Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Νορβηγία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν Ιράν και Ισραήλ λίγο πριν την επικείμενη επίθεση που αναμένεται από ώρα σε ώρα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Νορβηγία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν Ιράν και Ισραήλ λίγο πριν την επικείμενη επίθεση που αναμένεται από ώρα σε ώρα…

  Η μια μετά την άλλη χώρες καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν και το Ισραήλ λίγο πριν την επικείμενη επίθεση… Σε κόκκινο σ...

 






Η μια μετά την άλλη χώρες καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν και το Ισραήλ λίγο πριν την επικείμενη επίθεση…


Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι χώρες της Μέσης Ανατολής της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CBS News ότι μια μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναμένεται από ώρα σε ώρα ακόμα και τα ξημερώματα Σαββάτου. Οι Αμερικανοί περιγράφουν μια ιρανική επίθεση η οποία – αν γίνει – θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Μέση Ανατολή, δημιουργώντας ίσως και προϋποθέσεις για έναν Παγκόσμιο πόλεμο.

 

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η επίθεση μπορεί να περιλαμβάνει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον κορεσμό της ισραηλινής αεράμυνας και πάνω από 100 πυραύλους με στόχο στρατιωτικούς στόχους εντός του Ισραήλ. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν όλοι, οι σιιτικές πολιτοφυλακές σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη και η Χεζμπολάχ ενώ στο τέλος θα κτυπήσει το Ιράν.

Αμέσως μετά ισραηλινά ΜΜΕ διέρρευσαν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί εντός λίγων ωρών – την πιθανότητα άμεσης επίθεσης στο ισραηλινό έδαφος από το Ιράν.

Σε αυτό το κλίμα χώρες η μία μετά την άλλη εκδίδουν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες τους καλώντας τους να εγκαταλείψουν τις εμπλεκόμενες χώρες.

 

Η Γαλλία ανακαλεί διπλωματικές αποστολές από το Ιράν, εκδίδει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις εν μέσω φόβου επίθεσης στο Ισραήλ

Η Γαλλία έχει εκδώσει νέες προειδοποιήσεις για τους πολίτες και τους κυβερνητικούς υπαλλήλους της στη Μέση Ανατολή, εν μέσω φόβων ότι το Ιράν σχεδιάζει να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση κατά του Ισραήλ.

Ενώ η γαλλική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει το Ιράν να μην κλιμακωθεί, συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη τις επόμενες ημέρες. 

Ο Stéphane Séjourné, υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, ενέκρινε τις νέες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κρίση την Παρασκευή.

Τα μέτρα συμβουλεύουν επίσης τις οικογένειες Γάλλων διπλωματών που εδρεύουν στην Τεχεράνη να επιστρέψουν στη Γαλλία και περιλαμβάνουν «παύση των αποστολών Γάλλων δημοσίων υπαλλήλων» στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. 

Η κίνηση της γαλλικής κυβέρνησης ακολουθεί την έκδοση νέων οδηγιών ασφαλείας από τις ΗΠΑ στο προσωπικό της στο Ισραήλ, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους. Έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος το Ιράν να εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ.

 

Η Ινδία εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας προς τους πολίτες της

Παράλληλα, η Ινδία εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας που προτρέπει τους Ινδούς υπηκόους να μην ταξιδέψουν στο Ισραήλ και το Ιράν λόγω της «κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή». Σημειώνει ότι οι Ινδοί που βρίσκονται ήδη στις δύο χώρες θα πρέπει «να λάβουν τις μέγιστες προφυλάξεις για την ασφάλειά τους και να περιορίσουν τις κινήσεις τους στο ελάχιστο».

Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν βλέποντας κίνδυνο απότομης κλιμάκωσης και σύλληψης τους από τις αρχές του Ιραν

Η Γερμανία κάλεσε τους υπηκόους της να φύγουν από το Ιράν – “Υπάρχει κίνδυνος να συλληφθούν από τις ιρανικές αρχές”

«Υπό τις τρέχουσες εντάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, υπάρχει κίνδυνος απότομης κλιμάκωσης»

Η Γερμανία προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν γιατί υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ και κίνδυνος να συλληφθούν από τις ιρανικές Aρχές.


Υπάρχει ο κίνδυνος τόσο μιας απότομης κλιμάκωσης των υφιστάμενων εντάσεων της Τεχεράνης με το Ισραήλ όσο και ότι οι Γερμανοί μπορεί να κινδυνεύσουν από αυθαίρετες συλλήψεις στη χώρα, αναφέρει.

«Υπό τις τρέχουσες εντάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, υπάρχει κίνδυνος απότομης κλιμάκωσης» γράφει το υπουργείο Εξωτερικών σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές» προσθέτει.

«Οι Γερμανοί πολίτες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να συλληφθούν και να ανακριθούν αυθαίρετα και να τους επιβληθούν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα, ιρανική και γερμανική, κινδυνεύουν ιδιαίτερα» τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η.Π.Α, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Η.Α.Ε και Νορβηγία εξέδωσαν αντίστοιχες προειδοποιήσεις

Τέλος, η Νορβηγία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Η.Α.Ε εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση καλώντας τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στο Ισραήλ λόγω των ιρανικών απειλών ενώ η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε σήμερα μια ειδοποίηση ασφαλείας καθώς και μια ενημερωμένη ταξιδιωτική ειδοποίηση για το Ισραήλ, στην οποία περιορίζουν τα ταξίδια των υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των οικογενειών τους στις πόλεις της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Μπερ Σεβά ως μια προφύλαξη πριν από τα «επικείμενα αντίποινα» του Ιράν κατά του Ισραήλ.



  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου