Μακελειό στη Ρωσία με πάνω από 65 νεκρούς και 150 τραυματίες: Σύμφωνα με τη Δύση το ISIS ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση και τα βίντεο δείχνουν λευκούς δράστες με ξανθά μαλλιά…(Video’s) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μακελειό στη Ρωσία με πάνω από 65 νεκρούς και 150 τραυματίες: Σύμφωνα με τη Δύση το ISIS ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση και τα βίντεο δείχνουν λευκούς δράστες με ξανθά μαλλιά…(Video’s)

  Λευκοί με ξανθά μαλλιά και σωματοδομή Καυκάσιων οι τρομοκράτες του “Crocus City Hall” στη Μόσχα. Τα ρώσικα ΜΜΕ επίσης απορρίπτουν τον ισχυ...

 






Λευκοί με ξανθά μαλλιά και σωματοδομή Καυκάσιων οι τρομοκράτες του “Crocus City Hall” στη Μόσχα. Τα ρώσικα ΜΜΕ επίσης απορρίπτουν τον ισχυρισμό οτι το ISIS ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αναγνωρίζοντας πως οι επιτιθέμενοι ήταν «Σλάβοι, με ύψος άνω του μέσου όρου, πιθανότατα με ψεύτικα γένια και μουστάκια» και πιθανότατα ήταν μέρος του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» που υποστηρίζεται από την Ουκρανία.


Στην Μόσχα θεωρούνται οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την τρομοκρατική επίθεσης καθώς πριν μερικές ημέρες, η πρεσβεία των ΗΠΑ και το βρετανικό ΥΠΕΞ, είχαν ανακοινώσει προειδοποίηση περί «επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρωσία», πράγμα που έγινε σήμερα.

 


Άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν και πυροβόλησαν κατά πάντων στον μουσικό χώρο Crocus City Hall στην πόλη Krasnogorsk στην περιοχή της Μόσχας πριν από μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Picnic. Αργότερα μια έκρηξη συγκλόνισε το κτίριο, προκαλώντας φωτιά.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα. Έχει διαπιστωθεί προκαταρκτικά ότι περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Baza, τουλάχιστον 62 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Για περισσότερους από 60 νεκρούς κάνει λόγο το BBC, αριθμό που επιβεβαιώνει και η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, «η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω περισσότερους από 60 νεκρούς. Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί», αναφέρει.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, ενώ περισσότεροι από 146 τραυματίστηκαν εκ των οποίων 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι μουσικοί του συγκροτήματος Picnic δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, δήλωσε στο TASS ο διευθυντής του Γιούρι Τσερνισέφσκι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν συλληφθεί ή εξουδετερωθεί οι δράστες. Το Ισλαμικό Κράτος, από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται μέσω καναλιού του ISIS, ισχυρίζεται ότι οι άνδρες τους υποχώρησαν με ασφάλεια στη βάση τους.


Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση στη Μόσχα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου. Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που -τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου- πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 60 ανθρώπους -μεταξύ τους και παιδιά- και τραυματίζοντας 146. 

Η λίστα με τους τραυματίες
 που νοσηλεύτηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στον μουσικό χώρο του Δημαρχείου Crocus δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας. Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι 115 άνθρωποι νοσηλεύονται - πέντε από αυτούς είναι παιδιά. 60 από τα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν άτομα με στολές παραλλαγής μπήκαν στο ισόγειο του κτιρίου και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στην αίθουσα 6.200 άτομα. Αυτός είναι ο αριθμός των εισιτηρίων που κόπηκαν για τη συναυλία του συγκροτήματος «Piknik». Παρεμπιπτόντως, η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 9.500.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, άγνωστοι καμουφλαρισμένοι άνοιξαν πυρ στο κτίριο του Δημαρχείου Crocus, όπου ξεκινούσε η συναυλία της ομάδας Picnic. Αργότερα, ξέσπασε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις , η έκταση της οποίας έφτασε τα 12.900 τετραγωνικά μέτρα. Η φωτιά περιορίστηκε αργότερα .

 

Το υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας δημοσίευσε λίστα με 145 θύματα, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά. Η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία με δημοσίευμα για τρομοκρατική επίθεση.

 

Οι τρομοκράτες μπήκαν από την κεντρική είσοδο χωρίς να κρύψουν το πρόσωπό τους


Η είσοδος των τρομοκρατών στο κτίριο του Δημαρχείου Crocus στο Krasnogorsk, όπου οι θεατές συγκεντρώθηκαν για τη συναυλία της ομάδας Picnic το βράδυ της 22ας Μαρτίου, καταγράφηκε σε βίντεο . Οι ένοπλοι βγήκαν από το λευκό Renault και μπήκαν από την κεντρική είσοδο. Σύμφωνα με μάρτυρες, ήταν τουλάχιστον πέντε από αυτούς, κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες λένε περίπου 20 τρομοκράτες και δεν κάλυπταν το πρόσωπό τους με μάσκες.

Έμοιαζαν «σαν ισλαμιστές» - με γένια και ανατολίτικη εμφάνιση. Αμέσως άρχισαν να πυροβολούν, πρώτα στην αίθουσα και μετά στο αμφιθέατρο. Παράλληλα, ρίχτηκαν εμπρηστικά φυσίγγια, σύμφωνα με άλλες πηγές, χύθηκε βενζίνη και πυρπολήθηκε και ξέσπασε φωτιά.

Μετά τη σφαγή, στις δύο τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου, δεν υπήρχαν στον Τύπο ακριβείς πληροφορίες για τους τρομοκράτες και το πού βρίσκονται.

Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις…


Στην Μόσχα θεωρούνται οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την τρομοκρατική επίθεσης καθώς πριν μερικές ημέρες, η πρεσβεία των ΗΠΑ και το βρετανικό ΥΠΕΞ, είχαν ανακοινώσει προειδοποίηση περί «επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρωσία», πράγμα που έγινε σήμερα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, άρχισαν εσπευσμένα να αρνούνται ότι οι πληροφορίες στις 8 Μαρτίου για τις επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα ήταν «κάτι μεμπτό». Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε σε ενημέρωση ότι «η πρεσβεία έχει εκδώσει ειδοποίηση προς όλους τους Αμερικανούς στη Μόσχα να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις, συναυλίες, εμπορικά κέντρα, οτιδήποτε τέτοιο, μόνο και μόνο για τη δική τους ασφάλεια».

Ο Kirby παρουσίασε μια εκδοχή για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση ανθρώπων «που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που ο κ. Πούτιν διευθύνει τη χώρα», αλλά προειδοποίησε ότι δεν μπορούσε να πει τίποτα συγκεκριμένο:

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και περισσότερες πληροφορίες».

Θα ήταν καλύτερα να σιωπούσε, γιατί «οι άνθρωποι που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που διοικεί τη χώρα ο κ. Πούτιν» είναι (σύμφωνα με τις ίδιες οι ΗΠΑ) νέοι Βλασοβίτες, τους οποίους το GUR στέλνει στο θάνατο στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, σημειώνει το δίκτυο pravda

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξηγήσουν τον εαυτό τους, τότε οι όποιες δηλώσεις Ουάσιγκτον και Κιέβου θα εκληφθούν και ερμηνεύονται ήδη από τη Μόσχα ως προσπάθεια αποφυγής ευθυνών. Η Ρωσική Ομοσπονδία, ούτως ή άλλως, θα θεωρεί πλέον ότι δικαιούται οποιαδήποτε απάντηση.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία
 των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική προειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτές θα συμβούν!


Μ.Ζαχάροβα για μακελειό στη Μόσχα: «Oι ΗΠΑ ευθύνονται για την τρομοκρατική επίθεση»


«Τερατώδες έγκλημα των ΗΠΑ» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα το μακελειό σε συναυλιακό χώρο στην Μόσχα όπου πάνω από 130 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η M.Ζαχάροβα στρέφεται εναντίον του Λευκού Οίκου


Συνεχίζοντας τις αναρτήσεις της στην επίσημη πλατφόρμα της στο Telegram, η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως «Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα».


Στην συνέχεια αναρωτιέται «Με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον βγάζουν εν μέσω της τραγωδίας συμπεράσματα για τη μη εμπλοκή κανενός;

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστα στοιχεία για το θέμα αυτό, θα πρέπει να τα παραδώσουν αμέσως στη ρωσική πλευρά. Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ο Λευκός Οίκος δεν έχει κανένα δικαίωμα να δίνει συγχωροχάρτια σε κανέναν».

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως έχει δηλώσει η ρωσική ηγεσία, θα εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές» είπε η εκπρόσωπος.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Λευκοί με ξανθά μαλλιά και σωματοδομή Καυκάσιων οι τρομοκράτες του “Crocus City Hall” στη Μόσχα

Αλλά κατά τα λοιπά ο... ISIS υποτίθεται ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μόσχα

Καυκάσιας (λευκής φυλής) με ξανθά μαλλιά είναι οι τρομοκράτες που έσπειράν τον θάνατο σε δεκάδες αθώους ανοίγοντας πυρ με αυτόματά όπλα κατά των άοπλων θεατών της συναυλίας στην αίθουσα συναυλιών “Crocus City Hall” στη Μόσχα. 

 

Θυμίζουν εξαιρετικά Ουκρανούς...


Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά πιθανότατα πρόκειται για ειδική ομάδα της GUR (μυστικής υπηρεσίας του ουκρανικού καθεστώτος) που συνεργάζεται στενά με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.


Το ίδια χαρακτηριστικά έχει και ο συλληφθείς τρομοκράτης στο δεύτερο βίντεο.


Τα ρώσικα ΜΜΕ επίσης απορρίπτουν τον ισχυρισμό οτι το ISIS ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αναγνωρίζοντας πως οι επιτιθέμενοι ήταν «Σλάβοι, με ύψος άνω του μέσου όρου, πιθανότατα με ψεύτικα γένια και μουστάκια» και πιθανότατα ήταν μέρος του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» που υποστηρίζεται από την Ουκρανία.


Η διακρίβωση της ταυτότητάς τους, σίγουρα θα έχει συνέπειες σε αυτό που θα συμβεί από σήμερα στο μέτωπο της Ουκρανίας.



 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου