"Δεν είμαι ιστορικός" ομολογεί η κ.Δραγώνα...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Δεν είμαι ιστορικός" ομολογεί η κ.Δραγώνα...!

Τρόμαξε μπροστά στο τσουνάμι αντιδράσεων...! Μετά από τις μεγάλες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν ύστερα από τον διορισμό της, η Θάλεια Δραγώνα βά...


Τρόμαξε μπροστά στο τσουνάμι αντιδράσεων...!
Μετά από τις μεγάλες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν ύστερα από τον διορισμό της, η Θάλεια Δραγώνα βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζει την θέση της σε σχέση με την ελληνική ιστορία.
Συγκεκριμένα, ύστερα από τη δημόσια παρέμβαση μελών της Ακαδημίας Αθηνών, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την ανάληψη καθηκόντων σε γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας της Θάλειας Δραγώνα, όπως η παρέμβαση του κ. Κων/νου Δεσποτόπουλου, η εν λόγω κυρία απέστειλε προσωπική επιστολή στον τέως υπουργό Παιδείας και ακαδημαϊκό, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εξομολογείται την ασχετοσύνη της σε θέματα ιστορίας.
Ιδού τι γράφει στον κύριο Δεσποτόπουλο:
"Σας ενημερώνω ότι δεν είμαι ιστορικός και ότι όταν αναφέρομαι σε θέματα Ιστορίας, το κάνω αποκλειστικά μέσα από την οπτική της Κοινωνικής Ψυχολογίας".
Με αυτή τη δικαιολογία, η κυρία Δραγώνα σαφέστατα υποχωρεί από προήγουμενες δηλώσεις της για την ορθότητα των απόψεων της.
Φαντάζομαι όμως πως αφού είναι άσχετη με την ελληνική ιστορία, δεν θα αναλάβει κάποιο πόστο που να αφορά το αντικείμενο διδασκαλίας της ιστορίας στα σχολεία. Ή κάνουμε λάθος;
Κλείνοντας, αξίζει να διαβάσουμε και τι συμβούλευσε ο κύριος Δεσποτόπουλος την ανιστόρητη "καθηγήτρια": "Να τη συμβουλεύσω προς αποφυγή μάλλον του ολισθηρού εδάφους της πολιτικής ιστορίας".
Αφού δεν το κατέχετε το άθλημα, τι το παιδεύετε; Περαστικά...
πηγή: Πρώτο Θέμα
Εστάλη από http://gkaratheodoris.blogspot.com/2009/12/blog-post_25.html

4 σχόλια

  1. Χρίστος Κράππας/ Καθηγητής Μαθηματικών.26 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:22 μ.μ.

    Όταν κάποιος/ια (κατά την συνήθεια της Ρεπούσενας στο εξάμβλωμα της "ιστορίας της" στις καταλήξεις της, μαθητής/τρια)έχει τέτοιες απόψεις για τη μάνα και τη χώρα που τη γέννησε, και αν όλα αυτά είναι όπως τα υποστηρίζει, να κληθεί από τους πνευματικούς ταγούς του Έθνους μας με το ερώτημα: "Αν είναι αλήθεια αυτά που ισχυρίζεσαι, φέρε μας ένα γραπτό ντοκουμέντο της εποχής του 1821, ενωρίτερα και αργότερα σε άλλη γλώσσα πλην της Ελληνικής. Αν δεν βρίσκεις, να το βουλώσεις και να σκάσεις." Όλα τα υπόλοιπα είναιέπτεα πτερόεντα που ρίχνουν νερό στο μύλο της ... κυρίας αυτής και τη νανουρίζουν το βράδυ που κοιμάται ικανοποιημένη για την αμφιβολία που κατάφερε και σκόρπισε στους νεαρούς βλαστούς του Έθνους μας, και αυτή η αμφιβολία είναι χειρότερη και από τον χειρότερο εχθρό μας. " ο υπονοήσας έτι δεινότερος!!!" μας λέγει ο θεοειδής Θουκυδίδης. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει αυτή και αυτός που την επέλεξε. Οι πνευματικοί ταγοί μας όμως κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ που δεν είμαι ιστορικός ούτε κοινωνιολόγος ή ψυχολόγος αλλά απλός πολίτης έχω την εξής άποψη ν' αναφέρω (και ελπίζω να γίνει δεκτή όπως και της συγκεκριμένης κυρίας): Ά̓Άι σιχτήρ μωρή (Όπα μόνο μία Ελληνική λέξη -- μήπως είμαι ανύπαρκτος ως Έλλην;). Φταίμε εμείς που όχι μόνον σας ανεχόμαστε ανθελληνικά σκυλιά αλλά σας πληρώνουμε και μισθούς από πάνω. Μα πότε θα ξυπνήσουμε για να δούμε ότι δεν ονειρεύομαστε αλλά τον ζούμε τον εφιάλτη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Νέμεσις θα έρθει για τους προδότες.Ο θεός των ΕΛΛΗΝΩΝ θα μας ξαναπροστατέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άι σιχτηρ μωρή

    άι = πάει = πάαινε = πήγαινε

    σιχτήρ = εις ικτηρμό (κατά το ιστανμπούλ = εις ταν πόλιν)

    μωρή = ο μωρός, η μωρή, το μωρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου