Ανασχηματισμός Μητσοτάκη: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»…Και στο βάθος έρχεται συγκυβέρνηση με Κασσελάκη… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ανασχηματισμός Μητσοτάκη: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»…Και στο βάθος έρχεται συγκυβέρνηση με Κασσελάκη…

  Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στις πολιτικές της κυβέρνησης που αποτελούν κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργού, από έναν ήπιο και βεβιασμ...

 






Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στις πολιτικές της κυβέρνησης που αποτελούν κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργού, από έναν ήπιο και βεβιασμένο ανασχηματισμό για τα «μάτια του κόσμου»…

 

Ο σημερινός κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν μεσαίας έντασης και δεν αποσκοπούσε στο να σηματοδοτήσει αλλαγή πολιτικής, καθώς αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει διότι είναι κεντρική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο μεταξύ υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ετοιμάζεται η συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη, καθώς ο Χατζηδάκης καλεί επισήμως τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για μια «αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την Οικονομία…»

 

Η αιφνιδιαστική κίνηση του Πρωθυπουργού απλώς επεδίωκε να αλλαχθούν κάποια πρόσωπα τα οποία εξόργιζαν ή προκαλούσαν αρνητικά συναισθήματα στην ελληνική κοινωνία και για να δείξει στους Έλληνες πολίτες ότι «κατάλαβε το μήνυμα των εκλογών». Ακόμα και αυτό πάντως δεν φαίνεται να το καταφέρνει με τέτοιες ήπιες αλλαγές…

Oι αλλαγές αφορούσαν τομείς που ενοχλούν ιδιαίτερα τους Έλληνες πολίτες αλλά δεν αναμένεται να αλλάξει και τίποτε σε αυτά που πραγματικά τους βασανίζουν.

 

Την Ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου την έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης το πρωί της Παρασκευής.

 

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης είναι η εξής:

 

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης: Βασίλης Σπανάκης


Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Κώστας Γκιουλέκας

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Βασίλης Οικονόμου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υφυπουργός: Ζωή Ράπτη

Υφυπουργός: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Ιάσων Φωτήλας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Κώστας Τσιάρας

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Χρήστος Κέλλας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης

Υφυπουργός: Στέφανος Γκίκας

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

 

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης

 

Επί του πρακτέου πρόκειται για έναν μικρό ανασχηματισμό χωρίς ουσιαστικές αλλαγές καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, για να αλλάξει η ατζέντα των ημερών που ήταν το εκλογικό «στραπάτσο» της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές.


Ποιοι και γιατί έφυγαν ή άλλαξαν πόστο – Ποιοι και γιατί έμειναν στην κυβέρνηση

Oι αλλαγές στον ανασχηματισμό του Πρωθυπουργού αφορούσαν τομείς που ενοχλούν ιδιαίτερα τους Έλληνες πολίτες αλλά δεν αναμένεται να αλλάξει απολύτως τίποτα σε αυτά που πραγματικά τους βασανίζουν, τουλάχιστον προς το καλύτερο.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο  Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος θα πάρει την θέση του αποτυχημένου όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα Κώστα Σκρέκα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις απίθανες δηλώσεις για πασχαλινά αρνιά που «αν είναι πιο βαριά θα είναι πιο ακριβά» για να δικαιολογήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί δεν ήταν σε θέση να «γεμίσουν» το πασχαλινό τους τραπέζι.


Το πρόβλημα όμως στο υπουργείο αυτό ειναι τα «καρτέλ» οποία και καθορίζουν μεταξύ τους τις τιμές, τις οποίες φροντίζουν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα.


Δε νομίζουμε ότι η αλλαγή υπουργού θα το αλλάξει αυτό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το «καρτέλ» των σουπερμάρκετ, το οποίο κερδίζει και τα περισσότερα καθώς κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τρόφιμα. Μάλιστα πολλοί από τους ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ έχουν σχέση πρώτου βαθμού με το Μαξίμου.


Σε ότι αφορά την υποβάθμιση της Νίκης Κεραμέως η οποία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας, είχε «πληγώσει» το Μαξίμου με το σκάνδαλο των e-mails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και του γεγονότος ότι λόγω της κακής οργάνωσης που εφάρμοσε το υπουργείο της, ακυρώθηκαν κάπου 30.000 επιστολικές ψήφοι!


Στις επιστολικές ψήφους η κυριαρχία της ΝΔ ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε με τις ακυρωθείσες και μόνο, να κερδίσει ακόμα μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο!


Η ΝΔ κέρδισε το 40,17% των επιστολικών ψήφων!


Το ότι η Κεραμέως κρατήθηκε στην κυβέρνηση και έστω μεταφέρθηκε σε άλλο υπουργείο, ήταν μεγάλη επιτυχία. 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου καθαιρέθηκε από το υπουργείο Εργασίας γιατί ήταν αποτυχημένη η επιλογή της για την θέση αυτή, η οποία έγινε λόγω πιέσεων ισχυρών κύκλων που την υποστήριζαν.

 

Πλέον όμως η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τους κύκλους αυτούς, οπότε η παραμονή της ήταν πλέον αδύνατη.

 

Λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν και για τον Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος έφυγε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Τσιάρα.


Η ακρίβεια στα τρόφιμα ήταν καθοριστική.


Αντίθετα στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρέμεινε ο Γιώργος Φλωρίδης διότι παρά τους πολλούς εχθρούς που έχει, το Μαξίμου θεωρεί προς ώρας ότι παρήγαγε έργο…! Κάτι που βέβαια θα ξεκαθαρίσει με την έκβαση μεγάλων δικαστικών υποθέσεων, όπως το «Μάτι» και τα «Τέμπη»… 

Έκπληξη θεωρείται ως πρώτη ανάγνωση η παραμονή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του Βασίλη Κικίλια, αλλά στη πραγματικότητα τον «περιμένουν στη γωνία» για να του «χρεώσουν» τις καταστροφές του φετινού καλοκαιριού που έρχονται…

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Καιρίδη, η αποπομπή του από το υπουργείο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν εύκολη απόφαση καθώς επί των ημερών του “βούλιαξε” η χώρα από τους παράνομους αλλοδαπούς. 


Αντικαταστάθηκε από το Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον πρώην ΥΕΘΑ, στον οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει τι και αν αξίζει καθώς τότε ήταν ουσιαστικά εποπτευόμενος και υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο με τον οποίο είχε άθλιες σχέσεις.

 

Ν.Δένδιας και Κ.Πιερρακάκης θεωρούνται με βάση τις δημοσκοπήσεις οι πιο πετυχημένοι υπουργοί και ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα μετακινούνταν.


Στο μεταξύ «μυρίζει» συγκυβέρνηση Μητσοτάκη - Κασσελάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει βάλει πλώρη προς το κέντρο, προκαλώντας την οργή της παραδοσιακής δεξιάς, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, «απλώνει το χέρι του» στον δεξιό Στέφανο Κασσελάκη που προσπαθεί μάταια να πείσει τους ψηφοφόρους του για τις αριστερές του πεποιθήσεις.

Με εξέλιξη-«βόμβα» ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής προτείνοντας να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την Οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Μάλιστα επισημαίνει ότι στην Επιτροπή μπορεί να κληθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης!

Όλα δείχνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbreak, ότι μετά τον εκλογικό καταποντισμό των κομμάτων, η συγκυβέρνηση είναι προ των πυλών και κάπως έτσι εξηγείται η απροθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου η άλλη υποψηφιότητα που θα προτείνει ο Μητσοτάκης για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφέρει λοιπόν στην επιστολή του ο Χατζηδάκης: «Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος».

Αναλυτικά η επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ
 προχώρησε σε δυο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την Οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης».



 


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου