Η άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453 και ο παραλληλισμός της με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453 και ο παραλληλισμός της με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος…

  Τότε στις 29 του Μάη 1453 η Πόλις αλώθηκε απο εχθρούς! Τώρα ύστερα από 571 χρόνια η Ελλάδα μας αλώθηκε από τους ίδιους τους…δήθεν φίλους τ...

 






Τότε στις 29 του Μάη 1453 η Πόλις αλώθηκε απο εχθρούς! Τώρα ύστερα από 571 χρόνια η Ελλάδα μας αλώθηκε από τους ίδιους τους…δήθεν φίλους της και εμείς απλά δεν πράξαμε τίποτα…! Είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε ξανά την άλωση…

 

Σβήνουν την Ιστορία μας, και δεν μιλάμε καθόλου, πολεμούν την Ορθόδοξη Πίστη μας, και αδιαφορούμε. Φθείρουν τη γλώσσα μας, και σωπαίνομε. Αλλοιώνουν γενετικά την αιώνια Ελληνική φυλή μας, και κάνουνε πως δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Μας φτωχοποιούν κάθε ημέρα όλο και ποιο πολύ και δεν αντιδρούμε. Μας κλέβουν την Πατρίδα μας και κοιμόμαστε !!!!!!

 

Γράφει ο Δημήτρης Ρωμανός

 

Έστω και με καθυστέρηση, σήμερα θα σας γράψω για την άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29/5/1453 και τον παραλληλισμό της με το σήμερα!!!

Ο τότε Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αγωνίζεται στα τείχη της Βασιλεύουσας ! Προτιμά τον ένδοξο θάνατο από την ταπεινωτική δουλεία ! Και μένει στην ιστορία ως ο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», που κάποτε θα ξυπνήσει να ξαναστήσει το θρόνο του στην Πόλη !!!

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης αγαπητοί μου ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για το έθνος μας , που προκαλεί πένθος στο λαό μας μέχρι και αυτην την στιγμή !!!

Τα αίτια όμως του ιστορικού αυτού γεγονότος, δεν εντοπίζονται μόνο στη χρονική στιγμή του Μάη του 1453, αλλά κρύβονται σε μια μακροχρόνια αποσύνθεση της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής εικόνας του γένους μας !!!!

Ας περιγράψομε όμως τις τότε συνθήκες , και ας τις συγκρίνομε με τις σημερινές, και θα διαπιστώσομε όλοι μαζί ότι αγνοήσαμε τα ιστορικά εκείνα λάθη !

Σέρβιραν έναν μύθο ψευτοευδαιμονισμού, που «αποκοίμισε» τον ανιστόρητο λαό και βόλεψε τους νομείς της εξουσίας, και προ παντός τα ξένα αρπακτικά, που αιωνίως προσπαθούσαν να κάνουν αποικία τους Ελλάδα και τώρα τα κατάφεραν !!!!

Τότε στο Βυζάντιο προέκυψε μια εθνολογική αλλοίωση !!!

Από το 13ο αιώνα, ο Ελληνισμός διασπάστηκε σε άλλες περιοχές υπό ξένους δυνάστες !

Αλλόφυλοι μισθοφόροι διείσδυσαν στο στρατό και στη διοίκηση του κράτους. Το Ελληνικό στοιχείο αποδυναμώθηκε, χαλαρώνοντας την ισχύ του και προκαλώντας μια καταλυτική εθνολογική αλλοίωση !!!

Τώρα στην Ελλάδα ! Ζούμε και πάλι μια εθνολογική αλλοίωση !!!

Το ίδιο σενάριο, και μάλιστα σε πολυ χειρότερη ένταση !!!

Ανοίξαμε τις πόρτες και μαζί με τους …πρόσφυγες που δημιούργησε η ΝΤΠ μας έφεραν και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες υπόπτων , που μόνο καλό δεν θα φέρει η παρουσία τους στην πατρίδα μας στο άμεσο μέλλον !

( Αληθεια ; Κανείς δεν σκέφτεται ότι το πολύ σε 10 χρόνια, αυτοί θα είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα , με ότι αυτό συνεπάγεται ;;; )

Τότε στο Βυζάντιο , επικρατούσε σύγχυση στο εσωτερικό του κράτους!

Οι θρησκευτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις έπλητταν το σώμα της αυτοκρατορίας μας !

Οι επαναλαμβανόμενες υποχωρήσεις των πολιτικών στις συνεχείς παπικές απαιτήσεις, προκειμένου να κερδίσουν την πολύτιμη στρατιωτική βοήθεια τους , και γενικότερα οι δυτικές επιρροές, προκάλεσαν σύγχυση στην πνευματική ταυτότητα μας !

Συγχρόνως περίμεναν και την καταστροφή, αλλά και τη σωτηρία μόνο από τη Δύση !!!

Τώρα στην Ελλάδα μας , η μακρόχρονη υποχώρηση των πολιτικών μας από το 1826 μέχρι και σήμερα κάτι παρόμοιο δεν δημιουργεί ;;;

Αρχομανείς πολιτικοί , υποκύπτουν στις αχόρταγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων, απλά και μόνο , για να διατηρούν την εξουσία !!!

Ενώ βλέπομε με τα ίδια μας τα μάτια , να μας καταστρέφουν οι τοκογλύφοι, εξακολουθούμε και εναποθέτομε την ελπίδα και την σωτηρίας μας και πάλι σε αυτούς , όπως κάναμε και τότε !!!

Τότε στο Βυζάντιο οι εμφύλιοι πόλεμοι, (1321-1328, 1341-1355) προκάλεσαν δημογραφική συρρίκνωση στο κράτος.

Οι συνεχείς κομματικές διαμάχες Πρασίνων και Βενέτων, κούρασαν και τρομοκράτησαν το λαό, πλήττοντας έτσι βάναυσα την ψυχολογική του πυγμή και ενοποίηση !!!

Τώρα στην Ελλάδα μας, οι εμφύλιοι αδυσώπητοι πόλεμοι των κομμάτων, έχουν εκφυλιστεί από τα ασύστολα ψεύδη, απλά και μόνο για να μας επιβληθούν !!!

Αποπλανούν, κουράζουν και τρομοκρατούν τον Λαό , πλήττουν την ψυχολογία του και το βασικότερο την ενότητά του !!!

Ο λαός μας σήμερα αγωνίζεται να επιβιώσει στην κυριολεξία !!!

Δεν εμπιστεύεται πλέον τους πολιτικούς και αυτό το βλέπεις στην τεράστια αποχή που δημιουργούν όταν τους ζητάτε η ψήφος τους !

Τότε στο Βυζάντιο , η οικονομική κρίση ήταν απόρροια λανθασμένων οικονομικών πολιτικών των αυτοκρατόρων, και αποτέλεσε ίσως το βασικότερο αίτιο της Άλωσης της Πόλης !!!

Η συνεχής αύξηση της μεγάλης ιδιοκτησίας εις βάρος των μικρών, η δυσβάστακτη φορολογία στους οικονομικά αδύναμους, εγκαθιδρύοντας μια οικονομική ολιγαρχία, τελικά επέφερε την κρίση !!!

Η ελπίδα εξόδου από αυτήν μέσω του εμπορίου δεν ήταν στερεή , καθώς οι εμπορικές σχέσεις είχαν περάσει πλέον στα χέρια των δυτικών όπως και σήμερα !!!

Τωρα στην Ελλάδα μας, η οικονομική κρίση, απόρροια μιας εγκληματικής οικονομικής πολιτικής 50 και πλέον χρόνων και ενός τρελού υπερδανεισμού για την εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων ,των πελατειακών σχέσεων, των προμηθειών , των όποιον διαχειριστών της εξουσίας, και συγχρόνως της ταυτόχρονης εξυπηρέτησης των δανειστών, με υπέρ τοκισμούς , μας έχουν φέρει ακριβώς στην ίδια αλλά και χειρότερη θέση από τότε !!!

Τότε στο Βυζάντιο η ανικανότητα επαρκούς εξοπλισμού στον στρατό, αλλά και στον στόλο, είχε ως αποτέλεσμα την στρατιωτική αποδυνάμωση και η υπεράσπιση της Πόλης γινόταν όλο και ποιο ανέφικτη !!!

Τωρα στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, δυσκολευόμαστε να συντηρήσουμε της ένοπλες δυνάμεις μας που προστατεύουν τα σύνορά μας, για τα οποία έχει αποδειχθεί, ότι οι …σύμμαχοι μας όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, και το αποτέλεσμα πολύ απλά δεν θα αργήσει και πάλι να φανεί !!!

Τότε στο Βυζάντιο η διαφθορά , η φιλαργυρία, οι αδικίες ,οδήγησαν στην αποδυνάμωση του κράτους, προετοιμάζοντας το έδαφος χρόνια πριν, για την Άλωση της Πόλης !!!

Η κατάσταση περιγράφηκε λεπτομερώς, από το Γεννάδιο, τον πρώτο Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης μετά την Άλωση και όπως βρέθηκε σε μια χειρόγραφη εξομολόγησή του !!!

«Κύριε! Διασκορπιστήκαμε παντού. Γελοιοποιηθήκαμε όχι μόνο στα μάτια των γειτόνων μας αλλά και όλων των ανθρώπων. Μας κοροϊδεύουν και μας χλευάζουν όλοι γύρω μας. Γίναμε παράδειγμα συμφοράς στην ανθρώπινη ζωή. Κύριε, γιατί τα επέτρεψες αυτά σε μας; Γιατί ο θυμός σου μας κατέκαυσε;… Είμαστε διεφθαρμένοι και σιχαμεροί σε ό,τι κάνουμε. Δανειζόμαστε χρήματα με τόκο και παίρναμε δωροδοκίες από αθώους ανθρώπους. Αποστραφήκαμε τη δικαιοσύνη και τον έλεγχο. Οι ζυγαριές ήταν άνισες. Τα χρήματά ήταν παράνομα».

Τώρα στην Ελλάδα μήπως αυτά που έγραψε ο Γεννάδιος σας θυμίζουν κάτι ;;;

Η Ελλάδα μας, το κόσμημα της Ιστορίας, η πνευματική κοιτίδα του πνεύματος του πολιτισμού και της επιστήμης, από της σύστασης του νέου κράτους και την δολοφονία του Καποδίστρια, δεν αξιώθηκε να αναδείξει αρχοντες που να την κρατήσουν ανεξάρτητη και υπερήφανη !!!

Την έδεσαν δουλοπρεπώς στο μπλόκο κρατών, που η ιστορία τους είναι γεμάτη από δολοπλοκίες , γενοκτονίες ιθαγενών , δουλεμπόρια, πολέμους τοπικούς αλλά και παγκόσμιους !!!

Πού έχουν μάθει να απλώνουν το μακρύ χέρι τους σε κάθε γωνιά της γης, για να αρπάξουν τα αγαθά των μικρών κρατών λες και τους ανήκουν!!!

Σε αυτούς μας στήριξαν οι ανάξιοι πολιτικοί μας !!! Μας υπερχρέωσαν, εν γνώσει τους και σκοπίμως !!! Και αποκοίμισαν τον ανιστόρητο ιδιοτελή λαό μας με τον ψεύτικο ευδαιμονισμό !!!

Σβήνουν την Ιστορία μας, και δεν μιλάμε καθόλου !!!!!!!

Πολεμούν την Ορθόδοξη Πίστη μας, και αδιαφορούμε !!!!!!!

Φθείρουν τη γλώσσα μας, και σωπαίνομε !!!!!!!

Αλλοιώνουν γενετικά την αιώνια Ελληνική φυλή μας, και κάνουνε πως δεν καταλαβαίνουμε τίποτα !!!!!!

Μας φτωχοποιούν κάθε ημέρα όλο και ποιο πολύ και δεν αντιδρούμε !!!!!!!

Μας κλέβουν την Πατρίδα μας και κοιμόμαστε !!!!!!

Φίλοι μου βάλθηκαν να μας κόψουν από τις Ρίζες μας !!!!

Από τα πιστεύω μας !!!!

Από το σπίτι μας !!!!

Θέλουν να μας κάνουν αλλοδαπούς στον ίδιο μας τον τόπο !!!! Να μας ξεμάθουν τη μητρική μας γλώσσα, τη γλώσσα της ανθρωπότητας !!!!! Αυτούς θαυμάζουν οι πολιτικοί μας , και στηρίζονται σε αυτούς !!!! Και έτσι τυφλά μας «εισάγουν» κάθε τι δικό τους, σαν ανώτερο και δήθεν καλύτερο !!!

Οδηγημένοι από κυβερνήτες, (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), ανάξιους, ρηχούς, ασχέτους, ευκαιριακούς, ανιστόρητους, άθεους, ξενόφιλους, υποτακτικούς, φτάσαμε στην πλήρη υποδούλωση δια του υπέρογκου πλέον χρέους !!!

Υπογράψαμε υποθήκευση της Ελλάδος σε αυτούς για 100 χρόνια, και με μονομερή απαίτηση απο την πλευρά των δανειστών και πάλι για αλλά 100 !!!! Δηλαδη 200 χρόνια και σας το κρύβουν μιας και κανείς από εσάς δεν θα έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το τρίτο μνημόνιο !!!!

Τότε στης 29 του Μάη 1453 η Πόλις αλώθηκε απο εχθρούς !!!!!

Τώρα ύστερα από 571 χρόνια η Ελλάδα μας αλώθηκε από τους ίδιους τους … δήθεν φίλους της και εμείς απλά δεν πράξαμε ουδέν !!!!!!!



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου