Καυγάς Φλώρου – Γραμμένου: Άλλο ένα «στημένο» επεισόδιο κατά της πραγματικής δημοκρατίας; Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης προκάλεσε τον Κ. Φλώρο όπως είχε κάνει η κ. Δούρου στον Κασιδιάρη… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Καυγάς Φλώρου – Γραμμένου: Άλλο ένα «στημένο» επεισόδιο κατά της πραγματικής δημοκρατίας; Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης προκάλεσε τον Κ. Φλώρο όπως είχε κάνει η κ. Δούρου στον Κασιδιάρη…

  Βουλή: Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ.Φλώρος «ήρθε στα χέρια» με τον βουλευτή της Ελ.Λύσης Β.Γραμμένο αφού πρώτα εκείνος έβρισε την μητέρα του ...

 






Βουλή: Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ.Φλώρος «ήρθε στα χέρια» με τον βουλευτή της Ελ.Λύσης Β.Γραμμένο αφού πρώτα εκείνος έβρισε την μητέρα του κάνοντας του χυδαίες χειρονομίες...

 

Ο Β. Γραμμένος έβρισε χυδαία τον Κ. Φλώρο σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής, την ίδια ώρα που η Ολομέλεια συζητούσε την άρση ασυλίας του Κ.Βελόπουλου, ενώ την ίδια ημέρα αποφασίστηκε το «μπλόκο» στην κάθοδο των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. Μετά από αυτό ο ανεξάρτητος Βουλευτής Φλώρος πάει για...κακούργημα! Σας θυμίζει κάτι;

 

Αν συνυπολογίσουμε ότι σήμερα ελήφθη η απόφαση για «μπλόκο» των «Σπαρτιατών» από τις επικείμενες Ευρωεκλογές με συνοπτικές και «δημοκρατικές» διαδικασίες, ότι ταυτόχρονα έγινε άρση της ασυλίας του κ. Βελόπουλου μετά από μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο Τwitter όπου τον υβρίζουν, τις οποίες ο μηνυτής συσχετίζει με το περιβάλλον Βελόπουλου…..και «τυχαία» συμβαίνει και το περιστατικό ανάμεσα σε Φλώρο και Γραμμένο, ένα συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί. Ο Δεξιός – Πατριωτικός χώρος έπεσε ξανά στην παγίδα που του έστησαν όσοι θέλουν με συνοπτικές διαδικασίες να τον εξαλείψουν. Γιατί μην γελιέστε...όλα αυτά μαζί δεν έχουν στόχο μόνο τους «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη, αλλά και το κόμμα Βελόπουλου και οποιονδήποτε εμφανίζεται απέναντι στο επίσημο αφήγημα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί και ένα χαστούκι σε εκκλησία από μια πολιτευτή της ΝΙΚΗΣ σε βουλευτή της Ν.Δ…

Πάμε λοιπόν στα γεγονότα…

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος «ήρθε στα χέρια» και συνεπλάκη με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, όταν ο Β. Γραμμένος έβρισε χυδαία την μητέρα του Κ.Φλώρου και τον απείλησε πως «θα τον βάλει φυλακή με βραχιολάκια».

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής συζητείτο το αίτημα άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο Τwitter όπου τον υβρίζουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ.Χήτας, ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας αν και δεν σχετίζεται ο Κ.Βελόπουλος με τη μήνυση, παρενέβη ο Κ.Φλώρος και είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

 

Μετά την παρέμβαση αυτή, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

 

Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.

Μετά το περιστατικό ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Βασίλης Γραμμένος θεωρείται ο πιο πιστός συνεργάτης και ο πιο πειθήνιος βουλευτής του Κυριάκου Βελόπουλου.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προσήχθη και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος «ήρθε στα χέρια» με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Συμφωνα με τον ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Φλώρο ειπώθηκαν τα εξής:

Κ. Φλώρος: Οι δικαστές θα κρίνουν τι θα γίνει με τον Βελόπουλο.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος : Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.


Βάσω Πανταζή - Δικηγόρος βουλευτή Φλώρου: «Δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι προσωπικό – Γίνεται πολιτική σπέκουλα»

Η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, μίλησε στα κανάλια. 

«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι εντελώς προσωπικό», είπε η κυρία Πανταζή. «Ατυχέστατο, μεμονωμένο και προσωπικό», χαρακτήρισε το περιστατικό η συνήγορος του Κωνσταντίνου Φλώρου. 


Η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή δήλωσε: «Υπάρχει προσωπικό ζήτημα μεταξύ των δύο προσώπων», και μετά συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο βουλευτών ξεκίνησε από τα social media. «Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που αυτή τη στιγμή καταθέτουν στην Ασφάλεια», είπε η Βάσω Πανταζή.  

Η συνήγορος συνέδεσε την επίθεση που εξαπέλυσε ο πελάτης της εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης με την «ελληνική κουλτούρα». 

«Ο ποινικός νομοθέτης στην Ελλάδα, σκέφτεται την ελληνική κουλτούρα γιατί ο ποινικός νόμος γράφεται με βάσει τις προσωπικότητες των ανθρώπων που ζουν σε μια χώρα, [ο νομοθέτης] έχει επιλέξει την δικαιολογημένη αγανάκτηση ως λόγο άρσης του αδίκου», είπε προς υπεράσπιση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου.


Δηλώσεις για το περιστατικό έκανε και ο πατέρας του ανεξάρτητου Βουλευτή.


Ποινική δίωξη για κακούργημα

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνο Φλώρο, για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε , με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος». 

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.


Έκοψαν τους «Σπατιάτες» με συνοπτικές «δημοκρατικές» διαδικασίες. Ένα κοινοβουλευτικό κόμμα λιγότερο στις Ευρωεκλογές. Όσοι χαίρονται θα πρέπει να περιμένουν και τη δική τους σειρά...

Οι «Σπαρτιάτες» αποφασίστηκε να «κοπούν» από τον Άρειο Πάγο και έτσι δεν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές και χωρίς κάποια άλλη εξήγηση το κόμμα βρίσκεται εκτός λίστας.

Ενστάσεις για τη συμμετοχή του κόμματος στην αναμέτρηση του Ιουνίου είχε εκφράσει με υπόμνημα η Ν.Δ. και δείχνει ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου το έκανε αποδεκτό.

Το κόμμα του Βασίλη Στίγκα είχε καταβάλλει έγκαιρα το ποσό που αντιστοιχεί στο εκλογικό παράβολο, ελέγχεται όμως για τους στενούς του δεσμούς με τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Επίσης υπομνήματα κατά της συμμετοχής είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές

Σε 86 σελίδες από τις 122 της απόφασης, αναφέρονται οι λόγοι που «μπλόκαραν» τους Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα οποία έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ως βασικός λόγος αποκλεισμού του κόμματος των «Σπαρτιατών» ήταν η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των 11 βουλευτών του για συνέργεια σε εξαπάτηση εκλογέων κατά συναυτουργία. Η ποινική δίωξη σε βάρος των 11 βουλευτών ασκήθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αρεοπαγητική απόφαση ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των «Σπαρτιατών» είναι το μέλος της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης και οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» του «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία», επισημαίνουν, μεταξύ των άλλων, οι αρεοπαγίτες.

Αναλυτικότερα, οι αρεοπαγίτες από τις 122 σελίδες της απόφασής τους οι 86 σελίδες αφορούν τους λόγους για τους οποίους κόπηκε το κόμμα των «Σπαρτιατών», εξιστορώντας την διαδρομή, τη δράση και τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη για το κόμμα της «Χρυσής Αυγής», αλλά και το μεταγενέστερο χρονικό διάστημα μετά την ίδρυση των «Σπαρτιατών», καθώς και την καταδίκη του.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφερόμενη στις ενέργειες του Ηλία Κασιδιάρη, επισημαίνουν ότι σε όλες τις κλειστές συναντήσεις που διοργάνωσε, «μετείχε μεγάλος αριθμός επιφανών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της "Χρυσής Αυγής", ορισμένοι εκ των οποίων είναι και σήμερα βουλευτές του κόμματος "Σπαριάτες"».

Και προσθέτουν οι δικαστές: «Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος "Σπαρτιάτες", το οποίο υποκαθιστά τη "Χρυσή Αυγή" ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ' ελάχιστον, την προηγούμενη - ως ηγετικό στέλεχος της "Χρυσής Αυγής" - ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία».

Ακόμη, η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα "Σπαρτιάτες", του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης "Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή" και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα. Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα "Σπαρτιάτες" πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Από τη Βουλή ο Βασίλης Στίγκας αντέδρασε μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στους Σπαρτιάτες ενόψει των ευρωεκλογών.

 

«Τελικά οι δυνάμεις του σκότους με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικράτησαν της ανεξάρτητης σε εισαγωγικά δικαιοσύνης. Πρώτη φορά στα χρονικά με καταχθόνιες μεθοδεύσεις αποκλείεται κόμμα από τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

 

«Ο αρχιερέας της διαπλοκής Κυριάκος Μητσοτάκης απαξιώνει το δημοκρατικό πολίτευμα… ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοράει την μάσκα της δημοκρατίας κρύβονταν την ανάποδη αλήθεια. Οι Σπαρτιάτες παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας» κατέληξε ο κ. Στίγκας.

 

«Οι Σπαρτιάτες παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας» κατέληξε ο κ. Στίγκας.

 

Βέβαια να σημειώσουμε ότι αφορμή για αυτές τις κινήσεις έδωσε ο ίδιος ο Β.Στίγκας όταν είχε μιλήσει για «Κόζα Νόστρα» και «μαφία», ασχέτως ότι μετά τα είχε ανακαλέσει.

Αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών των Σπαρτιατών.

Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Κ.Βελόπουλου μετά από μήνυση απόστρατου αξιωματικού του ΠΝ – Θα δικαστεί από τακτικό δικαστήριο

Την άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής ΛύσηςΚυριάκου Βελόπουλου,  αποφάσισε κατά πλειοψηφία,  η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ»8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών».

Η υπόθεση του αφορά συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο, που σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε το λόγο, τόνισε ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή».

«Αν και έρχεται προεκλογικά και προφανώς είναι καραμπινάτη περίπτωση καραμπινάτης πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρος μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», συμπλήρωσε ο κ. Χήτας.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου