Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει το ΠΑΣΟΚ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Συνάντηση Βενιζέλου-Ολάντ. Τι συζητήθηκε στην χθεσινή απογευματινή σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους.

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται ότι θα είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει και από όσα έγιναν γνωστό ότι συζητήθηκαν στην χθεσινή απογευματινή σύσκεψη, που έγινε στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επέστρεψε από το Παρίσι, ενόψει της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν μετά τη σύσκεψη από πηγές της Ιπποκράτους που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο, το κλίμα της συζήτησης περιστράφηκε, εν πολλοίς, γύρω από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το οποίο δεν αποκλείστηκε. Αντίθετα, θεωρήθηκε ότι είναι πιο κοντά και η ευθύνη επιρρίπτεται σαφέστατα στον κ. Σαμαρά, για τον οποίο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτό που ελέχθη περί «τσαμπουκά» του πρωθυπουργού, «ο οποίος δεν θα περάσει», σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και δείχνοντας ότι η απόφαση να μην υποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από τις θέσεις που έχει διατυπώσει, είναι όχι μόνο δεδομένες, αλλά και ενισχυμένες.

Βεβαίως, όπως τονίσθηκε από όλους, το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά πολιτική σταθερότητα. Ό,τι άλλο συμβεί, ειπώθηκε, και ο υπαινιγμός περί σχεδίων του κ. Σαμαρά για εκλογές ήταν σαφής, θα είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ενισχυτικό των παραπάνω είναι αυτό που ανέφερε, κατά τη συζήτηση, ο κ. Βενιζέλος, που αναρωτήθηκε, τι θα πει ο κ. Σαμαράς στην κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ αν πάει σε τέτοιες λύσεις (σ.σ. εκλογές) ότι «πάει σε αυτές τις λύσεις επειδή επιχείρησε δημοκρατική εκτροπή»; Ο κ. Βενιζέλος, όπως ενημέρωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά την παραμονή του στο Παρίσι είχε συναντήσεις με όλους τους Γραμματείς των Σοσιαλιστικών Κομμάτων, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος του είπε «κατανοώ τη στάση σου».

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν, για άλλη μία φορά, ότι είναι υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και εναντιώνονται στο «τυφλό κλείσιμο» και ότι αυτό πρέπει να γίνει από την Ελληνική Βουλή.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε επίσης ότι «εκκαθάριση, εν λειτουργία, της ΕΡΤ, που επιχειρείται, δεν στέκει νομικά και είναι παράνομη». Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και να ψηφιστεί γρήγορα ο νόμος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, αποδομεί και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και της ΝΔ, με σημαντικότερο το επιχείρημα της μη καταβολής της δόσης των τριών δισ.ευρώ. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε με την τρόικα, η οποία διέψευσε τον ισχυρισμό αυτό.

Στη σύσκεψη ακούστηκε επίσης ότι το θέμα δεν είναι τα προβλήματα λειτουργίας της ΕΡΤ και ότι ο κ. Σαμαράς, με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί μετατόπιση του προβλήματος, επιδεικνύοντας «ασέβεια» προς τους κυβερνητικούς του εταίρους, τους οποίους επιχειρεί να «μειώσει». Αναφέρθηκε, επίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο κ. Σαμαράς «κλιμακώνει την αλαζονεία του», όλο αυτό το διάστημα, που κατέληξε στην παραβίαση του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάτι το οποίο πλήττει τη Δημοκρατία.

Σε αυτό προσέθεσαν την πρόταση του κ. Βενιζέλου για τη σύσταση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, την πρόταση να συμφωνηθεί πρώτα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και μετά να γίνει η συζήτηση για τα συγκεκριμένα μέτρα, ο ενιαίος φόρος, η πρόταση για την ανάσχεση της ανεργίας, η δημόσια υγεία, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όλα όσα, δηλαδή, απέρριψε ο κ. Σαμαράς.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που είπε ο κ. Σαμαράς ότι προώθησε, ειπώθηκε ότι «απλώς πρόκειται για ψέματα». Και τονίσθηκε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν αρνητικός σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, που έγιναν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως ο «Καλλικράτης», η χορήγηση ιθαγένειας, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων κλπ. Και χαρακτηρίσθηκε «όψιμη» η κριτική του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ και «μείζον ατόπημα» την απαξίωση και απόλυση 2.500 ανθρώπων, που είχε ως αποτέλεσμα τον διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό, με την πτώση του σήματος και το «μαύρο στην οθόνη».


Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου