Τσερβένκοφσκι: Συμβιβασμός με εγγυήσεις για την «εθνική ταυτότητα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τσερβένκοφσκι: Συμβιβασμός με εγγυήσεις για την «εθνική ταυτότητα»

Εθνική ταυτότητα και γλώσσα...Μακεδονική..!! Εγγυήσεις για το ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας» ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση...


Εθνική ταυτότητα και γλώσσα...Μακεδονική..!!
Εγγυήσεις για το ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας» ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, για να στηρίξει οποιονδήποτε συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας, στον οποίο θα καταλήξει ο πρωθυπουργός Ν. Γκούεφσκι.
Ο αρχηγός της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) δήλωσε χθες στα Σκόπια ότι δεν πρόκειται να φέρει κανένα εμπόδιο στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αν ο τελευταίος διεκδικήσει εγγυήσεις για το λεγόμενο ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας».
«Εφόσον διαφυλάξετε την εθνική ταυτότητα, ήτοι διεκδικήσετε σαφείς εγγυήσεις για την ονομασία της γλώσσας μας και του λαού μας ως μακεδονική-ός, εμείς θα σας στηρίξουμε για οποιονδήποτε συμβιβασμό θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει στο θέμα της ονομασίας», ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, απευθυνόμενος προς τον κ. Γκρούεφσκι.
«Ελπίζουμε -συμπλήρωσε- ότι θα εργαστείτε με μόχθο και με δεξιοτεχνία, ώστε μέσω των διαπραγματεύσεων να διεκδικήσετε όσο το δυνατό μικρότερο εύρος χρήσης για το νέο διεθνές όνομα».
Επίσης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας να απευθυνθεί στον λαό και να του πει ποιες είναι οι προθέσεις του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.
Σχόλιο ιστολογίου μας: Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε κ. Πρωθυπουργέ και κ. Αρχηγοί όλων των κομμάτων για να διακόψουμε οριστικά τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια; Οι γείτονες το ομολογούν ξεκάθαρα...! Όποιο και να είναι το όνομα τους θα απαιτήσουν εθνική ταυτότητα και γλώσσα...Μακεδονική!! Δηλαδή ακόμα και αν λέγονται Βόρεια-Άνω Μακεδονία είναι προφανές ότι η γλώσσα τους θα είναι Μακεδονική, ο στρατός Μακεδονικός, η ταυτότητα τους Μακεδονική! Πλέον αυτό δεν αποτελεί υποτιθέμενο και μη πραγματικό σενάριο του κ. Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ, όπως λέγατε μέχρι τώρα και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ, αλλά μια πραγματική θέση των Σκοπιανών! Τώρα λοιπόν που το ομολογούν και οι ίδιοι ότι διεκδικούν εκτός του ονόματος, γλώσσα και ταυτότητα, κάθε άλλη θέση πλην της διακοπής των διαπραγματεύσεων κρίνεται τουλάχιστον ύποπτη. Φυσικά η περίπτωση συγκατάθεσης και τελικής συμφωνίας με τους γείτονες θα κριθεί ως αντεθνική απόφαση κ. Παπανδρέου. Αν δεν θέλετε να γραφτείτε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της Ελλάδος προσέξτε τη στάση σας σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα.
..(( Λ ))..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου