Το «Μεγάλο Ισραήλ» και το υπόβαθρο για έναν πόλεμο χωρίς αύριο που έρχεται… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το «Μεγάλο Ισραήλ» και το υπόβαθρο για έναν πόλεμο χωρίς αύριο που έρχεται…

  Η εμμονή των Σιωνιστών για τη δημιουργία ενός μεγάλου Εβραϊκού εθνικού κράτους προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή ενός ορισμού του...

 





Η εμμονή των Σιωνιστών για τη δημιουργία ενός μεγάλου Εβραϊκού εθνικού κράτους προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή ενός ορισμού του Έθνους ως οργανικής οντότητας και την υιοθέτηση από μέρους τους του αντισημιτικού επιχειρήματος ότι οι διάσπαρτοι ανά τον κόσμο Εβραίοι αποτελούσαν «ξένα σώματα» μέσα στα έθνη στα οποία υπήρχαν ενσωματωμένοι για χιλιάδες χρόνια.

 


Για να μπορέσουμε να έχουμε μια συγκροτημένη άποψη για το τη πάει να γίνει στην Μέση Ανατολή καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον κύριο υπαίτιο (στην συγκεκριμένη περίπτωση το Ισραήλ) και το πως ο μεγαλοϊδεατισμός του θα φέρει προσωπικά εμάς τους ίδιους (μιας και η κυβέρνηση φρόντισε να μας δέσει στο άρμα τους) στα πρόθυρα ενός πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες!!!

 

 

Γράφει ο Δημήτρης Ρωμανός 

 

 

Το 1898 διοργανώθηκε στην Βασιλεία της Ελβετίας το 1ο Σιωνιστικό Συνέδριο με τη συμμετοχή διακοσίων αντιπροσώπων από όλο το φάσμα της Εβραϊκής διασποράς!

 

Προϊόν των εργασιών του συνεδρίου ήταν το λεγόμενο «Πρόγραμμα της Βασιλείας» που επισημοποίησε την επιδίωξη των Σιωνιστών για την «…δημιουργία μιας εστίας για τον Εβραϊκό λαό στη γη του Ισραήλ κατοχυρωμένης από τον νόμο»!!

 

Το Πρόγραμμα της Βασιλείας μπορεί να θεωρηθεί ως το μανιφέστο του Εβραϊκού εθνικισμού αφού ενέτασσε την αφηρημένη επιθυμία των Εβραίων για παλιννόστηση σε ένα χειροπιαστό πολιτικό πρόγραμμα και πρότεινε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξη της !!!

 

Πρέπει όμως να παρατηρήσουμε ότι κόντρα στην επικρατούσα άποψη, θεμελιώδης στόχος του Σιωνισμού δεν ήταν η απλή μεταφορά και συγκέντρωση του «περιπλανώμενου Εβραϊκού έθνους» στην ιστορική εδαφική κοιτίδα του.

 

Σύμφωνα με την διακήρυξη Νο.3 του εθνικού προγράμματος της Βασιλείας το Σιωνιστικό κίνημα επιφορτιζόταν με το καθήκον της «ενίσχυσης και καλλιέργειας του Εβραϊκού εθνικού αισθήματος και της εθνικής συνείδησης των Εβραίων για το όραμα του Μεγάλου Ισραήλ»!!

 

Με άλλα λόγια, το εγχείρημα της συγκρότησης Εβραϊκού κράτους προϋπέθετε την αναδημιουργία εκ του μηδενός του Εβραϊκού έθνους, αφού οι περισσότεροι Εβραίοι της διασποράς αντιλαμβάνονταν τον «εβραϊσμό» τους, ως θρησκευτική πίστη, και όχι ως ζήτημα εθνικής ταυτότητας!

 

Δρομολογώντας το σχέδιο για την οικοδόμηση του Εβραϊκού κράτους, οι Σιωνιστές έπρεπε να στοχεύουν στην αποδοχή της εθνικής ιδέας από ολοένα και ευρύτερα στρώματα Εβραίων της διασποράς, και παράλληλα, στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι ίδιοι οι Εβραίοι κατανοούσαν την «εβραϊκότητα» τους!

 

Έπρεπε να ανοικοδομήσουν πάσι θυσία το ίδιο το έθνος του Ισραήλ που είχε πάψει φυσικά να υπάρχει από το 70μ.Χ. όταν οι Ρωμαίοι κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα και κατέστρεψαν συθέμελα τον Ναό του Σολομώντα, του οποίου την ανοικοδόμηση του για τρίτη και τελευταία φορά επιζητούν διακαώς , και όλα αυτά γιατί πολύ απλά περιμένουν την έλευση του …Μεσσία τους, ο οποίος θα τους οδηγήσει στην δημιουργία του ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!

 

Ετσι λοιπόν το «Κογκρέσο της Βασιλείας» προοριζόταν από τον Θεόδωρο Χερτσλ ( δημιουργός του Ισραηλ ) να αποτελέσει ένα ιδιόμορφο περιφερόμενο κοινοβούλιο του παγκόσμιου Εβραϊσμού.

 

Οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν ήταν εκλεγμένοι από τις Εβραϊκές κοινότητες της διασποράς, αποτελούσαν την αφρόκρεμα της Σιωνιστικής διανόησης και ανήκαν σε Σιωνιστικές ομάδες που μέχρι τότε δρούσαν αποσπασματικά, χωρίς κεντρική καθοδήγηση και με αυτόνομες επιδιώξεις η κάθε μια!

 

Μέσω των τακτικών συνεδριάσεων του Κογκρέσου ο Χερτσλ φιλοδοξούσε να δημιουργήσει έναν ενιαίο πολιτικό χώρο όπου όλες οι συνιστώσες του κινήματος θα μπορούσαν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να καταλήξουν σε συμβιβασμούς προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την αποτελεσματικότερη προώθηση της υπόθεσης του Εβραϊκού Κράτους!

 

Ο Χερτσλ που στο Κογκρέσο της Βασιλείας εκτέλεσε χρέη προέδρου, εκμεταλλεύτηκε την πλεονεκτική θέση που του εξασφάλιζε το αξίωμα του για να επιβάλει τις θεωρίες του περί φυλετικής καθαρότητας στους συμμετέχοντες και πέτυχε να συμπεριλάβει τις θέσεις του στο επίσημο πρόγραμμα που εκδόθηκε μετά το τέλος των εργασιών.

 

Επίτευγμα αναμφίβολα σημαντικό, αφού το Πρόγραμμα της Βασιλείας αποτέλεσε την ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός εθνικιστικού κινήματος και έθεσε τις βάσεις του για την μελλοντική του πορεία που βλέπουμε εν έτη 2024!

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του Σιωνισμού, οι ειρηνόφιλοι περιορίστηκαν στο ρόλο μίας περιθωριοποιημένης εσωτερικής αντιπολίτευσης που σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον εκφυλισμό του Σιωνιστικού ιδεώδους της «επιστροφής» στην Παλαιστίνη, σε ένα εθνοφυλετικό όραμα κατάκτησης και υφαρπαγής ολων των εδαφών που θεωρούν αυτοί ότι τους έχει χαρίσει ο Θεός τους ( Ιεχωβά )!!!!

 

Η εμμονή των Σιωνιστών για τη δημιουργία ενός μεγάλου Εβραϊκού εθνικού κράτους προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή ενός ορισμού του Έθνους ως οργανικής οντότητας και την υιοθέτηση από μέρους τους του αντισημιτικού επιχειρήματος ότι οι διάσπαρτοι ανά τον κόσμο Εβραίοι αποτελούσαν «ξένα σώματα» μέσα στα έθνη στα οποία υπήρχαν ενσωματωμένοι για χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη, ο αντισημιτισμός ήταν φυσική συνέπεια της αφύσικης κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το Εβραϊκό έθνος, το οποίο ήταν κατακερματισμένο και παντού συνιστούσε μειονότητα έναντι μίας «υγιούς» εθνικής πλειοψηφίας !!!

 

Έτσι λοιπόν η φανερή λύση σύμφωνα με τους Σιωνιστές, ήταν να συγκροτηθούν οι ίδιοι οι Εβραίοι σαν πλειοψηφία σε μια εθνική εστία που οι Μεγάλες Δυνάμεις θα τους παραχωρούσαν για αυτόν τον σκοπό!

 

Το ότι αυτή έμελλε να συσταθεί στην Παλαιστίνη ήταν αποτέλεσμα των επιδέξιων πολιτικών χειρισμών των Σιωνιστών ηγετών ( βλέπε Ρότσιλντ ) που πέτυχαν να έρθουν σε συνεννόηση πρώτα με τη Μεγάλη Βρετανία , και αργότερα με τις ΗΠΑ την οποία την είχαν ως προπύργιο για καθε λογής σχεδίου, ακόμη μέχρι και σήμερα!!

 

Το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής των Σιωνιστών για τη μαζική μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη συνίστατο στην πολιτική και ιδεολογική αξιοποίηση του θρησκευτικού μύθου της «Πατριαρχικής Υπόσχεσης»!!!

 

Η….Υπόσχεση που σύμφωνα με τα ιερά κείμενα της Ιουδαϊκής θρησκευτικής παράδοσης έλαβε ο Μωυσής από τον ίδιο τον Θεό του Ισραήλ (Γιαχβέ) για ιδιοκτησία και αποκλειστική χρήση της Γης του Ισραήλ από το Εβραϊκό έθνος, κατέλαβε κεντρική θέση στη σιωνιστική επιχειρηματολογία περί του νόμιμου χαρακτήρα της Εβραϊκής διεκδίκησης των Παλαιστινιακών εδαφών πρώτα , και τώρα με την έλευση του …Μεσσία τους (Αντίχριστου) και των υπόλοιπων άλλων (Λίβανο - Συρία)!!!

 

Αυτά που σας έγραψα, πιστεύω να σας έβαλαν στον σωστό τρόπο σκέψης για το τι περιμένουμε σε λίγο καιρό να επακολουθήσει, μιας και το υπόβαθρο για έναν πόλεμο χωρίς αύριο όπως διαβάσατε και εσείς, ήταν πολλές εκατοντάδες χρόνια καλά προετοιμασμένο, και από ότι διαφαίνεται ήρθε η….ώρα να το πραγματοποιήσουν !!!!!



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου