Στην Ελλάδα έδωσε λόγια, στους Τούρκους δίνει έργα...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στην Ελλάδα έδωσε λόγια, στους Τούρκους δίνει έργα...!

Γράφει ο Γιάννης Νάκος Πολυάριθμες συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψε στην Τουρκία ο Κινέζος Πρωθυπουργός Επικοινωνιακό πυροτέχνημα αποδεικνύετα...


Γράφει ο Γιάννης Νάκος
Πολυάριθμες συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψε στην Τουρκία ο Κινέζος Πρωθυπουργός
Επικοινωνιακό πυροτέχνημα αποδεικνύεται η πρόσφατη επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στην Ελλάδα που παρουσιάσθηκε από τα εγχώρια ΜΜΕ με πανηγυρικούς τόνους, καθώς όπως δείχνουν τα γεγονότα, ο πιο σημαντικός σταθμός της περιοδείας του στην Ευρώπη, ήταν η… Τουρκία.
Αυτό συνάγεται όχι μόνο από το πώς παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τη χθεσινή επίσημη επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στην Τουρκία αλλά και από τον αριθμό και τη σπουδαιότητα των πολυάριθμων συμφωνιών που υπέγραψε με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρόντος και του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Για «επίσκεψη-σταθμό», κάνει ενδεικτικά λόγο η εφημερίδα Ζαμάν, η οποία την χαρακτηρίζει ως φυσική συνέχεια των επισκέψεων που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ Κίνας και Τουρκίας στο υψηλότερο επίπεδο εκπροσώπησης από τον περασμένο Ιούνιο και την έλευση του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στο Πεκίνο.
Κατά την επίσκεψη υπεγράφησαν 12 συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της υγείας και του εμπορίου, όπου στόχος είναι οι διμερείς συναλλαγές να φθάσουν σε αξία τα 100 δις δολάρια το 2020 από 17 δις που είναι σήμερα.
Εντύπωση όμως προκαλεί η στενή διμερής σχέση στο στρατιωτικό τομέα και η υπογραφή σχετικής συμφωνίας περαιτέρω προώθησης της.
Ήδη τον περασμένο μήνα, οι δύο χώρες πραγματοποίησαν κοινά αεροπορικά γυμνάσια στο Ικόνιο, ενώ σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ παρακολουθούν με ανησυχία τη σύσφιξη της σινο-τουρκικής στρατιωτικής συνεργασίας.
Μοναδική παραφωνία στη χθεσινή επίσκεψη Τζιαμπάο στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η διαμαρτυρία 100 περίπου Ουιγούρων, δηλαδή μελών των τουρκόφωνων φυλών που ζουν στην ανατολική Κίνα και υποστηρίζουν ότι καταπιέζονται από τους Κινέζους, οι οποίοι επιχείρησαν να πετάξουν παπούτσια στον κινέζο πρωθυπουργό και τη συνοδεία του.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου