«Τσάμικη επέτειος»: Ο μύθος και η πραγματικότητα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Τσάμικη επέτειος»: Ο μύθος και η πραγματικότητα…

  Ο πραγματικός λόγος που οι Τσάμηδες θέλουν ακόμα και τώρα να αρθεί το «εμπόλεμον» είναι γιατί έτσι θα διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια,...

 





Ο πραγματικός λόγος που οι Τσάμηδες θέλουν ακόμα και τώρα να αρθεί το «εμπόλεμον» είναι γιατί έτσι θα διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποίαν είχαν πριν από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να μπορέσουν μετά να μας σύρουν στα διεθνή φόρα και να μας ζητάνε…τα κέρ@τά τους…

 

Όπως άλλωστε το λένε και οι ίδιοι, όταν πάρουν την Ελληνική ιθαγένεια θα στραφούν ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ζητώντας τις ανύπαρκτες περιουσίες τους,  και εκθέτοντάς την, ως διαπράξασα γενοκτονία κλπ. Για τα δικά τους εγκλήματα κατά των Ελλήνων, υπό το βάρος των οποίων οι Τσάμηδες το 1944 εγκατέλειψαν οικειοθελώς την Ελλάδα, ακολουθώντας τα στρατεύματα Κατοχής, τσιμουδιά!!


Γράφει η ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ


Ως γνωστόν, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες, οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή της Θεσπρωτίας, μισούσαν θανάσιμα τους Χριστιανούς κατοίκους και φρόντιζαν να γίνουν φίλοι με τους αλλόφυλους και αλλόθρησκους εισβολείς και μαζί τους κατεδίωκαν τους καταπιεζόμενους  συμπατριώτες τους, με αντάλλαγμα βαθμούς και αξιώματα. Πρώτα ήταν συνεργάτες των Τούρκων κατακτητών και αργότερα των Ιταλών και Γερμανών εισβολέων. Κορυφαίο τους έγκλημα ήταν η συνεργασία Τσάμηδων και Γερμανών για την σύλληψη και εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς. Όταν, όμως, κατέρρευσε το εχθρικό μέτωπο και επεκράτησαν οι πατριωτικές δυνάμεις, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο στην Ελλάδα, λόγω των εγκλημάτων που είχαν διαπράξει, για αυτό έφυγαν από την χώρα μας, μαζί με τους Γερμανούς κατακτητές. Τελικά κατέληξαν στην Αλβανία και εγκαταστάθηκαν στα σημερινά τους εδάφη, στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του τότε κομμουνιστή ηγέτη, Ενβέρ Χότζα.   

 


Πρόσκληση

 

Γερμανός αξιωματικός επιθεωρεί  Τσάμηδες

 

Εγκληματικές φάτσες

Διαρκούντος του κομμουνιστικού καθεστώτος (1944 – 1990), οι Τσάμηδες ‘’λούφαξαν’’ υποχρεωτικά, αλλά, μετά την πτώση του ‘’υπαρκτού σοσιαλισμού ‘’ και στην Αλβανία, άνοιξαν τα σύνορα και οι Τσάμηδες προέβαλαν την απαίτησή τους για επιστροφή στην ‘’Τσαμουριά’’ (Θεσπρωτία) και την ένταξή της στην Αλβανία, σύμφωνα με τον Χάρτη της ‘’Μεγάλης Αλβανίας’’.   Εντωμεταξύ ίδρυσαν ένα κόμμα, το PDIU (Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet = Κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας) και τον Σύλλογο SHOQATA PATRIOTIKE ‘’Çamëria’’).(= ΠATΡIΩTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ‘’ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ’’)

 



Χάρτης  μεγάλης  Αλβανίας


Καθιέρωσαν, δια της Αλβανικής Βουλής, ήδη από το 1994, την 27η Ιουνίου, ως «Επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Τσάμηδων από τους Έλληνες». Εφέτος, γιορτάζουν την 80η Επέτειο (!944 – 2024) αυτής της ‘’Ημέρας Μνήμης’’. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η επέτειος εορτάστηκε  στο Μνημειώδες Κοιμητήριο «Τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς» , στο  Kllogjer (μία τοποθεσία με νεκροταφείο, πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα). Εκεί έρχεται ο κάθε πικραμένος Τσάμης για να πει τον πόνο του, αλλά κυρίως τις απαιτήσεις του από την «γενοκτόνο»  Ελλάδα. Επικεφαλής τους είναι ο αρχηγός του αλβανοτσάμικου κόμματος PDIU, Shpëtim (=Σωτήρη) Idrizi, τον οποίον εγώ αποκαλώ «χαϊδευτικά»…«Σωτηράκη και ο οποίος ανεβάζει τα «θύματα της γενοκτονίας» σε «5.800+ που σκοτώθηκαν και σφαγιάστηκαν και στις δύο πλευρές των συνόρων».

Ο Σωτηράκης, και όλοι οι άλλοι Τσάμηδες ομιλητές της εκδήλωσης, παρουσιάζουν τους δραπέτες προγόνους τους σαν τα καλύτερα και αθωότερα πλάσματα του κόσμου, που ξεριζώθηκαν βίαια από τα χώματά τους, για να γλυτώσουν την ζωή τους. Όμως ο ίδιος είναι … μεγαλόψυχος απέναντι σε εμάς, τους σημερινούς Έλληνες και το μόνο που θέλει είναι να ζητήσουμε … συγνώμη για την ταλαιπωρία που έζησαν οι δικοί του….

«Δεν κατηγορούμε τους Έλληνες σήμερα, τον ελληνικό λαό, ούτε την τωρινή ελληνική κυβέρνηση, για όσα έγιναν πριν 80 χρόνια, αλλά λυπούμαστε για τις στάσεις που κρατούν απέναντι στο θέμα των Τσάμηδων. Και ενώ περιμένουμε την δημόσια συγνώμη, θέλουμε να βρούμε λύση, κάποια τμήματα του ελληνικού κράτους, εγκληματίες σαν τον Ναπολέοντα Ζέρβα κάνουν τους ήρωες και ξεσηκώνονται, και ο άνθρωπος με τα τρία ονόματα και τις τρεις ποινές γίνεται ευρωβουλευτής, εννοώ τον Μπελερ(η). Πρέπει να έχουμε καλή σχέση με την Ελλάδα αλλά και η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται σαν αρχηγός των Βαλκανίων και να συμβαδίσει με την μη αναγνώριση της 80 ετών γενοκτονίας και αδικίας και τον 84 ετών νόμο του πολέμου»..

Εδώ, ο Σωτηράκης αναφέρεται στο «εμπόλεμον» καθεστώς που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, αλλά δεν επεκτείνεται για να εξηγήσει τι είναι αυτό και πως δημιουργήθηκε, δεν τον συμφέρει άλλωστε. Λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση, το ‘’εμπόλεμον’’ σημαίνει ότι η Ελλάδα και η Αλβανία βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου γιατί Αλβανοί εισβολείς, μαζί με τους ντόπιους Αλβανοτσάμηδες, ενώθηκαν μαζί με τις Ιταλο-γερμανικές δυνάμεις Κατοχής, διέπραξαν φρικτά εγκλήματα κατά των Ελλήνων, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς (29/9/1943) από τις δυνάμεις Κατοχής σε συνεργασία με τους Αλβανοτσάμηδες. Αυτή τους η συμπεριφορά ήταν και η αιτία να φύγουν άρον – άρον και οικειοθελώς από την Ήπειρο, μαζί με τα στρατεύματα Κατοχής, για να μην συλληφθούν και πληρώσουν τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών τους. Όμως, πέρα από τα γεγονότα του παρελθόντος, οι Τσάμηδες θέλουν να αρθεί το εμπόλεμον, γιατί σκοπεύουν να επωφεληθούν από αυτή την «άρση» . Και αυτό, ο Σωτηράκης, το γνωρίζει πολύ καλά και το έχει μάλιστα χρησιμοποιήσει  στο παρελθόν.

    



 Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ  


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


Ο  ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ !!!

Ο πραγματικός λόγος που οι Τσάμηδες θέλουν να αρθεί το «εμπόλεμον» είναι γιατί έτσι θα διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποίαν είχαν πριν από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να μπορέσουν μετά να μας σύρουν στα διεθνή φόρα και να μας ζητάνε…τα κέρ@τά τους.  Όπως άλλωστε το λένε και οι ίδιοι, όταν πάρουν την Ελληνική ιθαγένεια θα στραφούν ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ζητώντας τις ανύπαρκτες περιουσίες τους,  και εκθέτοντάς την, ως διαπράξασα γενοκτονία κλπ. Για τα δικά τους εγκλήματα κατά των Ελλήνων, υπό το βάρος των οποίων οι Τσάμηδες το 1944 εγκατέλειψαν οικειοθελώς την Ελλάδα, ακολουθώντας τα στρατεύματα Κατοχής, τσιμουδιά!!

Και μην νομίζετε ότι αυτά είναι λόγια του αέρα, γιατί όντως ο Shpëtim Idrizi, Πρόεδρος του τσάμικου κόμματος ΡDΙU, εκφώνησε έναν μακροσκελέστατο λόγο, όπου έθεσε θέμα Τσάμηδων, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επί Επιτροπείας του Johannes Hahn, τελείωσε, δε, τον λόγο του, λέγοντας : «Είμαι Cham, είμαι Ευρωπαίος».

Εδώ είχαμε την άμεση αντίδραση της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, η οποία είπε ότι θέμα Cham δεν υπάρχει προς συζήτηση, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας,  και αργότερα ήρθε  η αντίδραση ΚΑΙ από το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, που είπε: .« Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει θέμα Cham και, ως αποτέλεσμα αυτού, δεν έχει γίνει αποδεκτό ως θέμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Αλβανίας».

Τέλος, ο επικεφαλής του PDIU, Shpëtim Idrizi, λανσάρει επίσης μια δημόσια προειδοποίηση: «Το ζήτημα Cham θα υπάρχει, όσο υπάρχει έστω και ένας Αλβανός της Τσαμουριάς (Chameri).

 


Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ  


Ο ΕΠΙΤΡΟΠ. Johannes Hahn




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου