Ο Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με ανακοίνωση στο…Twitter («Χ») και στηρίζει την Καμάλα Χάρις - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με ανακοίνωση στο…Twitter («Χ») και στηρίζει την Καμάλα Χάρις

  Εξέφρασε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υποστήριξή του στη νυν Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να στηρίξει οικ...

 





Εξέφρασε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υποστήριξή του στη νυν Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να στηρίξει οικονομικά την προεκλογική της καμπάνια…

 

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι περιορίστηκε σε μια ανάρτησή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο «X» χωρίς να κάνει τη δήλωσή παραίτησης τουλάχιστον τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά, ως εν ενεργεία Πρόεδρος των Η.Π.Α…! Μήπως τον «παραίτησαν»;

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονταν από πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών και εν όψει της διαφαινόμενης ήττας του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024 από τον Ντ. Τράμπ, ανακοίνωσε την Κυριακή (21/7/2024) πως αποχωρεί από την προεδρική κούρσα κάνοντας σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ωστόσο πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι περιορίστηκε σε μια ανάρτησή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο “X” ενώ θα έπρεπε να είχε κάνει τη δήλωσή παραίτησης τουλάχιστον τηλεοπτικά, ως εν ενεργεία Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μάλλον θα είναι η διάδοχός του απέναντι στον Ν.Τραμπ, αν και ακούγεται επίσης και το όνομα της Χίλαρι Κλιντον και της συζύγου του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α Μπ. Ομπάμα

Ωστόσο ο πρόεδρος Μπάιντεν δηλώνει ότι στηρίζει πλήρως την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Μπάιντεν προς τον αμερικανικό λαό.

 

«Συμπατριώτες  μου Αμερικανοί,

 

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο ως Έθνος. Σήμερα, η Αμερική έχει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.


Κάναμε ιστορικές επενδύσεις στην ανοικοδόμηση του έθνους μας, στη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και στην επέκταση της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης σε αριθμό ρεκόρ Αμερικανών.

 

Παρέχουμε την απαραίτητη περίθαλψη σε ένα εκατομμύριο βετεράνους που εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες. Ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των όπλων εδώ και 30 χρόνια. Διορίσαμε την πρώτη Αφροαμερικανίδα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Και περάσαμε την πιο σημαντική νομοθεσία για το κλίμα στην ιστορία του κόσμου. Η Αμερική δεν ήταν ποτέ καλύτερη σε θέση να ηγηθεί από ό,τι σήμερα.

 

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εσάς, τον αμερικανικό λαό. Μαζί, εμείς ξεπεράσουμε μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα και τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση. Προστατέψαμε και διαφυλάξαμε τη Δημοκρατία μας.

 

Και αναζωογονήσαμε και ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η δική μου πρόθεση να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας για μένα να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου.

 

Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή μου. Προς το παρόν, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να με δουν επανεκλεγώ.

 

Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις που ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης σε όλες τις σε όλη αυτή τη δουλειά. Και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.


Πιστεύω σήμερα αυτό που πάντα πίστευα: ότι δεν υπάρχει τίποτα που η Αμερική δεν μπορεί να κάνει – όταν το κάνουμε μαζί. Πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από τις προεδρικές εκλογές ο Biden εξέφρασε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υποστήριξή του στη νυν Αντιπρόεδρο Harris και κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να στηρίξει οικονομικά την προεκλογική της καμπάνια γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Kamala Harris ως αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα.

Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου ώστε η Kamala να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί – ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Trump.

Ας το κάνουμε» 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου