Βασίλης Ταουξής: «Στην φυλακή όσοι διαφωνούν με την κυβέρνηση από 1η Μαΐου. Ούτε ο Φλωρίδης δεν συμφωνεί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Η Directiva ήρθε απ’ έξω» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βασίλης Ταουξής: «Στην φυλακή όσοι διαφωνούν με την κυβέρνηση από 1η Μαΐου. Ούτε ο Φλωρίδης δεν συμφωνεί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Η Directiva ήρθε απ’ έξω» (Video)

  «Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιος αυστηρός νόμος σαν αυτόν που θα ισχύσει στην Ελλάδα από 1 η Μαϊου. Η αντίληψη που εμείς έχουμε σ...

 






«Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιος αυστηρός νόμος σαν αυτόν που θα ισχύσει στην Ελλάδα από 1η Μαϊου. Η αντίληψη που εμείς έχουμε σχηματίσει είναι ότι πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις δεν αφορούν εγχώριες κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά έρχονται απ’έξω, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.» - «Ούτε ο κ. Φλωρίδης ενστερνίζεται το σύνολο αυτών των τροποποιήσεων και ενδεχομένως να ήρθε από πολύ πιο ψηλά η Directiva…»

 

«Ένας δημοσιογράφος που έχει αιχμηρό λόγο, ή οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τα Social Media και έχει αιχμηρό λόγο, με το προηγούμενο καθεστώς θα μπορούσε να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους, αλλά ήταν υποχρεωτικό για το δικαστή να λάβει αναστολή της έκτισης ποινής. Τώρα με τον νέο νόμο, μπορεί ανα πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε «ενοχλητικός» από εσάς και από εμάς να βρεθεί έγκλειστος στις φυλακές

 

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη για το τι έρχεται από 1η Μαΐου παραχώρησε ο γνωστός Δικηγόρος ποινικού δικαίου στο Δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη. Τα λεγόμενα του κ. Ταουξή αφορούν τις νέες αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινική Δικονομίας (εδώ) και θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των Ελλήνων πολιτών από εδώ και στο εξής, καθώς σύμφωνα με τον κ. Ταουξή, ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε έχει αιχμηρό λόγο ενάντια στο κυβερνητικό αφήγημα θα κινδυνεύει με ποινή εγκλεισμού στις φυλακές. 

Το ακόμα πιο σοκαριστικό από όλα όσα λέει ο γνωστός δικηγόρος είναι ότι όλες αυτές οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα δεν βρίσκουν σύμφωνο ούτε καν τον αρμόδιο Υπουργό κ. Φλωρίδη και ότι επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι τόσο αυστηρή νομοθεσία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, παρά μόνο στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ταουξής ανέφερε:

«Η νέα τροποποίηση του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας απασχόλησε πολύ σοβαρά όλη τη νομική κοινότητα, εισαγγελείς, δικαστές και τις ενώσεις τους και βέβαια τους δικηγόρους όλης της χώρας. Είναι ενδεχομένως η πρώτη φορά που η άποψη όλων των φορέων ήταν περίπου συμπαγής. Λέω περίπου γιατί η Ένωση Εισαγγελέων έχει διαφοροποιηθεί στο θέμα αυτό, αλλά, όλοι οι δικαστές και όλοι οι δικηγόροι που είναι χιλιάδες στη χώρα καταγγέλλουν τις καινούριες τροποποιήσεις ότι είναι υπέρμετρα αυστηρές, ότι δημιουργούν ένα ασφυκτικά πιεστικό αυστηρό πλαίσιο, που μπορεί εν δυνάμει να είμαστε ΟΛΟΙ υποψήφιοι για τη φυλακή. Αυτό σημαίνει ότι είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή να αυστηροποιηθεί και ο Ποινικός Κώδικας αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται πλέον τα αδικήματα και οι κατηγορούμενοι.»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο, αλλά είναι η πρώτη φορά που απειλείται ποινή εγκλεισμού στη φυλακή ενός ανθρώπου ο οποίος για ένα ελαφρύ πλημμέλημα, που μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους ας πούμε, ο δικαστής δικαιούται αν θέλει σύμφωνα με το νέο νόμο να στείλει τον κατηγορούμενο για 3 μήνες στις φυλακές.»

«Αυτό υποτίθεται γίνεται για να εμπεδώσουν κλίμα ασφάλειας στους πολίτες, εμείς το λέμε ότι γίνεται για να στείλουν πολύ κόσμο στη φυλακή «για να ισιώσουν» και κυρίως για να πάρουν το μήνυμα οι διαμαρτυρόμενοι, αυτοί που δεν συμφωνούν με αυτά τα πράγματα.»

«Δεν είναι δυνατόν για μικρής ποινικής απαξίας ποινικά αδικήματα να οδηγείται κάποιος στη φυλακή, έστω και για 3 μήνες. Η κυβέρνηση που αυστηροποίησε αυτόν τον νόμο θα πρέπει να σταματήσει να χτίζει νοσοκομεία, σχολεία, γήπεδα και άλλα ευαγή ιδρύματα και να αρχίσει να χτίζει φυλακές με συνοπτικές διαδικασίες για να μας χωρέσουν όλους, εκτός αν αρχίσουν να μας στοιβάζουν στα γήπεδα, όπως έκανε η Χούντα πριν αναχωρήσουν οι συλληφθέντες τότε για τη Μακρόνησο…!»

«Ένας δημοσιογράφος που έχει αιχμηρό λόγο, ή οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τα Social Media και έχει αιχμηρό λόγο, με το προηγούμενο καθεστώς θα μπορούσε να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους, αλλά ήταν υποχρεωτικό για το δικαστή να λάβει αναστολή της έκτισης ποινής. Τώρα με τον νέο νόμο, μπορεί ανα πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε «ενοχλητικός» από εσάς και από εμάς να βρεθεί έγκλειστος στις φυλακές και να κάνει παρέα με ποινικούς κρατούμενους βαρέων αδικημάτων.»

«Στη Βουλή που μας είχαν καλέσει στη διαβούλευση του νόμου, ήταν παρόντες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι Επιστημονικές Ενώσεις των Δικηγόρων, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων κι η άποψη ΟΛΩΝ ήταν σύσσωμη και ομόφωνη ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να προοιωνίζει τίποτα καλό. Από ότι κατάλαβα, ούτε ο κ. Φλωρίδης ενστερνίζεται το σύνολο αυτών των τροποποιήσεων και ενδεχομένως να ήρθε από πολύ πιο ψηλά η Directiva»

«Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιος αυστηρός νόμος σαν αυτόν που θα ισχύσει στην Ελλάδα από 1η Μαϊου. Η αντίληψη που εμείς έχουμε σχηματίσει είναι ότι πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις δεν αφορούν εγχώριες κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά έρχονται απ’έξω, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Δείτε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη εδώ:




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου