Ηχηρή σφαλιάρα της γαλάζιας βάσης στον Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές 2024, άμεσα ανασχηματισμός - Νικητής ο Βελόπουλος - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ηχηρή σφαλιάρα της γαλάζιας βάσης στον Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές 2024, άμεσα ανασχηματισμός - Νικητής ο Βελόπουλος

  Νικητής των ευρωεκλογών είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης Ο κόσμος κλείνει τα αυτιά στην Αριστερά, ακούει τις πατριωτικές ...

 


Νικητής των ευρωεκλογών είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης


Ο κόσμος κλείνει τα αυτιά στην Αριστερά, ακούει τις πατριωτικές φωνές. Ο νόμος για τα ΛΟΑΤΚΙ διάσπασε τη βάση της ΝΔ...


Σφαλιάρα της κοινωνίας και της βάσης θα μπορούσε να ονομαστεί αυτό που έπαθε η κυβερνώσα παράταξη στις ευρωεκλογές του 2024.


Το μόνο που σώζει την μεγάλη εικόνα για τη ΝΔ είναι ότι παραμένει πρώτη δύναμη, η περαιτέρω μείωση ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και η μη εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.


Ο Μητσοτάκης έχασε πόσες μονάδες και ο Κασσελάκης δεν κέρδισε καθόλου.

Νικητής ο Βελόπουλος, διπλασίασε τα ποσοστά του


Όμως, δεν θα πρέπει να περάσει ασχολίαστο ότι νικητής των ευρωεκλογών είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης ο οποίος παρόλο το παρελθόν του (επιστολές, κηραλοιφές) έπεισε το κόσμο ότι μπορεί να τον εκπροσωπήσει καλύτερα στην ευρωβουλή.


Ο Βελόπουλος άνοιξε την εθνική ατζέντα και έθεσε απλά ερωτήματα. Και πέτυχε να τραβήξει κόσμο από την παραδοσιακή βάση της ΝΔ. Το πόσο συγκυριακές είναι αυτές οι διαρροές θα το δείξει ο χρόνος. Ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα.

Ο κόσμος κλείνει τα αυτιά στην Αριστερά, ακούει τις πατριωτικές φωνές

Στην ίδια εξίσωση θα βάλουμε και το ΠΑΣΟΚ. Αύξησε τις δυνάμεις του έστω και λίγο από τις εθνικές εκλογές του 2023 και από τις ευρωεκλογές του 2019. Βέβαια, ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει ένα πρόσωπο που δεν ενώνει τον κόσμο της Κεντροαριστεράς. Και φυσικά η είσοδος της Αφροδίτης Λατινοπούλου δημιουργεί νέα δεδομένα για το ποιοι πλέον ακούγονται από τους πολίτες.


Σίγουρα όχι η Αριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία που έχουν αποτύχει πανευρωπαικά.


Στελέχη που λένε τα αυτονόητα πλέον έχουν την προσοχή του κοσμου.


Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρόλο που το 2023 της δόθηκε μία τεράστια λευκή επιταγή που μεταφράστηκε σε ένα ποσοστό 41%, την αξιοποίησε με λάθος τρόπο, εκπέμποντας αλαζονεία και έπαρση.


Παράλληλα, η απουσία συγκροτημένης αντιπολίτευσης έφερε μπροστά την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού επιτελείου, τις αστοχίες στα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια, το εισόδημα του πολίτη. Επίσης, οι υποθέσεις τα Τέμπη και οι παράνομες παρακολουθήσεις συντέλεσαν στο να πέσει η υπόληψη και η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στην ΝΔ.


Ας αναλύσουμε όμως τι έκανε η ΝΔ και έχασε 800.000 ψηφοφόρους από τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο νόμος για τα ΛΟΑΤΚΙ διάσπασε τη βάση της ΝΔ

Καταρχάς, στο Μαξίμου λειτουργούσαν πολλές φωνές και η απουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη έφερε δυσλειτουργικότητα και ασυνενοησίες.


Όμως, η κορυφαία πράξη που έδινε πολλούς νεοδημοκράτες από το κόμμα ήταν ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που χώρισε τη βάση τη μέση και διάσπασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Στον Πρωθυπουργό οι περισσότερες εισηγήσεις ήταν να μην περάσει τώρα αυτός ο νόμος διότι θα έδιωχνε κόσμο από το κόμμα και θα γιγάντωνε την ακροδεξιά.


Όμως, εκείνος το πήρε πάνω του και τώρα το πληρώνει.

Η νέα μεταναστευτική πολιτική

Παράλληλα, η μεταναστευτική πολιτική με την ελληνοποίηση παράτυπων μεταναστών έφερε νέα γκρίνια αυτή τη φορά στο σαμαρικό στρατόπεδο που δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Αποτυχία για ακρίβεια- καρτέλ

Η ΝΔ συγχρόνως απέτυχε οικτρά απέναντι στα καρτέλ, τα ολιγοπώλιά και την ομαλοποίηση της αγοράς.


Η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν μικρή και δυσανάλογη με τις αυξήσεις στο κόστος ζωής. Η κατάσταση του έλληνα καταναλωτή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι απελπιστική, βρισκεται στις τελευταίες θέσεις. Οι αυξήσεις στο ρεύμα, επίσης, είναι γεγονός.

Οι λογαριασμοί που θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα θα είναι 65% αυξημένοι.

Οι αστοχίες με τη διαρροή προσωπικών δεδομένω και η ανασφάλεια του πολίτη

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι πολλά νομοθετήματα έχουν κουράσει την εκλογική βάση.


Από το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τις εικόνες ντροπής στο υπουργείο Εσωτερικών που διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα ομογενών, κάτι που όπως μαθαίνουμε έχει ενοχλήσει πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ενδεχομένως να αλλάξει την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.


Η ασφάλεια του πολίτη επίσης είναι ένα διαρκές ζητούμενο. Χάος και έγκλημα κυριαρχούν στις γειτονιές ειδικά σε περιοχές γκέτο στο Κέντρο της Αθήνας και τα δυτικά.


Το περιστατικό στα Λιόσια με την κοπέλα να δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα δυσανασχέτησε την κοινωνία.

Η κακή σχέση Μητοτάκη με Σαμαρά-Καραμανλή


Ο Μητσοτάκης φρόντισε να μην τα βρει ποτέ με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.


Έδιωξε με τον τρόπο του στελέχη της ΝΔ και έφερε μέσα στο κόμμα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.


Και όχι μόνο τα έφερε, τα έκανε κορυφαίους υπουργούς και στενούς συνεργάτες. Στελέχη που παλαιότερα έβριζαν τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του και αμφισβητούσαν τον Α.Σαμαρά θεωρώντας τον ακροδεξιό.


Για τον Αντώνη Σαμαρά, το σημείο αιχμής ήταν ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η εξωτερική πολιτική του κατευνασμού, της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.


Η προκλητική στάση των Σκοπιανών και η επιθετική συμπεριφορά του Αλβανού Έντι Ράμα.


Για τον Καραμανλή, εκεί που έγινε έξαλλος ήταν με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και μάλιστα έκανε και πολλές δημόσιες παρεμβάσεις.



Έρχεται άμεσα ανασχηματισμός



Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ σκληρή για τον Μητσοτάκη καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί τις ίδιες τις επιλογές του.


Οι πληροφορίες λένε ότι έχει αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό άμεσα προκειμένου να τελειώσει εν τη γενέση τους όλες τις φωνές αμφισβήτησης.


Σκοπός του να φέρει στην κυβέρνηση πρόσωπα εγνωσμένης αποδοτικότητας, με εμπειρία και επαφή με την βάση.


Επίσης, όπως λέγεται θα αλλάξει και τις ισορροπίες στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πρόσωπα που έχουν κουράσει θα φύγουν.


Ακούγεται πολύ έντονα ότι Αυγενάκης και Σκρέκας βρίσκονται ήδη στο δρόμο για τα αποδυτήρια.


Παράλληλα, ετοιμάζεται είσοδος προσώπων από την δεξιά πτέρυγα και μείωση των εξωκοινβουλευτικών.



Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου