Η κ. Τζαβέλλα Νίκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κ. Τζαβέλλα Νίκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ

Η κ. Τζαβέλλα, είναι Οικονομολόγος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Λίντς του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Πανεπιστήμιο Howard των Η.Π.Α, απ΄ όπου κ...


Η κ. Τζαβέλλα, είναι Οικονομολόγος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Λίντς του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Πανεπιστήμιο Howard των Η.Π.Α, απ΄ όπου και αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις. Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφίες στην Αγγλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., καθώς και Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λάτση. Ακόμη, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας «Intracom», καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος της «ΟΕΟΑ Αθήνα 2004». Είναι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη με τομέα ευθύνης την Οικονομική Ανάπτυξη και την Ασφάλεια στην Ν.Α. Ευρώπη. Είναι Επίτιμο Μέλος του Διεθνούς Αραβικού Συνδέσμου Γυναικών. Μέλος του Συμβουλίου του Ντιν στο Πανεπιστήμιο Howard. Σήμερα εργάζεται ως εντεταλμένη σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης στο Όμιλο του ΑΝΤ1. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. επιδεικνύει ιδεολογική σταθερότητα που συνδυάζεται με πολιτική πράξη.
Τι σημαίνει για σας να είστε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. ;
-Ο τόπος διέρχεται βαθιά κρίση που απαιτεί τολμηρές λύσεις και γενναίες πολιτικές αποφάσεις τις οποίες και τα δύο κόμματα εξουσίας δεν είναι σε θέση να προωθήσουν. Η εξάρτησή τους από μεγάλα συμφέροντα, η διαφθορά που έχει λάβει πλέον διαστάσεις παθογένειας και ο φόβος του πολιτικού κόστους που καθορίζει κάθε πολιτική επιλογή έχουν οδηγήσει το σημερινό πολιτικό σύστημα σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας.
Έχοντας διατρέξει την προσωπική μου διαδρομή στον επαγγελματικό στίβο επί πολλά χρόνια αισθάνομαι ότι το χάσμα που χωρίζει σήμερα την πολιτική μας ζωή από την Κοινωνία και την Οικονομία μεγαλώνει διαρκώς. Κι όσο εκείνοι που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα επιλέγουν να μένουν εκτός, τόσο αυτό το χάσμα θα διευρύνεται. Η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν για μένα ένα σήμα για να επιστρέψω στην πολιτική σε μια περίοδο που οι συνθήκες είναι τόσο κρίσιμες, ώστε να επανακτά το πραγματικό της νόημα.
Ποια ήταν τα θετικά στοιχεία που σας ώθησαν προς το ΛΑ.Ο.Σ. και όχι σε κάποιο άλλο κόμμα ;
-Πρώτον, γιατί είναι το κόμμα που διακρίνεται σήμερα όσο κανένα άλλο για το ρεαλισμό και την ειλικρίνειά του. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις ξεπερνώντας ιδεολογικές αγκυλώσεις, στερεότυπα και προκαταλήψεις στις οποίες το πολιτικό μας σύστημα έχει υποδουλωθεί εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και πιο αναποτελεσματικό.
Δεύτερον, γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κόμμα χωρίς εξαρτήσεις, απαλλαγμένο από δεσμεύσεις, γεγονός που επιτρέπει ελευθερία έκφρασης και δράσης. Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα κόντρα στις πελατειακές σχέσεις, στην οικογενειοκρατία και σε κάθε είδους δουλεία που εμποδίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο με κριτήρια αξιοκρατίας.
Τρίτον, γιατί η κοινοβουλευτική παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. έχει αποδείξει την αυξημένη πολιτική του αξιοπιστία. Από τη στάση του σε θέματα διαφάνειας και κάθαρσης μέχρι την καθαρή του στάση στα εθνικά μας θέματα και τις εποικοδομητικές του προτάσεις σε ζητήματα δημόσιας τάξης και χρηστής οικονομικής διαχείρισης, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιδεικνύει ιδεολογική σταθερότητα που συνδυάζεται με πολιτική πράξη.
Σε ποιους τομείς θα εστιάσετε την πολιτική σας παρέμβαση και ποια θεωρείτε μείζονα προβλήματα σήμερα ;
-Η προεκλογική ισοπέδωση που επιχειρούν και τα δύο μεγάλα κόμματα θα μας βρει απέναντί τους. Θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική πολιτική, δίπλα στον πολίτη που ταλαιπωρείται σήμερα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και αδυνατεί να βρει ελπίδα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στα κόμματα της Αριστεράς.
Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση αλλά και από την τεχνητή κοινωνική ένταση που κάποιοι στήνουν συνειδητά για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη.
Είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη που δεν ανέχεται τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης στο όνομα των δήθεν προοδευτικών που έχουν φτάσει στις μέρες μας να εκπροσωπούν την πιο βαθιά συντήρηση.
Είμαστε δίπλα στο δημοκρατικό πολίτη που απαιτεί από το κράτος την τήρηση της έννομης τάξης γιατί χωρίς αυτή παραβιάζονται βασικές ατομικές του ελευθερίες.
Είμαστε δίπλα στον Έλληνα πατριώτη που δεν δέχεται την υποβάθμιση της χώρας και διεκδικεί τα εθνικά μας συμφέροντα ακόμη και σε σύγκρουση με τους ισχυρούς απαιτώντας μια ανεξάρτητη και τολμηρή ελληνική διπλωματία.
Κάποιοι επιχειρούν να μας εμφανίσουν ως κόμμα των άκρων για να αποφύγουν την πολιτική αντιπαράθεση μαζί μας στη βάση των πραγματικών επιχειρημάτων. Για μας τα άκρα αντιπροσωπεύονται από τη διαφθορά, από τα σκάνδαλα, από τη χαμηλή ποιότητα της εξουσίας, από την κομματοκρατία, από την κατάλυση της κοινωνικής ειρήνης και την επένδυση στο χάος. Κι είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη κόντρα σ’ αυτά τα άκρα που αποδεικνύονται πραγματικά επικίνδυνα για την πατρίδα μας.

2 σχόλια

  1. Tα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των μελών για την επιλογή του Καρατζαφέρη να τοποθετήσει επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου την Νίκη Τζαβέλλα , διαδίδουν δεξιά και αριστερά πως αν δεν σας κάνει η Τζαβέλλα, ψηφίστε Πλεύρη.

    Μπορεί όμως να εκλεγεί ο Πλεύρης; Επειδή όπως μπορείτε να το δείτε στις οδηγίες για τις διαδικασίες επιλογής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην περίπτωση που εκλεγεί ο Πλεύρης προκύπτει κώλυμα!

    http://www.europarl.europa.eu/elections2009/countries/electoral_laws/greece.htm?language=EL

    Γράφει πως τα πρόσωπα κατέχοντα θέσεις που αναφέρονται στο άρθρ. 56 (1) κα. (4) του Συντάγματος και τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων δεν έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι.

    Δηλαδή, όσοι είναι βουλευτές όπως στην περίπτωση του Θανάση Πλεύρη δεν έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές. Επομένως, ακόμη και εάν εκλεγεί (πράγμα βεβαίως που δεν πιστεύει ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε και ο Πλεύρης, που για τον λόγο αυτό δεν παραιτήθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο) ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η εκλογή του είναι άκυρη και στην θέση του θα πάει ο επόμενος!

    Για το ίδιο λόγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παπακωνσταντίνου και Ράπτη παραιτήθηκαν από την έδρα τους στο κοινοβούλιο ούτως ώστε όταν εκλεγούν να μην υπάρχει κώλυμα. Κάτι που δεν συνέβη με τον Πλεύρη… είναι έτσι ή δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα κάνει ο Καρατζαφέρης να μην καπελωνει το κομμα γιατι οι οπαδοι υπαρχουν για να υπηρετουν αυτο και κατ'επεκταση την Ελλαδα και οχι εκεινον.ας ακουσει μια φορα και τους απλους ψηφοφορους που εχουν αρχισει και αμφιβαλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου