Geert Wilders: «Χαρακτηρίστε τη Συρία ως «ασφαλή» και μετά αυξήστε τις απελάσεις των μεταναστών από την Ολλανδία» - Στον αντίποδα η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει τα σύνορα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Geert Wilders: «Χαρακτηρίστε τη Συρία ως «ασφαλή» και μετά αυξήστε τις απελάσεις των μεταναστών από την Ολλανδία» - Στον αντίποδα η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει τα σύνορα…

  «Ολόκληρη η Ευρώπη γεμίζει από πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς έρχονται από τη Συρία. Σύροι ύποπτοι για τρομοκρατία έχουν επίσης συλληφθεί σε...

 





«Ολόκληρη η Ευρώπη γεμίζει από πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς έρχονται από τη Συρία. Σύροι ύποπτοι για τρομοκρατία έχουν επίσης συλληφθεί σε κέντρα ασύλου στην Ολλανδία. Γιατί εξακολουθούμε να επιτρέπουμε στους Σύρους να μπουν μαζικά;»


 

Στον αντίποδα η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορα με αποτέλεσμα να γεμίζει λαθρομετανάστες καθώς ο αριθμός αυτών που μπαίνουν στη χώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Τον Ιούνιο  μπήκαν παράνομα στη χώρα 2.652 λαθρομετανάστες, τον Ιούλιο 3.995 ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός θα κλείσει με πάνω από 3.500 για ένα σύνολο τουλάχιστον 10.100 μουσουλμάνων.

 

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ηγέτης του «ακροδεξιού» Κόμματος Ελευθερίας (PVV) Geert Wilders της Ολλανδίας ζήτησε τμήματα της Συρίας να χαρακτηριστούν ως «ασφαλή» από την Ολλανδία, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η ροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και να αυξηθούν οι απελάσεις από τη χώρα του. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από ότι κάνει η ελληνική κυβέρνηση…


Ενώ άλλοι ηγέτες της ΕΕ αμφισβητούν την απέλαση Σύριων, μεταξύ αυτών και η ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και εκείνων των λαθρομεταναστών που διαπράττουν φρικτά εγκλήματα, ο Wilders εργάζεται για μια λύση στη χώρα του. Σε μια ανάρτησή του στο X, υποστήριξε ότι αφού και άλλες χώρες άλλαξαν τον χαρακτηρισμό της Συρίας, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει η Ολλανδία να χορηγεί αυτόματα άσυλο ούτε σε Σύρους.

«Ολόκληρη η Ευρώπη γεμίζει από πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς έρχονται από τη Συρία. Σύροι ύποπτοι για τρομοκρατία έχουν επίσης συλληφθεί σε κέντρα ασύλου στην Ολλανδία. Γιατί εξακολουθούμε να επιτρέπουμε στους Σύρους να μπουν μαζικά; Ένα γερμανικό δικαστήριο (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Münster) αποφάσισε πρόσφατα ότι η Συρία είναι πλέον αρκετά ασφαλής. Η Σουηδία και η Δανία είχαν διαπιστώσει προηγουμένως ότι τμήματα της Συρίας είναι ασφαλή. Κατά τη διάρκεια των επικείμενων Γενικών Πολιτικών Θεμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα προτείνω τώρα και η Ολλανδία να κηρύξει τη Συρία (εν μέρει) ασφαλή και, καταρχήν, να μην χορηγεί πλέον στους Σύρους άδεια παραμονής και να επιστρέψει Σύρους που βρίσκονται ήδη στην Ολλανδία και δεν έχουν όμως άδεια μόνιμης διαμονής. Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα γιατί οι Σύροι είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των αιτούντων άσυλο και των επόμενων ταξιδιωτών εδώ. Θα μετριάσει ουσιαστικά τόσο την ασφάλειά μας όσο και την κρίση ασύλου - και τις μεγάλες ελλείψεις στην αγορά κατοικίας και αλλού!»

Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις σημαίνουν ότι, ως αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο Wilders θα μπορούσε να ανακοινώσει ότι θα υποβάλει πρόταση κατά την επόμενη συνεδρίαση για να κηρύξει τη Συρία (μερικώς) ασφαλή, ώστε να μην παρέχεται πλέον αυτόματο άσυλο σε όσους προέρχονται από η χώρα.

Θα επέτρεπε επίσης την απέλαση Σύριων που βρίσκονται ήδη στην Ολλανδία, αλλά δεν διαθέτουν μόνιμη άδεια παραμονής.

Η στεγαστική κρίση θεωρείται σε μεγάλο βαθμό από τους ψηφοφόρους ως μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές προκλήσεις στην Ολλανδία αυτή τη στιγμή, και οι περισσότεροι από αυτούς τη θεωρούν ως σαφή συνέπεια των αποτυχημένων πολιτικών ασύλου και μετανάστευσης της προηγούμενης κυβέρνησης Rutte - εξ ου και η μνημειώδης στροφή προς τη δεξιά κατά τις περσινές ολλανδικές εκλογές.

Ωστόσο, για να εφαρμοστεί η πρόταση του PVV, πρέπει επίσης να συμφωνηθεί από τα υπόλοιπα μέλη του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κυβερνώντος κόμματος VVD, του κεντροδεξιού NSC και του κόμματος των αγροτών BBB. Αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολο τελικά, καθώς ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, πρώην αξιωματικός πληροφοριών Dick Schoof, υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους ότι το υπουργικό του συμβούλιο θα εφαρμόσει τις «αυστηρότερες» μεταναστευτικές πολιτικές που έχει δει μέχρι στιγμής η χώρα μετά την ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα. 

Οι Σύροι αποτελούν επίσης τη μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, όπου η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου του Münster (που αναφέρεται από τον Wilders) δημιουργεί ένα σημαντικό προηγούμενο για ολόκληρη την ήπειρο.

Λόγω του συριακού εμφυλίου πολέμου - ο οποίος ονομαστικά συνεχίζεται από το 2011, αν και η μεγάλη βία έχει μειωθεί πρόσφατα - οι μετανάστες που προέρχονται από τη χώρα (ή κατάφεραν να πείσουν τις αρχές) έλαβαν αυτόματη προστασία που δεν μπορούσε να ανακληθεί ακόμη και σε περιπτώσεις όπου διέπραξαν σοβαρά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων βίαιων εγκλημάτων όπως φόνοι και βιασμοί.

Η γερμανική απόφαση στα τέλη του περασμένου μήνα ακολούθησε μια σειρά επιθέσεων με μαχαίρι σε ολόκληρη τη χώρα, όλες από Σύρους. Σύμφωνα με το δικαστήριο , οι μάχες στη Συρία «δεν φτάνουν πλέον σε ένα επίπεδο στο οποίο οι άμαχοι αντιμετωπίζουν μεγάλη πιθανότητα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν». Ως εκ τούτου, οι καταδικασμένοι Σύροι μπορούν να αφαιρεθούν από το καθεστώς του ασύλου και να απελαθούν πίσω στη χώρα τους. 

Στον αντίποδα η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορα με αποτέλεσμα να γεμίζει λαθρομετανάστες…

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει τα σύνορα καθώς ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.


Η ένδειξη ότι έχουν δοθεί οδηγίες για απουσία οποιουδήποτε μέτρου αποτροπής εισόδου, είναι ότι οι μουσουλμάνοι αποβιβάζονται μόνοι τους πλέον στις ακτές.


Τα στοιχεία από τις καταγεγραμμένες εισβολές αλλοδαπών μόνο τους τρεις μήνες του καλοκαιριού είναι ενδεικτικά της κυβερνητικής υπνηλίας αλλά και αδιαφορίας στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων.


Τον Ιούνιο  μπήκαν παράνομα στη χώρα 2.652 λαθρομετανάστες, τον Ιούλιο 3.995 ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός θα κλείσει με πάνω από 3.500 για ένα σύνολο τουλάχιστον 10.100 μουσουλμάνων.


Η κατάσταση είναι τέτοια που οι αλλοδαποί αποβιβάζονται μόνοι τους στις ακτές των νησιών (έφτασαν ακόμη και στη Σαμοθράκη και τις ακτές του Πηλίου) χωρίς κανείς να τους αντιλαμβάνεται.


Στη συνέχεια επικοινωνούν μέσω του 112 με τις κοιμώμενες «αρχές» για να έρθουν να τους παραλάβουν.

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν όπως είπαμε μόνο τις καταγεγραμμένος εισόδους. Υπάρχει ένας εξίσου σημαντικός αριθμός –υπολογίζεται σε περίπου 1.000 άτομα το μήνα- που φτάνουν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς είτε στα νησιά είτε περνώντας  με ευκολία τον Έβρο.

Στην Κρήτη η κατάσταση είναι χαρακτηριστικά επικίνδυνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2023, περίπου 12.000 λαθρομετανάστες εισήλθαν στη χώρα μέσω θαλάσσης, ενώ φέτος την ίδια περίοδο, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε φτάνοντας τις 25.000.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση άνω του 100%.

Η Κρήτη, ιδιαίτερα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς το Α’ εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 700 αποβατικά συμβάντα, ενώ φέτος ξεπέρασαν τις 2.600, με αύξηση πάνω από 350%.

Όλοι τους κατευθύνονται μαζικά στην περίφημη ενδοχώρα, δηλαδή στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που θυμίζει –και είναι- κωμωδία. Χωρίς κανένα έλεγχο οι λαθρομετανάστες φτάνουν  μέχρι τις ακτές του Πηλίου όπως έγινε στις 21 Αυγούστου όταν «εντοπίστηκαν» 26 λαθρομετανάστες μεταξύ αυτών και 8 «ανήλικοι».

Οι μουσουλμάνοι αφού έφτασαν στην παραλία Πλάκα του Νότιου Πηλίου και είδαν ότι δεν τους περίμενε κανένας αναγκάστηκαν οι ίδιοι  να ειδοποιήσουν τις κοιμώμενες «αρχές» μέσω του 112  ευρισκόμενοι σε κατάσταση σοκ αφού δεν πίστευαν ότι θα ήταν τόσο εύκολο να έρθουν στην Ελλάδα.

Από τις αρχές του έτους ο αριθμός  των αλλοδαπών που έχουν μπει στη χώρα ανέρχεται σε 30.000 περίπου ενώ το έτος θα κλείσει γύρω στους 50.000. 


Από το 2019 έχουν μπει στη χώρα 166.970 μουσουλμάνοι και το παιχνίδι αυτό συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πάρα πολλά χρόνια ακόμη, ίσως και δεκαετίες.


Με απλά λόγια και βάσει των δεικτών υπογεννητικότητας των Ελλήνων ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μεταβληθεί δραματικά  έως το 2030. Ενώ φυσικά πλέον βλέπουμε και να αφήνονται ελεύθεροι ενώ έχουν διαπράξει εγκλήματα, όπως ο πρόσφατος βιασμός...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...


κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου