Η Ρωσία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Β.Ζελένσκι και τον Π.Ποροσένκο. Διαταγή Πούτιν να συλληφθεί νεκρός ή ζωντανός ο Ουκρανός Πρόεδρος του οποίου η θητεία λήγει στις 20 Μαϊου… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ρωσία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Β.Ζελένσκι και τον Π.Ποροσένκο. Διαταγή Πούτιν να συλληφθεί νεκρός ή ζωντανός ο Ουκρανός Πρόεδρος του οποίου η θητεία λήγει στις 20 Μαϊου…

  Η Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για προσαγωγή και παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων...

 






Η Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για προσαγωγή και παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων.


 

Η ρωσική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προσέλθει σε καμία διαβούλευση ή σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη νυν κυβέρνηση του Κιέβο την οποία θεωρεί φυσικά παράνομη και της οποίας η θητεία λήγει τυπικά στις 20 Μαΐου και ίσως σχηματίσει εξόριστη ουκρανική κυβέρνηση με την οποία θα συζητήσει πλέον τους όρους της όποιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

 

 

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε τον Β.Ζελένσκι, τον Alexander Pavlyuk και τον Πιοτρ Ποροσένκο στη λίστα καταζητούμενων, βάσει των διατάξεων περί εγκλημάτων πολέμου και ηθικής αυτουργίας σε τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της ρωσικής επικράτειας και η ρωσική Εισαγγελία εξέδωσε το σχετικό ένταλμα σύλληψης που δικαιολογεί ακόμα και την θανάτωσή του αν αρνηθεί να δικαστεί!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι καταζητείται πλέον επισήμως από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών. Η αντίστοιχη κάρτα καταζητούμενων εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων του αντίστοιχου τμήματος .

Η κάρτα δείχνει ότι ο Βλαντιμίρ Αλεξάντροβιτς Ζελένσκι καταζητείται βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το άρθρο της ποινικής υπόθεσης δεν περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων.

Στη λίστα καταζητούμενων έθεσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών και τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Η αντίστοιχη κάρτα εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων αναζήτησης του τμήματος αντίστοιχα.


Επίσης, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Pavlyuk, αναζητείται με βάση συγκεκριμένο ποινικό άρθρο. Αυτό προκύπτει από τη βάση δεδομένων αναζήτησης του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Εκτός από το νυν και πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας οι υπόλοιποι καταζητούμενοι είναι οι εξής:

Ο πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Litvinenko

Ο πρώην επικεφαλής της SBU Nalyvaichenko

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Petrenko

Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας Kubiv

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Shlapak (για τη χρηματοδότηση των εθνικιστικών δυνάμεων στο Ντονμπάς). 

Αυτό πλέον σημαίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προσέλθει σε καμία διαβούλευση ή σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη νυν κυβέρνηση του Κιέβο την οποία θεωρεί φυσικά παράνομη και της οποίας η θητεία λήγει τυπικά στις 20 Μαΐου και ίσως σχηματίσει εξόριστη ουκρανική κυβέρνηση με την οποία θα συζητήσει πλέον τους όρους της όποιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2024, αλλά απαγορεύθηκαν από τον Β.Ζελένσκι λόγω στρατιωτικού νόμου και γενικής επιστράτευσης.

Ήδη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως νόμιμο ηγέτη της Ουκρανίας μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας στις 21 Μαΐου»

Βάσει του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι αρχές της Μόσχας, οι επτά προαναφερθέντες μπορούν όχι μόνο να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά και να εξοντωθούν αν θεωρηθεί ότι αντιδρούν.

Δηλαδή ως καταζητούμενοι πλέον μπορούν να εξοντωθούν ανά πάσα στιγμή από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες έχουν λάβει πλέον την κατάλληλη νομιμοποίηση. 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου