Η «παγίδα» της παγκοσμιοποίησης και η καταστροφή της Ελλάδας… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η «παγίδα» της παγκοσμιοποίησης και η καταστροφή της Ελλάδας…

  Η παγκοσμιοποίηση φίλοι μου, οδηγεί τους λαούς στη φτωχοποίηση και τη συρρίκνωση! Όσοι την «ευαγγελίζονται» και την υπερασπίζονται, είτε έ...

 





Η παγκοσμιοποίηση φίλοι μου, οδηγεί τους λαούς στη φτωχοποίηση και τη συρρίκνωση! Όσοι την «ευαγγελίζονται» και την υπερασπίζονται, είτε έχοντας άγνοια είτε το κάνουν συνειδητά, πράττουν τεράστιο «έγκλημα» ενάντια στη χώρα τους και τους συμπολίτες τους.

 


Η παγκοσμιοποίηση με τον τρόπο που λειτουργεί είναι ένας οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει τις χώρες, εξαφανίζει τη μεσαία τάξη και φτωχοποιεί τους λαούς. Ας εξετάσουμε το παράδειγμα της χώρας μας, πως επηρέασε η παγκοσμιοποίηση όλα τα οικονομικά στρώματα…

 

Γράφει ο Λευτερης Παπαεμμανουηλ

 

Με τον όρο παγκοσμιοποίηση φίλοι μου, εννοούμε την απρόσκοπτη μεταφορά κεφαλαίων, εμπορευμάτων, αγαθών και ατόμων.

 

Ποιους όμως ευνοεί η παγκοσμιοποίηση και ποιους καταστρέφει;

 

Ευνοεί τους διεθνείς κεφαλαιοκράτες, γιατί μπορούν μέσω της παγκοσμιοποίησης, να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ακόμη μπορούν να αγοράσουν τις πηγές πλούτου της εκάστοτε χώρας και την περιουσία των πολιτών και με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν σε υπερθετικό βαθμό τον πλούτο και την ισχύ τους και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

 

Ευνοεί επίσης τις πολυεθνικές επιχειρήσεις που μπορούν να εξαπλωθούν σε κάθε χώρα και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους. Αυτή η διαδικασία τους επιτρέπει να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα τους.

 

Η μεταφορά φθηνού εργατικού δυναμικού, από τη μια χώρα σε μια άλλη χώρα, που είναι πιο υψηλό το κόστος της απασχόλησης τους, επιτρέπει να μειώνουν στο ελάχιστο τα μεροκάματα και τις αμοιβές των εργαζομένων τους. Αυτή η διαδικασία τους επιτρέπει να ελαχιστοποιούν τα κόστη τους.

 

Εκείνοι από την τοπική κοινωνία που ευνοούνται από την παγκοσμιοποίηση, αλλά μόνο στην αρχή, είναι οι κάτοχοι γης και ακινήτων, γιατί η αξία της ακίνητης περιουσίας ανεβαίνει και λαμβάνουν μεγαλύτερο αντίτιμο όταν τα πουλούν. Ενώ ευνοούνται στην αρχή και αποκτούν οικονομικό πλούτο στη πορεία γρήγορα ψαλιδίζεται ο πλούτος τους, γιατί με τα ίδια χρήματα που έλαβαν όταν πούλησαν το ακίνητο δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αντίστοιχο ακίνητο.

 

Ποιοι καταστρέφονται από την παγκοσμιοποίηση;

 

Οι λαοί όλων των χώρων. Βαθμιαία αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερο για την αγορά και την ενοικίαση ακινήτων και αγαθών και ταυτόχρονα λαμβάνουν όλο και λιγότερες αμοιβές. Δηλαδή σταδιακά τα κόστη τους ανεβαίνουν και τα έσοδα τους μειώνονται. Το κέρδος τους μειώνεται χρόνο με το χρόνο μέχρι που το κόστος διαβίωσης ξεπερνάει τις απολαβές τους και... καταστρέφονται.

 

Οι ντόπιοι επιχειρηματίες σταδιακά καταστρέφονται γιατί δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις πολυεθνικές εταιρίες. Στο καλύτερο σενάριο, πουλούν την επιχείρηση τους και γίνονται υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιρειών. Έτσι παύουν να έχουν τον έλεγχο της οικονομίας και να λαμβάνουν τα ίδια έσοδα που λάμβαναν προηγουμένως ως επιχειρηματίες.

 

Δηλαδή η παγκοσμιοποίηση με τον τρόπο που λειτουργεί είναι ένας οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει τις χώρες, εξαφανίζει τη μεσαία τάξη και φτωχοποιεί τους λαούς. Ας εξετάσουμε το παράδειγμα της χώρας μας πως επηρέασε η παγκοσμιοποίηση όλα τα οικονομικά στρώματα.

 

Μέχρι πριν από είκοσι χρόνια, ακόμα και ένας φτωχός είχε τη δυνατότητα να χτίσει το δικό του σπίτι έστω και με δάνειο, που μπορούσε να αποπληρώσει εύκολα, μιας και οι αξίες των ακινήτων ήταν χαμηλές και πλήρωνε μικρή δόση δανείου. Σήμερα πολλαπλασιάστηκαν τα άτομα που λαμβάνουν χαμηλά μεροκάματα και δεν μπορούν στις πιο πολλές περιπτώσεις, όχι να αγοράσουν, αλλά ούτε να νοικιάσουν ένα ακίνητο.

 

Επίσης η αγοραστική δύναμη των μισθών των εργαζομένων ήταν πολλαπλάσια τότε σε σχέση με σήμερα. Ενώ το κόστος των ακινήτων ανέβηκε πάνω από τρεις φορές, οι μισθοί μειώθηκαν και μειώθηκε επίσης και η αγοραστική δύναμη ενός μισθού. Δηλαδή όσο εργάζεται η αγοραστική δύναμη του μισθού του μειώνεται. Και επειδή μειώνεται αναγκάζεται να εργαστεί περισσότερες ώρες για να καλύψει το ποσοστό που χάνει κάθε χρόνο από την αγοραστική δύναμη του μισθού του.

 

Πριν από είκοσι χρόνια σχεδόν όλοι παντρεύονταν και δημιουργούσαν μια οικογένεια με δύο, τρία, τέσσερα ή ακόμα και πέντε παιδιά. Σήμερα, πολλοί δεν παντρεύονται λόγω των οικονομικών συνθηκών και εάν παντρευτούν οι πλείστοι κάνουν ένα το πολύ δύο παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι συρρικνωνόμαστε και οδηγούμαστε στην εξαφάνιση μας.

 

Πριν από είκοσι χρόνια πολλοί άνθρωποι είχαν δική τους επιχείρηση και είχαν τη δυνατότητα να επιβιώνουν μέσω της δικής τους επαγγελματικής δραστηριότητας. Σήμερα ελάχιστοι είναι όσοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση και το ποσοστό επιτυχίας μιας καινούριας εταιρείας έχει πέσει στο ελάχιστο. Μόνο 1 στις δέκα νέες εταιρίες που ανοίγουν πετυχαίνουν.

 

Άρα η παγκοσμιοποίηση φίλοι μου, οδηγεί τους λαούς στη φτωχοποίηση και τη συρρίκνωση!

 

Θεωρώ ότι όσοι την "ευαγγελίζονται" και την υπερασπίζονται, είτε έχοντας άγνοια είτε το κάνουν συνειδητά, πράττουν τεράστιο "έγκλημα" ενάντια στη χώρα τους και τους συμπολίτες τους.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου