Μέσα στο 2024 θα αρχίσει να παίρνει σχήμα η «Παγκόσμια Κυβέρνηση»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μέσα στο 2024 θα αρχίσει να παίρνει σχήμα η «Παγκόσμια Κυβέρνηση»…

  Η παγκόσμια κυβέρνηση είναι το τέλος του παιχνιδιού. Ο απόλυτος έλεγχος κάθε πτυχής της ζωής για κάθε άτομο στον πλανήτη, είναι ο στόχος. ...

 






Η παγκόσμια κυβέρνηση είναι το τέλος του παιχνιδιού. Ο απόλυτος έλεγχος κάθε πτυχής της ζωής για κάθε άτομο στον πλανήτη, είναι ο στόχος.

 

Γεωργία και τρόφιμα, δημόσια υγεία, ενέργεια και μεταφορές, εμπόριο, φορολογική και φορολογική πολιτική, ακόμη και εκπαίδευση. Σχεδόν κάθε τομέας διακυβέρνησης καλύπτεται πλέον δυνητικά από την ομπρέλα της «κλιματικής αλλαγής». Δεν χρειάζονται πλέον μια κυβέρνηση ολόκληρου του κόσμου, χρειάζονται απλώς μια ενιαία ομάδα «αμερόληπτων διεθνών ειδικών στην κλιματική αλλαγή» που εργάζονται για να σώσουν τον πλανήτη.

 

Πηγή: Off Guardian

Άρθρο της Kit Knightly

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο απόλυτος έλεγχος κάθε πτυχής της ζωής για κάθε άτομο στον πλανήτη, είναι ο στόχος. Αυτό ήταν προφανές σε οποιονδήποτε έδινε προσοχή για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες, και κάθε μικροσκοπικό τμήμα της αμφιβολίας που είχε απομείνει αφαιρέθηκε όταν κυκλοφόρησε το Covid και τα μέλη του κατεστημένου άρχισαν να το λένε ευθέως .

Ο Covid σηματοδότησε μια επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης της ατζέντας, μια τρελή εξόρμηση στη γραμμή τερματισμού που φαίνεται να έχασε τη δυναμική πριν από τη νίκη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει, ακόμα κι αν τα χρόνια που πέρασαν μπορεί να δει την ατζέντα να υποχωρεί ελαφρώς πίσω στη σκιά.

Ξέρουμε τι θέλουν εννοιολογικά, αλλά τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πώς μοιάζει στην πραγματικότητα μια πιθανή «παγκόσμια κυβέρνηση»; Αρχικά, ας μιλήσουμε για αυτό που ΔΕΝ πρόκειται να δούμε.

1 – Δεν πρόκειται να δηλώσουν τον εαυτό τους. Όχι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επίσημη «παγκόσμια κυβέρνηση», τουλάχιστον όχι για πολύ ακόμη. Αυτό είναι ένα μάθημα που έμαθαν από τον Covid - το να βάλουν ένα όνομα και ένα πρόσωπο στην παγκοσμιοποίηση μόνο υποκινεί τη συλλογική αντίσταση σε αυτόν.

2 – Δεν πρόκειται να καταργήσουν την εθνικότητα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Klaus Schwab (ή οποιοσδήποτε άλλος) δεν πρόκειται ποτέ να εμφανιστεί ταυτόχρονα σε κάθε τηλεόραση στον κόσμο ανακοινώνοντας ότι είμαστε όλοι πολίτες του ze vurld τώρα και ότι τα εθνικά κράτη δεν υπάρχουν πλέον.

Εν μέρει επειδή αυτό είναι πιθανό να εστιάσει την αντίσταση (βλ. σημείο 1), αλλά κυρίως επειδή ο φυλετισμός και ο εθνικισμός είναι πολύ χρήσιμοι σε όλους τους επίδοξους χειραγωγούς της κοινής γνώμης. Και, φυσικά, η συνέχιση της ύπαρξης των εθνικών κρατών δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την ύπαρξη ενός υπερεθνικού συστήματος ελέγχου, όπως η ύπαρξη του Ρόουντ Άιλαντ, της Φλόριντα ή του Τέξας αποκλείει την ύπαρξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

3 – Δεν θα υπάρξει ποτέ φανερή δήλωση αλλαγής συστήματος . Δεν θα μας πουν ότι είμαστε ενωμένοι κάτω από ένα νέο μοντέλο, αντίθετα η ψευδαίσθηση της περιφερειακότητας και της επιφανειακής διακύμανσης θα καμουφλάρει την έλλειψη πραγματικής επιλογής σε όλο το πολιτικό τοπίο. Ένα λεπτό πολυσυστημικό δέρμα τεντωμένο σφιχτά πάνω από έναν μονοσυστημικό σκελετό.

Καπιταλισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός, δημοκρατία, τυραννία, μοναρχία…αυτές οι λέξεις θα εξασθενούν σταθερά σε νόημα, ακόμη περισσότερο από ό,τι έχουν ήδη, αλλά ποτέ δεν θα εγκαταλειφθούν.

Αυτό που θα μας φέρει η παγκοσμιοποίηση –προτείνω– είναι μια συλλογή από έθνη-κράτη σε μεγάλο βαθμό μόνο κατ' όνομα, που λειτουργούν επιφανειακά διαφορετικά συστήματα διακυβέρνησης όλα βασισμένα στις ίδιες υποθέσεις και όλα απαντούν σε μια μη εκλεγμένη και αδήλωτη ανώτερη αρχή.

…και αν αυτό ακούγεται γνωστό, είναι επειδή ουσιαστικά είναι αυτό που έχουμε ήδη.

Οι μόνες σημαντικές πτυχές που λείπουν είναι οι μηχανισμοί με τους οποίους αυτό το πρόχειρο μοντέλο μπορεί να μετατραπεί σε ένα ρέον δίκτυο, όπου όλες οι γωνίες διαβρώνονται και όλες οι γνήσιες κυρίαρχες εξουσίες γίνονται εντελώς υπολειπόμενες.

Εδώ μπαίνουν οι τρεις βασικοί πυλώνες της παγκόσμιας κυριαρχίας:

Ψηφιακό χρήμα

Ψηφιακή ταυτότητα

«Δράση για το κλίμα»

Ας ρίξουμε μια ματιά στο καθένα με τη σειρά του.

1. ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ

Πάνω από το 90% των εθνών του κόσμου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία εισαγωγής ενός νέου ψηφιακού νομίσματος που εκδίδεται από την κεντρική τους τράπεζα. Η OffG – και άλλοι – καλύπτουν την ώθηση για ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) εδώ και χρόνια, σε σημείο που δεν χρειάζεται να αναδιατυπώνουμε παλιά σημεία συζήτησης εδώ.

Με απλά λόγια, το εξ ολοκλήρου ψηφιακό χρήμα επιτρέπει την πλήρη επιτήρηση κάθε συναλλαγής. Εάν το νόμισμα είναι προγραμματιζόμενο , θα επέτρεπε επίσης τον έλεγχο κάθε συναλλαγής.

Μπορείτε να διαβάσετε τον εκτενή μας κατάλογο για τα CBDC για περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι σαφές ότι τα CBDC είναι ένας δυνητικά δυστοπικός εφιάλτης που θα παραβιάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε αναγκάζεται να τα χρησιμοποιήσει… αλλά πώς αποτελούν δομικό στοιχείο της παγκόσμιας κυβέρνησης;

Η απάντηση σε αυτό είναι η «διαλειτουργικότητα» .

Ενώ τα εθνικά CBDC του κόσμου θα είναι πλασματικά χωριστά το ένα από το άλλο, η πλειονότητα κωδικοποιείται ώστε να αναγνωρίζει και να αλληλεπιδρά μεταξύ τους . Αναπτύσσονται σχεδόν όλα σύμφωνα με κατευθυντήριες γραμμές που παράγονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και άλλα παγκοσμιοποιητικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και όλα έχουν προγραμματιστεί από την ίδια χούφτα τεχνολογικούς γίγαντες.

Μια έκθεση του Ιουνίου 2023 για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σημείωσε τη σημασία των «Παγκόσμιων Αρχών Διαλειτουργικότητας Ψηφιακού Νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας» και κατέληξε στο συμπέρασμα:

Είναι ζωτικής σημασίας για τις κεντρικές τράπεζες να δίνουν προτεραιότητα σε ζητήματα διαλειτουργικότητας νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού, τηρώντας ένα σύνολο κατευθυντήριων αρχών. Για να διευκολυνθεί ο παγκόσμιος συντονισμός και να διασφαλιστεί η αρμονική εφαρμογή των CBDC , η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συνόλου αρχών και προτύπων καθίσταται επιτακτική. Βασιζόμενη σε προηγούμενες έρευνες και συνεργατικές προσπάθειες, αυτό το σύνολο αρχών μπορεί να χρησιμεύσει ως γερό θεμέλιο, καθοδηγώντας τις κεντρικές τράπεζες να εξετάσουν προληπτικά τη διαλειτουργικότητα από την αρχή των πρωτοβουλιών τους CBDC. Υιοθετώντας αυτές τις αρχές, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός συνεκτικού και διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος CBDC .

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο ιστότοπος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σημείωσε [η έμφαση προστέθηκε]:

Για να διασφαλιστεί η επιτυχής εφαρμογή και να προωθηθεί η διαλειτουργικότητα, ο παγκόσμιος συντονισμός γίνεται ύψιστης σημασίας […] με τήρηση των αρχών διαλειτουργικότητας, τα CBDC μπορούν να προχωρήσουν αρμονικά, οδηγώντας σε αποτελεσματικά και διασυνδεδεμένα συστήματα ψηφιακών πληρωμών .

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να αποκωδικοποιήσουμε τον «παγκόσμιο συντονισμό», το «συνεκτικό οικοσύστημα», την «αρμονική πρόοδο» και τα «διασυνδεδεμένα συστήματα πληρωμών».

Δεν υπάρχει καμία πρακτική διαφορά μεταξύ 195 «διαλειτουργικών» και διασυνδεδεμένων ψηφιακών νομισμάτων και ενός ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος.

Στην πραγματικότητα, η «διαλειτουργικότητα» είναι το σύνθημα για όλες τις παγκοσμιοποιητικές δομές εξουσίας που προχωρούν. Που μας οδηγεί κανονικά στο…

2. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η παγκόσμια ώθηση για υποχρεωτικές ψηφιακές ταυτότητες είναι ακόμη πιο παλιά από την ατζέντα του ψηφιακού νομίσματος, που χρονολογείται από τις αρχές του αιώνα και τα «εθνικά δελτία ταυτότητας» του Τόνι Μπλερ .

Για δεκαετίες ήταν μια «λύση» που τίθεται σε κάθε «πρόβλημα».

Τρομοκρατία? Η ψηφιακή ταυτότητα θα σας κρατήσει ασφαλή .

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ? Η ψηφιακή ταυτότητα θα ασφαλίσει τα σύνορα .

Πανδημία? Η ψηφιακή ταυτότητα θα παρακολουθεί ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι .

ΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ? Η ψηφιακή ταυτότητα θα αποδείξει ποιος είναι άνθρωπος .

Φτώχεια? Η ψηφιακή ταυτότητα θα «προωθήσει την οικονομική ένταξη»

Σαφώς, όπως και με τα CBDC, μια ευρείας εμβέλειας υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και, όπως και με τα CBDC, εάν διασυνδέσετε εθνικές πλατφόρμες ψηφιακής ταυτότητας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παγκόσμιο σύστημα.

Και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με τη «διαλειτουργικότητα». Χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια γλώσσα.

Το πρόγραμμα Identity4Development της Παγκόσμιας Τράπεζας ισχυρίζεται:

Η διαλειτουργικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών, βιώσιμων και χρήσιμων οικοσυστημάτων ταυτότητας.

Οι Υπουργοί Ψηφιοποίησης της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής ζήτησαν δημόσια «διασυνοριακά» επιχειρησιακά ψηφιακά αναγνωριστικά.

ΜΚΟ όπως το Open Identity Exchange (OIX) δημοσιεύουν αναφορές σχετικά με την «ανάγκη για πρότυπα δεδομένων για τη διαλειτουργικότητα των ψηφιακών αναγνωριστικών τόσο σε ομοσπονδίες εντός ενός οικοσυστήματος ID όσο και σε όλα τα οικοσυστήματα ID». .

Ο κατάλογος των εθνικών κυβερνήσεων που εισάγουν ψηφιακές ταυτότητες, «συνεργάζονται» με εταιρικούς κολοσσούς για να το κάνουν ή/και προωθούν τη «διασυνοριακή διαλειτουργικότητα» είναι μακρύς και μεγαλώνει συνεχώς .

Τον Οκτώβριο του 2023 το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε τις «κατευθυντήριες γραμμές» τους για το σχεδιασμό και τη χρήση ψηφιακών ταυτοτήτων.

Δεν υπάρχει καμία πρακτική διαφορά μεταξύ 195 δικτυωμένων πλατφορμών ψηφιακής ταυτότητας και ενός ενιαίου προγράμματος παγκόσμιας ταυτότητας.

Εντάξει, άρα έχουν σε εφαρμογή προγράμματα παγκόσμιας νομίσματος και ταυτότητας. Τώρα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις κινήσεις όλων, τις οικονομικές συναλλαγές, την υγεία και πολλά άλλα. Αυτός είναι ο μηχανισμός επιτήρησης και ελέγχου, που χειρίζονται όλα σε ένα κατανεμημένο μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να θολώνει την ίδια την ύπαρξη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Τι γίνεται όμως με την πολιτική;

Πώς αυτή η παγκόσμια κυβέρνηση εκδίδει πολιτική και νομοθεσία χωρίς να παραιτείται από την ύπαρξή της;

Κλιματική αλλαγή, έτσι.

3. «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ»

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκοσμιοποίησης της ατζέντας εδώ και χρόνια. Είναι ο δούρειος ίππος του αντιανθρώπινου τεχνοκράτη.

Ήδη από το 2010, οι «ειδικοί» της Κλιματικής Αλλαγής υποστήριζαν ότι «οι άνθρωποι δεν έχουν εξελιχθεί αρκετά» για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και ότι «Ίσως είναι απαραίτητο να τεθεί σε αναμονή η δημοκρατία για λίγο».

Πιο πρόσφατα, το 2019, το Bloomberg δημοσίευσε άρθρα με τίτλους όπως «Η κλιματική αλλαγή θα σκοτώσει την εθνική κυριαρχία όπως την ξέρουμε» και οι ακαδημαϊκοί μας λένε :

Τα κράτη θα παραμείνουν ανίκανα να επιλύσουν παγκόσμιες κρίσεις όπως η κλιματική αλλαγή έως ότου εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους

Για χρόνια η κλιματική αλλαγή πωλείται ως ο λόγος που μπορεί να «αναγκαζόμαστε» να εγκαταλείψουμε τη δημοκρατία ή την κυριαρχία.

Παράλληλα με αυτό, υπάρχει μια παρατεταμένη προπαγανδιστική αφήγηση αφιερωμένη στην αλλαγή της «κλιματικής αλλαγής» από περιβαλλοντικό ζήτημα σε θέμα τα πάντα .

Σε αυτό το σημείο, όλες οι εθνικές κυβερνήσεις συμφωνούν ότι η «κλιματική αλλαγή» είναι ένα επείγον πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για να λυθεί. Φιλοξενούν τεράστιες συνόδους κορυφής στις οποίες υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες, δεσμεύοντας τα εθνικά κράτη σε ορισμένες πολιτικές, για χάρη του πλανήτη.

Έχοντας καθιερώσει αυτό το μοντέλο, διευρύνουν τώρα το πεδίο της «κλιματικής αλλαγής». Αλλαγή της «κλιματικής αλλαγής» σε απάντηση σε κάθε ερώτηση:

Προφανώς, η «κλιματική αλλαγή» επρόκειτο πάντα να επηρεάσει την ενέργεια και τις μεταφορές .

Μετά τον Covid, η «κλιματική αλλαγή» έχει ήδη μετονομαστεί σε «κρίση υγείας» .

Τώρα μας λένε ότι «η αλλαγή του κλίματος» προκαλεί επισιτιστική κρίση .

Μας λένε ότι το διεθνές εμπόριο πρέπει να έχει συνείδηση ​​του κλίματος .

Η Παγκόσμια Τράπεζα μας λέει ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής .

Το ΔΝΤ μας λέει ότι κάθε χώρα στον κόσμο πρέπει να φορολογεί τον άνθρακα και, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο διασταύρωσης, ότι τα CBDC μπορούν να είναι καλά για το περιβάλλον .

Δες πως δουλεύει?

Γεωργία και τρόφιμα, δημόσια υγεία, ενέργεια και μεταφορές, εμπόριο, φορολογική και φορολογική πολιτική, ακόμη και εκπαίδευση. Σχεδόν κάθε τομέας διακυβέρνησης καλύπτεται πλέον δυνητικά από την ομπρέλα της «κλιματικής αλλαγής».

Δεν χρειάζονται πλέον μια κυβέρνηση ολόκληρου του κόσμου, χρειάζονται απλώς μια ενιαία ομάδα «αμερόληπτων διεθνών ειδικών στην κλιματική αλλαγή» που εργάζονται για να σώσουν τον πλανήτη.

Μέσα από το πρίσμα της «κλιματικής αλλαγής», αυτοί οι ειδικοί θα είχαν την εξουσία να υπαγορεύουν – «συγγνώμη, συνιστούμε» – την κυβερνητική πολιτική σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής σε κάθε έθνος στον πλανήτη.

Το βλέπεις ακόμα;

Αυτή είναι η παγκόσμια κυβέρνηση στον σύγχρονο κόσμο, όχι συγκεντρωτική αλλά κατανεμημένη. Cloud computing. Ένας υπερεθνικός εταιρικός-τεχνοκράτης κυψέλης. Χωρίς επίσημη ύπαρξη ή εξουσιοδότηση, και επομένως χωρίς λογοδοσία, και διοχέτευση όλων των πολιτικών τους αποφάσεων μέσω ενός φίλτρου - της κλιματικής αλλαγής.

Δεν θα υπάρχει ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα, θα υπάρχουν δεκάδες «διαλειτουργικά» ψηφιακά νομίσματα που δημιουργούν ένα «αρμονικό οικοσύστημα πληρωμών».

Δεν θα υπάρξει μια ενιαία παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας, θα υπάρξει μια σειρά «διασυνδεδεμένων δικτύων ταυτότητας» που θα συμμετέχουν στην «ελεύθερη ροή δεδομένων για την προώθηση της ασφάλειας».

Δεν θα υπάρξει παγκόσμια κυβέρνηση, θα υπάρχουν διεθνείς επιτροπές «αμερόληπτων εμπειρογνωμόνων», που διορίζονται από τον ΟΗΕ και θα κάνουν «συστάσεις πολιτικής» .

Οι περισσότερες ή όλες οι χώρες του κόσμου θα ακολουθήσουν τις περισσότερες ή όλες τις συστάσεις, αλλά όποιος αποκαλεί αυτά τα πάνελ παγκόσμιες κυβερνήσεις θα προωθηθούν έλεγχοι δεδομένων από το Snopes ή το Politifact, τονίζοντας ότι «οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ΔΕΝ αποτελούν παγκόσμια κυβέρνηση επειδή δεν έχουν νομοθετική εξουσία» .



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου