Βόρεια Κορέα η Ευρώπη: Η σύλληψη του ιδρυτή του Telegram στη Γαλλία συνιστά κλιμάκωση της καταστολής της ελευθερίας του λόγου στην Ε.Ε. «Δραπέτευσε» από τη Γαλλία αμέσως μετά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Rumble που δεχόταν επίσης απειλές από το καθεστώς Μακρόν… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βόρεια Κορέα η Ευρώπη: Η σύλληψη του ιδρυτή του Telegram στη Γαλλία συνιστά κλιμάκωση της καταστολής της ελευθερίας του λόγου στην Ε.Ε. «Δραπέτευσε» από τη Γαλλία αμέσως μετά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Rumble που δεχόταν επίσης απειλές από το καθεστώς Μακρόν…

  Η σύλληψη από τις γαλλικές του   ιδρυτή και επικεφαλής της διαδικτυακής πλατφόρμας  Telegram ,   Πάβελ Ντούροφ, το Σάββατο, έχει προκαλέσ...

 





Η σύλληψη από τις γαλλικές του  ιδρυτή και επικεφαλής της διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram,  Πάβελ Ντούροφ, το Σάββατο, έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τεράστια απήχηση καθώς πρόκειται για την πρώτη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη μέσου πληροφόρησης χωρίς καμιά συγκεκριμένη αιτία ή χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάποιο έγκλημα…

 


Η καταστολή της ελευθερίας του λόγου είναι πλέον γεγονός και κλιμακώνεται μέσα στην Ε.Ε, το προπύργιο δηλαδή της Νέας Τάξης…! Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τη σύλληψη του Mr. Telegram στη Γαλλία…! Ταυτόχρονα, ο CEO του Rumble Κρις  Παβλόβσκι  ανακοίνωσε ότι διέφυγε από την Γαλλία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ιδιοκτήτη του Telegram Πάβελ Ντούροφ, καθώς δεχόταν και ο ίδιος απειλές από το καθεστώς του Μακρόν…! Υπενθυμίζουμε ότι απειλές είχε δεχτεί και ο Έλον Μασκ στις 12 Αύγουστου από τον Επίτροπο της ΕΕ Τιερί Μπρετόν για τη συνέντευξη Τράμπ…


Ο Ρώσος ιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, Pavel Durov, συνελήφθη μετά την άφιξή του στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο Ντουρόφ, ο οποίος έλαβε γαλλικό διαβατήριο το 2021, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Παρισιού-Le Bourget γύρω στις 20:00 τοπική ώρα, το Σάββατο. Είναι επίσης πολίτης των ΗΑΕ, του Saint Kitts and Nevis και κατάγεται από τη Ρωσία. Το αεροπλάνο του έφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα από το Αζερμπαϊτζάν. Ο 39χρονος συνοδευόταν από μια γυναίκα και τον σωματοφύλακά του.

 

Σύμφωνα με την LCI, οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία τεχνολογίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας. Το Παρίσι πιστεύει ότι η έλλειψη «μετριοπάθειας» του Telegram, τα εργαλεία κρυπτογράφησης και η υποτιθέμενη έλλειψη συνεργασίας με τις κρατικές αρχές της Δύσης θα μπορούσαν να καταστήσουν τον Durov συνένοχο στη διακίνηση ναρκωτικών, την παιδεραστία και την απάτη…

Η σύλληψη από τις γαλλικές του  ιδρυτή και επικεφαλής της διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram,  Πάβελ Ντούροφ, το Σάββατο, έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τεράστια απήχηση καθώς πρόκειται για την πρώτη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη μέσου πληροφόρησης χωρίς καμιά συγκεκριμένη αιτία ή χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάποιο έγκλημα.


Μπορεί η γαλλική δικαιοσύνη στο πλαίσιο έρευνας για διάφορες παραβιάσεις της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, να τον κατηγορεί για διάφορα αδικήματα -από απάτη ως διακίνηση ναρκωτικών, διαδικτυακή παρενόχληση, οργανωμένο έγκλημα, ακόμη και εξύμνηση της τρομοκρατίας- τα οποία ούτως ή άλλως «φορτώνονται» εύκολα σε κάποιον, εντούτοις όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, ο πραγματικός λόγος για τη σύλληψή του είναι ή άρνηση συνεργασίας του με τις ευρωπαϊκές αρχές για να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα των χρηστών του ή να δώσει πρόσβαση σε υπηρεσίες ασφάλειας να κατασκοπεύουν τους σχεδόν 900 εκατ.  χρήστες της πλατφόρμας.


Κυριότερα δε, γιατί  επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του είναι η εμμονή της Δύσης να ελέγχει απόλυτα πλήρως την πληροφόρηση σε οποιαδήποτε μορφή της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Τάκερ Καρλσον ο Ντούροφ, είχε μιλήσει για αυτές ακριβώς τις πιέσεις που δεχόταν από τις κυβερνήσεις και που δεν υπέκυψε ποτέ, καθώς είχε αρνηθεί να δώσει την παραμικρή πληροφορία, κάτι που αποδεικνύει πως ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του είναι η εμμονή της Δύσης να ελέγχει απόλυτα πλήρως την πληροφόρηση σε οποιαδήποτε μορφή της. Οτιδήποτε άλλο απλώς είναι μη αποδεκτό.

Είχε πει ο Ντούροφ:

«Συγκεντρώνουμε πολύ προσοχή από το FBI και διάφορες άλλες  υπηρεσίες, όταν ήρθαμε στις ΗΠΑ. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, την τελευταία φορά που ήμουν στις ΗΠΑ είχα φέρει μαζί μου ένα μηχανικό που δούλευε για το Telegram. Τότε υπήρξε μια προσπάθεια να προσλάβουν μυστικά από εμένα, πίσω από την πλάτη μου, το μηχανικό αυτό από αξιωματούχους κυβερνοασφάλειας ή πράκτορες.»

«Η Αμερικανική κυβέρνηση επιχείρησε να προσλάβει το μηχανικό σου;» τον ρώτησε ο Τάκερ Καρλσον.

«Έτσι μου είπε ο ίδιος», απάντησε ο  Ντούροφ.

«Για να γράψει κώδικες για αυτούς ή για να μπουν στο Telegram;,» τον ρώτησε ο Κάρλσον.

«Ήταν περίεργοι στο να μάθουν ποιες ανοικτές βιβλιοθήκες είναι ολοκληρωμένες με την εφαρμογή του Telegram από την πλευρά των χρηστών και προσπαθούσαν να τον πείσουν να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα εργαλεία ανοικτής πηγής τα οποία θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν στον κώδικα του Telegrram. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αυτό θα χρησίμευε ως η «πίσω πόρτα»

«Κάτι που θα επέτρεπε στην αμερικανική κυβέρνηση να κατασκοπεύει τον κόσμο που χρησιμοποιεί το Telegram», σχολίασε ο Καρλσον.

«Η αμερικανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση», απάντησε ο Ντούροφ.

«Είσαι σίγουρος ότι συνέβη κάτι τέτοιο;», τον ρώτησε ξανά ο Καρλσον.

«Ναι» απάντησε ο Ντούροφ «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον μηχανικό μου να κατασκευάσει αυτές τις ιστορίες, όπως επίσης, γιατί και γω ο ίδιος έχω βιώσει παρόμοιες πιέσεις εδώ στις ΗΠΑ. Όποτε έρχομαι στις ΗΠΑ έχω δύο τουλάχιστον πράκτορες του FBI να με συναντούν στο αεροδρόμιο, να μου κάνουν ερωτήσεις. Μια ημέρα βρισκόμουν στο σπίτι που νοικιάζω στις ΗΠΑ και εμφανίστηκε το FBI. Στις 9 το πρωί. Με εξέπληξε και σκέφτηκα τραβάμε πολύ προσοχή εδώ. Ίσως όχι το καλύτερο περιβάλλον για να διοικήσεις μια εταιρεία»

«Γιατί ήρθαν; Είχες κάνει κάποιο έγκλημα;», τον ρώτησε ο Καρλσον.

«Όχι φυσικά. Το ενδιαφέρον τους ήταν να μάθουν περισσότερα για το Telegram. Ήξεραν ότι είχα φύγει από τη Ρωσία. Ήξεραν τι κάνουμε αλλά ήθελαν λεπτομέρειες. Από ότι κατάλαβα ήθελαν να εγκαταστήσουν μια σχέση με την έννοια να μπορούν να ελέγχουν το Telegram. Καταλαβαίνω πως ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά για εμάς το να προσπαθείς να λειτουργήσεις μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και όχι να διατηρείς τέτοιου είδους σχέσεις με το κράτος το περιβάλλον αυτό δεν ήταν το καλύτερο.» 

Γιατί το Telegram όμως είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τους Εβραίους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία; Γιατί αποφάσισαν να απαγάγουν κυριολεκτικά τον ιδιοκτήτη Pavel Durov στο αεροδρόμιο του Παρισιού;

 

Το Telegram είναι η κύρια πηγή πληροφοριών για την ισραηλινή γενοκτονία και τη σφαγή στη Γάζα. Χιλιάδες βίντεο με Εβραίους να σφάζουν παιδιά έχουν αναρτηθεί στα κανάλια Telegram από δημοσιογράφους που ζουν στη Γάζα. Το Ισραήλ προσπαθεί να σταματήσει αυτή τη ροή πληροφοριών και γι' αυτό σκότωσε πάνω από 100 δημοσιογράφους μόνο στη Γάζα.

 

Οι πιο ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία βγαίνουν στο Telegram και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να τις ελέγξει. Τα μεγαλύτερα κανάλια Wagner βρίσκονται στο Telegram. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσετε εάν λαμβάνει χώρα μια εκστρατεία παραπληροφόρησης, είναι να ελέγξετε εάν πολλά κανάλια που είναι υπέρ του Wagner ή κάτι τέτοιο την έχουν αναμεταδώσει. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Telegram ως πηγή πληροφοριών επειδή οι πληροφορίες προέρχονται απευθείας από το πεδίο. Πολλοί νεκροί στρατιώτες του ΝΑΤΟ εμφανίζονται στο Telegram και η διοίκηση της CIA και του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την άμεση εμπλοκή τους στον πόλεμο που ξέσπασε στη Ρωσία.


Το Telegram έκανε μεγάλη ζημιά στον γαλλικό στρατό στην Αφρική. Οι Αφρικανοί οργάνωσαν όλες τις διαμαρτυρίες, την αντίσταση και οτιδήποτε άλλο ενάντια στις γαλλικές δυνάμεις κατοχής μέσω Telegram. Οι Ρώσοι μισθοφόροι, προφανώς, χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες, αλλά το Telegram έπαιξε για αυτούς σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της επιδείνωσης της στρατιωτικής στάσης της Γαλλίας, ειδικά στην Αφρική. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη όταν αναρωτιόμαστε γιατί εμπλέκονται οι Γάλλοι… 


Η Ρωσία πρέπει να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντουρόφ, ο οποίος φέρεται να κρατείται στη Γαλλία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 39χρονος διπλός υπήκοος Ρωσίας και Γαλλίας συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Paris-Le Bourget. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι οι χαλαροί κανόνες μετριοπάθειας και η τεχνολογία κρυπτογράφησης έχουν επιτρέψει στην εφαρμογή Telegram να χρησιμοποιείται ευρέως από εγκληματίες.

Γράφοντας στο Telegram τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Davankov υπερασπίστηκε τη συμβολή του Durov. «Σχεδόν κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών στη Ρωσία και στον κόσμο», υποστήριξε.

«Πρέπει να τον βγάλουμε από εκεί. Κάλεσα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να κάνει έκκληση στις γαλλικές αρχές να απελευθερώσουν τον Παβλ Ντουρόφ από την κράτηση», έγραψε ο πολιτικός στο Telegram. «Η σύλληψή του μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα και να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Telegram. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Σε περίπτωση που το Παρίσι αρνηθεί να απελευθερώσει τον Ντούροφ, «θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μεταφερθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή τη Ρωσία - εάν συμφωνήσει, φυσικά», πρόσθεσε ο πολιτικός.

Απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του Durov, δηλώνοντας ότι παράνομες δραστηριότητες μπορούν να βρεθούν σε όλες τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων. «Κανείς όμως δεν συλλαμβάνει ούτε φυλακίζει τους ιδιοκτήτες τους. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί ούτε αυτή τη φορά».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Κυριακή ότι η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι εργάζεται για μια απάντηση σχετικά με την κατάσταση 

Η καταστολή της ελευθερίας του λόγου κλιμακώνεται…Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τη σύλληψη του Mr. Telegram


Ο ιδρυτής του
Telegram Pavel Durov συνελήφθη στη Γαλλία, με την πραγματική αιτία να είναι πως Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών θέλουν πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα του Telegram, άρα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.


Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Durov μπορεί να αντιμετωπίσει 20 χρόνια φυλάκιση εάν δεν συνεργαστεί.


Ο Dotcom συνιστά στους χρήστες να «δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και να καθαρίζουν τον λογαριασμό τους στο Telegram όσο ακόμα μπορούν».


Ο ρωσικής καταγωγής
Pavel Durov έφυγε από τη Ρωσία το 2014 αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις να κλείσουν κοινότητες της αντιπολίτευσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VK, την οποία έκτοτε πούλησε.


Τώρα ζει στο Dubai
, όπου εδρεύει η Telegram, και έχει διπλή υπηκοότητα στη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Pavel Durov έφυγε από τη Ρωσία όταν
 η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Telegram.


Αλλά τελικά, δεν ήταν ο
Putin που τον συνέλαβε επειδή επέτρεψε στο κοινό να ασκεί την ελευθερία του λόγου.


Ήταν μια δυτική χώρα, σύμμαχος της κυβέρνησης
Biden και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ… η Γαλλία του Macron
.


Περιουσία 15,5 δισ δολάρια


Ο
Pavel Durov, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται στα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ότι ορισμένες κυβερνήσεις προσπάθησαν να τον πιέσουν, αλλά ότι η εφαρμογή Telegram, η οποία έχει 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, θα πρέπει να παραμείνει μια «ουδέτερη πλατφόρμα» και όχι ένας «παίκτης στη γεωπολιτική».


Ο Pavel Durov και ο αδελφός του ίδρυσαν την Telegram το 2013.


Σύμφωνα με τον Guardian
, η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία λαμβάνει «άμεσα βήματα» για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.


Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

 

Ο CEO του Rumble διέφυγε από την Γαλλία, λίγες ώρες μετά καθώς δεχόταν και εκείνος απειλές από το καθεστώς του Μακρόν

 

Ένας ακόμη ιδιοκτήτης ανεξάρτητης πλατφόρμας ενημέρωσης, ο CEO του Rumble Κρις  Παβλόβσκι  ανακοίνωσε ότι διέφυγε από την Γαλλία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ιδιοκτήτη του Telegram Πάβελ Ντούροφ. 


Όπως εξήγησε ο ίδιος η σύλληψή του Ντούροφ επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο ήταν η «κόκκινη» γραμμή και για τον ίδιο και για αυτό το λόγο αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα καθώς δεχόταν απειλές από τις Αρχές του Μακρόν.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο Παβλόβσκι:

«Είμαι λίγο αργοπορημένος σε αυτό, αλλά για καλό λόγο.

 

Μόλις  έφυγα με ασφάλεια από την Ευρώπη.

 

Η Γαλλία απείλησε το Rumble και τώρα έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή συλλαμβάνοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο του Telegram, Pavel Durov, επειδή δεν λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο.

 

Το Rumble δεν θα υποστηρίξει αυτή τη συμπεριφορά και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.


Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε στα δικαστήρια της Γαλλίας και ελπίζουμε στην άμεση αποφυλάκιση του Pavel Durov 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου