένοι" - τότε είστε ¨ξενοφοβικοί" και "ρατσιστές"! Και "ακροδεξιοί", χωρίς αμφιβολία...

 

-- Αν διαφωνείτε με όσους αποδίδουν κάθε εποχική επιδείνωση του καιρού στην περιβόητη "κλιματική αλλαγή", τότε είστε "αρνητές της επιστήμης" και "ψεκασμένοι"...

 

-- Αν τολμάτε να διατυπώνετε την άποψη, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι "περιβαλλοντικά ουδέτερα", ούτε πρακτικά αφού χρειάζονται πολύ χρόνο για επαναφόρτιση, ενώ η ζήτηση ενέργειας που θα προκαλέσουν δεν μπορεί να καλυφθεί από "ανανεώσιμες πηγές", συνεπώς ΔΕΝ αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική λύση για "συμβατικά αυτοκίνητα", τότε είστε όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα...

 

-- Αν σας πέρασε από το μυαλό ότι η αύξηση της τιμής ενέργειας στην Ευρώπη αποβιομηχανοποιεί την Ευρώπη και τη ΔΙΑΛΥΕΙ, τότε είστε "αντιευρωπαϊστές", "λαϊκιστές" - "ακροδεξιοί", ασφαλώς - και άλλα πολλά.

 

-- Οποιαδήποτε "ένσταση" ή αθώα "διαπίστωση", ενοχοποιείται και αντιμετωπίζεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

 

-- Αν έχετε την άποψη ότι η υπογραφή μιας γενικόλογης και ΜΗ δεσμευτικής "διακήρυξης περί φιλίας" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τη στιγμή που η Τουρκία διατηρεί τα τετελεσμένα της σε βάρος της Ελλάδας (Τουρκολυβικό Μνημόνιο) και επιμένει στη δημιουργία νέων τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας (Γαλάζια Πατρίδα), αυτό ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στα μάτια της φίλων και εχθρών και ξεπλένει την Τουρκία - αν τολμήσετε να διατυπώσετε τέτοιες απόψεις, που επιβεβαιώνονται από τα πράγματα πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της "Διακήρυξης περί Φιλίας" - τότε είστε... "εθνικιστές, "πατριδοκάπηλοι" και "ακροδεξιοί" βεβαίως, βεβαίως...

 

* Μ' άλλα λόγια υπάρχει σήμερα μια "απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια" που ουδείς έχει δικαίωμα να της αντιταχθεί χωρίς να κινδυνεύσει να ανακηρυχθεί "αποσυνάγωγος".

 

-- Υπάρχει μια "απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια", που όλοι οφείλουν αδιαμαρτύρητα να αποδεχθούν. Όχι μια "άποψη", αλλά ένα συνολικό κοσμοθεωρητικό αφήγημα που αφορά τα πάντα: Πώς ζούμε, πώς ερωτευόμαστε, πώς κάνουμε οικογένεια, πώς ανατρέφουμε παιδιά, πως εργαζόμαστε, πώς παράγουμε, πως καταναλώνουμε, πώς ονειρευόμαστε, πώς μιλάμε και επικοινωνούμε, πώς σκεφτόμαστε...

 

-- Υπάρχει μια απόλυτη και αδιαμφισβήτητη "αλήθεια", αντίθετη προς όσα όλοι οι άνθρωποι θεωρούσαν ως τώρα "προφανή" - που όμως τώρα ουδείς μπορεί να εκφράσει την παραμικρή διαφωνία. Όπως ότι τα βιολογικά φύλα είναι "δύο", όχι 69 και βάλε...

 

-- Υπάρχει μια "απόλυτη αλήθεια" που προσκρούει στην πραγματικότητα - που όμως ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.

 

-- Υπάρχει μια απόλυτη και αδιαμφισβήτητη "αλήθεια" που προσκρούει στην κοινή λογική. Που όμως ουδείς μπορεί να εκφράσει την παραμικρή διαφωνία, χωρίς κίνδυνο να υποστεί βαρείς χαρακτηρισμούς.

 

-- Υπάρχει μια απόλυτη και αδιαμφισβήτητη "αλήθεια" που αφορά τα ΠΑΝΤΑ και η αποδοχή της είναι υποχρεωτική από τους πάντες και αγγίζει ΟΛΕΣ τις πτυχές της ζωής τους.

 

Που δεν την δέχεται εύκολα κανένας και που δεν επιτρέπεται να την αμφισβητήσει κανείς...

 

* Τέτοιο φαινόμενο οι σύγχρονες δυτικές κοινωνίες έχουν πολλές δεκαετίες να ζήσουν!

 

Ονομάζεται Ολοκληρωτισμός!

 

Κι είναι πολύ διαφορετικός απ' αυτό που γνωρίσαμε ως "φιλελεύθερη δημοκρατία" και πολύ- πολύ χειρότερο από ότι ξέρουμε ως "αυταρχισμό".

 

-- Η "φιλελεύθερη δημοκρατία "διώκει μόνο πράξεις, εφ' όσον αποδεδειγμένα παραβιάζουν το νόμο.

 

-- Οι "αυταρχισμοί" διώκουν τη συνείδηση και το "φρόνημα", εφόσον προσκρούει στην πολιτική του καθεστώτος.

 

-- Ο "Ολοκληρωτισμός" πηγαίνει πολύ πιο μακριά: επιχειρεί να διεισδύσει στο Υποσυνείδητο! Διώκει τις πιο μύχιες σκέψεις, ακόμα κι αυτά που αισθανόμαστε, αν προσκρούουν στο κυρίαρχο αφήγημα, στην επιβεβλημένη κοσμοθεωρία.

 

Στον Ναζιστικό Ολοκληρωτισμό κυρίαρχη κοσμοθεωρία ήταν ο Εθνικοσοσιαλισμός.

 

Στον Κομμουνιστικό Ολοκληρωτισμό, κυρίαρχη κοσμοθεωρία ήταν ο Μαρξισμός-Λενινισμός.

 

Στον σύγχρονο έρποντα Ολοκληρωτισμό, κυρίαρχο αφήγημα είναι η "Πολιτική Ορθότητα". Όπου πρέπει να απολογείσαι συνεχώς για το φύλο σου (ιδιαίτερα αν είσαι άνδρας), για τη φυλή σου (ιδιαίτερα αν είσαι λευκός), για τον τρόπο που κάνεις σεξ (ιδιαίτερα αν είσαι straight), για τον τρόπο που μιλάς (ιδιαίτερα αν αρνείσαι να υιοθετήσεις το new talk), ακόμα και για τις λέξεις που χρησιμοποιείς...

 

* Ο Ναζισμός επιβλήθηκε με εκλογές. Κι ύστερα κατάργησε τις εκλογές...

 

-- Ο Κομμουνισμός επιβλήθηκε με επαναστάσεις και πραξικοπήματα. Κι ύστερα κατάργησε τις εκλογές.

 

Ο σύγχρονος Ολοκληρωτισμός της "Πολιτικής Ορθότητας" επιβάλλεται σταδιακά με φαινομενικό σεβασμό στις "δημοκρατικές διαδικασίες", προσπαθώντας ωστόσο να επιβληθεί με "ιδεολογική τρομοκρατία" σε βάρος κάθε διαφωνούντος.

 

-- Με πρωτοφανή προπαγάνδα, με έλεγχο πάνω στα μαζικά μέσα ενημέρωσης, με άλωση των Πανεπιστημίων, με έξωθεν επιβολή υπερκρατικών οργανισμών πάνω σε εθνικές κυβερνήσεις και εθνικά κοινοβούλια.

 

Αλλοιώνει σταδιακά την πολιτική ατζέντα, επιβάλλει "μεταρρυθμίσεις" που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα προβλήματα της κοινωνίας, ούτε με τις ευαισθησίες της, ούτε με τις τοπικές παραδόσεις και τις αξιακές κλίμακες των λαών.

 

* Σε κοινωνίες όπου υπάρχει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, όπως η Ελλάδα, αντί να ενισχύσει την παραδοσιακή "πυρηνική οικογένεια", προσπαθεί να την αποδυναμώσει, θέτοντας ως προτεραιότητα τον "γάμο" των ομόφυλων ζευγαριών! Που εξ ορισμού ΔΕΝ κάνουν παιδιά...

 

-- Σε κοινωνίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποβιομηχάνισης και απώλεια ανταγωνιστικότητας, προσπαθεί να επιβάλλει την κατάργηση της ενέργειας από υδρογονάνθρακες, με ποικίλες "πράσινες συμφωνίες", πράγμα που επιτείνει την αποβιομηχάνιση και την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας.

 

-- Σε κοινωνίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας - διαρθρωτικής ή κυκλικής - επιβάλλει την εισαγωγή παράνομων μεταναστών.

 

-- Σε κοινωνίες που αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας, επιβάλλει την ανεξέλεγκτη απορρόφηση και νομιμοποίηση "εργαλειοποιημένων" παράνομων μεταναστών. Πράγμα που επιδεινώνει τα προβλήματα ασφάλειας.

 

-- Την ώρα που προβλέπονται "επισιτιστικές κρίσεις" προχωρά στην διάλυση την πρωτογενούς παραγωγής, ακόμα κι εκεί που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική (όπως η Ολλανδία).

 

Με αποτέλεσμα όλοι οι αγρότες να βρίσκονται στους δρόμους στην Ευρώπη. Με κοινό αίτημα να ανασταλούν οι "πράσινες συμφωνίες"...

Κάνει τα ακριβώς ανάποδα απ' όσα οι κοινωνίες έχουν ανάγκη ή απαιτούν ή περιμένουν.

 

* Όλοι οι Ολοκληρωτισμοί, πέρα από τις προφανείς διαφορές τους έχουν δύο - όχι και τόσο προφανή - κοινά στοιχεία:

 

-- Όλοι θεωρούν τον εαυτό τους ως "αναπόφευκτη πρόοδο", ως "αδήριτο εκσυγχρονισμό"...

 

-- Κι όλοι επικαλούνται την "Επιστήμη" ως νομιμοποιητικό παράγοντα.

 

-- Ο Φασισμός στο πρώτο μισό του 20ου Αιώνα εμφανίστηκε ως "μοντερνισμός"...

 

-- Ο Ναζισμός έδωσε μεγάλη έμφαση στην "ευγονική", ένα μοντέρνο κλάδο της εφαρμοσμένης βιολογίας εκείνη την εποχή, που ήταν συμβατός με ρατσιστικές απόψεις και αποτρόπαια "πειράματα".

 

-- Ο Κομμουνισμός αυτοαποκαλούνταν "Επιστημονικός Σοσιαλισμός" και θεωρούσε τον εαυτό του ως τη ΜΟΝΗ πραγματική Επιστήμη. Εκατοντάδες σημαντικοί σοβιετικοί επιστήμονες πλήρωσαν πολύ ακριβά όχι μόνο τις "πολιτικές διαφωνίες" τους με το Κόμμα, αλλά και τις επιστημονικές διαφωνίες τους, για τις οποίες εκ των υστέρων όλοι σχεδόν δικαιώθηκαν. Κάποιοι μετά θάνατον...

 

-- Ο σύγχρονος Ολοκληρωτισμός της Πολιτικής Ορθότητας, στηρίζεται σε κάποιες θεωρίες (critical race theory κλπ), που, εν συντομία, ενοχοποιούν για όλα τα κακά της ανθρωπότητας, τη... λευκή φυλή, τους άνδρες, ενίοτε και τις γυναίκες (αν δεν σιχαίνονται τους άνδρες), την βιομηχανία και γενικότερα τον δυτικό πολιτισμό!

Κι έχουν ως διακηρυγμένο στόχο τους να αποδομήσουν την "τοξική αρρενωπότητα, τον λευκό ρατσισμό (προσοχή: όχι ΚΑΘΕ ρατσισμο!), τη Χριστιανική Θρησκεία (προσοχή: όχι κάθε Θρησκεία, όχι το Ισλάμ, για παράδειγμα), τη μητρότητα, το βιομηχανικό μοντέλο της δύσης και την πυρηνική οικογένεια.

 

* Αυτές οι "επιστημονικές" απόψεις, όπως και όλες οι "επιστημονικές θεωρίες" που επικαλέστηκαν οι προηγούμενοι Ολοκληρωτισμοί, ενώ έχουν και ορθά στοιχεία, παραβιάζουν το βασικό κριτήριο "επιστημονικότητας" όπως το όρισε ένας από του πιο επιδραστικούς φιλοσόφους του 20ου Αιώνα, ο Karl Popper:

 

Πρόκειται για το κριτήριο της "διαψευσιμότητας" (refutability or falsifiability criterion), σύμφωνα με το οποίο καμία θεωρία δεν είναι αληθινά επιστημονική, αν δεν προσδιορίζει τις συνθήκες της διάψευσής της.

 

Μ' άλλα λόγια κάθε επιστημονική θεωρία που θεωρεί τον εαυτό της "ολοκληρωμένη και αδιαμφισβήτητη", ΔΕΝ είναι "επιστημονική"!

 

* Και αυτό έχει τη σημασία του, διότι ό,τι μας εμφανίζουν σήμερα ως "επιστημονική θεωρία" εκ των προτέρων θεωρείται "αδιαμφισβήτητο", καταργώντας τη βασική προϋπόθεση του Κριτικού Λόγου (Critical discourse).

 

Κι όταν επιστρατεύουν επιχειρήματα του τύπου, "το 92% των ειδικών συμφωνούν", ή όταν επικαλούνται τις απόψεις επαγγελματικών ενώσεων "ειδικών", το πράγμα αγγίζει τα όρια του γελοίου.

 

Δεν γνωρίζουν προφανώς ότι όλες οι μεγάλες θεωρητικές επαναστάσεις των τελευταίων αιώνων, έγιναν ΚΟΝΤΡΑ στην παμψηφία των τότε "ειδικών"! Από τον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο και τον Αϊνστάιν μέχρι τον Richard Feynman.

 

Αυτός ο τελευταίος μάλιστα (ίσως ο μεγαλύτερος θεωρητικός Φυσικός στο δεύτερο μισό του 20ου Αιώνα) είπε το 1966, ένα χρόνο μετά που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ:

 

"Science is the belief in the Ignorance of the experts".

 

Η Επιστήμη είναι η Πίστη στην Aγνοια των Ειδικών!

 

Κι αυτό δεν μειώνει την Επιστήμη.

 

Απλώς προσθέτει την αρετή της ταπεινότητας που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει κάθε αληθινός επιστήμονας, για να μην καβαλήσει το καλάμι και νομίσει ότι κατέχει την "απόλυτη αλήθεια".

Γιατί η Επιστήμη ΔΕΝ είναι η Αλήθεια.

 

Είναι η συστηματική και βασανιστική (και "ασυμπτωτική") ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ της αλήθειας.

 

Που συνήθως είναι πολύ πιο απλουστευτική από την πραγματικότητα, αλλά πολύ ακριβέστερη από τις προηγούμενες σχετικές "προσεγγίσεις".

 

Οπότε, αν δείτε κάποιους να ισχυρίζονται ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, μάλλον είναι "ψώνια"!

 

Κι αν προσπαθούν, στο όνομα της "απόλυτης αλήθειας", να φιμώσουν κάθε αντίρρηση και να απαξιώσουν κάθε διαφωνούντα, μάλλον είναι επικίνδυνοι Ολοκληρωτιστές. Δηλαδή τύραννοι.

 

* Η Τυραννία της Πολιτικής Ορθότητας θα είναι - και αυτή - εφήμερη, όπως και όλοι οι προηγούμενοι Ολοκληρωτισμοί.

 

Αλλά εδώ υπάρχει κι ένα πρόσθετο στοιχείο:

 

Οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που ξορκίζει.

 

Κατηγορεί τους πάντες ως "ακροδεξιούς"! Κι όπου κυριαρχεί πρόσκαιρα εμφανίζεται απότομη άνοδος της ακροδεξιάς...

 

Σπρώχνει κοινωνίες ολόκληρες - από αντίδραση - δεξιότερα.

 

Όχι μόνο προκαλεί τερατογενέσεις ακροδεξιών κομματικών σχηματισμών, που κερδίζουν τεράστια ποσοστά εκεί που λίγα χρόνια πριν κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο.

 

Σπρώχνει και παραδοσιακά κόμματα - όσα καταφέρνουν να επιβιώσουν - δεξιότερα.

 

Η Πολιτική Ορθότητα είναι μια σύγχρονη μορφή Ολοκληρωτισμού που χρησιμοποιεί τις "δημοκρατικές διαδικασίες", αλλά ΔΕΝ τις σέβεται. Όπου τα αποτελέσματα είναι τα ακριβώς αντίθετα από τις προσδοκίες της απαξιώνει την δημοκρατική εντολή. Την αμφισβητεί. Την υπονομεύει.

 

Δεν χρησιμοποιεί αστυνομικές μεθόδους για να φιμώσει τους αντιπάλους της. Δεν τους χώνει στη φυλακή (αν και κάποιες φορές το έχει επιχειρήσει και αυτό), αλλά τους διαπομπεύει, τους συκοφαντεί, τους ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία. Που συχνά φτάνει στα όρια του απροσχημάτιστου bullying.

 

Το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο.

 

Αλλά μέχρι να ολοκληρώσει τον κύκλο της, θα έχει κάνει σοβαρή ζημιά.

 

Κυρίως στις δυτικές κοινωνίες.

 

Τις οποίες σάρωσε τα τελευταία χρόνια.

 

Και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα:

 

Παντού ανεβαίνει η ακροδεξιά!

 

Πρόκειται για ένα Ολοκληρωτισμό, που τροφοδοτεί αυτό ακριβώς που ξορκίζει: Τον αντίθετο Ολοκληρωτισμό!

 

Κι όσο περισσότερο της αντισταθούμε, τόσο πιθανότερο είναι σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο των Ολοκληρωτισμών...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου