Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας;

Ενώ ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επίκειται, πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν πως ο καθηγητής Αχμέτ Νταβούτ...



Ενώ ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επίκειται, πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν πως ο καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου των Εξωτερικών της χώρας.
Η κίνηση του Ρ. Τ. Ερντογάν, από την μία θεωρείται «έκπληξη» από την άλλη ο «εξ απορρήτων» του Τούρκου πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να αναλάβει τίποτα λιγότερο από την στιγμή που αποφασιζόταν να μπει στην «πρώτη γραμμή» του πολιτικού στοίβου της χώρας.
Ας σημειωθεί πως ο εν λόγω καθηγητής είναι εξωκοινοβουλευτικός και θα μπορεί να λάβει την συγκεκριμένη θέση μόνο μετά από προεδρική απόφαση, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως ο Α. Νταβούτογλου θεωρείται ο εισηγητής της θεωρητικής προσέγγισης του «στρατηγικού βάθους» για την Τουρκία, και ο πατέρας του «Νέο-Οθωμανισμού». Ο τωρινός υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν μάλλον πρόκειται να αναλάβει το υπουργείο των Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου