Μπαρόζο στον Γκρουέφσκι: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να λυθεί το θέμα της ονομασίας...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μπαρόζο στον Γκρουέφσκι: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να λυθεί το θέμα της ονομασίας...!

Την άποψη ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ...


Την άποψη ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι (27-10-10).
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο άνδρες, ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο η Επιτροπή αποφάσισε την κατάργηση της βίζα για τους πολίτες της πΓΔΜ που ταξιδεύουν στην ΕΕ, όχι μόνο ως αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε η χώρα, αλλά και για να προτρέψουν την πΓΔΜ να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό το θέμα. Η κατάλληλη στιγμή έφτασε. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Το παρελθόν δεν πρέπει να κρατά όμηρο το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» να επιλύσουν το θέμα το συντομότερο δυνατό και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της πΓΔΜ δήλωσε: «Η επίλυση του ονόματος είναι σημαντική για τη χώρα σας, για την περιοχή και για όλους μας στην Ευρώπη».
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην ετήσια έκθεση προόδου της Επιτροπής για την πΓΔΜ, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου, ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε ότι αναμένεται να είναι θετική, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα το τελευταίο διάστημα.
Από την πλευρά του ο Ν. Γκρούεφσκι τόνισε ότι η χώρα του έχει μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές της προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Σημείωσε, επίσης, ότι η πΓΔΜ έχει δεσμευτεί πλήρως στην έγκαιρη επίλυση αυτού του θέματος. «Η προσέγγιση της πΓΔΜ θα παραμείνει εποικοδομητική και θα υποβάλλουμε ιδέες για να ξεπεραστούν οι διαφορές και να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία δεν θα θίγει κανένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη», ανέφερε ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Εξάλλου, ο Ν. Γκρούεφσκι επισήμανε τις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνησή του για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κρατικής διοίκησης και στον τομέα της δικαιοσύνης καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκλήματος. «Είμαι βέβαιος ότι στις 9 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα αξιολογήσει αντικειμενικά τα όσα κάναμε τον τελευταίο χρόνο» ανέφερε ο Ν. Γκρούεφσκι προσθέτοντας ότι η ενδεχόμενη ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την πΓΔΜ θα επιταχύνει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου