Η «κλιμ@τική @λλαγή» οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα. Δeν φτ@ίει το διoξείδio του άνθρ@κα και άλλοι @έριοι ρύποι... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η «κλιμ@τική @λλαγή» οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα. Δeν φτ@ίει το διoξείδio του άνθρ@κα και άλλοι @έριοι ρύποι...

  Τα προβλήματα που προκαλούν οι αέριοι ρύποι είναι σοβαρά και για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον. Τα συνεχή όμως ψεύδη και η ...

 





Τα προβλήματα που προκαλούν οι αέριοι ρύποι είναι σοβαρά και για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον. Τα συνεχή όμως ψεύδη και η χειραγώγηση μαζών ότι, οι αέριοι ρύποι φταίνε για τα φαινόμενα της «κλιματικής αλλαγής», δεν προσφέρουν καμία λύση στο πρόβλημα.

 

Ποιοι ωφελούνται από την ιδέα της «κλιματικής αλλαγής»; Πίσω από την προώθηση αυτής της ιδέας κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Πρόκειται για επιχειρήσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), οι οποίες βρίσκουν ευκαιρία να πωλήσουν τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά τους. Οι επιχειρήσεις αυτές λαμβάνουν επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις και κερδίζουν, αλλά παράγουν ακριβή ενέργεια για τους πολίτες…

 

Άρθρο από τον Γεώργιο Βλάχο  (ερευνητής)

 

Το 1988, δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) μία Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος nter Parliamentary Conference on Climate Change). Αυτή η ομάδα παρουσίασε μια πρώτη έκθεση αξιολόγησης το 1990, η οποία απεικόνιζε τις απόψεις 400 επιστημόνων. Σύμφωνα με την ανα-φορά αυτή, το πρόβλημα της αύξησης της θερμοκρασίας ήταν υπαρκτό και όφειλε να αντιμετωπιστεί άμεσα. Τα συμπεράσματα της Διακυβερνητικής Επιτροπής, ώθησαν τις κυβερνήσεις να δημιουργή-σουν τη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCCC). Σε σχέση με τα δεδομένα για τις διεθνείς συμφωνίες, η διαπραγμάτευση της Σύμβασης ήταν σχετικά σύντομη. Ήταν έτοιμη προς υπογραφή στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (γνωστότερη ως συνάντηση κορυφής για την προστασία της Γης) το 1992, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος, καθώς και το Πρωτόκολλο του Κιότο που ακολούθησε, αποτελούν το μόνο διεθνές πλαίσιο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Ταυτόχρονα, μαζί με τις παραπάνω ενέργειες, ξεκίνησε μία έντονη εκστρατεία όσον αφορά την ‘’κλιματική αλλαγή’’. Πρωταγωνιστής αυτής της έντονης εκστρατείας, είναι ο πρώην Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Αλ Γκορ, ένας από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό κυβερνήσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις και απλούς πολίτες. 

Το θέμα, προωθείται σε τρεις άξονες :

α) με ψέμα ότι, για τα φαινόμενα της ‘’κλιματικής αλλαγής’’ φταίει ο άνθρωπος, δηλ. το διοξείδιο του άνθρακα και άλλοι αέριοι ρύποι που προκαλούνται από τις δραστηριότητές του.

β) με εκφοβισμούς ότι θα έχουμε καταστροφές, επειδή μετά από κάποια χρόνια θ’ ανέβει η θερμοκρασία και θα προκληθούν ξηρασίες, θ’ανέβει η στάθμη της θάλασσας και θα πλημμυρίσουν οι παράκτιες περιοχές, θα λυώσουν οι πάγοι  κ.α.

γ) οργανώνονται διαλέξεις σε διάφορους χώρους, εκθέσεις, γίνονται διαλέξεις και προβάλλονται αντίστοιχα ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση, χειραγωγούνται οι μαθητές στο σχολείο, κινητοποιούνται οι πολίτες να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας.

Μετά από όλη αυτή την κινδυνολογία και τη χειραγώγηση που γίνεται, είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να πειστούν ότι, όλα αυτά που διαδίδονται για την ‘’κλιματική αλλαγή’’ είναι ένα ψέμα. Μία απάτη, πίσω από την οποία κρύβονται διάφορα συμφέροντα και επιδιώξεις.

Στo θέμα της ‘’κλιματικής αλλαγής’’, σημαντικό ρόλο παίζουν :  διάφοροι επιστήμονες που την υποστηρίζουν, η παγκόσμια οργάνωση ‘’Inter-Parliamentary Conference on Climate Change’’ (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος), περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι κυβερνήσεις χωρών και τα μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, το ‘’Πρωτόκολλο του Κιότο’’ το οποίο ψήφισαν οι περισσότερες χώρες, τις δεσμεύει να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνεται και το διοξείδιο του άνθρακα).

1. Η «κλιματική αλλαγή» οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα. Δεν φταίει το διοξείδιο του άνθρακα και άλλοι αέριοι ρύποι

Έρευνες σοβαρών και ανεξάρτητων επιστημόνων επιβεβαιώνουν ότι, η ‘’κλιματική αλλαγή’’ συμβαίνει στις μέρες μας, αλλά δεν είναι ανθρωπογενής. Δεν φταίει το διοξείδιο του άνθρακα και άλλοι αέριοι ρύποι. Οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα, τα οποία διευκρινίζονται παρακάτω στο σημείο 4. Ακολουθεί απόσπασμα άρθρου από τον κορυφαίο έλληνα επιστήμονα Αντώνη Φώσκολο, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 26.8.2019 και επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει κλιματικές αλλαγές, αλλά χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα: ‘’Κλιματική αλλαγή: Πως ένα φυσικό φαινόμενο μετατράπηκε ‘’Oι τελευταίες επιστημονικές μελέτες που έγιναν 1989 και 1992 και αφορούν τα τελευταία 10000 χρόνια, έδειξαν με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε ιζήματα του Βόρειου Ατλαντικού ότι, είχαμε πάνω από 100 φορές κλιματικές αλλαγές χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα’’.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι, το διοξείδιο του άνθρακα και άλλοι αέριοι ρύποι δεν εκλύονται μόνο από τα εργοστάσια αλλά και από: ηφαιστειακές εκρήξεις, πυρκαγιές δασών, μέσα μεταφοράς και εγκαταστάσεις θέρμανσης (ξυλόσομπες, τζάκια, καυστήρες πετρελαίου, καυστήρες φυσικού αερίου).

Οι αέριοι ρύποι προκαλούν: προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου, φωτοχημικά νέφη, ρύπανση στα κτίρια και τα μνημεία, όξινη βροχή, προβλήματα στα φυτά (βιοχημικές μεταβολές, μάρανση, νέκρωση), αλλά καμία ‘’κλιματική αλλαγή’’ (υπερθέρμανση ή υπερβολικό ψύχος).

2. Το Πρωτόκολλο του Κιότο, και η δέσμευση των βιομηχανικών χωρών να περιορίσουν τις εκπομπές αέριων ρύπων

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Πρωτοκόλλου του Κιότο, οι βιομηχανικές χώρες συνολικά, υποχρεούνται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το Πρωτόκολλο του Κιότο περιλαμβάνει τα Παραρτήματα Α΄ και Β΄, με διάφορα σημαντικά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία των μηχανισμών που προβλέπονται από αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ‘’κλιματική αλλαγή’’.

Στο Παράρτημα Α, περιλαμβάνονται τα αέρια που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και συμμετέχουν στους μηχανισμούς του Κιότο, οι τομείς και οι κατηγορίες πηγών που είναι υπεύθυνοι για τα αέρια αυτά, τα οποία συμμετέχουν στους μηχανισμούς του Κιότο.       

Τα αέρια που πραγματεύτηκε το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι τα εξής: διοξείδιο του άνθρακα  CO2  (που αποτελεί το σημαντικότερο αέριο), μεθάνιο CH4, υποξείδιο του αζώτου N2O, υδροφθοράνθρακες  HFC, πλήρως φθοριωμένοι υδρογονάνθρακες ή υπερφθοράνθρακες  PFC, και εξαφθοριούχο θείο  SF6.

3. Μερικές από τις κλιματικές αλλαγές, που έχουν συμβεί στη γη μας

Σύμφωνα πάλι με το ίδιο άρθρο του κορυφαίου επιστήμονα Αντώνη Φώσκολου: ‘’Κλιματική αλλαγή: Πως ένα φυσικό φαινόμενο μετατράπηκε

 ‘’1)  Από το 300 μ.Χ. μέχρι το 800 μ.Χ. είχαμε μία πτώση της μέσης γήινης θερμοκρασίας κάτω των 15 βαθμών Κελσίου.

2)  Μετά από αυτή την πτώση είχαμε πάλι μια άνοδο της μέσης γήινης θερμοκρασίας στους 17 βαθμούς Κελσίου από το 800 μ.Χ. έως το 1350 μ.Χ., χωρίς να λιώσουν οι πάγοι στο Βόρειο και Νότιο Πόλο, χωρίς να εξαφανιστούν οι αρκούδες και οι πιγκουίνοι. Το λένε και οι 400 παγοκολώνες που υπάρχουν στα μουσεία που ορισμένοι οικονομολόγοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και ακαδημαϊκοί δεν το γνωρίζουν, ίσως και εσκεμμένα. Σ’ αυτή τη θερμή περίοδο των 550 ετών είδαμε τις ακρίδες από την Υποσαχάριο ζώνη της Αφρικής να φθάνουν στην Βιέννη και να καταστρέφουν τα σιτηρά της Νότιας Ευρώπης.  Είδαμε την καλλιέργεια της αμπέλου να φθάνει και να εγκαθίσταται στην Σκωτία και είδαμε οι πάγοι να λιώνουν στο νότιο μέρος της Γροιλανδίας, με αποτέλεσμα να εποικιστεί από τους Δανούς. Και όμως, ο πλανήτης Γη δεν καταστράφηκε, όπως λένε ορισμένες ελληνικές εφημερίδες και ιστότοποι ότι, θα γίνει αν ανέβει η θερμοκρασία στους 16,5 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας. Γιατί άραγε δεν μπαίνουμε στις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου και στις εγκυκλοπαίδειες όλου του κόσμου, στο διαδίκτυο κλπ. για να δούμε τις διαχρονικές κλιματικές αλλαγές. Αυτή η παραπλάνηση που αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί;

3)  Από το 1350 μ.Χ. έως το 1800 μ.Χ. είχαμε τη μικρή παγετώδη περίοδο που κράτησε 450 χρόνια και έφερε την πανώλη στην Ευρώπη όπου βρήκαν θάνατο 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι. Αυτό αποδίδεται στην ψύξη των νερών. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πλυθούν. Ναι, είχαμε κλιματικές αλλαγές που δεν οφείλονται στην διακύμανση των συγκεντρώσεων του διοξειδίου του άνθρακος στην ατμόσφαιρα. Μέχρι το 1800 μ.Χ. δεν κάναμε χρήση υδρογονανθράκων’’.

4. Είδη κλιματικών αλλαγών και ποια φυσικά φαινόμενα την προκαλούν

Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα διαχρονικό, φυσικό φαινόμενο και έχουν συμβεί πολλές φορές στη γη, με εναλλαγές πότε σε υπερθέρμανση και πότε σε υπερβολικό ψύχος (περίοδοι παγετώνων). Σύμφωνα με κορυφαίους και αξιόπιστους επιστήμονες, οφείλονται στις εξής αιτίες:

α)  Σε μεταβολές της ηλιακής δραστηριότητας.΄Οταν υπάρχει υψηλή ηλιακή δραστηριότητα, δηλ. αυξημένα μαγνητικά πεδία στον ήλιο, τότε έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη και αυξάνεται η μέση γήινη θερμοκρασία. Όταν υπάρχει χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα, δηλ. μειωμένα μαγνητικά πεδία στον ήλιο, τότε έχουμε υπερβολικό ψύχος, με περιόδους μικρών παγετώνων και μειώνεται η μέση γήινη θερμοκρασία.

β)  Στην αλλαγή τροχιάς της γης γύρω από τον ήλιο, από κύκλο σε έλλειψη (περιοδικότητα 90-100.000 χρόνια), η οποία προκαλεί παγετώνες.

γ)  Σε αυξομειώσεις της γωνίας κλίσης του άξονα περιστροφής της γης, διάρκειας 41.000 ετών, οι οποίες προκαλούν περιόδους παγετώνων.

δ) Σε μεταβολές στον προσανατολισμό του άξονα περιστροφής της γης, διάρκειας 25.900 ετών (γνωστές και ως μετάπτωση των ισημεριών), οι οποίες προκαλούν περιόδους παγετώνων.

ε)   Σε διαταραχή των ωκεάνιων ρευμάτων (φαινόμενο Ελ Νίνιο και Λα Νίνια).

5. Ποιοι ωφελούνται από την ιδέα της «κλιματικής αλλαγής»

Πίσω από την προώθηση αυτής της ιδέας κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Πρόκειται για επιχειρήσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), οι οποίες βρίσκουν ευκαιρία να πωλήσουν τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά τους. Οι επιχειρήσεις αυτές λαμβάνουν επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις και κερδίζουν, αλλά παράγουν ακριβή ενέργεια για τους πολίτες. Επειδή η ενέργεια μέσω των Α.Π.Ε. είναι ακριβή, παίρνουν με έμμεσο τρόπο οικονομικές ενισχύσεις. Στη χώρα μας για τις οικονομικές αυτές ενισχύσεις επιβαρύνονται οι καταναλωτές, με ειδικό τέλος στο τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. Χαρακτηρίζεται ως ΕΤΜΕΑΡ που σημαίνει Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων και η είσπραξή του από τη Δ.Ε.Η., συνεχίζεται.

6. Ποιες λύσεις υπάρχουν για να μειώσουμε τους αέριους ρύπους των εργοστασίων

Τα προβλήματα που προκαλούν οι αέριοι ρύποι είναι σοβαρά και για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον. Τα συνεχή όμως ψεύδη και η χειραγώγηση μαζών ότι, οι αέριοι ρύποι φταίνε για τα φαινόμενα της ‘’κλιματικής αλλαγής, δεν  προσφέρουν καμμία λύση στο πρόβλημα.

Οσον αφορά τους αέριους ρύπους που εκλύουν τα εργοστάσια, η μόνη λύση είναι να εγκατασταθούν ειδικά φίλτρα, τα οποία τους απορροφούν, κατά 90%. Η λύση αυτή συνιστάται από διάφορους ερευνητικούς φορείς, και ελληνικούς και ξένους. Αυτό πρέπει να το επιβάλλουν οι κυβερνήσεις σε όλα τα εργοστάσια που εκλύουν τους επιβλαβείς αέριους ρύπους. Επειδή τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα για τις επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν την επιχορήγηση των ειδικών φίλτρων, κατά 50%, επί του συνολικού κόστους (αγορά μηχανημάτων και εγκατάστασης). Τα ετήσια έξοδα συντήρησης των φίλτρων, πρέπει επίσης να επιχορηγούνται κατά  50%.

Αξίζει να παραθέσω το ακόλουθο απόσπασμα από επιστημονικό άρθρο, το οποίο σχετίζεται με τα ειδικά φίλτρα που αναφέρω. Από το ΤΕΙ Κρήτης/Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών/Τμήμα Μηχανολόγων Τ.Ε. διεξήχθη εμπεριστατωμένη διάλεξη, με θέμα ‘’Διαχείριση αέριων εκπομπών’’. Η διάλεξη έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης, το Δεκέμβριο του 2016. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα :

 ‘’Επεξεργασία σωματιδιακών ρύπων

Οι διατάξεις που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία αερίων ρευμάτων και τη συλλογή αιωρούμενων σωματιδίων, μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

-  τους μηχανικούς συλλέκτες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους βαρυτικούς συλλέκτες, τους διαχωριστές

πρόσκρουσης και τους κυκλώνες,

-  τις πλυντρίδες ή αλλιώς υγροί συλλέκτες (wet scrubbers),

-  τα σακόφιλτρα  (bag filters)

-  τα ηλεκτροστατικά φίλτρα  (ESP, Electrostatic Precipitators).


Οι παραπάνω διατάξεις μπορεί να χρησιμοποιούνται μόνες τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους, ανά-λογα με την εφαρμογή και τον απαιτούμενο βαθμό απόδοσης’’.

 

Δεν πρέπει επίσης, να μας διαφεύγει κάτι σημαντικό. Αέριοι ρύποι δεν εκλύονται μόνο από τα εργοστάσια, αλλά και από τις εκρήξεις ηφαιστείων, πυργαγιές δασών, μέσα μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης (ξυλόσομπες, τζάκια, καυστήρες πετρελαίου).  



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου