Ο ΠΟΥ σχεδιάζει τη metaτροπή των σχολείων σε «σχολεία proαγωγής της υγείας» με σκοπό τη πaρaκaμψη της γoνiκής συnaiνeσης για την επέκταση των προγραμμάτων «tsi-μπήmatos» παιδιών, τη σyλλoγή δedoμένων και την epiτήρηση, σύμφωνα με τους επικριτές.... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο ΠΟΥ σχεδιάζει τη metaτροπή των σχολείων σε «σχολεία proαγωγής της υγείας» με σκοπό τη πaρaκaμψη της γoνiκής συnaiνeσης για την επέκταση των προγραμμάτων «tsi-μπήmatos» παιδιών, τη σyλλoγή δedoμένων και την epiτήρηση, σύμφωνα με τους επικριτές....

  «Τα Σχολικά Κέντρα Υγείας ( SBHC ) θα είναι σίγουρα ένα εργαλείο για τη συλλoγή dedομένων για οτιδήποτε, από την κατάσταση του e-mbo-λιασμ...

 





«Τα Σχολικά Κέντρα Υγείας (SBHC) θα είναι σίγουρα ένα εργαλείο για τη συλλoγή dedομένων για οτιδήποτε, από την κατάσταση του e-mbo-λιασμού των παιδιών που βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον έως τις σexου@λικές τους προτιμήσεις» - Νωρίτερα φέτος, το ίδρυμα Melinda Gates ανακοίνωσε μια επένδυση 23 εκατομμυρίων δολαρίων στη Schοol-B@sed Hεalth Alli@nce, μαζί με τη συνάδελφο δισεκατομμυριούχο MacKenzie Scott, πρώην σύζυγο του CEO της Amazon, Jeff Bezos. Όπως αντιλαμβάνεστε και σε αυτή τη περίπτωση o «φιλάνθρωπος» Bill Gates έχει άμεσο οικονομικό οφελος @πό τα Σχολικά Κέντρα Υγείας (SBHC)

 

Ο ΠΟΥ επεκτείνει την πρωτοβουλία του «Κάνοντας κάθε Σχολείο χώρο Proαγωγής της Υγείας». Οι επικριτές λένε ότι η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια π@ρ@κ@μψης της γoνικής συnaiνεσης και επέκτασης των προγραμμάτων "tsi-μπήμα-tos", της συλλογής δeδoμένων και της επιτήρησης με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία. Αλλαγές όπως αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συμπερίληψη θεμάτων που δεν σχετίζονται με την υγεία στα σχολικά προγράμματα σπουδών με το πρόσχημα της αγωγής υγείας...Ήδη στις Η.Π.Α τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα…

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επεκτείνει την πρωτοβουλία του για τα «σχολεία που προάγουν την υγεία» παγκοσμίως, επικαλούμενος τα ποσοστά εμβολιασμού και την ανάγκη παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε μη προνομιούχα παιδιά και την καταπολέμηση της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης.

 

Η πανδημία CοβID-19 βρίσκεται πίσω από την τελευταία ώθηση για επέκταση του προγράμματος «Κάνοντας κάθε σχολείο σχολείο προαγωγής της υγείας», δήλωσε ο ΠΟΥ, αναφέροντας «τη μεγαλύτερη διαταραχή των εκπαιδευτικών συστημάτων στην ιστορία» και «τις επιπτώσεις στην υγεία από το μαζικό κλείσιμο σχολείων» και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο οργανισμός είπε ότι η πρωτοβουλία στοχεύει να «εξυπηρετήσει πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας» παγκοσμίως.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι πίσω από το ευγενές σχέδιο του ΠΟΥ για επέκταση των σχολείων που προάγουν την υγεία — επίσης γνωστά ως σχολικά κέντρα υγείας (SBHCs) — είναι μια προσπάθεια να κερδίσουμε «έδρα στα σχολεία μας », να παρακάμψουμε τη συναίνεση των γονέων και να επεκτείνουμε τον εμβολιασμό, τη συλλογή και επιτήρηση δεδομένων.

 

Η Laura Sextro , Διευθύνουσα Σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος του The Unity Project , μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την ελευθερία υγείας και τα γονικά δικαιώματα με έδρα την Καλιφόρνια, είπε στο The Defender ότι οι SBHC είναι «οργανισμοί που καθοδηγούνται πολύ από την ατζέντα εντός του σχολικού συστήματος».

Ο Sextro είπε ότι τα «Σχολικά Κέντρα Υγείας», SBHC, «θα καλύπτουν τα πάντα, από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέχρι τη ριζοσπαστική ιδεολογία του φύλου. Θα μιλήσουν για εμβόλια οδήγησης… Αυτό είναι κάτι που ειλικρινά οι γονείς πρέπει να έχουν την αυτονομία».

Η Valerie Borek, αναπληρώτρια διευθύντρια και επικεφαλής αναλυτής πολιτικής για το Stand For Health Freedom , είπε ότι τα SBHC θα προωθήσουν « εμβόλια , ειδικά για τον COVID, τον HPV και τη γρίπη».

 

«Τα σχολικά κέντρα υγείας δεν έχουν θέση στα δημόσια σχολεία», δήλωσε η Sheila Matthews, συνιδρύτρια του AbleChild : Parents for Label and Drug Free Education. Ο Matthews ισχυρίστηκε ότι τα κέντρα επιτρέπουν « την πρόσβαση στο Big Pharma στα παιδιά μας, τα οποία είναι ένα αιχμάλωτο κοινό».

 

Ο Nigel Utton, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ελευθερίας και συντονιστής του Εκπαιδευτικού Χάρτη της , είπε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον ΠΟΥ για την υποστήριξη της υγείας των νέων. «Αν συνέβαινε, κανένα παιδί στον κόσμο δεν θα ζούσε σε ανθυγιεινές συνθήκες ή θα υφίστατο εμπορία, κακή διατροφή ή συναισθηματικό εκφοβισμό μέσα στα σχολικά συστήματα», είπε.

«Αντίθετα, ο ΠΟΥ σπαταλά τεράστιους πόρους για να αναγκάσει τα προγράμματα εμβολιασμού – κάνοντας ένεση στα παιδιά με επικίνδυνες χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων ζωικών πρωτεϊνών, βαρέων μετάλλων και άλλων απροσδιόριστων συστατικών», πρόσθεσε ο Utton.

Οι επικριτές αμφισβητούν επίσης τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων στους SBHCs , συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates - και των ίδιων των Bill και Melinda Gates - στην προώθηση των SBHC και στη χρηματοδότηση των εκθέσεων του ΠΟΥ για το θέμα.

 

Τα Σχολικά Κέντρα Υγείας παρέχουν «πρόσβαση της Big Pharma στα παιδιά μας»

 

Τα SBHC δεν είναι καινούργια — η ιδέα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 . Ο ΠΟΥ, η UNESCO και η UNICEF έχουν προωθήσει ενεργά τέτοια προγράμματα από το 1995.

 

Τα SBHC προορίζονται να προσφέρουν «πρωτοβάθμια περίθαλψη, φροντίδα ψυχικής υγείας και άλλες υπηρεσίες υγείας στα σχολεία », ιδιαίτερα σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως οι εμβολιασμοί και η «φροντίδα καλών παιδιών».

 

Μια εργασία του 2020 στο Health Promotion Perspectives, της οποίας η επικεφαλής συγγραφέας, Manuela Pulimeno, Ph.D., είναι η έδρα της UNESCO για την εκπαίδευση στην υγεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, είπε ότι τα σχολεία που προάγουν την υγεία συμβάλλουν στην «ενσωμάτωση εκπαιδευτικών στόχων υγείας σε μια ολιστική προοπτική στο σχολείο» και έχουν έδειξε θετικά αποτελέσματα.

«Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, περιεχόμενο που σχετίζεται με την υγεία μπορεί να ενσωματωθεί στα σχολικά προγράμματα σπουδών ως βασική πειθαρχία», αναφέρει το έγγραφο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έχει εγκρίνει τα SBHC, δηλώνοντας ότι «βελτιώνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για τους μαθητές μειώνοντας τους οικονομικούς, γεωγραφικούς, ηλικιακούς και πολιτιστικούς φραγμούς».

 

Στις ΗΠΑ, η School-Based Health Alliance προωθεί τους SBHCs . Σύμφωνα με τη συμμαχία, περίπου 3.900 SBHC λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο , από περίπου 1.900 το 2012 . Μια μελέτη του Σεπτεμβρίου 2023 στο JAMA Network Open ζήτησε «πρόσθετη επέκταση SBHC».

 

Το 2022, η κυβέρνηση Μπάιντεν χορήγησε επιχορηγήσεις 75 εκατομμυρίων δολαρίων σε πολιτείες για την επέκταση των SBHC , ενώ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενσωμάτωσαν τους SBHC στο μοντέλο « Όλο το σχολείο, ολόκληρη η κοινότητα, ολόκληρο το παιδί ».

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εργασία με χώρες που υιοθέτησαν πρώιμα στάδια, όπως η Αίγυπτος, η Κένυα, η Βόρεια Μακεδονία και η Παραγουάη για να υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις στη δημιουργία μιας νέας γενιάς προγραμμάτων σχολικής υγείας », ανέφερε ο ΠΟΥ σε έκθεση της 26ης Μαΐου.

 

Τα παγκόσμια πρότυπα του ΠΟΥ για τα SBHC περιλαμβάνουν τη λογοκρισία και την επιτήρηση

 

Στην έκθεσή του, ο ΠΟΥ ανέπτυξε οκτώ «παγκόσμια πρότυπα» για τα SBHC (σελίδα 3), στα οποία οι σχολικές υπηρεσίες υγείας αντιπροσωπεύουν μόνο ένα τέτοιο πρότυπο. Άλλα πρότυπα περιλαμβάνουν τις σχολικές και κυβερνητικές πολιτικές, τη σχολική διακυβέρνηση και ηγεσία, τις συνεργασίες σχολείων και κοινότητας, το κοινωνικό-συναισθηματικό και φυσικό περιβάλλον των σχολείων και το πρόγραμμα σπουδών.

 

Αυτά συνοδεύονται από 13 «τομείς υλοποίησης», (σελίδα 17) που ζητούν ενίσχυση του «διατομεακού συντονισμού της κυβέρνησης και πολλών ενδιαφερομένων», ενισχύοντας τις «συμπράξεις σχολείου και κοινότητας», ανάπτυξη προγράμματος σπουδών, «επιμόρφωση εκπαιδευτικών και επαγγελματική μάθηση» και παρακολούθηση και αξιολόγηση .

 

Οι επικριτές λένε ότι αυτές οι προτάσεις επιτρέπουν στα σχολεία να εφαρμόσουν προγράμματα εμβολίων. Για παράδειγμα, τα SBHCs έχουν συνδεθεί με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) , σύμφωνα με μια έκθεση του 2022.

 

Η Merck, ο κατασκευαστής του εμβολίου Gardasil HPV , είναι χρηματοδότης της School-Based Health Alliance , της οποίας το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνει πολλά μέλη με δεσμούς με τη Big Pharma και με οργανισμούς που προωθούν τα εμβόλια.

 

Το εμβόλιο Gardasil HPV χορηγείται συχνά σε εφήβους ως μέρος των σχολικών προγραμμάτων εμβολιασμού. Τον Οκτώβριο του 2023, ένα 12χρονο αγόρι στη Γαλλία πέθανε λίγες μέρες αφότου κατέρρευσε και τραυματίστηκε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό κατά του HPV στο σχολείο του.

 

Στις ΗΠΑ, αρκετοί ιστότοποι της κυβέρνησης των πολιτειών και των πόλεων περιλαμβάνουν τους εμβολιασμούς στη λίστα των υπηρεσιών που παρέχουν οι SBHC .

«Η αυξημένη πρόσληψη εμβολίων είναι ένα σημάδι επιτυχίας για τα προγράμματα υγείας που βασίζονται στο σχολείο», είπε ο Borek. «Θεωρούνται το βέλτιστο μέρος για την προώθηση και τη χορήγηση εμβολίων. Στην πραγματικότητα, τα σχολεία και η πολιτική για τα εμβόλια συμβαδίζουν ιστορικά – τα εμβόλια δεν είχαν ισχυρή βάση έως ότου τα σχολεία τους ανέθεσαν την εισαγωγή τους».

Ο Utton επεσήμανε ότι «τα σχολεία έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξαναγκάσουν και να χειραγωγήσουν τα παιδιά να κάνουν εμβόλια ενάντια στη θέληση των γονιών τους. Οι δάσκαλοι έχουν κατηχηθεί και όσοι αμφισβήτησαν τη χειραγωγική ατζέντα έχουν εξοστρακιστεί».

Ο Μπόρεκ είπε ότι η «ψυχολογική πίεση» που βιώνει ένα παιδί όταν μια σχολική αρχή συνιστά οποιοδήποτε είδος ιατρικής περίθαλψης δημιουργεί ένα «γόνιμο έδαφος για προώθηση πολιτικής».

Τα SBHC «θα είναι σίγουρα ένα εργαλείο για τη συλλογή δεδομένων»

Μεταξύ των παγκόσμιων προτύπων του ΠΟΥ για τα SBHC περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις στα σχολικά προγράμματα και οι προτάσεις για «ενσωμάτωση περιεχομένου σχολικής υγείας» στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Το έγγραφο 2020 Health Promotion Perspectives ανέφερε ότι ο ΠΟΥ ζητά την ενσωμάτωση του «γραμματισμού για την υγεία» στο «βασικό πρόγραμμα σπουδών καθώς τα παιδιά μπαίνουν στο σχολείο».

Οι επικριτές είπαν στο The Defender ότι αλλαγές όπως αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συμπερίληψη θεμάτων που δεν σχετίζονται με την υγεία στα σχολικά προγράμματα σπουδών με το πρόσχημα της αγωγής υγείας.

Η Virginie de Araujo-Recchia, Γαλλίδα δικηγόρος και μέλος της ONEST , του Εθνικού Οργανισμού Ηθικής, Υγείας και Διαφάνειας της Γαλλίας, είπε στον Defender ότι οι SBHC μπορεί να «ευνοούνται από τις πολιτικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συγχώνευση μεταξύ εκπαίδευσης, ιθαγένειας και περιβάλλοντος."

 

Τα παγκόσμια πρότυπα του ΠΟΥ για τα SBHC στοχεύουν επίσης στην λεγόμενη «παραπληροφόρηση». Σύμφωνα με την UNESCO , τα SBHC «μπορούν να διδάξουν στους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης που χρειάζονται για να απορρίψουν επιβλαβείς μύθους και παρανοήσεις που σχετίζονται με την υγεία», σημειώνοντας ότι «Αυτό είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση πανδημιών όπως ο Covid-19 και ο HIV».

Τα παγκόσμια πρότυπα του Π.Ο.Υ καλούν τα σχολεία να αναπτύξουν «ευέλικτους φυσικούς χώρους που μπορούν να προσαρμοστούν σε μεταβαλλόμενους περιορισμούς, όπως στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19».

Τα παγκόσμια πρότυπα του ΠΟΥ περιέχουν επίσης διατάξεις για αυξημένη συλλογή και επιτήρηση δεδομένων στα σχολεία, με την 13η «περιοχή εφαρμογής» να καλεί τα σχολεία «να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να μοιραστούν πρακτικές για τη συλλογή, την αποθήκευση και την ανάλυση δεδομένων».

Αυτό συνδέεται με προσκλήσεις για την παροχή «οικοδόμησης ικανοτήτων στην αξιολόγηση (π.χ. συλλογή και ανάλυση δεδομένων)» και επενδύσεις «σε εφικτά … διαλειτουργικά συστήματα για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων από την παρακολούθηση σε όλα τα επίπεδα του συστήματος εκπαίδευσης ή/και υγείας».

Σύμφωνα με το Stand for Health Freedom, τα SBHC είναι « εντελώς ανεξέλεγκτα » στις ΗΠΑ.

 

Για παράδειγμα, δεν είναι σαφές πώς θα εφαρμοστούν το HIPAA (ο νόμος περί φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας του 1996 ) και ο νόμος για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα και το απόρρητο της οικογένειας για τα SBHC και τις πληροφορίες υγείας των μαθητών.

Τα SBHC «θα είναι σίγουρα ένα εργαλείο για τη συλλογή δεδομένων για οτιδήποτε, από την κατάσταση του εμβολιασμού των παιδιών που βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον έως τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις», δήλωσε ο Sextro.

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν «εκπαιδευτές υγείας των γονιών τους»

 

Ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι τα SBHC περιλαμβάνουν «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, και ιδιαίτερα τους μαθητές, τους γονείς και τους φροντιστές ». Τα παγκόσμια πρότυπα του οργανισμού απαιτούν «ευκαιρίες για τους γονείς … να συμμετέχουν ουσιαστικά στη διακυβέρνηση, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση» των SBHC και τη συμπερίληψή τους σε «ομάδες σχεδιασμού» και διοικητικά συμβούλια.

Αλλά ο ΠΟΥ φαίνεται να αντιφάσκει, αποκλείοντας τους γονείς από το «σύστημα παγκόσμιων προτύπων για τα σχολεία που προάγουν την υγεία» και σημειώνοντας ότι το «αναγνωστικό κοινό» των εγγράφων του που σχετίζονται με το SBHC είναι «κυρίως άτομα στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το Nemours KidsHealth , τα κέντρα «παρέχουν φροντίδα σε παιδιά μόνο με γραπτή άδεια των γονέων». Ωστόσο, ο οργανισμός σημειώνει ότι αυτή η «άδεια» συνήθως αποτελείται από «την επιλογή υπογραφής ενός εντύπου άδειας στην αρχή κάθε σχολικού έτους».

Ένα έντυπο συγκατάθεσης για ένα Atlanta SBHC που κοινοποιήθηκε στο The Defender δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την ενημέρωση των γονέων πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Πέρυσι, ένα σχολικό συμβούλιο του Κονέκτικατ μήνυσε επειδή απέρριψε μια σχολική κλινική ψυχικής υγείας που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία είχε ως στόχο τη θεραπεία εφήβων χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.

«Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι επειδή δεν θέλουν οι γονείς να μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, δηλαδή να… λαμβάνουν αποφάσεις ιατρικά ενημερωμένες για λογαριασμό των παιδιών τους. Και έτσι, σφετερίζονται τους γονείς», είπε ο Σέξτρο.

«Οι γονείς πρέπει να είναι μπροστά και στο επίκεντρο στην ιατρική φροντίδα του παιδιού τους», είπε ο Borek. «Αυτά τα κέντρα διασπούν αυτή τη σχέση προωθώντας ιατρικές αξιολογήσεις και θεραπεία χωρίς την παρουσία γονέα».

Ένας προτεινόμενος νόμος στο Νιου Χάμσαϊρ (SB 343) θα απαιτούσε από τους γονείς να είναι παρόντες όταν παρέχονται υπηρεσίες σε ένα SBHC.

«Τα σχολεία σαφώς δεν είναι το μέρος για να εισαγάγουν σχολικά κέντρα υγείας», είπε ο de Araujo-Recchia. «Τα παιδιά μας δεν είναι ινδικά χοιρίδια για μαζικούς ιατρικούς πειραματισμούς ούτε όντα που πρέπει να θυσιαστούν».

Συγκεκριμένα, η UNESCO προτείνει τα SBHCs μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να «εκπαιδεύσουν» τους γονείς τους σε θέματα υγείας. Σύμφωνα με το έγγραφο 2020 Health Promotion Perspectives, τα SBHC μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά «να γίνουν εκπαιδευτές υγείας των γονιών , των συγγενών και των φίλων τους, επηρεάζοντας θετικά ολόκληρη την κοινωνία».


Ο Gates «έχει άμεσο οικονομικό όφελος» από τα SBHC

 

Νωρίτερα φέτος, η Melinda French Gates ανακοίνωσε μια επένδυση 23 εκατομμυρίων δολαρίων στη School-Based Health Alliance, μαζί με τη συνάδελφο δισεκατομμυριούχο MacKenzie Scott, πρώην σύζυγο του CEO της Amazon, Jeff Bezos.

 

Το Ίδρυμα Gates έχει επίσης παράσχει οικονομική υποστήριξη για τη δημοσίευση τουλάχιστον δύο εκθέσεων του ΠΟΥ για τους SBHC.

 

«Το Ίδρυμα Gates και το Gavi, The Vaccine Alliance [ που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον Gates ] προωθούν σθεναρά τον παιδικό εμβολιασμό και βγάζουν πολλά χρήματα από αυτόν», είπε ο de Araujo-Recchia. «Αυτό δεν είναι καθόλου φιλανθρωπία, αλλά ασφυξία και ιδεολογία», αναφέροντας ως άλλο παράδειγμα τη συνεργασία του ΠΟΥ με το Ίδρυμα Ροκφέλερ.

Ο Σέξτρο είπε ότι ο Γκέιτς «έχει άμεσο οικονομικό όφελος και ενδιαφέρον για την προώθηση αυτών των κέντρων υγείας που βασίζονται στο σχολείο, επειδή θα προωθήσουν άμεσα τα πάντα, από το φαρμακευτικό έως το ενδιαφέρον εμβολίων που έχει ο ίδιος και το Ίδρυμα Γκέιτς».

Τα παγκόσμια πρότυπα του ΠΟΥ για τα SBHC περιλαμβάνουν εκκλήσεις για την παροχή «ολοκληρωμένων σχολικών υπηρεσιών υγείας που βασίζονται σε επίσημη συμφωνία μεταξύ σχολείων (ή τοπικών τμημάτων εκπαίδευσης) και παρόχων υπηρεσιών υγείας».

Σύμφωνα με το School-Based Health Alliance, το 21% της χρηματοδότησης για SBHCs στις ΗΠΑ προήλθε από ιδιωτικά ιδρύματα το 2022, ενώ σύμφωνα με το AAP , «τα τοπικά νοσοκομεία [μπορεί] να παρέχουν … οικονομική υποστήριξη σε SBHC».

 

Ο ΠΟΥ «χρηματοδοτείται κυρίως από ιδιωτικούς πόρους από εταιρείες ή ιδρύματα που διαθέτουν φαρμακευτικά εργαστήρια », δήλωσε ο de Araujo-Recchia. «Οι κεφαλαιακοί δεσμοί μεταξύ των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, των ψηφιακών κολοσσών, των αμερικανικών οικονομικών κολοσσών και του ΠΟΥ καταδεικνύουν πραγματική συμπαιγνία».




Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου