Αντιστράτηγος ε.α Ι. Μπαλτζώης: «Ετοιμάζεται ο πόλεμος στα Βαλκάνια» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αντιστράτηγος ε.α Ι. Μπαλτζώης: «Ετοιμάζεται ο πόλεμος στα Βαλκάνια» (Video)

  Εκφράζει την ανησυχία του για πιθανές συγκρούσεις στον Καύκασο και τα Βαλκάνια. Αναφέρει περιστατικά έντασης στα Σκόπια μεταξύ Αλβανών και...

 

Εκφράζει την ανησυχία του για πιθανές συγκρούσεις στον Καύκασο και τα Βαλκάνια. Αναφέρει περιστατικά έντασης στα Σκόπια μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών και επισημαίνει την επικίνδυνη κατάσταση στη Βοσνία, όπου υπάρχει πιθανότητα δημοψηφίσματος για ένωση με τη Σερβία…

 

«Αυτός ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα που ήταν υπό την εποπτεία και ηγεσία του ΟΗΕ, είχε καταντήσει να είναι μια μορφή Γάζας. Δηλαδή όλες οι εγκληματικές οργανώσεις των Κοσοβάρων, των Βόσνιων και άλλων συγκεντρώνονταν και έκαναν επιδρομές στα σερβικά χωριά. Κάποια στιγμή αποφάσισε ο Σερβικός στρατός και μπήκε μέσα και σκότωσε όποιον από αυτούς έβρισκε και αμάχους…»

 

Για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια αλλά και για τυς πολέμους σε Γάζα και Ουκρανία μίλησε ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών - www.elisme.gr) κ. Ιωάννης Μπαλτζώης.

Ο κ. Μπαλτζώης αρχικά επικεντρώνεται στη Γάζα, αναφέροντας ότι υπάρχουν 34.000 νεκροί, επισημαίνοντας ότι το ακριβές νούμερο θα γνωστοποιηθεί μετά τον πόλεμο. Συγκρίνει την κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου οι απώλειες είναι εκατομμύρια, τόσο νεκροί όσο και τραυματίες, και εκτιμά ότι περίπου οι μισοί από τους τραυματίες θα μείνουν ανάπηροι.

Στη συνέχεια θα τον ακούσετε να εκφράζει την ανησυχία του για πιθανές συγκρούσεις στον Καύκασο και τα Βαλκάνια. Αναφέρει περιστατικά έντασης στα Σκόπια μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών και επισημαίνει την επικίνδυνη κατάσταση στη Βοσνία, όπου υπάρχει πιθανότητα δημοψηφίσματος για ένωση με τη Σερβία.

Συνεχίζει αναφερόμενος στη Σρεμπρένιτσα, λέγοντας ότι υπήρξαν σφαγές από τους Σέρβους, αλλά επισημαίνει ότι παραβλέπεται η προηγούμενη βία από Βόσνιους υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα για την έλλειψη αναφοράς στις επιδρομές στα σερβικά χωριά όπου σφαγιάσθηκαν ή εκτοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι.

 «Αυτός ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα που ήταν υπό την εποπτεία και ηγεσία του ΟΗΕ, είχε καταντήσει να είναι μια μορφή Γάζας. Δηλαδή όλες οι εγκληματικές οργανώσεις των Κοσοβάρων, των Βόσνιων και άλλων συγκεντρώνονταν και έκαναν επιδρομές στα σερβικά χωριά. Κάποια στιγμή αποφάσισε ο Σερβικός στρατός και μπήκε μέσα και σκότωσε όποιον από αυτούς έβρισκε και αμάχους…», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Μπαλτζώης τονίζει την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας, που καταδικάζει μόνο τη Ρωσία και το Ισραήλ για εγκλήματα, ενώ αγνοεί τις ωμότητες που διαπράττονται από άλλες πλευρές.
 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου