Έκτακτο: Το Ιράν εκτοξεύει μαζικά εκατοντάδες drones και πυραύλους προς το Ισραήλ το οποίο δήλωσε ότι θα απαντήσει. Ξεκίνησε ένας πόλεμος που δεν θα έχει προηγούμενο… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έκτακτο: Το Ιράν εκτοξεύει μαζικά εκατοντάδες drones και πυραύλους προς το Ισραήλ το οποίο δήλωσε ότι θα απαντήσει. Ξεκίνησε ένας πόλεμος που δεν θα έχει προηγούμενο…

Τα drones αναμένεται να χρειαστούν 2-3 ώρες για να φτάσουν στο Ισραήλ. Θα περάσουν πάνω από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής το Ιράκ, η Συρ...






Τα drones αναμένεται να χρειαστούν 2-3 ώρες για να φτάσουν στο Ισραήλ. Θα περάσουν πάνω από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής το Ιράκ, η Συρία, η Ιορδανία, ο Λίβανος τα οποία είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο από την προσπάθεια κατάρριψης τους από το Ισραήλ και τις Η.Π.Α.

 

Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη απευθείας από το έδαφός του αλλά και από την Υεμένη εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, επιβεβαίωσε το IDF. Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ κλείνει καθώς αρχίζει η επίθεση. Επίσης Αίγυπτος, Ιορδανία, Ιράκ κλείνουν τον εναέριο χώρο τους καθώς ήδη το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι όποια χώρα επιτρέψει να χτυπηθεί το Ιράν από τον δικό της χώρο θα δεχθεί τα πυρά του Ιράν.

 

Το Ιράν επιβεβαίωσε επίσης ότι το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έχει ξεκινήσει την επίθεση με πυραύλους και drone εναντίον του Ισραήλ.


Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι δυνατότητες κατάρριψης του IDF περιλαμβάνουν αεροσκάφη, Iron Dome, David's Sling και το σύστημα πυραύλων Arrow.

Επιπλέον, ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρυπτογράφηση GPS για να απενεργοποιήσει ορισμένα είδη επιθετικών drones.

Οι επιθέσεις με drone μπορεί να χρειαστούν 2-3 ώρες ή περισσότερες για να φτάσουν στο Ισραήλ ενώ ταξιδεύουν πάνω από πιθανές χώρες όπως το Ιράκ, η Συρία, η Ιορδανία, ο Λίβανος και άλλες περιοχές. Εικάζεται ότι 2 με 3 τα ξημερώματα τις Κυριακής θα φτάσουν τα Drones στον προορισμό τους.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Τεχεράνη ή οι πληρεξούσιοί της ενδέχεται επίσης να εκτοξεύσουν ή να έχουν ήδη εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και άλλους πυραύλους προς το Ισραήλ σε κάποιου είδους επικαλυπτόμενο κύμα με τις επιθέσεις με drone. Η πληροφορίες των τελευταίων λεπτών πιστοποιούν ότι έχουν εκτοξευτεί πύραυλοι από το έδαφος του Ιράκ προς το Ισραήλ.

Η επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας έρχεται αφότου κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε τον ανώτατο διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Muhammad Reza Zehidi, την 1η Απριλίου, ο οποίος είχε διευθύνει τις επιθέσεις του κατά του Ισραήλ στο Λίβανο και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου συντονιστή της Χεζμπολάχ.

Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ κλείνει καθώς αρχίζει η επίθεση, ενώ κλείνουν και άλλες χώρες τον εναέριο χώρο τους.

Η Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός εναέριος χώρος θα κλείσει από τις 12:30 π.μ. τοπική ώρα.

Επίσης Αίγυπτος, Ιορδανία, Ιράκ κλείνουν τον εναέριο χώρο τους καθώς ήδη το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι όποια χώρα επιτρέψει να χτυπηθεί το Ιράν από τον δικό της χώρο θα δεχθεί τα πυρά του Ιράν.

Εντοπίστηκαν drones πάνω από το Ιράκ

Λίγο μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης, Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο ιρακινός εναέριος χώρος έκλεινε.

Ένας αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθεάθη να πετούν από την κατεύθυνση του Ιράν πάνω από την επαρχία Σουλεϊμανίγια του Ιράκ, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές ασφαλείας το Σάββατο.

«Δεκάδες drones εντοπίστηκαν να πετούν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του Ισραήλ πάνω από τον ιρακινό εναέριο χώρο», δήλωσαν επίσης στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας του Ιράκ.

Εκτόξευση και ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου από την πόλη Hamedan αναφέρουν δυτικές πηγές

Άρχισαν να βάλλουν και με βαλλιστικά όπλα;

Η πρώτη εκτόξευση ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου κατά του Ισραήλ αναφέρεται ότι έγινε από την ιρανική πόλη Hamedan.

 

Περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν για τον τύπο ή που να επιβεβαιώνουν την εκτόξευση. 

Νετανιάχου: Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε. Θα απαντήσουμε στην επίθεση του Ιράν

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του είπε ότι «τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανότητα άμεσης επίθεσης από το Ιράν.

Προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι "όποιος μας βλάψει, θα τους βλάψουμε. Θα προστατευτούμε από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα".

«Μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», είπε καθώς προέτρεψε τους Ισραηλινούς να ακούσουν τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου και ευχαρίστησε τους συμμάχους του Ισραήλ όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία που στέκονται στο πλευρό του εβραϊκού κράτους.

"Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση", είπε ο Νετανιάχου, καθώς τόνισε ότι ο Ισραηλινός Στρατός, το κράτος και το κοινό είναι ισχυρά.

Μπάιντεν: Η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο».

Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι η επίθεση είναι «πιθανόν να εκτυλιχθεί σε αρκετές ώρες».

"Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος: η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του έναντι αυτών των απειλών από το Ιράν", τόνισε ο Λευκός Οίκος.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου