Χαμός στη «κόκκινη» Πετρούπολη για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που ανοίγει ΜΚΟ πιάνοντας τους κατοίκους στον ύπνο... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χαμός στη «κόκκινη» Πετρούπολη για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που ανοίγει ΜΚΟ πιάνοντας τους κατοίκους στον ύπνο...

  «Είστε ψεύτες και λωποδύτες!» ,  « Να φύγετε!», «Είναι Πακιστανοί και Σομαλοί». Οι κάτοικοι αντέδρασαν καθώς όπως ισχυρίστηκαν τους έχουν...

 





«Είστε ψεύτες και λωποδύτες!»«Να φύγετε!», «Είναι Πακιστανοί και Σομαλοί». Οι κάτοικοι αντέδρασαν καθώς όπως ισχυρίστηκαν τους έχουν φέρει προ τετελεσμένων!

 

Άγριο ξύλο «έπεσε» στην Πετρούπολη όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποφάσισε να μισθώσει κτήριο που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων!

 

Ένταση και χειροδικίες σημειώθηκαν τη Τρίτη 23/7 έξω από κτίριο στην Πετρούπολη όπου ανακοινώθηκε ότι θα μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας ανήλικων μεταναστώνμε τους πολίτες να φωνάζουν οργισμένοι. Η επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής είναι πως «δεν έχει υπάρξει προς τον Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων), αλλά ο ίδιος ο Δήμος επικοινώνησε με τη ΜΚΟ για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.»

Υπενθυμίζουμε ότι Δήμαρχος Πετρούπολης είναι ο κ. Βαγγέλης Σίμος και εκλέχθηκε, τον Οκτώβριο του 2023, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης (Κ.Κ.Ε). Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του, αφού για πρώτη φορά είχε εκλεγεί το 2014. Γιατί το υπενθυμίζουμε αυτό; Γιατί στην ίδια ανακοίνωση λίγο παρακάτω η αριστερή δημοτική αρχή τονίζει πως «Είναι ελάχιστο χρέος όλων μας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να απλώσουμε το χέρι μας σε ανήλικα παιδιά που σε αυτήν την τρυφερή ηλικία βιώνουν το τραγικό ταξίδι του ξεριζωμού, εξαιτίας των πολέμων και της εξαθλίωσης». Αυτό για να σταματήσουν οι κάτοικοι της χώρας κάποια στιγμή να «πέφτουν από τα σύννεφα» και να αντιληφθούν ότι η ψήφος τους έχει σημασία.

Η είδηση για τη δομή που αποφάσισε να μισθώσει ΜΚΟ χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τον Δήμαρχο (Κ.Κ.Ε), όπως το υπουργείο Μετανάστευσης, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με τους δημότες να διαμαρτύρονται φωνάζοντας ότι δεν θέλουν τη δομή στην περιοχή τους. Χαρακτηριστικό είναι το video που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, πριν τη μαζική διαμαρτυρία των κατοίκων, στο οποίο κάτοικος κατήγγειλε τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών.

Φυσικά οι διαδικασίες έγιναν «fast track» και οι κάτοικοι δεν ρωτήθηκαν για να δώσουν την έγκριση τους.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την εγκατάσταση με την πλειοψηφία των κατοίκων να μην θέλουν μία τέτοια δομή στην περιοχή τους καθώς γνωρίζουν πως πολλές φορές βαφτίζονται «ως ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά», ενήλικες παράνομοι αλλοδαποί. 


«Είστε ψεύτες και λωποδύτες!»«Να φύγετε!», «Είναι Πακιστανοί και Σομαλοί» και «στο Καστελόριζο έχουμε υπηρετήσει και τους γνωρίζουμε, με τα μάτια μας τα βλέπαμε» φώναζαν ορισμένοι ενώ άλλοι φώναζαν που είναι ο δήμαρχος.


Σύντομα, τα αίματα άναψαν και κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές χάους. 


Οι κάτοικοι αντέδρασαν καθώς όπως ισχυρίστηκαν τους έχουν φέρει προ τετελεσμένων!


Ο χώρος ο οποίος θα παραχωρηθεί για τη στέγαση αλλοδαπών ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες, μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.

 

Ως αιτία της μετεγκατάστασης προβλήθηκαν οι νέες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, οι οποίες χρηματοδοτούν μέσα από σχετικά προγράμματα τις Μ.Κ.Ο., σχετικά με τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών και τις προϋποθέσεις των κτιρίων φιλοξενίας.


Η ανακοίνωση του Δήμου:


«Σχετικά με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουν αναφορά στην Πετρούπολη, ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει για τα εξής:


Η Δημοτική Αρχή τις προηγούμενες μέρες έλαβε γνώση για την πρόθεση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης να μισθώσει κτήριο στον Δήμο μας που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.


Για το θέμα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου χωρίς να λάβει σαφείς απαντήσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης με τον Δήμο (17/07) επιβεβαιώθηκε αυτή η πληροφορία και ότι προτίθεται να φιλοξενήσει Ασυνόδευτα Ανήλικα Προσφυγόπουλα.


Σημειώνουμε ότι δεν έχει υπάρξει προς τον Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων).


Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, ζήτησε και ορίστηκε διά ζώσης συνάντηση με την εκπρόσωπο της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. στην οποία θα κληθούν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του Δήμου.


Είναι ελάχιστο χρέος όλων μας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να απλώσουμε το χέρι μας σε ανήλικα παιδιά που σε αυτήν την τρυφερή ηλικία βιώνουν το τραγικό ταξίδι του ξεριζωμού, εξαιτίας των πολέμων και της εξαθλίωσης.


Εδώ και τώρα απαιτείται να εξασφαλιστούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία τους, που να μη σταματά στην ενηλικίωση, την κοινωνική τους ένταξη, την πρόσβαση σε παιδεία και υγεία και τη φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό». 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου