Επίκαιρη ερώτηση Βελόπουλου για τη Σύμβαση Cooper και τη δέσμευση των ορυκτών της Ελλάδος - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επίκαιρη ερώτηση Βελόπουλου για τη Σύμβαση Cooper και τη δέσμευση των ορυκτών της Ελλάδος

Προς την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θέμα: Ποιες ακριβώς είναι οι δεσμεύσεις της Ελλάδος, από την Σύμβαση «Co...


Προς την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Ποιες ακριβώς είναι οι δεσμεύσεις της Ελλάδος, από την Σύμβαση «Cooper»;
Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου και αναρτήσεις ειδησιογραφικών ιστοσελίδων του διαδικτύου, επισημαίνεται ότι, η Ελλάς έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper», της οποίας η χρονική ισχύς, εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου 2010, ενώ η διάρκεια της ήταν για 70 έτη!

Με βάση τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Μάλιστα τονίζεται πως η ανωτέρω Σύμβαση, τηρείται εδώ και πολλά έτη, στο υπουργείο Βιομηχανίας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιευμένα στοιχεία και οι πληροφορίες, περί Συμβάσεως «Cooper»;
2. Στην καταφατική περίπτωση που όντως ισχύει η Σύμβαση αυτή, μπορεί να μας πληροφορήσει το υπουργείο, ποιες ακριβώς είναι οι δεσμεύσεις της Ελλάδος; Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium» εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση;

9 σχόλια

  1. Αναρωτιεμαι αν η σύμβαση COOPER και η επακολουθη λήξη της στις 31 Δεκεμβριου 2010 έχει οποιαδήποτε σχέση με την άνοδο στην εξουσια του κ. Ανδρέα Μινεικο Παπανδρέου και την επιβολή ,μέσω του ΔΝΤ μίας καινούργιας οικονομικης σύμβασης.
    Το μέλλον θα μας δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜ.ΜΠΑΤΣΗ-Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΛ.176-182.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ.
    ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER.ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 2220/1940 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    HUGH COOPER and Co.Inc.ΙΣΧΥΣ ΕΩΣ 31/12/2010.
    ΔΗΜ.ΜΠΑΤΣΗΣ,ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ30/03/1952 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 1947-ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑΣΟΥ : Ποιός πολιτικός πούλησε τα πετρέλαια θάσου και τις εξέδρες (πλατφόρμες εξώρυξης) με τιμή ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ και τώρα μπαίνουν στο χρηματηστήριο του Λονδίνου?

    2. ΧΡΥΣΟΣ : Ποιός πολιτικός πούλησε τα μεταλεία χρυσού χαλκιδικής , αλλά και το έδαφος και τον αέρα πάνω και γύρω από αυτά, με πιθανό τίμημα 9,5 εκατομμύρια ευρώ (1999), και Σήμερα έχουν 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ αξία στο χρηματιστήριο?

    3. Μήπως είναι προτιμώτερο μα μη βγεί ΤΙΠΟΤΑ από το υπέδαφος της χώρας (τουλάχιστον με την νυν δράση πολιτικών)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαστε οι πιο δυνατοι και θελουν να μας αφανισουν αν δεν ξυπνησουμε τελοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Anonymo 4:37μμ

    Το καθεστως της 4ης Αυγουστου δημιουργηθηκε το 1936. Το 1940 διένυε το τεταρτο ετος του βιου του αρα οταν λες "νεο κρατος" τι εννοεις ακριβως?
    Εαν εγινε μετα την 28η οκτωβριου ο νομος τοτε σε ενα βαθμο δικαιολογειται διοτι οταν εισαι σε πολεμο με τον αξονα ή οταν εισαι κοντα σε πολεμο κανεις ο,τι μπορεις για να παρεις υπστηριξη και να σωσεις το κρατος σου και το λαο σου απο την καταστροφη.
    Αυτα για να μη δημιουργουμε εντυπωσεις. Με αλλα λογια οταν τεθει το ερωτημα "τα λεφτα ή τη ζωη" Η απαντηση ειναι προφανης.

    Εαν οι σημερινοι πολιτικοι ειχαν το 1/1000 απο τα αρχιδια και την ικανοτητα του Μεταξα, σημερα η Ελλαδα θα ηταν "το κουμαντο" της περιοχης και δε θα μας μιλουσε κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=elΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΩΡΕΙΤΕ? ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο σχολιο καποιου κυριου σε αλλο blog για το ιδιο θεμα!
    "Με φορμή τις παραπάνω αμφισβητήσεις επί της σύμβασης COOPER θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται. Μέσα στά άρθρα του αναγκαστικού νόμου 2220/1940 -κατά την άποψή μου- υπάρχει και μία δεύτερη σύμβαση η οποία αναφέρεται σαφώς στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και στην ίδρυση συναφών βιομηχανιών. Στα άρθρα που αναφέρονται στην σύμβαση που αφορά στην κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικού έργου, υπάρχει σαφής αναφορά σε αυτό. Σε άλλα υπάρχει μία επιτηδευμένη γενικότητα, ενώ όπου εξυπηρετεί την ανάδοχο εταιρία υπάρχει σαφής αναφορά σε ορυκτό πλούτο και μεταλλεύματα.
    Οι επίμαχες αναφορές είναι στα παρακάτω άρθρα και εδάφια της σχετικής σύμβασης -αναγκαστικού νόμου 2220/1940 του ΦΕΚ 65/Β/ 17-2-1940: Στο Α Μέρος της Σύμβασης, Κεφάλαιο Ι΄άρθρο 1 παράγραφος 1, εδάφιο (στ) σελ. , Στο Β΄Μέρος της σύμβασης, άρθρο 52 σελ. 421), άρθρο 56 παράγραφος 1 (σελίς 422) και άρθρο 56 παράγραφοι 4 & 5 (σελ. 422), πάλι στο Α΄Μέρος της Σύμβασης, άρθρο 30, παράγραφοι 1 και 5 (σελ. 412).
    Σε επίρωση των παραπάνω παραθέτω τις παρατηρήσεις μου και τα σχετικά εδάφια στο συνημμένο έγγραφο.
    Όλο το ΦΕΚ μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: http://filonohpontou.files.wor...
    Ιωάννης Δέμος
    Οικονομολόγος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΕΚ ΘΕΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ Η.COOPER & co ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΑΣΑΝ ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ. ΤΟΝ ΛΕΦΑΚΗ ΘΑ ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o tzefry einai megalos prodotis kai prospathi epivalontas to mnimonio na mas odigisi stin apoliti ptoxia ilopoiontas tis entoles pou exei parei apo tin lesxi likseberg,ipografontas nea epodina mnimonia,pou fernoun nea katastrofika metra gia tin ellada. kai ola afta eno gnorizei oti exoume orykto plouto pou anerxete se 40 trisekatomiria euro den provenei stin anakiriksi ton AOZ kai stin oriothetisi tous,i kathisterisi afti dixni poso epikindinos einai o tzefrey gia tin ellada, episis dixni tis pragmatikes tou protheseis oson afora tin ekmetalefsi tou ypothalassiou oriktou ploutou
    pou apoteli tin monadiki kai alithini pigi evreseos xrimaton gia na ksoflisoume to xreos mas.elllines enothite gia na min epitrepsoume ston tzefrey na petixei ta prodotika tou sxedia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου